- 5 Mart 2025
- 49
- 22
- 3
- 31
- Konu Sahibi sorrybutnotsorry
-
Esinizin lohusaligi da yukleniyor muhtemelen
Pembe gecelik siparis ederken 2 tane alin
Allah sabir versin
Ağrısı olduğu zaman çok uyuyor ama normalde de uyumayı seven biri. Uyumayı ben de seviyorum valla ama yalnız hissetmekten ve duygusal anlamda destek görmemekten bıktım bunaldım dayanamıyorum artık.Eşiniz zaten ev işi yapmaya hevesli değilmiş ameliyatta güzel bir bahane olmuş gibi. Şuan ağrısı sancısı varsa birşey demiyorum ama yoksa cidden çok ayıp ediyor. Eve bir yardimci çağırın en azından büyük işleri o yapsın. Doğuma kadar idare edin, yıpratmayın kendinizi.
Bütün bu yazdıklarınızı harfiyen söyleyin karşısına geçip. Ağlamayın. Tam ağlayacakken size hissettirdikleri gelsin aklınıza. Haddini bildirir tarzdan bir konuşma yapın. Son kez konuşuyormuş gibi uyarı niteliğinde.Gerçekten son çare artık buraya konu açtım, kendimi çok çaresiz hissediyorum. 5 aylık hamileyim, daha önce eşimin bacağından ameliyat olduğuna (menisküs, çapraz bağ, kist alımı) dair bir konu açmıştım. O başka bir şehirde ameliyat olmuştu, ben o zaman 2,5 aylık hamileydim. Orada olmasının sebebi yaşadığımız şehirde bunu yapmaya yanaşacak hiçbir doktor bulamadık. Hepsi fizik tedavi ol dedi, özeller de aşırı pahalı fiyatlar verdi. Ameliyat durumu acildi, en uygunu ailesinin yaşadığı şehirde olması diye düşündük. Ben annemde kaldım 2,5 ay kadar. O dönemde de uzakken ben duygusal anlamda ihtiyaçlarımı paylaşamıyordum, sürekli olarak ben şuan odaklanamıyorum, sakat kalacağımdan korkuyorum vs. diyordu. Hep kendine odaklıydı. Yanımda olamamasına üzülüyordum ama bir de üstüne ona problemlerimden bahsettiğimde veya duygusal bir kırgınlığımdan bahsettiğimde, ben bunları kaldırabilecek mental güçte değilim, mental gücüm şuan kendimle alakalı şeyleri sadece kaldıracak kadar mümkünse hiç bahsetme diyordu. Kendisinin sağlık problemlerinden vs. konuşuyorduk bazen, sürekli olarak ben çok kötüyüm, ameliyat bence iyi geçmedi, toparlanamıyorum, ağrım var, hep bu şekildeydi.
Şimdi döndü Cumartesi günü, ben bu arada çalışan bir hamileyim. Yoğun bir iş dönemimdeyim şuan. Geldiği günden beri 1 hafta geçti, hala raporu devam ediyor, 40 gün daha raporu var. O valiz olduğu gibi hala ortada duruyor, hiçbir şekilde kıyafetlerini yerleştirmedi. İshalim başladı dedi, dün doktora gitti. Hastane evimizin karşısında. Sonrasında bana mesaj attı, aşkım ben çok yorgunum, sen gelince beni uyandırırsın, ben uyuyorum dedi. Dün iş yerinde aşırı yoğun bir günümdü. Bel ağrılarım da başladı. Evlendiğimiz günden beri iki kere evi süpürmüştür, bir kere bulaşık yerleştirmemiştir, yemek yapar arada bir, yemek yapmayı seviyor. Onun dışında bak ben hamileyim, ilerleyen zamanlarda ağırlaşacağım, bana yardım etmelisin vs. diye ara ara kaç kere anlattım. Ben o kadar vurdumduymaz bir adam değilim, edeceğim dedi. Raporlu olduğu için sabaha kadar ben uyurken geldiğinden beri oturuyor, ben işe gidiyorum, işten geliyorum hala uyuyor. Dün işten geldim, uyandırmadım da bana beni uyandırırsın demesine rağmen ama 50 kere odaya girdim uyanmadı, ben dinlendim, ufak tefek ev işleri vardı onları yaptım, açtım dizi izledim, saat oldu gece 11, uyandı geldi, ben acıktım dedi, yaptığım yemeği ısıttı yedi, koymuş tabağı tezgaha bulaşık makinesine bile atmamış. Sabah ben işe giderken attım. Dün hastane için dışarı çıkmış, çöpü bile atmamış, yine ben sabah attım. Bir insan günde 15-16 saat uyur mu? Uyuyor. Dün artık hiçbir şey söylemedim, o uyandı, ben yorgunum dedim yattım. Tek kelime konuşmadım. Arkadaşlar ben hamileyim ya, 4 ay sonra doğum yapacağım. Çalışıyorum, doğumdan bir süre sonra işe başlayacağım. Bu adamla nasıl olacak? Bacağı sakatlanalı ve ameliyat, toparlanma süresi derken 7 aya yakın geçti. 7 aydır sürekli bacağım bacağım. Tamam zor bir ameliyat ama sürekli evdesin şuan. Ufak tefek şeyleri de yap yani.
