Hamileyim ama çok kararsızım

Daha yeni evliymişsiniz..
Bebek için beklenebilirdi..
Ama Allahın hikmeti bu..
Mucizesi demiş bir arkadaş bence de öyle..
Sürekli tartışmanız..
Kardeşinin 10 günü aşkın sizde kalması ve eşinizin ses etmemesi garip geldi..
Hele arkadaşlarının gece 11 lerde bile çat kapı gelmeleri çok çirkin..
Siz yeni evliisiniz ve bir özeliniz var..
Eski kız arkadaşıyla görüşmesi ama sizin msn konuşmanıza tepki verişi....
Gerçekten garip..
Bence isteklerinizi açık açık yazın bir kağıda...
Onun hatalarını ve yanlış bulduğunuz şeyleri..
sonra güzel bir ortamda konuşun onunla..
Hesaplaşın mümkünse..
Siz bebeğinizi aldırmayacaksınız..
Ve bu konuşmada eşinize hamileliğinizi belki gözyaşlarıyla anlatacaksınız..
Allah yardımcınız olsun...

Evliliğin ilk zamanlarında tartışmaların olması normal bana göre,ki yaşamıyorum diyene de inanmam..

Ama bebeği aldırmak denirse,hayır bence çözüm bu olmamalı

Arkadaşa katılıyorum bu gerçekten cinayet

her ne olursa olsun eşinizle hamilelğinizi paylaşın bakarsınız ailenizi düzeene sokan bir gelişmedir bu..bu kadar korunmanıza rağmen hamile kalmışsınız yaa bunu sorgulamayın Allahım hiçbirşeyi boşuna vermez her işte vardır bir hayır...

onca korunmaya rağmen rabbim sana bu bebeği nasip etmiş.bu bebek sizin mucizeniz.evliliğinizde mutluluğu o getirecek belkide.eşinle daha anlayışlı daha mutlu bir evliliğiniz olacak. bunu aldırsan birdaha bebeğin olmayacak belki.bu riski nasıl göze alırsın.
eşinle seni rahatsız eden herşeyi paylaş. sakince konuş ama bağırmadan tartışmadan. bunlar beni üzüyor mutsuz ediyor gibi konuş. oda senin hatalarını söyleyecektir. sinirlenmeden sakin sakin konuşun. ve bebeği mutlaka hemen söylemelisin eşine. bu bebek ikinizin sadece senn değil.
lütfen tüm bunları düşün. hem bu bebek ailenlede aranızın düzelmesini sağlayabilir. ailende yanında olursa herşey çok daha iyi olacaktır inan.
bende 14 aylık evliyim. bizde başlarda tartıştık. ailelerimiz arasında sorun var onların sorunu biziçok kötü etkiledi. ayrılmayı bile düşündük. ama sonra oturup konuştuğumuzda bunun ne kadar yanlış olduğunu anladık ikimizde. şuan bende hamileyim 3.5 aylık. eşim üzerime titriyor. aileler hala aynı sorunlu görüşmüyorlar kesinlikle ama biz iyiyiz çok şükür.
sizde iyi olacaksınız inan buna.

gercekten her konunuz ayri bi hikaye,ailenizle iyi olsaniz keske ama
esiniz sanirim hala evlilige alisamadi..kendi nasil istiyorsa öyle yasiyor..
ortak bir noktaniz yok gibi,bebek icinde kararsizim derken aldirmak mi istiyorsunuz?

Tanufuk;

lütfen bebeğini aldırma,onun yaşama hakkını elinden alma.

Şuanda aklın karışık herşey üst üste geliyor kaldıramıyorsun,

sağlıklı düşünemiyorsun ve neyapacağını bilmiyorsun.

Hamile olduğunu eşine en kısa zamanda söyle lütfen...

Şuan dünyada sahip olabilecek en güzel en değerli varlığı taşıyorsun içinde.

Birbilsen şuanda bir bebeğim olması için neler vermezdim.

