Hamileyim diye işten çikarildim

Yanlış bilgi vermeyin lütfen. Deneme süresi sözleşmede açıkça yazmak zorunda. Eğer yazmıyorsa kanunda var o yüzden iki ay deneme süresidir diyemeyiz.
Buyrun:

http://www.alomaliye.com/2008/01/29...-anlama-gelir-abdurrahman-calik-is-mufettisi/

senin yine deneme süreci içerisindeymiş arkadaşımın kuzeni 9 aylık çalışanken performans düşüklüğü sebebiyle çıkarılmıştı.

sende gizleseydin keşke birkaç zaman

senin yine deneme süreci içerisindeymiş arkadaşımın kuzeni 9 aylık çalışanken performans düşüklüğü sebebiyle çıkarılmıştı.

sende gizleseydin keşke birkaç zaman
Inanin sozlesmede yaziyormuydu okumadim ama herkes keske saklasaydn diyor. Bugun bir ünlü bir firmaya (ü...er) basvurdm alinicam gibi ama agir tasimak zorundaym az az da olsa hamilelihimi demedm ne yapsam alinirsam hamile oldugumu yeni ogrendm mi desem blemedm

İşe girerken hamilelikle ilgili bir konuşma geçtiyse yalan beyandan bile çıkartılabilirsiniz işten. Performans deneme süresi vs peşine düşemezsiniz. Hiçbir işveren 8 ay sonra izne çıkacak birini işe almak istemez. Yalan beyan demesinler diye hamile bile değilken bebek istediğimi söyledim diye kaç işe kabul edilmedim. He işe girerken hamile miydiniz yada farkında mıydınız bilemem. Ama siz hamile diye beni işten çıkardılar diye dava açmaya kalksanız onlarda işe girerken hamile olduğunu sakladı diyebilirler. Burdan bir yere varılmaz sanki. Yeni işe girmeyi planlıyorsanız da sonradan haksız duruma düşmemek için ben olsam bilgilendirirdim.

Özel sektör performans odaklı çalışır.
Bir kaç ay içinde dığum yapacak sonrasında ise belli sürelerde izin kullanacak birini çalıltırmak istemezler.
Muhtemelen sözleşmenizde deneme süresi belirtilmiştir. Büyük firmalar bu konuda açık kapı bırakmazlar çünkü her şeyi usulüne uygun olacak şekilde düzenlerler mağduriyet ve para kaybı yaşamamak için.
Sanırım yapacak bir şey yok.

8haftalık hamilelik iş yerine bildirmek için çok erken değil mi?bi dursaydınız keşke.

Ayrıca deneme süresi aşağı yukarı en az 1 aydır sizinki 1 ay yeni olmuş çıkarmasında sakınca yok.

Bugun iş basvrusunda hamile oldugumu soylemedim ama ise almazlar diye. Cok ihtyacm var calismaya

Ben işe girmek istiyorum ve ihtiyacim var ne olacak

8haftalık hamilelik iş yerine bildirmek için çok erken değil mi?bi dursaydınız keşke.

Ayrıca deneme süresi aşağı yukarı en az 1 aydır sizinki 1 ay yeni olmuş çıkarmasında sakınca yok.
Kontrole gtcem diye soyledm . Ama hamile diye calişan bir isciyi cikartmak ne kadar dogru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…