Hamileyim ama çok kararsızım

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Daha yeni evli sayılırım ama hamileyim ve beklemediğim bir hamilelilik korunduğum halde hamile kaldım. Eşimle bir takım sorunlarımız var ne yapaacağımı bilmiyorum. Dün test yaptım idrarda pozitif çıktı kanda da beta hcg baya yüksek çıktı. Dışarda bir doktora gittim altı haftalık hamileymişim. Sürekli tartışıyoruz her hafta sonu kardeşi bizde kalıyor geçen tam 10 gün bizde kaldı. Evde kalorifer açtırmıyor buzhanede yaşıyoruz ben bir odayı kendime ayırdım eşimde salonda oturuyor. Sürekli arkadaşlarının çat kapı gelmesinden bunaldım gece onbirde çay içmeye arkadaşları geliyor. Daha çok şey var anlatacakta ama en kötü kavgamızı iki gün önce yaptık şimdi de yurt dışında konuşmuyoruz. Eski kız arkadaşı eşimden beş yaş büyük sürekli eşimin muayenehanesine geliyor o kadınla görüşmen çok saçma randevu verme dediğim için ne yapayım diyip aldırmaması beni çıldırttı. Evde olmadığı bir gün can sıkıntısından msn arkadaşlarla yazışırken yurt dışında bir arkadaşım online oldu ben yazmadım ilk o yazdı evlendiğimi duymuş şaşırdım üzüldüm dedi bu çocuk benimle evlenmek istiyordu ama kısmet olmadı o sırada eşimden başka kimseyi gözüm görmedi canım o anda çok sıkkındı pişmanım aileme sırt çevirdim değmezmiş dedim msnden çıkarken benim yazışmalarım kaydolmuş eşimde nasıl oldu anlamadım okumuş nasıl kaydetti onu anlamadım kavga ettik sinirle msn sildi pişmansan boşanalım bitsin dedi aslında haklıydı sonuçta ben onun bu hayatını bile bile geldim bir de bunun üstüne gebelik eşime daha söylemedim bu ortamda bir çocuk doğurmak hamile olduğumu öğrendiğimden beri mutsuzum. Aldırmanın ne kadar günah olduğunu biliyorum.

Çok hızlı yaşıyorsunuz.

Evde başka bir insanın yaşaması, eşinle ters düşmen, aileler ve hamilelik.

Zor bir süreç. Çok zor.

hayatın kısa metraj bir film gibi.. her topicin ayrı mevzu..

ben takip etmekte zorlanıyorum, sen nasıl içinde yaşıyorsun..

Eşinin eski sevgilisi ile görüşmesini istemiyorsun ama sen senle evlenmek isteyen birisi ile bu denli detaylı görüşebiliyorsun. Tutarlı değil.
Bence kafanı ve duygularını netleştirene dek bebek meselesini eşinle paylaşma.

hangi korunma yöntemini kullandınız sorabilirmiyim bir mahsuru yoksa? :2:

Eski'ler can sıkar... lakin eşinizde istemediğiniz şeyi, kendiniz de yapmışsınız, bir kere bu hoş olmamış..

Kardeşinin esir alır gibi, 10 gün, haftasonları gelip kalması v.s. onun düşüncesizliğini ve bencilliğini gösteriyor, bir de kabullenmeyişini tabi ki....

Hamile olduğunuzu, kafanızın karman çorman olduğunu, şu an ki duygu ve düşüncelerinizi ne olursa olsun eşinizle paylaşmalısınız...

eşinizde istemiyorsa 10 haftalık olmadan aldırın, evli olduğunuz için eşinizin de aldırmanıza onay vermesi gerekiyor.

Bir kere aylık iğne vurdurmuştum epeydir doğum kontrol hapı kullandım bir de eşim de korunuyordu nasıl hamile kaldım anlamadım.

bence bir hata yapmışsınızdır doğum kontrol hapı alıyorken çünkü mümkün değil
ben 4 senedir kullanıyorum ve böyle bir durumla karşılaşmadım
hani, ilerde aynı hataları yapayın diye söylüyorum
mesela bi kereliğinede olsa hapı almayı unutmuşsanız 7 gün ek korunma yöntemi kullanmanız lazım
ayrıca antibiyotik aldığınız zamanda öyle, ek korunmanız lazım

grapefruit ve sarı kantaron tüketirseniz buda doğum kontrol haplarınız etkisini azaltıyor ve ek koruma lazım

ha bide ishal olursanız veya istifra edersenizde aynı şekilde, koruma azalır

Son düzenleme:
hem siz eski kiz arkadasiyla görüsmesini istemiyorsunuz hem kendiniz kosuyorsunuz.. cok sacma!! iliski tek tarafli yürümez sizin anlayis göstermediginiz bir konuda esinizden anlayiss beklemeyin... eger mutsuzsan sevmiyorsan ayrilirsiniz hamileliginizide esinize söyleyin bence eger bi cözüm bulamazsaniz aldirirsiniz.. nasil korundunuz ki hamile kaldiniz biz cocuk istiyoruz 2 senedir ugrasiyoruzz 2 kere gelismeyen gebelikten kürtaj oldum canim cok yandi eger aldirirsaniz gelecekte cok ama cok pisman olursunuz her ihtimali düsünün derimm. alin esinizi karsiniza konus ve kararinizi verin...

