• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama galiba kendime itiraf edemediğim şeyler var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Klasik bir cümle olacak ama süpriz bir bebek oldu kendisi.
Yeni hamile olduğumdan mıdır nedir bilmiyorum ama içimde hep ya çok sevemezsem, ya dünyaya geldiğine pişman olursam diye minik minik sorular geçiyor.
Herkeste olur mu bilmiyorum, şükürsüzlük de etmek istemiyorum ama evliliğim 1 yılını doldurmamışken saçma belki ama sanki eşimle aram bozulcak diye korkuyorum.
Eşimle ben sakinliği sükuneti seven insanlarız, bebek devamlı ağlarsa negatif agresif insanlar olmaktan korkuyorum.
Sabahları uyanınca elimi karnıma götürüp günaydın bebeğim diyorum mutlulukla uyanıyorum ama gün içinde hep kaygılar kaygılar.
Ne zaman geçer meraklardayım.
Belki de çoğumuzun yaşadığı korkular bunlar, evliliğimin 3. ayında hamile olduğumu öğrendiğimde daha doktorun yanındayken başladım ağlamaya, biz güya 2 sene bebek yapmayacaktık, hamilelikten, bebek sahibi olmaktan korktum, ultrasonda görüp kalp atışlarını duyduğumuzda eşimin gözyaşlarını görene kadar da hep gelgitler yaşadım, doğum yaptım bu sefer de ben iyi bir anne değilim diye ağlamalarım başladı, gazı olurdu, uyumazdı, hareketli bir bebekti yerinde durmazdı, uyku düzeni, evin düzeni derken göbeğimden çatladım ama ona her baktığımda, bazen uykusunda severken iyi ki doğurmuşum diyorum, doğum öncesi de sonrası da bir sürü endişeleriniz olacak, yorgunluklar, uykusuzluklar ama çocuklarımız bize anneliği, karşılıksız sevgiyi, dünyada belki de hiçbir canlıya gösteremeyeceğimiz sabrı göstermeyi öğretiyorlar, mutlu, uyumlu, birbirini seven, hayatı müşterek omuzlayan bir çiftseniz eşiniz için de kaygı duymayın, onlarda babalığa adapte oluyorlar, bebeklerine bakıyorlar, size tavsiyem şimdiden eşinizi hamileliğinizin her evresine dahil edin, gebeliği, ebeyevn olmayı, baba olmanın sorumluluğunu öğretin, doğum sonrası da bebek bakımına yardımcı olmasını sağlayın.

Sağlıklı bir gebelik dilerim ve tebrik ederim :nazar::anneadayı:

Belki de çoğumuzun yaşadığı korkular bunlar, evliliğimin 3. ayında hamile olduğumu öğrendiğimde daha doktorun yanındayken başladım ağlamaya, biz güya 2 sene bebek yapmayacaktık, hamilelikten, bebek sahibi olmaktan korktum, ultrasonda görüp kalp atışlarını duyduğumuzda eşimin gözyaşlarını görene kadar da hep gelgitler yaşadım, doğum yaptım bu sefer de ben iyi bir anne değilim diye ağlamalarım başladı, gazı olurdu, uyumazdı, hareketli bir bebekti yerinde durmazdı, uyku düzeni, evin düzeni derken göbeğimden çatladım ama ona her baktığımda, bazen uykusunda severken iyi ki doğurmuşum diyorum, doğum öncesi de sonrası da bir sürü endişeleriniz olacak, yorgunluklar, uykusuzluklar ama çocuklarımız bize anneliği, karşılıksız sevgiyi, dünyada belki de hiçbir canlıya gösteremeyeceğimiz sabrı göstermeyi öğretiyorlar, mutlu, uyumlu, birbirini seven, hayatı müşterek omuzlayan bir çiftseniz eşiniz için de kaygı duymayın, onlarda babalığa adapte oluyorlar, bebeklerine bakıyorlar, size tavsiyem şimdiden eşinizi hamileliğinizin her evresine dahil edin, gebeliği, ebeyevn olmayı, baba olmanın sorumluluğunu öğretin, doğum sonrası da bebek bakımına yardımcı olmasını sağlayın.

