Hamileyim ama eşim beni üzmekten hiç vazgeçmiyor :(

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Kızlar gerçekten konunun neresinden başlayacağımı bilemiyorum, çok bitkinim :50:

2 yıllık evliyim, eşim esnaf.Evliliğimizin ilk gününden beri sürekli eşimin işi konusunda sorunlar yaşıyoruz.Çok ayran gönüllü yaptığı işten hemen sıkılıyor ve riskli hareketler, değişimler yapıyor işi ile alakalı.Yaptığı işin hem toptan hem perakende ayağı var, biz evlenirken erkek kardeşine işinin perakende kısmını bırakmıştı.Biz toptandan kazandığımızla geçiniyorduk.Sonra bu riskli hareketleri yüzünden toptan işi bitti denebilecek kadar azaldı.geçinemeyecek durumlara geldik geçtiğimiz yaz, çok zor günler atlattık.Tam o dönemlerde eşimin kardeşi "ben bu işi yapmak istemiyorum, devredip maaşlı bi işe giricem" dedi.Eşimin işleri kötü gittiği için devretmek yerine abisine işletmesi için geri verdi.bi kaç aydır durumumuz düzelmişti, bi süre ben de çalıştım (hamile olduğumu öğrenene kadar) ve kendimizi toparlayabildik biraz daha, düze çıkınca da çocuk yapmaya karar verdik, şuan 22 haftalık hamileyim.

Şimdi bugün beni arayıp işinin müşterisinin çıktığını, devredeceğini ve devrettiği paranın (8binlira) yarısını kendisine alıp diğer yarısını kardeşine vereceğini söyledi.Afalladım resmen, asla bana danışmadan kafasına göre iş yapan adam değildir.giyeceği kıyafeti bile bana sorar o kadar yani.

"Ne iş yapıcaksın? insan kendini garantiye almadan işini satar mı? nasıl geçinicez" diyorum.Sen takma kafana bana bırak allah büyük deyip kestirip attı telefonda.Çıldırıyorum sabahtan beri, sinirimden ağlamaktan gözlerim şişti.Sigara içiyorum ya şuan o kadar saldım herşeyi.Ben kiramı faturalarımı nasıl öderim, bu çocuğun masraflarını neyle karşılarım?

kızlar bi akıl verin çıldırıcam, nasıl davranacağımı bilmiyorum :43::43:

Kızlar gerçekten konunun neresinden başlayacağımı bilemiyorum, çok bitkinim :50:

2 yıllık evliyim, eşim esnaf.Evliliğimizin ilk gününden beri sürekli eşimin işi konusunda sorunlar yaşıyoruz.Çok ayran gönüllü yaptığı işten hemen sıkılıyor ve riskli hareketler, değişimler yapıyor işi ile alakalı.Yaptığı işin hem toptan hem perakende ayağı var, biz evlenirken erkek kardeşine işinin perakende kısmını bırakmıştı.Biz toptandan kazandığımızla geçiniyorduk.Sonra bu riskli hareketleri yüzünden toptan işi bitti denebilecek kadar azaldı.geçinemeyecek durumlara geldik geçtiğimiz yaz, çok zor günler atlattık.Tam o dönemlerde eşimin kardeşi "ben bu işi yapmak istemiyorum, devredip maaşlı bi işe giricem" dedi.Eşimin işleri kötü gittiği için devretmek yerine abisine işletmesi için geri verdi.bi kaç aydır durumumuz düzelmişti, bi süre ben de çalıştım (hamile olduğumu öğrenene kadar) ve kendimizi toparlayabildik biraz daha, düze çıkınca da çocuk yapmaya karar verdik, şuan 22 haftalık hamileyim.

Şimdi bugün beni arayıp işinin müşterisinin çıktığını, devredeceğini ve devrettiği paranın (8binlira) yarısını kendisine alıp diğer yarısını kardeşine vereceğini söyledi.Afalladım resmen, asla bana danışmadan kafasına göre iş yapan adam değildir.giyeceği kıyafeti bile bana sorar o kadar yani.

