Hamileydim,Boşanıyorum!!!

Canim ben bes bucuk aylik hamileyim ve 30 yasimdayim ilk cocugumu dunyaya getirmeye hazirlaniyorum
ilk evliligimde uc dusuk yaptim! umudumu kesmistim cocugum olmayacak dusuncesiyle kahroldum ikinci evliligimi yaptigim zaman
ama bir baktim hamile kalmisim!
umarim seninde bir bebegin olur ve mutlu mesud buyutursunuz sadece umidini kaybetme

ya arkadaşlar yorum yapanlara değil konu sahibine yorum yapın..
herkesin dini de inancı da kendinee.
herkes kendine baksın ve konu sahibi hakkındaki yorumlarını beyan etsin..
merak etme canım Rabim göstermesin böyle bir durum la karşı karşıya gelirsem yapacağım en son şey bile değil o bebeği aldırmak.

Allah mutluluğunu daim etsin..
neticede herkesin inancı kendine ben işin bu boyutunda değilim zaten dinimizce bunu yargılamak ya da sorgulamak da bize düşmez. ama zaten oldukça zor günler yaşayan bir kadın var şuan kendini toparlayıp hayata tutunmaya çalışan. o insana destek vermek yerine yargılamak doğru gelmiyor bana ki ben bunların yaşandığı bir ailede büyüdüm
.

Son düzenleme:
arkadasım içim acıdı yazdıklarını okurken.. karar senın kararın ve hayat senın hayatın.. tabıkıde bebege cok uzuldum ama canım en ıyısını sadece sen bılebılırsın...

allah senın yardımcın olsun....

Konu sahibi nereye yazmış "Arkadaşlar bebeğimi aldıracağım sizde fikir verin diye" pardon ben göremedimde.Sizin gözler baya keskin banada gösterinde göreyim.Zaten kararını vermiş ve uygulamış siz neden üzerinize alınıyorsunuz, başkalarının hayatında söz sahibi olmayı nereden çıkarıyorsunuz.

geçmiş olsun...herkes kendi yaşadığını bilir..demekki çıkış yolu buymuş....her şerde bir hayır vardır... vardır bu yaşadıklarının da bir hikmeti...üzme kendini ilk boşanan sen değilsin maalesef son da olmayacaksın...yolun açık olsun...

Siz şimdi konu sahibinemi cevap vermiş oldunuz.
Siz başınıza geldiğinde karar verirsiniz ne yapacağınıza,şimdi başkalarının kararlarını sorgulamak size düşmez

Canım benim yaa seni tanımıyorum senden 2 yaş küçüğüm ama sana canım benim diyip sarılmak istiyorum şuan Çok zor herkes yaşadığını biliyor evet ve sen bu yolu seçmek zorunda kalmışsın Allah yolunu açık bahtını temiz eylesin.Çocuğuna çok üzüldüm ama üzülsekte hayatın getirdiklerine ve götürdüklerine dur diyemiyoruz.İnşallah bundan sonrasında çok mutlu olursun

Yazmıyım yazmıyım dedim ama olmadı.

Her konuyu tartışmaya çevirmeyi nasıl başarıyorsunuz?ALKIŞLIYORUM

Birileri melek kesilir,birileri ise avukat,birileri takılır bir yoruma milim ilerlemez
vay sen bunu nasıl yazarsın diye didikler durur...

Birileri ise diğerlerinden cesaret alır,sırf yorum yapmıs olmak adına 3-5 süslü kelime kullanır

gönder tuşuna basar gerisini düşünmez...

Yahu aman siz tartışmayın,kimsenin yorumuna karışmayın

tartışma çıkarmak için kol gezmeyin...

Konu sahibesi gelsin gerekirse kendini savunsun,yorumlara cevap versin.

siz yorumunuzu yapın gidin size ne?

Sİ-ZE NE ?

Allah yardımcınız olsun..hakkınızda hayırlısı olsun..böyle konuları okudukca bende korkuyorum acıkcası evlılıkten..50 gün sonra düğünüm var ama evliliğim ne kadar sürecek acaba diye kendıme sorup duruyorum sürekli..Allah asıl tüm bayanların yardımcısı olsun güç kuvvet versin kocalara da biraz akıl...

hakkımda olumlu ya da olumsuz yazan herkese tesekkur ederim.beni elestırenlerede,beni savunanlarada ama öncelikle sunu söylemeliyim ki klasik bir sözdür ama "sadece ALLAH beni yargılayabilir".

kaderci yaklasırsm olaylara bu bebeği aldırmamıda Allah istedi der işin içinden çıkarım.Veren Allah,alan Allah derim.Kime ne..??