Sağlıklı bir gebelik dilerim ve tebrik ederim :nazar::anneadayı:
Munee teşekkür ederim. Evliliğin üçüncü ayı mı.. o da çok erkenmiş :(. Sonu güzel olmuş neyse ki. :KK200::anne:

Sizin gibi sakin sükuneti insanların çocukları da sakin uslu olur diye düşünüyorum Allah sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin.
Ay inşallah :KK200::KK200:
Amin canım inşallah sağsalim doğsunda alayım kollarıma. Korkum aslında kötü insanlardan, kötü olaylardan onu koruyamamak. Onuda yaşaya yaşaya öğrenicez sanırım.
:) aklıma saçma sapan şeyler geliyor.
5 haftalık bir embriyo için ya öğretmeni ona tolat atarsa diye endişeleniyorum :))

ille anaç duygularla dolup taşmıyorsun diye endişe etme.
ben kucağıma alana kadar hiçbir duygu hissetmedim. hani öyle karnını sevip hanimiş benim bebeğim modum yoktu yani.
herkes bir değil kimisi daha hamile olduğunu öğrendiğinde sevmeye ve fedakarlığa hazır oluyor. kimide benim gibi anca kucağına aldığında ayıyor:)

İyi bari ben de endişelenmeyeyim neden anaçlık gelmiyo bana diye :)
Bebişler, göbişler, hamiş olmak falan hiç bana göre gelmiyor :KK70:
Kendimi biraz zorladım ama ı-ıh.
Şu an ne yalan söyleyeyim büyük fedakarlıklara da hazır değilim gibi.
Sonunda seninki gibi bir durumum olur inş :)

Gerçekçi olmak gerekirse hiç öyle yumuk yumuk ellerine bakıp "ay iyi ki doğurmuşum kafama sıçsın isterse oh" demeyeceksin. Çocuksuz günlerinin sukunetini, özgürlüğünü çok özleyeceksin. Gün gelecek yapamıyorum ben diye ağlayacaksın. Yetersiz hissedeceksin. Eşinle de tartışacaksın. Önceliğiniz bebek olacak. Bazen sohbet etmeyi bile unutacaksınız. VS vs. Uzar gider karamsarlık içeren haller.

Lakin hayatında hiç kimseye hissetmediğin bir sevgi hissedeceksin. Gözleri dolsa, sen ondan önce ağlayacaksın. Tarifi imkansız bir merhamet duyacaksın bebeğine karşı. Hayata çok daha farklı bakacaksın. Dünyadaki hiçbir çocuk üzülmesin, aç kalmasın, ölmesin isteyeceksin mesela. Bunu anne olmayanlar da diler elbet lakin sen hepsinin annesi gibi hissedeceksin kendini. Çok seveceksin onu, öyle ki seni bu kadar çileden çıkaran, yoran, sinirlerini alt üst eden bir canlıyı nasıl bu kadar çok sevebiliyorum diye hayret edeceksin kendine. Sırf o sevgiyi tecrübe etmek için bile değiyor zorlukları çekmeye.

Aradığım yorum gelmiş :KK70:
Tamam eziyet çekicez ama karşılığı da varmış yaşasın.

Şimdi Beni burda taşlayacaklar belki ama yine de yazacağım. Belki böyle hisseden vardır da bana yol gösterir. Çünkü kimseye diyemiyorum.

Sanırım benim kendimi şartladığım (istemeden) bir cinsiyet tercihim var.
(Tabiki önceliğim herkesin olduğu gibi sağlık) ama bu gerçekten istemsiz olan bişey. Bu kadar zorluk yaşıyorum, karşılığında tercihim olmayan cinsiyetteyse ya olması gerekenden daha az sever ve ilgilenirsem diye korku taşıyorum. (Gerçi çocuk doğduktan sonra ben homoseksüelim dese ona da ok diyecek bi insanım yani cinsiyet neden böyle önemli oldu benim için anlamadım)
Ama işte Hayal kırıklığına uğrarım gibime geliyor, bu duygu ile başa çıkabilir miyim ? İçimden niye böyle şeyler düşünüyorum bilmiyorum.

Zaten başka çocuk düşünmüyorum, hani tek atımlık kurşunum vardı, bari hedefi vursun :KK70: anlatabildim mi bilmiyorum.

Ekleme: cinsiyetçi bir tavır içinde olduğum için de kendimden utandığımı belirtmek isterim

Bence hamile olan bir cok insan bunlari dusunuyor.
Benim 2. Cocugum Allah nasip ederse.
Ben tekrar nasil sil bastan baslicam.
Uykusuz kalicam.
Ya cok ağlayan bir bebek olursa
Ya sabrım tukenirse.
Rahatımada gayet duskunum.
Okadar cok sey geçiyor ki aklimdan.

Evet tecrübeliyim ama oglum zor bir bebek degildi.