"Ne iş yapıcaksın? insan kendini garantiye almadan işini satar mı? nasıl geçinicez" diyorum.Sen takma kafana bana bırak allah büyük deyip kestirip attı telefonda.Çıldırıyorum sabahtan beri, sinirimden ağlamaktan gözlerim şişti.Sigara içiyorum ya şuan o kadar saldım herşeyi.Ben kiramı faturalarımı nasıl öderim, bu çocuğun masraflarını neyle karşılarım?

kızlar bi akıl verin çıldırıcam, nasıl davranacağımı bilmiyorum :43::43:

aglamayı bırak lütfen bebegini düşün biraz
kocanada biraz güvenmekten başka çaren yok canım
belki dedigi gibi herşey daha güzel olacaktır

her şer gibi görünende bir hayır,hayır gibi görünende de şer vardır.. durumların aslını öğrenmeden,eşin neler düşünüyor bilmeden neden bunca sıkıntıyı kendine ve bebeğine yaşatıyorsun..yazık değil mi ikinizede... sakin ol ağlama... her şey yoluna girer.. Allah yardımcın olsun...

Bence de şu an eşinize güvenmekten başka çareniz yok.
Bir bildiği vardır, planladığı şeyler vardır.
Çocuk rızkıyla gelir, üzmeyin bu kadar kendinizi, her şey girer yoluna.

canim ne sigarasi sen kafayi mi yedin aman Allahim

Birak ne hali varsa gorsun evet cok sorumsuzca ama sen de bebegini dunyaya getirir biraz buyutup sonra ise girersin baktin olmayacaksa...

Ya sakat dogarsa bi de sigara icmekten ? Ne olursun boyle yapma

lütfen biraz sakin ol önce allah bi kapıyı kapatır diğerini açar o bebek doğunca evinize bereket geelecek bak bzde kıt kanaat geciniyorruz ama bebeğimiz olması için ne kadar uğraşıyoruz :14::14:bebeğin herşeyden etkileniyo lütfen emanete hassas davran

Problemler ok, derdi veren Allah çözümü de verecektir sizi bir sınava sokmuş ancaaakkk her şeyi anladım da senin o çocuğu boğmaya ne hakkın var? Ben doğan bebeğinin cibinliğinin altına sigara üflesem hoşuna gider mi? Önce bir silkelen lütfen! Sağlıklı düşün ve bebeğini düşün. Bilgi vücuda giren sigara dumanı akciğerlerden çıkıyor ama bebeğin kesesinden çıkmıyor, yavrun şuan içeride çırpınıyor!

Unutma derdi veren allah rızkınıda verecektir, 3 aylık hamileydim işten çıktığımda ve 5. ayımda da eşim çıkarılmıştı. dımdızlak kalmıştık, eve ekmek alacak durumumuz olmadığı günleri hatırlıyorum, bozuklukları denkleştirirdik düşün! Ama geçti sonra yavaş yavaş her şey yoluna girdi Allah size daha büyük acılar vermesşn, stres olma ve eşine destek ol! Vardır bir hayır bunda.

herşeyi boşverebilirsin ama o yavruyu boşveremezsin! sigara içip onu mahvedemezsin!!

ileride ya ciddi bir sorunu olursa yavrunun ,vicdanın rahat edecek mi?

karaları bağlamayın hemen. eşinizle konuşun bir bildiği vardır düşündüğü mutlaka.

evin erkeği senmisin ne yaparsa yapsın getirsin eve ekmeği sen bak keyfine çocuğuna bak boşver salgitsin

şu an 35 haftalık hamileyim bizde esnaflık yapıyoruz 3 kredi ödüyoruz ayda işler kötüye gitti ve bi kaç gün içinde dükkanı kapatıcaz devren kiralık yazdık ama alan yok kaç aydır işler çokkötü durdukça kira birikio.eşim şu an sezonluk işde çalışıo ben dükkanda bekliyorum.eşimin işi eylülde son malum turistk yerde yaşıyoruz burda çoğu işler böyle.napıcaz bilmiorum sadece krediler elektirk su telefn faturası 900 lira yapıo biz ne yicez inanki bilmiorum bi de eşim işsiz kalıcak eylülde.şu an tek yapabildiğim allhıma inanmak o bizi yarı yolda bırakmaz açlkdan ölen yok.doğumdan hemen snra bende iş başvuruları yapıcam çocuğuma kayınvalidem bakıcak umarım bi iş buluruz karı koca yoksa bizim işimiz hapis olur yani