Ama yok olmuyor...Rabbim korunduğun halde sana bu duyguyu yaşatmış,

Lütfen kıymetini bil,eşinle olan sorunlarınında aşılamayacak kadar büyük olduğunu düşünmüyorum.

Rabbim seninle olsun,hakkında ne hayırlıysa o olsun...

Arkadasım bir cana kıyma lütfen hem dini anlamda hemde saglık acısından cok kötü bişi bu.
Ayrıca eşinden böyle bişi gizlemen dogru degil bilmek onunda hakkı bence,
eşini karsına alıp tatlı dille konusmalısın bence senin içinde bulundugun ruh halinden dolayı olaylara bu kadar negatif yaklasma ihtimalin da yüksek eşin belki hamile oldugunu ögrenirse davranıslarına ceki düzen verir diye düsünüyorum ve en önemlisi su sen artık evli bir bayansın nasıl evlenmeyi düsündügün insanlarla konusrsun bu cok yalnıs bişi hata yani....

bir hemşire de "ayy nasıl hamile kaldım bilemiyorum valla" diyorsa
ne denilebilir ki daha
ben diğer konularına zilyon kere yorum yapmıştım.
kimisi silindi kimisi duruyordur.
ben açtığın bir konudan sonra eşinle nasıl evlendin ona bile inanamıyorum.
yanlışlıkla çocuk bile yapmışsınız.
bence yardım al,zihnin çok karmaşık

Kesinlikle katılıyorum söylediklerinize...
Düşünülmeden hızlı hareket edilmiş çabuk karar verilmiş bir evlilik..Siz evlenmeden öncede eşinizin huyunuz az çok biliyordunuz sanırım..Sevgisini,sizi sevdiğini bile net şekilde size söyleyememiş sizin isteklerinizin zıddında hareket etmiş bir kişiden bahsediyorsunuz..Arkadaşlarıyla olan samimiyetini de özellikle vurgulamıştınız önceki konularınızda..Şu durumda yapabileceğiniz en iyi şey ailenizle aranızı bir an önce düzeltip bebeğinizi dünyaya getirmek..Siz eşinize mecbur olduğunuzu düşündüğünüz için tahammül ediyorsunuz ona şu an..Çabuk kandığınız büyüyü çabuk kaybetmişiniz bence...

Bütün korunma yöntemlerinde düşük bir ihtimal olsa bile çocuk olma riski var.
Bunu çevremde o kadar çok gördüm ki
Tan şu an gerçekten depresyonda zaten eşi psikolağa götürmüş o da psikiyatrise göndermiş ilaç alman gerekiyor diye ama şu an hamile olduğuna göre zaten bunu yapamaz

Her korunma yönteminde hamile kalma riski vardır. Bir aydır psikolağa gittim ama psikiyatrise gönderdi ama şu an gitmemin bir faydası yok ilaç alamam aldırmak gibi bir niyetimde yok. Eşim yurt dışında ona bugün bir mail göndereceğim.

ha ne güzeldemişsin...

imkansız gibi bir şey işte...

ama imkansız değil!!!

yalan borcu mu var kadının size? Sizi bizi tanımıyor bile....

sezeryan ile doğum yaptığım için tekrardan hamile kalmak istemiyordum kısa süre zarfında...

küçük bir çikolata kistim olduğu için doğum kontrol hapı kullanıyordum ve eşim de korunuyordu...

ama hamile kaldım..hemde hiç ama hiç tahmin etmeyeceğim bir zamanda...

o yüzden bu detaya takılmak manasız....

doğum kontrol uzmanı gibi ahkam kesmek yersiz..

büyük lokma yemek ama büyük konuşmamak lazım..

zaten büyük konuşanların karşısına Allah hep bir sınama çıkarır..

O kadar korunmayla hamile kalmaniz imkansiz gibi bir sey bence...

