• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama galiba kendime itiraf edemediğim şeyler var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yaaa col guldurdun beni gece gece Allahta sen8 hep guldursun benim kizim 5.5 yasinda col sukur yeni yeni duzelmeye başladı ama neler cektim vallahi insan icine cikamazdim simdide oglum 21 aylik inan evde kirilmadik sandalye kalmadi ben hayret ediyorum kiriyo etrafi asiri dagitiyor yetisemez oldum umarim zaman icinde durulur :KK45:Allah yardimcimiz olsun
Esekten dusenin halini esekten dusen anlar. Insallah 5 yasinda durulur bizimki de bakalim :27: sinirlenmemek icin derin nefes almaktan basim donuyor tansiyonum dusuyor bazen :deli:

Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Klasik bir cümle olacak ama süpriz bir bebek oldu kendisi.
Yeni hamile olduğumdan mıdır nedir bilmiyorum ama içimde hep ya çok sevemezsem, ya dünyaya geldiğine pişman olursam diye minik minik sorular geçiyor.
Herkeste olur mu bilmiyorum, şükürsüzlük de etmek istemiyorum ama evliliğim 1 yılını doldurmamışken saçma belki ama sanki eşimle aram bozulcak diye korkuyorum.
Eşimle ben sakinliği sükuneti seven insanlarız, bebek devamlı ağlarsa negatif agresif insanlar olmaktan korkuyorum.
Sabahları uyanınca elimi karnıma götürüp günaydın bebeğim diyorum mutlulukla uyanıyorum ama gün içinde hep kaygılar kaygılar.
Ne zaman geçer meraklardayım.
Merak etme geciyor hormlardan herhalde ben ilk oglumu hastanede hic bakmamişım bile hatirlamiyorum sonradan isındm ve iyiki diyorum allahm o bebegi verdgi gbi rıskınida sevgiyide sabrida veriyor

Hayırlısıyla kucagına al inşallah.Hamilelikten midir bilmem.O kadar sıkıntıya rağmen,4 yıl beklememe rağmen,geceleri Aglayıp anne olamıcam galiba dememe çok çok istememe rağmen hamile kalınca bu duygular sardı beni de...

Yani şükretmen yerine böyle kaygılar sardı ama şimdi hareketlerini hissettikten sonra,yaklaşık 5. Aydan itibaren o bana emanet yeterki Saglıkla kucagıma alayım diye düşünmeye başladım.Bu düşünceler istemeden de olsa olabiliyor.Herşeyi akışına bırakmak lazım.

Faydası olur mu bilmiyorum
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...gibi-yoksa-ben-mi-farkli-hissediyorum.557521/
6 yıl önce kızıma hamileyken açtığım başlık. Farklı değildim sizden belki daha kötü hissediyordum,hamilelik ilerledikçe endişeler azaldı,doğunca dünyalar benim oldu.
Beni eleştirenler yargılayanlar da oldu. Aynı tepkileri alırsanız kulaklarınızı tıkayın.
Allah sağlıkla versin kucağınıza.

Esekten dusenin halini esekten dusen anlar. Insallah 5 yasinda durulur bizimki de bakalim :KK53: sinirlenmemek icin derin nefes almaktan basim donuyor tansiyonum dusuyor bazen :deli:
anlarim hemde o kadar iyi anlarim ki halinden o kafayi duvara vurma istegi sinirden dişleri sikma kuytu kosede aglama hele ki gurbetteyse insan cok zor ama gercekten geciyor kizimla simdi konusuyorum anliyor ya beni benden daha mutlusu yok:halay: seninkiler kac yasinda

anlarim hemde o kadar iyi anlarim ki halinden o kafayi duvara vurma istegi sinirden dişleri sikma kuytu kosede aglama hele ki gurbetteyse insan cok zor ama gercekten geciyor kizimla simdi konusuyorum anliyor ya beni benden daha mutlusu yok:halay: seninkiler kac yasinda
Oglan 5 kiz 3. Bir de yas farki az cooook cektim cok :KK70: aman Allah eksikliklerini gostermesin. Soyle ikisi de uyuyup melekler gibi masum durmuyorlar mi icim mutluluk doluyor

14 haftalik hamileyim planli gebelikti. ilk 4_5 gun aglamakta gecti ya bakamazsam ne yaparim diye ama simdi hergun konusuyorum bebegmle hadi gel diyorum artik :)

Benimde plansız bi gebelikti, hemde hiç ummadığım beklemediğim aslında maddi olarak çok zor bi dönemde geldi, eşim işsizdi, ben işsizdim. İlk günler nasıl ağladım tarif edemem, gözlerim kıpkırmızı geziyordum. Istemiyorum demiyordum da ben şimdi napıcam diyordum, zaten normalde de kendimi hazır hissetmiyordum, bakamam gibi geliyordu, bu dünyaya çocuk mu getirilir, devir kötü, ya mutsuz olursa, ya keşke doğmasaydım derse.. Her türlü şey vardı aklımda. Kime söylesem eleştirdi, kimse anlamadı. Günah öyle düşünme diyenler, ayıplayanlar..
Zaman geçti cinsiyetiydi hareketleriydi hazırlıklarıydı derken dört gözle doğmasını bekler oldum. Ama hala içimde benzer korkular, bu korkularda geçmiyecek sanırım. Anneliğin verdiği içgüdüler ve koruma isteği diye yorumluyorum artık :)

Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Yeni hamile olduğumdan mıdır nedir bilmiyorum ama içimde hep ya çok sevemezsem, ya dünyaya geldiğine pişman olursam diye minik minik sorular geçiyor.
Herkeste olur mu bilmiyorum, şükürsüzlük de etmek istemiyorum ama evliliğim 1 yılını doldurmamışken saçma belki ama sanki eşimle aram bozulcak diye korkuyorum.
Eşimle ben sakinliği sükuneti seven insanlarız, bebek devamlı ağlarsa negatif agresif insanlar olmaktan korkuyorum.
Sabahları uyanınca elimi karnıma götürüp günaydın bebeğim diyorum mutlulukla uyanıyorum ama gün içinde hep kaygılar kaygılar.

