Hamileyim çok yalnız hissediyorum

Birazdan işten çıkıp eve gideceğim ve inanın kalbim pır pır atıyor. Yani hiç eve gitmek istemiyorum. Psikolojik olarak da iyi hissetmiyorum. Yere kapanıp ağlamak istiyorum.

Ya karşınıza alıp da saatlerce konuşmaya gerek yok, kısa ve öz ben hamileyim senin bacağın da bu durumda, bir yardımcı tutmamızın vakti geldi de geçiyor ,bütçe ayarla deyin, laftan sözden anlamaz halden anlasa yapar zaten.

Birazdan işten çıkıp eve gideceğim ve inanın kalbim pır pır atıyor. Yani hiç eve gitmek istemiyorum. Psikolojik olarak da iyi hissetmiyorum. Yere kapanıp ağlamak istiyorum.
çok uzuldum böyle tembel ve sorumsuz kocalara çok kızıyorum hele ayağı gotu başı agriyip bunu bahane edenlere daha çok kızıyorum.ne yaptınız konu sahibi konuşabildinjzmi

çok uzuldum böyle tembel ve sorumsuz kocalara çok kızıyorum hele ayağı gotu başı agriyip bunu bahane edenlere daha çok kızıyorum.ne yaptınız konu sahibi konuşabildinjzmi

Merhabalar, konuştum dün. Tabii tartıştık. Bacağını çok kafaya taktığını, kendisini yetersiz hissettiğini, bu nedenle hayatının kaydığını ve sakat kaldığını düşündüğünü falan söyledi. Hala bazı günler aşırı ağrıyor ve bu yüzden moral bozukluğundan da uyuyorum dedi. Ben baya sert konuştum. Konuda anlattığım her şeyi bir bir sıraladım. En sonunda dedi ki, endişelerini anlıyorum ama bebeği, nasıl olacağını, nasıl yetebileceğimi ben de düşünüyorum, bunun anksiyetesini ben de yaşıyorum o yüzden evle alakalı ne yapmam gerekiyorsa sen bana şunu yap bunu yap de, ben ikiletmeden yapayım, bana direkt söyle ama lütfen bu durumdayken bana daha çok endişe yükleme kaldıramıyorum dedi. Ben de çok fazla uzatmadım. Tamam madem öyle ben sana artık direkt söyleyeceğim ve sen de yapacaksın dedim. Kabul dedi. Dün akşamdan başladık buna. Yemeği yaptı, sofrayı kurdu, yedik kaldırdı. Cinsellik de yaşandı hatta. Sonrasında ben sabah evden çıkarken bugün evi toplar mısın, bu hafta biraz fazla dağıldı bence dedim. Tamam aşkım dedi. Birde böyle deneyelim bakalım, ne olacak.

Bak en azından konuştuğunuzda aksiyon almış. Kadınlar hamileyken çok duygusal oluyorlar, ama kocalarda da çok endişe başlıyor sanırım. Sizin eşinizde hem hastalığı hem babalık duygusu falan ağır basmış olabilir.
Konuşmanız işe yaramış gibi görünüyor, bence sizde biraz daha olumlu taraflarına odaklanabilirsiniz. Beraber doğacak bebeğinizle ilgili hayaller kurun, daha çok sohbet edin, zaman geçirin.. Düzelecektir, ben eşinizin tamamen anlayışsız yada sorumsuz bir insan olduğunu düşünmüyorum. Ortada bir bebek var ve sizin stresinizi tamamen hissediyor, strese sokmayın onuda kendinizi de.. Anlatmak rahatlatır ama bir sorun olduğunda burdan, yada yakın arkadaşlarınıza anlatın belki rahatlarsınız :)
Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Bende yeni hamileyim haftaya kalp atışını duyacağız inşallah.

Ya hiçbir zaman tamamen kayıtsız bir adam değildi, nişan söz , ev dizme döneminde de değildi. Sonradan bu sakatlık durumu oldu ve psikolojisi çok etkilendi. Ben aslında onun da endişesini yaşıyorum. Tabii şu an nasıl bir ağrı çektiğini ben tam anlamıyla bilemiyorum. Zor bir şey atlattı. Atlatamadı da hatta. Beni sevdiğini biliyorum, bebeği de istediğini biliyorum. Artık birbirimize destek olarak bir yol çizeceğiz. Hayatımızın değiştiği bir süreç tabi kii ve dediğiniz gibi erkekler de inanın bizim kadar stres yapabiliyor. Meraklanıyor, nasıl olacak ben babayım yetebilecek miyim diyor. Bunlar sonunda da bir noktada saldı galiba. Şimdi dün konuştuğumuz yöntemle, biraz da benim iteklememle toparlarız diye umuyorum. En azından deniyoruz.