Şimdide büyüdü unuttum bile o anlarini.
Yani zamanla unutuluyor ama cok sabır gerek.
Geniş olmak lazim.
Bir dönem uykusuzlugu, ev dağınıklığını vs göze almak gerekiyor.

Ama gercekden yıllar geçince hepsi unutuluyor.

Büyüğüm 13 yasinda 8 ay emzirdim net biliyorum.
Ama anneme dedim ki gecen anne ben oglumu hic emzirmedim mi ?hatırlamıyorum unuttum dedim.
Annem saçmalama emzirdin hemde 6 ay ek gıdaya bile başlamadık dedi.
(Sürekli annemleydim biliyor yani)
Yani hepsini unutmusum.
Ne yerdi nasil emerdi altını günde kaç defa değişirdim.
Gece degisiyormuydum.
Gece gazi oluyormuydu hepsini unuttum.

Belli bazı şeyler aklımda ve 2-3yas sonrasi.

Yani hepsi geçecek bunu düşünmek lazim.
Sonrasi kolay.

Planlı bir hamilelik yaşadığım halde ben de benzer durumlar yasamistim. Hayatım bir daha eskisi gibi olmayacak. Eşim ile eskisi gibi vakit geciremeyecegiz gibi şeyler düşünüyordum. Devamlı ağlar durumdaydim.
Şimdi oğlum 2 yaşında, Hayatımız eskisinden çok daha güzel çok şükür :anne::KK200: size tavsiyem çok fazla geleceği düşünmeyin, bebek ağlar uykusuz kalırım falan diye. Önunuzde uzun bir hamilelik dönemi var bunun tadını cikartin. :anneadayı:

Planlı bir hamilelik yaşadığım halde ben de benzer durumlar yasamistim. Hayatım bir daha eskisi gibi olmayacak. Eşim ile eskisi gibi vakit geciremeyecegiz gibi şeyler düşünüyordum. Devamlı ağlar durumdaydim.
Şimdi oğlum 2 yaşında, Hayatımız eskisinden çok daha güzel çok şükür :anne::KK200: size tavsiyem çok fazla geleceği düşünmeyin, bebek ağlar uykusuz kalırım falan diye. Önunuzde uzun bir hamilelik dönemi var bunun tadını cikartin. :anneadayı:
Dediğiniz gibi yapıcam.

bu hisler öyle doğal ki..
akışına bırakın.. hamileliğin güzel yanlarına odaklanmaya çalışın..
nazınızı niyazınızı yapın. yatın uyuyun bol bol..
hareketlerini algıladığınız zaman daha farklı şeyler hissedeceksiniz.
kaygılar hiç bitmiyor..
80 yaşındayken de "oğlum/kızım evinde huzurlu mu?" diyeceğiz..

evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım:olamaz: aynı kaygılar korkular pişmanlıklar bende de oldu
ve ben olan oldu diyerek deli gibi kız istersen erkek oldugunu öğrendim:deli:

endişelerim aynı şeklde devam ediyo ama alışıyorum sanırım.. aten 5 ay olcak alışmam lazım artık:KK53:

Bakin görün hepsi geçecek hele bi kucaginiza alin, bi koklayin gerisi kendiliginden hallolacak. Rabbim saglikli ömürler versin

bu süreç yıllar sonra olsa da aynı. yeni aile üyesi hem de hiçbir şey bilmiyor ve muhtaç. hal böyleyken bir şeylerin değişmesi agresyonun yükselmesi normal. evliliğimin 3. ayında hamile olduğumu öğrendim kızım şuan 2 yaşında. bizim rahat zamanlar da şimdi başladı mesela. iyiyim hoşum. :KK51:onu sevmekse paha biçilemez:KK49:

Bende planlı hamileliğimde olsa aynı şekilde düşünüyordum doğum yaptım lohusalık sendromuna girdim eşime çok bağlandım sanki bebeğim bizim aramızı bozuyor gibi hissettim, sonra baktım ki bi gün bebeğim benim için eşimden de kendimden de daha önemli olmuş, 3 aylık bebişimiz aşığız şuan kendisine :emir_bebek::KK200:

İyi bari ben de endişelenmeyeyim neden anaçlık gelmiyo bana diye :)
Bebişler, göbişler, hamiş olmak falan hiç bana göre gelmiyor :KK70:
Kendimi biraz zorladım ama ı-ıh.
Şu an ne yalan söyleyeyim büyük fedakarlıklara da hazır değilim gibi.
Sonunda seninki gibi bir durumum olur inş :)

Aradığım yorum gelmiş :KK70:
Tamam eziyet çekicez ama karşılığı da varmış yaşasın.