Kimi bebek ister,uğraşır bir sürü para döker yine de olmaz...

Kimi de istemeden oldu der ne yapacağını bilmez...hayat çok garip....

ben kaloriferi anlamadım neden yaktırmıyor ve kim eşin mi kardeşimi

ailenle barışmadın mı hala

sizin konularınızı okuduğumda içimi bir sıkıntı kaplıyor..

olgunlaşmamış bir zeminde hatalar üzerinde gidiyor evliliğiniz..

Yanlış zaman.. yanlış insan..

yüzümde ekşi bir ifade oluşuyor ne bileyim..

Allah yardımcınız olsun..

Eşime sorarsanız bir problem yok gayet mutluyuz aslında mutluyum ama bir o kadar da mutsuzum evine karşı bağlı ama inatçı herşey benim dediğim olacak havasında. Aslında ailemle görüşsebilsem ama hala affetmediler. Belki affetseler bu üzerimdeki huzursuzluk kalkacak. Bana depresyondasın diye psikoloğa götürdü. Belki de ben abartıyorum gereksiz kıskançlıklar yapıyorum ailem yok yanımda sanki eşim olmayınca tutunacak dalım yokmuş gibi geliyor.

Ah Tanufuk ah......
size ne diyebiliriz ki?
İnşallah bebeğiniz bu gel gitlerde arada kalmaz.

Zaten hatalar zinciri birbiri ardınca izlemiş hayatınızda
bir de bebeğinizin katili olarak en büyük hatayaı yapmayın lütfen!

Umarım bu mucize size huzur getirir.

Bence hamile oldugunu bir an önce eşine söylemelisin; çünkü benim düşüncem bu haberi geciktirdikçe eşin neden şimdiye kadar söylemedin diye sorun edebilir. Sıcağı sevmeyen birisi olabilir ancak o sıcağı sevmiyorsa tüm ev buz gibi olmamalı bir de bebek bekliyorsun üşütmemelisin. Ya da normal olur o kazaklarla degil daha ince tişötlerle filan dolaşır bir şekilde tolere edebilir.

eşinle anlaşamayabilirsin anlarım .... boşanabilirsinizde....
ama sunu unutmayın kimsenn evliliği günlük gülüstanlık gitmiyor .... herkezde pürüzler yasanıyor evlilik yılı ilerleyip eşler bir birine alışınca bu tür olaylar kalmıyor...
her önünüze cıkan taşa vurmak yerine düşmeyi tercih ediyorsunuz ....
evlilik müessesesii çok ciddi bir olaydır ..... çocuk ise daha ciddi...
allah vermiş bi bebiş sen nasıl ne yaparım die kararsız oluyorsun ki .... tabikide doğurmalısın ...ilerde onu kucagına alıp kokladığın zaman suan ki bu düşüncen için kendinden nefret edeceksin ...
kimi arkadaşlar aldır demiş ... aldır demesi sizin için nekadar kolay ... nasıl oluyorda bir cana kıyılmayı teşvik edebiliyorsunuz onu hiç anlamış değilim

herşey rabbimin ol demesiyle olurrrr canım evliliğin ilk yıları sürtüşmeli gecer ve inanki geçerrr bebegine kıymaaaa
aslında her kadının üstesinden gelecegi meseleler ama biraz olgunlaşmak şart beni dinlersen yuvanı yıkma eşine anlayşlı davran diz dize verin ve herşeyi paylaş ama rencide etmeden ve bebegini bilmesi onunda hakı belki ugurlu gelir mucizen lütfen arkadaşlar bak 5 yıldır bebegim yok evliliğimin ilk yılarııı hep tartışmalı geçti idare etmeye başlayınca anlayışita olunca herşey düzeliyor bebegine kıymaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
başka birine eşini şikayet etmen rencide edici helekide seninle evlenmek isteyen biriyleee erkek boşamak istese beklemez unutma seni sevdiği belllii biraz biz kadınlar dilimizi tutarsak herşey yoluna girerrr hatalarından alllaha sıgınnnn tövbe et ve sabr ettttt bebegine kıyma vebali büyük olur ve şunu unutma yastık degişmeyle kader degişmez bizler degişiyoruzzz allaha emanet ol bak minişeee kıymmaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…