Cinsel hayatımız gayet iyi gidiyordu. 2 gün önce artık sana ve bebeğe zarar vermekten korkuyorum, bana tuhaf geliyor ve tam yükselmişken suçluluk duyuyorum vs.dedi. Cinsel anlamda istekliyim, yanaşırdım ama o açıdan da yanaşmıyorum ben artık 2 gündür. Zaten nasıl yanaşayım. Görüşmüyoruz ki aynı ev içinde. Kendimi psikolojik açıdan yalnız, bitik hissediyorum. Ben bu şekilde yapamacağım bunu biliyorum. Onunla ciddi ciddi konuşmaya, tartışma çıkma ihtimaline bile halim yok. Bittim ben gerçekten bittim. Konuşmak istesem kendimi ifade edemeyecek kadar doldum, ağlarım kesin, duygularıma engel olamam. Sakince konuşamam.
Eşiniz miskinin, sorumsuzun önde gideni. Ama siz de açık iletişim kurmuyorsunuz.
Ben olsam gece 11e kadar uyutmam. Gelince uyandırır akşam yemeğini beraber yemek isterim. Bulaşık makinesine bundan sonra koymasını söylerim. Hoş hamile olmasanız da koymalı: koymuyorsa da koymayın. Tabak bitene kadar devamsa devam. O iş yapana kadar siz de elinizi bir şeye sürmeyin.
Bu sorun böyle nezaketle çözülmez
Aksine agrisi olan insan uyuyamaz zor uyurAğrısı olduğu zaman çok uyuyor ama normalde de uyumayı seven biri. Uyumayı ben de seviyorum valla ama yalnız hissetmekten ve duygusal anlamda destek görmemekten bıktım bunaldım dayanamıyorum artık.
Bütün bu yazdıklarınızı harfiyen söyleyin karşısına geçip. Ağlamayın. Tam ağlayacakken size hissettirdikleri gelsin aklınıza. Haddini bildirir tarzdan bir konuşma yapın. Son kez konuşuyormuş gibi uyarı niteliğinde.
Ayrıca yediği tabağı kaldırmayın ne münasebet. Siz kaldırdığınız için bırakıyor zaten nasılsa arkasını toplayan biri var diye. Etrafı ne kadar dağıttığını ona gösterin biriktirin ev işlerini. Kendi dağınıklığınızı toplayın onunkiler kalsın. Tek başına nasıl size iş çıkardığını görsün. Biraz dağınık ortamda yaşayın birkaç gün o farkedene kadar. Bişey olmaz.
Yemek niye yapıyorsunuz ki ? Bu kadar domestic davranmayın. Bu rahatlığı siz ona veriyorsunuz. Dışardan söyleyin ya da kendinize kadar yapın uyuyorsa madem.
Hormonlardan dolayı hep ağlama modundasınız biliyorum kendimden. Ama güçlü durup had bildirin biraz.
Ben hep aynı şeyleri yazıyorum bu tarz konulara ama ikinizde çalışırken ev işine doğru düzgün el sürmeyen adamın hamilelikle beraber bambaşka birine dönüşeceğini beklemeniz büyük yanlış. Adamın evle ilgili sorumluluk duygusu gelişmemiş, size karşı merhameti de yom.
Cinsiyetçi yaklaşacağım ama erkek dediğin azıcık güçlü olur. Kocanızda hiçbiri yok.
Maddi konuda da kendisi doktor olmasına rağmen bebekle, sizinle ilgili hamilelik sürecinde masraflarda sizi rahatlatan değil yalnız bırakan bir tavrı vardı. Tam anlamıyla prenses bir erkekle evlisiniz.