Sizin de hamileliğiniz yolunda gitsin, bebişiniz sağlıkla büyüsün, çok güzel duygular bunlar.

Eşiniz fazla şımarık.
Benim eşim de aynı ameliyatı oldu evlenmeden önce olmuştu tekrarladı evlendikten sonra, ben 7-8 haftalık hamileyken bi daha menisküs çapraz bağ ameliyatı oldu. O dönem aşırı halsiz ve uyku halinde bir dönemdeydim evet o da bir süre yattı tabiki ama 15 gün sonra bi kolunda değnek diğer elinde süpürge evi süpürürdü. Yapmak isteyen yapıyor bu kadar abartmaya nazlanmaya gerek yok yani. Süreci aynen yaşadığım için eşinizin abarttığını düşünüyorum her ameliyat her hastalık zor ama bu kadar sakat kaldım psikolojisine girerse zaten iyileşemez.
Ki sanırım ameliyat olalı 3 ay olmuş, alın karşınızına ciddi bir şekilde konuşun bu böyle gitmez o kendini düşünüyorsa sizin de kendinizi ve bebeğinizi düşünmeniz gerekiyor.

bacagi biter kolu baslar o biter bu baslar. Benim kocam ev islerini yapan bir insanken dogumdan sonra bir hos oldu. Surekli yorgunum bilmem ne. o oldu moralim bozuk bu oldu yoruldum. 2 sene sabrettim. Anasini babasini getirdi yardimci olurlar diye onlar da ustume yuk bindi. Evin pisligi 2 ye katlandi. Ben calisan insanim ikiz bebek var bende. Oturdum dusundum sonra. Kendisi dunya iyisidir, herseyini paylasir art niyeti falan yok ama bir garip tembellik var. Anasi da boyle zaten. dusundum ve bir baktim bu evde olmasa evin isleri hem azaliyor hem de cocuklarla daha rahat sakin vakit geciriyorum. Beklentim de olmadigi icin sinirim de bozulmuyor. Sonra cektim ben buna dedim ki, bu halin daha ne kadar surecek, 1 yil falan bu sekilde mi takilacaksin? Herseyi yapiyorum ama o oldu bu oldu binbir turlu bahane. Ben de benim de hayatim kolay gecmiyor ama evi topluyorum, yemek yapiyorum cunku evde cocuklar var, benim onlara karsi bir sorumlulugum var dedim. sonra ben seni bu sekilde sirtimda tasiyamam kusura bakma dedim. Benim maasim ben ve cocuklara yeter, sen de 2 haftada bir gelirsin haftasonu gorursun. Ben yoruldum senin yukun bana agir gelmeye basladi dedim. Ya kendine ceki duzen verirsin ya da bosaniriz kusura bakma benim sorumlu oldugum 2 cocugum var dedim. Sakince ve kendimden emin bir sekilde. Bu noktaya gelmem 2 senemi aldi. Cocuklar dogduktan sonra sacma sapan bahanelerle benim sirtima binbir turlu yuk bindirdi. Artik idare edemeyecegimi soyledim. Beni enayi yerine koydugunu soyledim. Bir kac ay daha sabrederim sonrasinda etmem dedim. Bu konusmadan sonra duzeldi.
Oyle bir noktaya geliyorsunuz ki aglamadim, bir duygum bile kipirdamadi. umrumda da degil acikcasi. Cok seviyorum kocami ama benim onceligim cocuklarim. Benim sagligima ve psikolojime kotu etki ediyorsa gonderirirm, keser atarim cunku benim cocuklarima benden baska bakacak kimse yok.

