• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama istemiyorum

Bende onu söylüyorum başkasının savunduğu dine dair bişe söylense haklısınız ama şuan burda öyle bişe olmamış ki konu sahibi de dini açıdan günah veya vebali olan bişi olduğunu gayet iyi biliyordur.
konu sahibi dini açıdan yorum istememişki sizden? Kaldı ki dinini bile bilmiyorsunuz?

Böyle bir adama çocuk doğurulmaz zaten kesinlikle desteklemiyorum Ama hersey Allahtan geliyor korunduğu halde hamile kalmış onu demek istedim yanı olmayacak şeyi oldurmuş Allah doğum kontrol hapı kullanırken %99koruma sağlıyor çünkü doğru kullanım olduğu müddetçe vicdan azabını iki türlüde çekebilir ayrıca biz bilemeyiz aldırıp çok pişman olan vat çünkü
bilimsel olarak dogum kontrol hapının etkisini azaltacak birsürü faktörler var. Yani saatinde almamış olabilir, atlamış olabilir veya hapları sıcakta bırakmış olabilir- sıcak da hapın etkisini azaltıyor. Yani korundugu halde hamile kalmak mucize değil bazı durumlarda olabilen birşey

@kerkenes
pamuk musun nesin pamuk musun nesin

pardon da yaptığım yorumun neyini beğenmediniz. İstemiyor çocuğu kadın, kocasından habersiz mi aldırsın. Dini boyut Günah boyutu beni/bizi ilgilendirmez. Anne hazır değil o psikoloji ile nasıl çocuk bakıp büyütecek!!!!!!
Bu adam konuşulup anlaşılacak bir adam değil. Konuş demenizi beğenmedim.

Herkes çok tepki göstermiş günah vs yorumlarına. Herkes kendi inanış ve düşüncelerine göre tavsiyesini yazmış. Neden bu kadar tepki gösteriliyor anlayamadım. Kuran'da yazan ayete inanisimdan (İsra suresi 30-31 ) günah ve kendi rizkiyla doğacağıni belirttim bir çok insan gibi. Gökten zembille mantar ıspanak domates gelmiyor ama Allah eminim nasiplerini verecektir.
Bir de diğer ihtimali düşünelim. Henüz bir aylık. Bakalım sağlıklı bir şekilde kazasız belasız bu çocuk doğacak mi? Ya da aldırdı diyelim habersiz. Duyunca daha büyük bir sorun olmaz mı? ( Doğurmaya karar vermek ya da anneliğe hazır olup olmadığıni eşinin anlayışla karşılayacağını hiç sanmıyorum). Gelecek düşünmüyor eşiyle direkt ayrılacak mı bebekten kurtulup?

Aldırıp aldırmama sizin kararınız ama aranızın çok kötü oldugu insanla sonuçta hamile olma ihtimalinize göre seviştiniz.
O zaman da kötüydü bu adam.

Allah eminim nasiplerini verecektir
Nereden eminsiniz ya deli olacağım. İki gün önce 1,5 ve 3 yaşındaki bebeklerini tek öğünle o da patates, pilav ya da makarna ile besleyen bir anne gördük. Et yemiyorlar, meyve yemiyorlar, yumurta, peynir, süt hiçbiri yok. Nasip boğazından geçecek herhangi bir şey mi yalnızca? Hayatlari boyu kursa, etkinliğe, tatile, bir seyahate gidemeyecekler. Bir baba sevgisi göremeyecekler. Harçlık alamayacaklar. Hiçbir dayanağı olmayan eminliklerinizden bahsetmeyin.
Duyunca daha büyük bir sorun olmaz mı?
Duyacağını kim söyledi? Niye duysun?
Gelecek düşünmüyor eşiyle direkt ayrılacak mı bebekten kurtulup?
Direkt ayrılamasa bile ayağına bir bağ olmayacak.

İşte kendiniz diyorsunuz "nasip boğazından geçecek bir herhangi bir şey mi yanlizca?" Değil.. nereden nasıl geleceğini bilemezsiniz.
Nasıl emin mi oluyorum? Benim dini inancım bu. O yorumu ben de okudum. Köyde çocuklarıma bakılır ama kv dırdıri ve sürekli iş yaptirmasindan gitmiyorum dedi. Kendisi de tüm bu şartlar altında üni sınavına girmesi de dikkatimi çekti. Nice üni mezunları issizken tüm bu şartlar altında neden okuma telaşı var? Ama yinede kendi karari bize saygı duymak düşer.
"Duyacağını kim söyledi??" Gidip bı özel hastanede aldirmaya karar verdi diyelim. Parasını kimden alacak maddi durumu iyi değil? Hadi parayı ailesinden ya da bisekilde buldu. İşlem sonrası ağrısı sızısı vs olmayacak mı? Hiç bir şey olmamış gibi avmden geldim yoruldum deyip kenara mi cekilecek?? Bir de bebeği aldirmanin psikolojik boyutu var. Şuan kendisi de kararsız. Onu nasıl aşacak?
' ayağına bağ olmak ' sizce evlat annesine babasına yük müdür? Sırf çocuk var diye babaya bağlı olmak zorunda değil. Ailesinin durumu iyi çünkü. Babasız çocuk zor büyür o ayrı ama ama sersefil olacaklarını sanmıyorum.

Herkes çok tepki göstermiş günah vs yorumlarına. Herkes kendi inanış ve düşüncelerine göre tavsiyesini yazmış. Neden bu kadar tepki gösteriliyor anlayamadım. Kuran'da yazan ayete inanisimdan (İsra suresi 30-31 ) günah ve kendi rizkiyla doğacağıni belirttim bir çok insan gibi. Gökten zembille mantar ıspanak domates gelmiyor ama Allah eminim nasiplerini verecektir.
Bir de diğer ihtimali düşünelim. Henüz bir aylık. Bakalım sağlıklı bir şekilde kazasız belasız bu çocuk doğacak mi? Ya da aldırdı diyelim habersiz. Duyunca daha büyük bir sorun olmaz mı? ( Doğurmaya karar vermek ya da anneliğe hazır olup olmadığıni eşinin anlayışla karşılayacağını hiç sanmıyorum). Gelecek düşünmüyor eşiyle direkt ayrılacak mı bebekten kurtulup?
Afrika'da acliktan ölen bebelerin nasibi nerde ?

Back
X