- 12 Temmuz 2006
- 60.470
- 230.743
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi BettyRuble
Belki de çoğumuzun yaşadığı korkular bunlar, evliliğimin 3. ayında hamile olduğumu öğrendiğimde daha doktorun yanındayken başladım ağlamaya, biz güya 2 sene bebek yapmayacaktık, hamilelikten, bebek sahibi olmaktan korktum, ultrasonda görüp kalp atışlarını duyduğumuzda eşimin gözyaşlarını görene kadar da hep gelgitler yaşadım, doğum yaptım bu sefer de ben iyi bir anne değilim diye ağlamalarım başladı, gazı olurdu, uyumazdı, hareketli bir bebekti yerinde durmazdı, uyku düzeni, evin düzeni derken göbeğimden çatladım ama ona her baktığımda, bazen uykusunda severken iyi ki doğurmuşum diyorum, doğum öncesi de sonrası da bir sürü endişeleriniz olacak, yorgunluklar, uykusuzluklar ama çocuklarımız bize anneliği, karşılıksız sevgiyi, dünyada belki de hiçbir canlıya gösteremeyeceğimiz sabrı göstermeyi öğretiyorlar, mutlu, uyumlu, birbirini seven, hayatı müşterek omuzlayan bir çiftseniz eşiniz için de kaygı duymayın, onlarda babalığa adapte oluyorlar, bebeklerine bakıyorlar, size tavsiyem şimdiden eşinizi hamileliğinizin her evresine dahil edin, gebeliği, ebeyevn olmayı, baba olmanın sorumluluğunu öğretin, doğum sonrası da bebek bakımına yardımcı olmasını sağlayın.Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Klasik bir cümle olacak ama süpriz bir bebek oldu kendisi.
Yeni hamile olduğumdan mıdır nedir bilmiyorum ama içimde hep ya çok sevemezsem, ya dünyaya geldiğine pişman olursam diye minik minik sorular geçiyor.
Herkeste olur mu bilmiyorum, şükürsüzlük de etmek istemiyorum ama evliliğim 1 yılını doldurmamışken saçma belki ama sanki eşimle aram bozulcak diye korkuyorum.
Eşimle ben sakinliği sükuneti seven insanlarız, bebek devamlı ağlarsa negatif agresif insanlar olmaktan korkuyorum.
Sabahları uyanınca elimi karnıma götürüp günaydın bebeğim diyorum mutlulukla uyanıyorum ama gün içinde hep kaygılar kaygılar.
Ne zaman geçer meraklardayım.
Sağlıklı bir gebelik dilerim ve tebrik ederim
ama duramadim

aynı kaygılar korkular pişmanlıklar bende de oldu