Cok sevindim açıkça konuşmak gerçekten işe yarıyor en azından aksiyon al ve hatalarini düzeltmeye çalışıyor ki duzeltilemeyeck bir hata değil inşallah hep.destek ve yardımcı olur güzel kardeşim inan hamilelik ve lohusalikta erkekleri tanırsın inan gerçek kişilikleri o zaman ortaya çıkıyor

Benim de hamileliğimin 5. Ayı gerçekten zorlaşıyor git gide buna da şükür. Ama eşiniz ilaç kullanıyorsa o ilaçlar belki sersem yapıyor uyutuyordur. Kullandığı ilaç varsa interneten bi bakın etkilerine. Benim tavsiyem bunlar sizi kırıyor sinir ediyor olabilir ama paylaşımcı olun. Birlikte sofraya oturun kaldırtken de hadı bana yardım et aşkım diye yapıcı olarak konuşun istekde bulunun. Bugün belim çok ağrıyor ben kirini alayım sen makineye yerleştir birlikte sonra çay içelim falan diyin. Onu teşfik edin .Zaten iş yapmayı sevmiyormuş benim eşimde öyle. Bak ben ağırlaşacağım sen destek ber vs konuşmaları tamamla biter ama kalır orda. İlla siz teşfik etmelisiniz. Ben hafta sonu eşim evde olunca mesela şöyle yapıyorum. güzel bir kahvaltı çay keyfi 1 saat birlikte tv takılmaca sonra süpürgeyi getiriyorum hadi hayatım süpürelim diyorum halıları yerleri sen al ben de toz alayım diyorum o süpürüyor ben arkasından toz alıyorum. Küsmek darılmak yerine böyle bir yol izleyin. Artık bebeğinizin tekmelerini de hissediyorsunuzdur hemen eşinizle o mutluluğu paylaşın. Seni hisseder diyin karnızı açın onun sevmesini sizin ruh hallerinize ortak olmasını sağlayın. Yoksa olmaz anlaşamazsınız

Ev işlerinde eşiniz üzerine düşen sorumluluğu yapmıyorsa ikiniz de çalışıyorsanız mutlaka temizlikçi desteği alın. Evet ekonomik olarak zor dönemlerdeyiz ama hem hamile olup hem ev işi yapmak çok zor. Ben de hamileyim 8. ayım, eşim destek olamadığında profesyonel destek alıyorum. Yoksa yürümüyor

Bu nedir yaa adam ölmeden mezara girmiş. Ne hastalıklar neler neler var. İnsanlar hem mücadele ediyor hem hayata tutunuyor. Amma mız mız biriymiş. Vala ben çekemem böyle mız mız bir tipi. Her şey insanın başına gelir. Sanki sen değil de o hamile. Saatlerce uyumak nedir. 40 gün rapor. Oohh yatar yatabildiği kadar. Resmen krizi fırsata çevirmiş. Aslında bu durum Allah korusun başına daha ciddi bir olay gelse onun fragmanı gibi geldi bana. Düşünsene sen çok ciddi bir hasta olsan bu adam alıp da bir tabağı makineye koymaz. Sen off desen eee ne bu bee der. Kocan bana hiç güven vermedi. Yalnız hissetmek de çok haklısın. Adamın ayak çapraz bağları değil de hayatı kopmuş sanki. Ne yaparsın bilmiyorum ama ben olsam sert bir şekilde önlem alırdım. Yemek yapmam, konuşmam,yatağa gitmezdim. Ya düzelir ya düzeltirdi. Bu çekilir mi yaa.

Canim senin kocan dan bende de var tıpkı Bebek gibi nazlı eğlestirilmek istiyor sürekli 8 yıllık evliyim 3.5 yaşında bir oğlum var öncesinde düşüklerim oldu ve benim canım kocam doğumdan sonra lohusa depresyon una girdi ilgi manyagi bir adam gerçekten bir sorun var mı diye hastane doktor dolaştık inanır mısın hiç birşey çıkmadı sonra anladım ki ben bk varmış gibi hep gucluydum herseye katlandim herşeyi yaptım iki gün yastan sonra gözyaşım kurudu o kadar güçlü durdum ki adam benim hiç acim yok sandı onun da sırtını sivazlarim sandı sonra ayiktim ve dedim ki bu kadar güçlü olma hiç dert etmeden laf anlatmaya çalışmadan sakince duruldum yavaşça sorumluluk verdim şuan iyiyiz şükür bir derdim olsa yumuşakça nazik bir kız gibi söylüyorum bu biraz tuhaf ama kendimi acindirarak velhasıl erkekler güçlü kadın kaldırmıyor biraz mal olduklarından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…