Hamileyim eşim benden ayrılmak istiyor

Bu söylediğin mümkün mü sence.simdi istemeyen yarın bi gün sırf annesine hincindan görmek isteyecek.netice de babası.mahkeme her şekilde görüşmesini sağlayacak.konu sahibi istese de istemesede muatap olmak zorunda kalacak.Boyle bi insanla hayat boyu bag devam edecek.

Konu sahibi aldır aldırma diyemem.Karar senin.Aldırmak günah ama ömrü boyunca mutsuz olacak bir bebeği dünyaya getirmek bence çok daha büyük bir günah.
Konu sahibi eşini seviyormuş bunca kavga gürültü rezilliğe rağmen boşanmamış gebe kalmış. Adamla irtibatta olmak yada çocuk için ayrılmamak işine gelir. Boşanmış anne de olsa, adamla birleşecekte olsalar o çocuk mutsuz bir hayata gelecek maalesef. Önlem en baştan alınmalıydı şuan her sonuç üzücü olacak.
Adamın karakterini bilemem, babasının hiç görmediği yok saydığı çok çocuk var. Konu sahibi kendine güvenerek ilerleyecek adamı yok sayacak

Ayrıldık, çekişmeli bosaniyoruz daha ilk mahkeme bile görülmedi, sehir dışına taşındım,tayinimi aldırdım burada başka bir duzen kurdum, ayrıldık yani tamamen herhangi bir iletisimimz yok
kimle yaşıyorsun,
hiç yapıcı bir adım gelmedi mi karşıdan?

Zor bir karar ama nedense o adamla bağınızı koparmamak için doğuracağınızı hissettim lütfen kendiniz ne yaparsanız yapın ama asla çocuğu kullanmayın. Bağ kuramazlarsa ömür boyu bir sorumluluğu kendi başınıza taşırsınız

Böyle adamlarda 'çocuğum' diye kapılarda yatıyor zaten...farkında değilsiniz sanırım, ömür boyu çocuğunu aramayan insan kaynıyor ortalık. Hele birde adam evlenip başka çocuk yaparsa hiç arayıp sormaz.
Başka bir yorumda da sizinkiyle benzer şeyler yazdım zaten. Benim gözümde çocuk annenindir. Konu sahibine yazdım zaten sadece kendine güvenerek ilerleyecek adamı yok sayacak eğer doğurmak istiyorsa, yok ben yapamam derse de mecbur aldıracak. Bu konu sahibinin karakteri duruşu ile ilgili.

Benim bi tanıdık hamileyken boşandı, çocuğunu aldırdı, hiç evlenmemiş kendinden küçük biriyle evlenip tekrar hamile kalıp doğurdu.

Hamileyken boşandığı erkeğin annesi sinir oluyordu haliyle sıfırdan hayat kurmasına bekar adamla evlenip çocuk doğurup bunları sallamamasına. Çocuğuyla rezil olmasını istiyorlardı haliyle.

Kadının cocuğuyla başına bişi gelsin diyordu ex kaynana ama tabi köpek dua kemik 3 lüsü :)

Kendi adıma zaten ayrılık zor, istenmemek zor, çocuğa tek başına analık etmek zor, bir de küçük bebeğime bunu yaşatmazdım.

Kendimi sıfırlayıp gerekli tedavilerimi olup ( operasyon ve psikoloji) hayatıma 0 dan devam ederdim.

Sonuçta bu benim suçum değil, bizi istemeyen birinin suçu günahı onun boynuna.

Bir anlik bir meseleden cikan bir kavga degil anladigim kadariyla
Yok kayit almistir goruntu almistir vs yazmissiniz yani adamin huyu pis
2 3 ay kavga etmediniz diye hemen cocuk planlamak mantikli olmamis
Kimse size dogur aldir demez bu bi sorumluluktur
Dogurursaniz omur boyu o adamla bi sekilde iletisimde olmak zorunda olacaksiniz
Kendinize guveniyorsaniz iyi bir birey yetistirebilirim psikolojisini saglam tutmak icin elimden geleni yaparim diyorsaniz karar sizin
Ama kendinize guvenmiyorsaniz mutsuzlugunuza bir birey daha dahil etmemeniz gerektigini biliyorsunuzdur
Ailem yanimda isim de var ona ihtiyacim yok vs hic yazmamissiniz
Nasil olcak 9 ay sonra lohusalik vs kocam olmadan demissiniz
Sizde o isigi goremedim malesef