Şimdi Beni burda taşlayacaklar belki ama yine de yazacağım. Belki böyle hisseden vardır da bana yol gösterir. Çünkü kimseye diyemiyorum.

Sanırım benim kendimi şartladığım (istemeden) bir cinsiyet tercihim var.
(Tabiki önceliğim herkesin olduğu gibi sağlık) ama bu gerçekten istemsiz olan bişey. Bu kadar zorluk yaşıyorum, karşılığında tercihim olmayan cinsiyetteyse ya olması gerekenden daha az sever ve ilgilenirsem diye korku taşıyorum. (Gerçi çocuk doğduktan sonra ben homoseksüelim dese ona da ok diyecek bi insanım yani cinsiyet neden böyle önemli oldu benim için anlamadım)
Ama işte Hayal kırıklığına uğrarım gibime geliyor, bu duygu ile başa çıkabilir miyim ? İçimden niye böyle şeyler düşünüyorum bilmiyorum.

Zaten başka çocuk düşünmüyorum, hani tek atımlık kurşunum vardı, bari hedefi vursun :KK70: anlatabildim mi bilmiyorum.

Ekleme: cinsiyetçi bir tavır içinde olduğum için de kendimden utandığımı belirtmek isterim
Benim de tek atımlıktı tek çocuk istediğimiz için ve ikimizin de istediği cinsiyet olmadı ama şimdi çok çok memnunuz o yüzden allah sizin için hayırlısını bilir hamilelik çok güzel birşey tadını çıkarın

Benim de tek atımlıktı tek çocuk istediğimiz için ve ikimizin de istediği cinsiyet olmadı ama şimdi çok çok memnunuz o yüzden allah sizin için hayırlısını bilir hamilelik çok güzel birşey tadını çıkarın

İlk öğrenince şaşırdınız mı? Ya da moraliniz bozuldu mu?
daha hamileliğin iyi bi yanını göremedim. Tüm hareketlerim kısıtlandı, üstelik mide bulantısı ve kusma hayatımı mahvetti :)
Umarım ileriki haftalar güzel olur

Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Yeni hamile olduğumdan mıdır nedir bilmiyorum ama içimde hep ya çok sevemezsem, ya dünyaya geldiğine pişman olursam diye minik minik sorular geçiyor.
Herkeste olur mu bilmiyorum, şükürsüzlük de etmek istemiyorum ama evliliğim 1 yılını doldurmamışken saçma belki ama sanki eşimle aram bozulcak diye korkuyorum.
Eşimle ben sakinliği sükuneti seven insanlarız, bebek devamlı ağlarsa negatif agresif insanlar olmaktan korkuyorum.
Sabahları uyanınca elimi karnıma götürüp günaydın bebeğim diyorum mutlulukla uyanıyorum ama gün içinde hep kaygılar kaygılar.
Kaygılar hep oluyor. Doğunca da sorunsuz olmuyor. Ama güzel şey. Ilk bebegime tüp bebekle hamile kaldım e haliyle zor süreçler. Uykusuz geceler eşle yaşanan tatsızlıklar vs.. hepsi geçiyor. Şimdi 17 aylık kızım anneemm diye boynuma sarılıyor. Bu tarif edilemez bi duygu. Her şeye değiyor diyorsunuz. Şimdi yine hamileyim tüm bu kaygıları yeniden göze aldıracak kadar güzel şey annelik. Emin olun çok seveceksiniz çok mutlu olacaksınız.. allah isteyen herkese versin

Kızlar sanırım ufaklığı kaybediyorum sabahtan beri karın ağrısı ve yoğun kanama var acile gittim kan verdim sonuca bakıcaz jinekolog ile.
Hayırlısı Allahtan :anne:

Kızlar selam.
5.5 haftalık hamileyim.
Merhaba sizinle tamamen ayni durumdayım.. ben de 15 haftalık hamileyim.. göbeğimin belirginlesmesi dışında hiçbir şey hissetmiyorum annelikle ilgili.. tekme atarsa belki birseyler hissederim inşallah diyorum.. mide bulantilarim olduğu donem yeter artik bıktım diye bağırdigim bile oldu.. :( ve bunlari kimseye soyleyemiyorum.. ne biçim insansin derler diye :((

Beni sabah bi yatirirlarmiş bebekken, ikindi vakti sesim çıkmayınca acaba öldü mü diye bakarlarmiş odaya ben uyuyor olurmuşum. Yani her çocuk ağlayacak diye bir şart yok. Bendeki anormallik daha o zamandan belliymiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X