Hamileyim diye işten çikarildim

Asminayaz1518

Canım yavrularım ♡♡
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
495
271
103
29
Kizlar 3 temmuzda işe girmiştim ve bir hafta once hamile olduğumu oğrendim . Usta başina dün hamile olduğumu söyledim ve bugun (sözde) performans yetersizligi sebebiyle cikarildim ama işimi gayette iyi yapiyordum. Bi yasal hakkm var midir.

Keske hemen soylemeseydin. Sikayet et bakalım ama yeni olduğun için muhtemelen ispatlayamazsin. Allah bilir daha sigorta girisin bile yapilmamistir...

Daha cok yeniymis, deneme suresi var mi Turkiyede bilmiyorum. Deneme suresi varsa istedigi gibi cikarabilir bu sure icerisinde. Keske soylemeseydin...

Bence çalışma bakanlığına şiķayet edin. Hamile kadını işten çıkarmanın İşe geri iade gibi yaptırımları var diye biliyorum. Alo 170 i ararsanız detaylı bilgi verebilirler.
Aradim deneme suresi icerisinde ciktiğim icin hakkiniz yok dedi ama deneme suresi ne kadar di bilmiyorum

Hemen işe iade davasi acabilirsiniz. Yahut da bakanliga sikayet ediniz. Size deneme suresi diyebilmeleri icin ya sozlesmede su kadar sure deneme suresidir demesi ya da ayri bir deneme sureli is sozlesmesi yapmasi gerekir. Oyle lafla deneme suresinfeydiniz olmaz.

Kılıfına uydurmak. İş veren istedigi zaman işçinin hakkını yemek için bile türlü türlü kılıflar uyduruyor. Deneme süresi kılıfıda gayet yerli yerinde olmuş seni işten çıkarmak onlara sıkıntı olmaz niye olsun ki. Üzüldüm adınıza inşallah daha hayırlı bir işbulursunuz.

İsyerinize hamile oldugunuza dair bir belge teslim ettiyseniz ise iade davasi açabilirsiniz. Birde is sozlesmenizde deneme suresi kaydi belirtilmis miydi?

Işe iade falan açamazsınız kanunda deneme süresi 2 ay olarak belirtilmiştir gerekirse toplu iş sözleşmesi ile uzatılabilir denir. Yani siz deneme süresi içindesiniz bu sürede işçi ya da işveren ihbar olmaksızın isten çıkabilir çıkarılabilir.hamile olmasaydınız da cikarilabilirdiniz yapacak bişey yok maalesef

İse giriste imzatilan sozlesmenizde degismekle birlikte max 2 ay olmak uzere deneme suresi ibaresi koymuslardir genelde koyuluyor
İsveren daha bu surenin basinda cikarttigi icin hukuki olarak maalesef birsey ispat etme sansiniz olmaz yapamadi memnun kalmadim is icin uygun degildi sigortasini yaptim haklarini verdim deneme suresinde cikarttim der
(Onlarin yukumlulugu sgk nizi an itibariyle baslatmak,sosyal haklarinizi isyeri guvenliginizi saglamak ve maddi haklarinizi zamaninda vermek firma bunu sagladiysa bir sorumlulugu kalmiyor)

Ha bilerek yapilmis olan varsada ekmege mudahaledir ki vebali bana gore buyuk er gec cikar

İsyerinize hamile oldugunuza dair bir belge teslim ettiyseniz ise iade davasi açabilirsiniz. Birde is sozlesmenizde deneme suresi kaydi belirtilmis miydi?

Kac ay deneme suresi bilmiyorum ama dediginiz gibi allaha haval etmekten baska sansm yok hayirlisi olsn ne dyeym

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…