Ama yaşadıklarımı ben bilirim.Dünyada ilk yüze giren bir üniversiteden mezunum.18 yasından beri arabam var.Özel okullarda okudum.Ailemde her zaman mutluydum.yeri geldi maddi sıkıntıda cektım yeri geldi zevki sefada sürdüm.arkadas cevrem inanılmaz genişti.aktif bir insandım.Ama evlendikten sonra hersey degişti.Calısmamı istemedi ,ben istiyorum dedikce kavga cıkardı.parayı eli titreyerek az az verdi.bir kere lafını etmedim.güya cok cok zengin bir aıleye gelin gitmisken maddi sıkıntılar cekıoduk.dısarıya baska yansıtıyor evde baska yasıyorduk.Ailesi oluk oluk para harcarken biz kurus hesabı yapıyorduk.para kontrolu hep ondaydı.aldıklarımın hesabını verıyordum.ama bunların 1 kere lafını etmedim.pazarlardan giyindim.ses cıkarmadım.cunku parası batsın dedim.huzurum olsun.arkadslarımla bulusmam bıle olaydı.ayda 1 kez bıle cıkamıyordum.cıktıgım zaman bıle saat tutuyordu.buna da ses cıkarmadım.herseyı ıçıme attım.tozdan kavgalar cıkıyordu.sız toz kavgsı edıp sonunda tokatlandınız mı? ailesını ailemden once tuttum hep.ama o yersız komplexler ypıp beni hırpaladı.hiçbir özel gunum olmadı.hepsı kavgayla gecti.hiçbirsey isteme hakkım olmadı sonunda hep kavga cıkardı.kufurler hakaretler işittim.evde karın tokluguna temızlıkcı gıbıydım.sustum,hep sustum.ama artık gucum kalmadı.ınsanın parmagı kesılırse canı acır.ama hergun bır parmagı kesılırse elını kullanamaz hale gelir.benim yaram ıyılesmeden yeni yaralar acıldı.ben nasıl duymazdan,görmezden gelirim.hamile kaldım evet cunku o bu bebegı cok istedi.ama hamıleyken bıle anlayıslı olmadı.kendını dusundu.kac kere sinir krizi gecırdım.kac kere ölmek istedim.aılemle hiçbirseyı paylasmdım.onu cok sevıyorlardı.benıde cok mutlu sanıyorlardı.ama artık gucum kalmadı.bırgun ben bosanıyorum dıye geldım ve donmedım.ailem soka girdi.ondan beklemıyorlardı.ama ben yasadım.uykusuz geceleri,yuregimden akan gozyasları,fızıkseli bir yana psıkolojık siddeti ben yasadım.pek cogunuz evınızde mısıl mısıl uyurken ben hayat mucadelemı verıyordum.konu komsunun yuzune bakacak halım kalmamıstı.
simdi size soruyorum.ailem yanımda,ayaklarımın ustunde duracak guce sahıbım,sevgıyse en buyugu baba ocagında.peki ben bu acılara su kısacık ömru neden feda etmelıyım?
hersey bır yana bu dunyada yalnız olsamda cekıcek gucum yok.
evlılıkte hayat arkadsınızı secersınız.o insan gun gelır aılenızden yakın olur size.en zor anlarınızda hastalıkta,saglıkta destek olur.gucluklerı bırlıkte omuzlarsınız,hayata elele direnırsınız.ama benım arkadsım bunu yapmadı.kendı mutlulugunu benımkının onune koydu.beni üzdü,yordu,hırpaladı.siz bir annenin bebegınden vazgwecmesını kolay mı zannedıyorsunuz.ben ogrendıgım gunden beri yuzustu yatamıyordum sankı ezılcek gibi gelıyordu.fızyolojık degısımlerını yasıyorsunuz.goguslerınız buyuyor.hormonlrınız degısıyor.sonra o bebekten gozyasları ıcınde vazgecıyorsunuz.canınızdan can gidiyor.aynaya bakıyorsunuz.gogusler hala şiş ama bebek yok.yolda hamılelere ,bebeklere bakamıyorsunuz.hayallerınız yıkılıyor.yasamayan bılemez.Allahım kimseyede yasatmasın.Ama insanları elestırırken bıraz empati cunku davulun sesi uzaktan hoşgelir...

Çok güzel açıklamışsınız yaşadıklarınızı

ve herkese cevabınız net olmuş...

Bakın arkadaşlar konu sahibesi tek yorumuyla herkese kibarca yanıtını verdi...