Çoğunluk olarak hemen karar veren sonra pişman olan bir kişilik sergiliyorsun sanırım doğum olursa dahada depresyon olacak gibisin istenilen arzu edilen bir gebelik değil , isteklerin ve yaşanılanlar tamamen farklı artık kendine ateş kes ilan et , kendine odaklan , kendi içinde huzuru bul ki bu karmaşadan sıyrıl

slm...

yazdıkların tabiki üzücü....ama şunu sana tavsiye etmek istiyorum....bebeyini aldırma!!!!!!!!....çok büyük günah...o kadar cok hamile kalamayan bayanlar var....allah sana bir hediyesi bu cocuk.....kıymetini bil....eşinle konuş anlaşmaya calış....eyer olmuyorsa bebeyinle kendine temiiz bir sayfa aç.....bebeyin de yaşamaya hakkı var....

Ben sanırım eşimin bazı huylarını abartıyorum sanırım psikolog eşimle de görüştü psikolog bana ailenle görüşememen üzerinde bir kambur bunun hıncınıda eşinden evinden çıkarıyorsun dedi her şey sana büyük sorun gibi gözüküyor dedi. Haklı da olabilir ama annem babam asla gelmesin demiş. Eşim ailesiyle görüşüyor yanlız olan benim. Bu süreçte hamile kalmak iyi olmadı ama takdir diyorum aldıramam ilk gebeliğim riski çok. Eşime mail yazacaktım toplantıda diye telefonda iki dk sığdırmayım dedim bana çok kızdı benle konuşmuyor. Yazma fırsatım olmadı bir de dehşet bulantılar başladı sürekli çıkardım hastaneden kimsenin haberi yoktu sürekli istifar ettiğimi gören doktor üşüttün heralde dedi bugün her yediğim şeyi çıkardım. Bir ara bayılır gibi oldum kan almaya çalıştılar izin vermedim sonra eşimin bir arkadaşı gülerek sen hamilesin dediler inkar ettim ama inanmadılar ve eşime haber anında ulaşmış benle konuşmuyor ya arkadaşına benim için göz kulak olun bir saçmalık yapmasın zaten depresyonda demiş herkes benim normal olmadığımı düşünüyor. Ultrasonda bakalım diye ısrar ettiler iki kese gözüküyor yani iki bebeğim olacak hala şaşkınlık içindeyim gerçi beta hcgden şüphelenmiştim haftasına göre çok yüksek çıkmıştı ama o gün girdiğim ultrasonda tek keseydi hala kendimi mutlu hissetmiyorum eşim hala aramadı beni hamile olsam bile bana kızgınlığı geçmemiş belki eşimde bu bebekleri istemeyecek açıkcası ne düşünüyor bilmiyorum ben aradım açmadı telefonu

arkadaşım daha yeni evlisiniz zaten onun için bu kadar aklınız karışık...
herkes en fırtınalı dönemlerini ilk zamanlar birbirini tanıyana kadar yaşıyor.
ikizlere hamileymişsiniz, bu bir lütuf aslında külfet olarak görmeyin hamilelik zaten psikolojik anlamda mahvediyor bayanları...
eşinizle konuşun ama geçmişi kurcalamak için değil.
bugününüzü düzeltmek, yarınınızı planlamak için...
eşiniz de sinirli hamileliğinizi paylaşmamanız bile üzüyordur onu da...
önce sakinleşin sonra ortak bir paydada buluşursunuz ama ileride pişman olacağınız bir şey yapmayın fevri davranarak...
hakkınızda hayırlısı olsun...

evliliginiz basindan beri cok sorunlu...bu sekilde nasil hamile kalmayi goze aldiniz da korunmadiniz bilemiyorum...bir de saglikciydiniz...
evliliginizin artik oturdugunu ve saglam oldugunu yani ayrilik gibi bir ihtimalin aldatma olmadigi surece asla olmayacagini dusundugunuz zaman cocuk yapin...
hic oturmamis ve guvensiz bir evliliginiz var...$u a4amada cocuk cok yanlis bir karar sizin icin...
gunah diye dogurmakla olmuyor maalesef, ilerisini de dusunmek gerek...hem de cok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…