Doğumdan sonra da bir şeylerin değişeceğini sanmıyorum. O süreçte eşine gerçekten destek olanlar öncesinde de kendini belli ediyor zaten. Birden sihirli bir el değmiyor bu sorumsuz kocalara.
Eşiniz zor bir ameliyat geçirmiş sanırım. Bir yandan da siz hamilesiniz ama tüm yükü üstünüze almışsınız. 15-16 saat uyuması hiç normal değil tabiki. Cinsellik konusunda bebeğe zarar geleceğini düşünmesini,kendini suçlu hissetmesini bir nebze anlarım çünkü hamilelik sürecinde erkekler de etkileniyor sanki kendileri doğuracak gibi davranıyorlar.Gerçekten son çare artık buraya konu açtım, kendimi çok çaresiz hissediyorum. 5 aylık hamileyim, daha önce eşimin bacağından ameliyat olduğuna (menisküs, çapraz bağ, kist alımı) dair bir konu açmıştım. O başka bir şehirde ameliyat olmuştu, ben o zaman 2,5 aylık hamileydim. Orada olmasının sebebi yaşadığımız şehirde bunu yapmaya yanaşacak hiçbir doktor bulamadık. Hepsi fizik tedavi ol dedi, özeller de aşırı pahalı fiyatlar verdi. Ameliyat durumu acildi, en uygunu ailesinin yaşadığı şehirde olması diye düşündük. Ben annemde kaldım 2,5 ay kadar. O dönemde de uzakken ben duygusal anlamda ihtiyaçlarımı paylaşamıyordum, sürekli olarak ben şuan odaklanamıyorum, sakat kalacağımdan korkuyorum vs. diyordu. Hep kendine odaklıydı. Yanımda olamamasına üzülüyordum ama bir de üstüne ona problemlerimden bahsettiğimde veya duygusal bir kırgınlığımdan bahsettiğimde, ben bunları kaldırabilecek mental güçte değilim, mental gücüm şuan kendimle alakalı şeyleri sadece kaldıracak kadar mümkünse hiç bahsetme diyordu. Kendisinin sağlık problemlerinden vs. konuşuyorduk bazen, sürekli olarak ben çok kötüyüm, ameliyat bence iyi geçmedi, toparlanamıyorum, ağrım var, hep bu şekildeydi.
Şimdi döndü Cumartesi günü, ben bu arada çalışan bir hamileyim. Yoğun bir iş dönemimdeyim şuan. Geldiği günden beri 1 hafta geçti, hala raporu devam ediyor, 40 gün daha raporu var. O valiz olduğu gibi hala ortada duruyor, hiçbir şekilde kıyafetlerini yerleştirmedi. İshalim başladı dedi, dün doktora gitti. Hastane evimizin karşısında. Sonrasında bana mesaj attı, aşkım ben çok yorgunum, sen gelince beni uyandırırsın, ben uyuyorum dedi. Dün iş yerinde aşırı yoğun bir günümdü. Bel ağrılarım da başladı. Evlendiğimiz günden beri iki kere evi süpürmüştür, bir kere bulaşık yerleştirmemiştir, yemek yapar arada bir, yemek yapmayı seviyor. Onun dışında bak ben hamileyim, ilerleyen zamanlarda ağırlaşacağım, bana yardım etmelisin vs. diye ara ara kaç kere anlattım. Ben o kadar vurdumduymaz bir adam değilim, edeceğim dedi. Raporlu olduğu için sabaha kadar ben uyurken geldiğinden beri oturuyor, ben işe gidiyorum, işten geliyorum hala uyuyor. Dün işten geldim, uyandırmadım da bana beni uyandırırsın demesine rağmen ama 50 kere odaya girdim uyanmadı, ben dinlendim, ufak tefek ev işleri vardı onları yaptım, açtım dizi izledim, saat oldu gece 11, uyandı geldi, ben acıktım dedi, yaptığım yemeği ısıttı yedi, koymuş tabağı tezgaha bulaşık makinesine bile atmamış. Sabah ben işe giderken attım. Dün hastane için dışarı çıkmış, çöpü bile atmamış, yine ben sabah attım. Bir insan günde 15-16 saat uyur mu? Uyuyor. Dün artık hiçbir şey söylemedim, o uyandı, ben yorgunum dedim yattım. Tek kelime konuşmadım. Arkadaşlar ben hamileyim ya, 4 ay sonra doğum yapacağım. Çalışıyorum, doğumdan bir süre sonra işe başlayacağım. Bu adamla nasıl olacak? Bacağı sakatlanalı ve ameliyat, toparlanma süresi derken 7 aya yakın geçti. 7 aydır sürekli bacağım bacağım. Tamam zor bir ameliyat ama sürekli evdesin şuan. Ufak tefek şeyleri de yap yani.