Sizin tartışmalarınızda boşa gitti...

tesekkur ederim.Nickiniz güzel :) umarım hersey şimdi ki gibi bir omur boyu güzel gider.dogru insanı bulmak cok zormus.bana bosanacaksın deseler ınanmazdım.ama hayat işte.dun kar kıyametken bugun günes actı.hayatta böyle...size hep guneslı gunler dilerim :) sevgiler...

CAnım hakkında herşeyin hayırlısı olsun.Bundan sonra hayatında keşkeler olmasın hiç.İnşallah ilerde seni seven sayan biriyle hayatını devam ettirirsin.Aldırma konusunda belki en doğru karar.BEn belli bir yaştan sonra babasız kaldım ona başkaları baba dedi.Ben hala babasızlığı yaşarken yeni anne oldum bir evladın onu seven bir babayla yaşaması büyümesi lazım bunu dahada iyi anladım.İnşallah ilerde güzel mutlu huzurlu bir ailen olur canım.

Browni si-ze-ne derken beni kastetmissen
sorun yok kendi acimdan nasillki sen dayanamayip yazdin
bende yargilayanlara ve vicdan yaptirmaya calisanlara dayanamayarak yazdim
iyide yaptim
bir kadin acisini paylasiyorsa empati yapma durumu yasayamayanlar
yargiya geciyor
demistim daha kimse burda mahkum degil ve kimse burda yargic degil
dolayisiyla tabirince ne konuyu saptirmaya ne tartisma yaratmaya nede iyilik melegi gorunmek icin yazdim..

Konu sahibi arkadasim ailenle mutlu mesud ve cok daha guzel gunler gecirmeni diliyorum
bir kabustu geldi gecti..

Bir_kadın Yorumlarına katıldığımı bilirsin o yüzden uzun uzadıya yazmıycam

he baskası olsa cevabım cook uzun olurdu

ama dedim ya az çok biliyorsun beni...

Bu konuya yaptıgım ilk yorumu oku nedemek istediğimi anlayacagından eminim.

Son düzenleme:
geçecek.. çoğumuzun yaşadığı aşamalar.. güçlü ol desem olabilir misin ben olsam olabilir miydim.. bir şok sayardım hepsini bir mutlu sabah beklerdim.. her neyse üzüldüm ama inşallah sonrası için herşey gönlünce olsun..

Bende teşekkür ederim :)

Söylediğiniz gibi işte Hayat...Kimbilir bu kelimenin içinde bizler için neler saklı.

Ama biliyoruz ki hiç bir acı sonsuza kadar sürmez!Sürseydi inanın yaşayamazdık.

''Bana boşanacaksın deseler inanmazdım''Bu sözünüzü annemden hatırlıyorum

Zor zor hemde çok zor ama neyapalım herkes bazı seçimlerinde başarılı olamıyor...

Hayat bitmedi ya...Devam ediyor herşey daha güzel olacak buna inanın..

Bende sizin için en güzel dilekleri diliyorum.

sizede tesekkur ederiim.kendinizi benim yerime koyarak duygularınızı paylastıgınız için.Beni elestırenlerede kızamıyorum.haklılar.bir bebek için neler feda edecek olan insanlar varken ben vazgeciyorum.ma keyfımden degıl,caresizligimden.ona mutsuz bir hayat yasatmamak için.huzursuzlugumuza onuda ortak etmek istemedigim için.bir son yok bize.bunu gordum.gec yada erken.mucadele edılebılır mı?belki...ama gucum yok...gercekten yok.bebegımden vazgecmek bile oyle yıktı ki beni.ailem daha fazla uzulmesın dıye aglayamıyorum.cıglık cıglıga bogure bogure aglamak ıstıyorum.gecelerım yok.2-3 gibi uyanıyorum.sabahı beklıyorum.gunes dogsun umut olsun dıye.oyle yorgunum kı ben bıle kendıme yenı ıtıraf ederken baskalarına anlatamam.yeniden dogabılsem,bunları yasamasam diyorum.ama olmuyor...hayat gecıyor işte.simdi kalan omrum için yasamak istıyorum.mutlu olmak,nefes almak istıyorum...

yazdıklarınızı okuyunca gerçekten çok üzüldüm ama bazı zamanlarda üzüldüğümüz olayların bizim için aslında gelecekte çok hayırlı olabileceğini düşünemiyoruz. evet çok zor belki bebeğinizden vazgeçmek ama kararınızı vermiş ve yolunuzu çizmişsiniz umarım herşey sizin için en iyi şekilde gelişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…