Benimde plansız bi gebelikti, hemde hiç ummadığım beklemediğim aslında maddi olarak çok zor bi dönemde geldi, eşim işsizdi, ben işsizdim. İlk günler nasıl ağladım tarif edemem, gözlerim kıpkırmızı geziyordum. Istemiyorum demiyordum da ben şimdi napıcam diyordum, zaten normalde de kendimi hazır hissetmiyordum, bakamam gibi geliyordu, bu dünyaya çocuk mu getirilir, devir kötü, ya mutsuz olursa, ya keşke doğmasaydım derse.. Her türlü şey vardı aklımda. Kime söylesem eleştirdi, kimse anlamadı. Günah öyle düşünme diyenler, ayıplayanlar..
Zaman geçti cinsiyetiydi hareketleriydi hazırlıklarıydı derken dört gözle doğmasını bekler oldum. Ama hala içimde benzer korkular, bu korkularda geçmiyecek sanırım. Anneliğin verdiği içgüdüler ve koruma isteği diye yorumluyorum artık :)
Sakın öyle düşünme o bir melek onun hayati onun o miss kokusu anneligin yeter ona cnm Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah ..sağlıkla gelsin inşallah onu düşün

Sakın öyle düşünme o bir melek onun hayati onun o miss kokusu anneligin yeter ona cnm Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah ..sağlıkla gelsin inşallah onu düşün
Sakın birdaha öyle düşünme çocuk bereketile gelir cnm

Amin canım inşallah sağsalim doğsunda alayım kollarıma. Korkum aslında kötü insanlardan, kötü olaylardan onu koruyamamak. Onuda yaşaya yaşaya öğrenicez sanırım.

Amin canım inşallah sağsalim doğsunda alayım kollarıma. Korkum aslında kötü insanlardan, kötü olaylardan onu koruyamamak. Onuda yaşaya yaşaya öğrenicez sanırım.
Aynen cnm aferin senin öyle düşünmen için ama unutma iyi olsun sağlıklı olsun o yeter şükür de herzamn şükür demeyi ağzından bırakma sadece şükür de

Ben anne olduysam ve bebeklerime dünyanın en iyi annesi olabilmek için çabalıyorsam, herkes yapar inanın.
Bu herkesten kastım vicdanı ve merhameti olan herkes.
Hayatınız kökten değişecek mutsuz da çok mutlu da olacaksınız.
Belki sinir krizleri geçirecek çok da pişman olacaksınız ama gözlerini açıp bir saniye bile başka yere bakmadan sizi inceleyecek ya, o zaman diyeceksiniz ki ‘ bu dünyada bana böyle kimse bakmadı, bakamaz da’
Çünkü o bakıl içinizi eritecek, bebeğinizin kirpiklerini saydıracak kadar çok sevdirecek.
Tabi ağlayınca yine pişman olacaksınız sonra yine o bakış.
Kısaca ebeveyn olmak bir delilik, her an bir olay her an bir aksiyon:anne:

Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Canım benım bende 5.5 aylık hamileyim o kadsr guzel bişey ki herkese rabbim tattırsın. Şuan daha yeni ve ilk diye oyle hissetmem normal. Ama o içindeki melek sana tekme atmaya başlasın onu hissetmeye başladığın zaman dünyanın sadce ondan ibaret oldugunu anlayacan hatta henuz senın karnındayken omun sevgisi eşine olan sevgini bile bastıracak emin ol.

Gerçekçi olmak gerekirse hiç öyle yumuk yumuk ellerine bakıp "ay iyi ki doğurmuşum kafama sıçsın isterse oh" demeyeceksin. Çocuksuz günlerinin sukunetini, özgürlüğünü çok özleyeceksin. Gün gelecek yapamıyorum ben diye ağlayacaksın. Yetersiz hissedeceksin. Eşinle de tartışacaksın. Önceliğiniz bebek olacak. Bazen sohbet etmeyi bile unutacaksınız. VS vs. Uzar gider karamsarlık içeren haller.

Lakin hayatında hiç kimseye hissetmediğin bir sevgi hissedeceksin. Gözleri dolsa, sen ondan önce ağlayacaksın. Tarifi imkansız bir merhamet duyacaksın bebeğine karşı. Hayata çok daha farklı bakacaksın. Dünyadaki hiçbir çocuk üzülmesin, aç kalmasın, ölmesin isteyeceksin mesela. Bunu anne olmayanlar da diler elbet lakin sen hepsinin annesi gibi hissedeceksin kendini. Çok seveceksin onu, öyle ki seni bu kadar çileden çıkaran, yoran, sinirlerini alt üst eden bir canlıyı nasıl bu kadar çok sevebiliyorum diye hayret edeceksin kendine. Sırf o sevgiyi tecrübe etmek için bile değiyor zorlukları çekmeye.

Annelikk o kadar güzel bir duygu ki...Annem hep derdi "Anne olmadan anlamazsın diye"doğru diyormuş.O doğup yanına verilince onun o minicik badem gözlerine bakınca senin sesine tepki verip ağlamasını duyunca o zaman anlayacaksın ve bileceksin ki dünyada en çok sevdiğin o minik yavru olacak.Eşinle ortak olup gaz sancılarıyla,ağlama krizleriyle uğraşacaksınız ve bu sizi daha da birbirinize bağlayacak.Çünkü o sizin aşkınızın meyvesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X