Cinsel hayatımız gayet iyi gidiyordu. 2 gün önce artık sana ve bebeğe zarar vermekten korkuyorum, bana tuhaf geliyor ve tam yükselmişken suçluluk duyuyorum vs.dedi. Cinsel anlamda istekliyim, yanaşırdım ama o açıdan da yanaşmıyorum ben artık 2 gündür. Zaten nasıl yanaşayım. Görüşmüyoruz ki aynı ev içinde. Kendimi psikolojik açıdan yalnız, bitik hissediyorum. Ben bu şekilde yapamacağım bunu biliyorum. Onunla ciddi ciddi konuşmaya, tartışma çıkma ihtimaline bile halim yok. Bittim ben gerçekten bittim. Konuşmak istesem kendimi ifade edemeyecek kadar doldum, ağlarım kesin, duygularıma engel olamam. Sakince konuşamam.
İşte bırakın yapsın demekle olmuyor, bırakıyorum ve uyuyor, yapmıyor. Benim konuşmam gerekiyor ama nasıl konuşacağım kendime hakim olamadan, duygularımı bastıramadan bilemiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Konuşmak bile psikolojik olarak bir yük bana.Eşiniz zor bir ameliyat geçirmiş sanırım. Bir yandan da siz hamilesiniz ama tüm yükü üstünüze almışsınız. 15-16 saat uyuması hiç normal değil tabiki. Cinsellik konusunda bebeğe zarar geleceğini düşünmesini,kendini suçlu hissetmesini bir nebze anlarım çünkü hamilelik sürecinde erkekler de etkileniyor sanki kendileri doğuracak gibi davranıyorlar.
Ama bazı konularda artık bir şeyler yapmalı. Mesela dışarı çıkarken o çöpü atması gerek. Yemek yedikten sonra o bulaşık makineye atılmalı, bir tabak çanak eline yapışmaz. Siz hamile halinizle çalışıyor kendinizi çok yoruyorsunuz. Bırakın o da ev işleri, temizlik yapsın. Düşüncelerinizi tekrar tekrar kafasına sokana kadar anlatın.
Konuşmak zor geliyorsa şuan burda yazdığınız gibi alın elinize defteri , kağıdı teker teker düşüncelerinizi yazın. "Sana söylemek istediğim ama söylemediğim bir konu var bu beni çok rahatsız ediyor" vs diye. Küçücük çocuk mu bu ,siz uyandıracaksınız bir de. Kendinizi cesaretlendirin, en fazla tartışırsınız ama siz böyle susmaya devam ederseniz sorunlar daha çok artar, halı altına süpürmeyin her şeyi. Kimse müneccim değil, zihninizi de okuyamaz. Açık iletişim halinde olun. Eşinize de kendinizi net olarak ifade etmeyecekseniz ne anlamı var o zaman evliliğin?İşte bırakın yapsın demekle olmuyor, bırakıyorum ve uyuyor, yapmıyor. Benim konuşmam gerekiyor ama nasıl konuşacağım kendime hakim olamadan, duygularımı bastıramadan bilemiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum. Konuşmak bile psikolojik olarak bir yük bana.
Maalesef birşeyleri tartışmadan da sonuç alamıyoruz çünkü erkekler biraz şeyBen neler hissettiğimi anlatmaktan ziyade artık bu durumun böyle gitmeyeceğini söyler şekilde konuşacağım o zaman. Gemileri gerçekten yakmak geliyor içimden bazen. Bitireyim ne hali varsa görsün diyorum bazen. Şimdi ben onunla sert bir konuşma yapsam kesinlikle kavga edeceğiz. Bunu da kaldıracak kadar kendimi güçlü hissetmiyorum.
Konuşmadan olmaz.Kesinlikle katılıyorum. Zaten doğumdan sonra da destek olmayacağını bildiğim için ben neden evlendim bu insanla modundayım. Pembe gözlük hiçbir şekilde takmıyorum. Ama şu an bir çözümü olmalı. Çünkü mental açıdan hassasım, konuşmaya bile halim yok, bitik hissediyorum. Laf anlatacak gibi değilim. Ne yapacağım ben? Ne yapmalıyım? Öneriniz nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?