Biz ne borçlar devirdik yapmayın böyle..ALLAH büyüktür açlıktan ölmezsiniz korkmayın bebegine de birşey olmaz..
Sigarayı at hemen elinden !

Ve bu olumsuz düşünceleri sil kafandan...Toparla kendini..

Borçdan aç kalan olsa biz kalırdık...Hamdolsun dimdik ayaktayız.

2.5 yasındaydı evladım bizim yüklü borcumuzun oldugu zaman..Üstelik borç gırtlakta !

Ne mi yaptık ? Ben gittim annemlerin evine 7 ay kaldım..Eşim ise maaşının tam 2 katına bir iş buldu ve İstanbul'a geldi..Kendisi mühendis Ya ALLAH dedi çıktık bir yola napalım el mecburdu..Ben eşimle 7 ay borç yüzünden çocugumla birlikte ayrı kaldım/kaldı..Kötü günlerdi evet itiraf ediyorum ama umitsiz olmayın size bunun için bunu anlatıyorum..Sonrasında borç ödenmeye başladı işe başladıgında bütün maaşını bankalara yatırıyordu tek kuruş bile eline kalmıyordu düşün sogan ekmek alacak para yok !

Sonra ne mi oldu ?

Ben 7 ay sonra İstanbul'a geldim durumumuz çok çok iyi olmasada ev tuttuk eşyaları getirdik 6 ayda kendi evimde oturduktan sonra işe girdim kızımı kreşe yazdırdım..Eşim de ben de borcun üstesinden geldik..Yeri geldi evde süpürge dahi açmadım gırgır kullandım..Herşeyden kısmak zorunda kaldım sırf borç ödensin diye..Düşündüm dedim sonuçta ben de universite mezunuyum az çok demeyip işe başlamıştım

Suan ise tadını çıkarıyorum herşeyin..Birlik oldukça siz ve sen buna inanıp eşine destek oldukça herşeyin üstesinden gelirsiniz..Bebeginiz de geliyor hem üstelik rızkıyla geliyor...Dipteydik şimdi ise bütün aile bireylerinin borç istediği kapı olduk Kendine güven lütfen..

Son düzenleme:
uzulme arkadasim
bir kapiyi kapayan Allah diyerini acir sen esine destek ol ve uzme kendini
zamanla hersey yoluna girer

şu an 35 haftalık hamileyim bizde esnaflık yapıyoruz 3 kredi ödüyoruz ayda işler kötüye gitti ve bi kaç gün içinde dükkanı kapatıcaz devren kiralık yazdık ama alan yok kaç aydır işler çokkötü durdukça kira birikio.eşim şu an sezonluk işde çalışıo ben dükkanda bekliyorum.eşimin işi eylülde son malum turistk yerde yaşıyoruz burda çoğu işler böyle.napıcaz bilmiorum sadece krediler elektirk su telefn faturası 900 lira yapıo biz ne yicez inanki bilmiorum bi de eşim işsiz kalıcak eylülde.şu an tek yapabildiğim allhıma inanmak o bizi yarı yolda bırakmaz açlkdan ölen yok.doğumdan hemen snra bende iş başvuruları yapıcam çocuğuma kayınvalidem bakıcak umarım bi iş buluruz karı koca yoksa bizim işimiz hapis olur yani

canım benim allah yardımcınız olsun seni çok iyi anlıyorum ama ben istanbulda sadece 900lira kira veriyorum zaten.yani senin toplam borcun kadar benim kira giderim var, o yüzden sen benden bi adım önden beterin beteri var, sende hamileymişsin üzülme ne olur.:43:

Back
X