Yasal süreci aşmadımi peki?
2 çocuk doğurdum, yanlış bilgi derken? 6.haftada kalp atışi oluyor,12 haftalıkken elleri ayakları oluşuyor,siz nasıl bu kadar rahat aldırsın diyebiliyorsunuz,nasıl böyle ağır bir karar ile kafasını karıştırabiliyirsunuz .Kaldı ki ben aldır veya aldırma demedim.
Ama gerçeklerde var.
kürtaj ol diye tabir edilen ikna edilmeye çalışılan bir canlının yaşama hakkını elden almaya ikna etmek değilmidir.
Belkide o bebek yaşam umudu verecek bunca yaşadığı olaydan sonra yaşama amacı olacak hayata tutunacak ,evet çok zor,2 çocuk büyüttüm,dile kolay,hala daha çok zorlanıyorum,ki konu sahibinin ağır travmaları var,keşke olmasaydı ama bildiğim yasal süreci aşmış bebek.
Bu durumda anneyi kürtaja ikna etmek bence doğru değil.
Beş haftalik hamileymis.
Yasal süre 10 hafta. Süreyi aşmayı bırakın, bir aydan fazla zamanı var daha.

Yasal süreci aşmadımi peki?
2 çocuk doğurdum, yanlış bilgi derken? 6.haftada kalp atışi oluyor,12 haftalıkken elleri ayakları oluşuyor,siz nasıl bu kadar rahat aldırsın diyebiliyorsunuz,nasıl böyle ağır bir karar ile kafasını karıştırabiliyirsunuz .Kaldı ki ben aldır veya aldırma demedim.
Ama gerçeklerde var.
kürtaj ol diye tabir edilen ikna edilmeye çalışılan bir canlının yaşama hakkını elden almaya ikna etmek değilmidir.
Belkide o bebek yaşam umudu verecek bunca yaşadığı olaydan sonra yaşama amacı olacak hayata tutunacak ,evet çok zor,2 çocuk büyüttüm,dile kolay,hala daha çok zorlanıyorum,ki konu sahibinin ağır travmaları var,keşke olmasaydı ama bildiğim yasal süreci aşmış bebek.
Bu durumda anneyi kürtaja ikna etmek bence doğru değil.
her şeyden önce hanımefendi henüz 5 haftalık hamile. yasal sınırı aşmadı.
kendimden alıntı yapıyorum gözünüzden kaçmış olması ihtimaline karşı.
şu anda bir bebekten ziyade bir hücreler grubu taşıyorsunuz. beş haftalık bebek, yaklaşık bir susam tanesine denk gelen 2 mm boyutundadır ve anneden beslenmesine yarayan böbek bağından uzanan damarlardan başka hiçbir şeye sahip değildir.
ağrı, acı gibi sinir iletilerini ulaştırmasına yarayan sinir hücreleri dahi 8. hafta itibariyle oluşmaya başlar. öte yandan hücreler henüz birbiri ile bağlantılı olmadığı için ağrı ya da acı hissetmesi mümkün değildir. dolayısıyla 6. hafta itibariyle oluşmaya başlayan beyin hücreleri henüz fonksiyon gösteremez. 20. hafta itibariyle oluşmaya başlayan miyelin kılıf ile hissetmeye başlayacaktır.
28. hafta itibariyle yüzü tam olarak oluşmuştur ve dokunma, koklama, duyma gibi duyuları da bu haftada çalışmaya başlayacaktır.
kalbin oluşması ve kan pompalası ve hatta ellerinin ayaklarının olması bir canlılık göstergesi değildir. ve hanımefendi henüz yasal sınırın içindedir.
birçok ülkede kürtaj için yasal sınır 12. hafta olarak belirlenmiştir. ülkemizde ise başka çekincelerle 10. hafta olarak düzenlenmiştir.
sizin iki çocuk doğurmanız bilgiye hakim olduğunuz gerçeğini beraberinde getirseydi keşke. fakat hayat, öyle bir şey değilmiş, sevgili hanımefendiciğim.
canlının yaşama hakkını savunuyorsunuz da bu kadın da canlı neticede. henüz yaşaması gereken koskoca bir hayat varken iskambilden bir ev gibi dünya başına yıkılacak. bu kadar ağır bir vebali hak edecek ne yaptı?

Arkadaşlar eskiden de burda konu açmıştım eşimle kavgalarımızı vs eşimle evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüp böyle bir durum yaşadık ve hamile kaldım

Eşim ilk ay duygusallığım ve en ufak bi gerginliğimi çekemedi ve benden ayrılmak istediğini çocuğu aldırmamı istedi

Diyeceksiniz bu kadar kötüydünüz neden çocuk yaptınız evet kavgalarımız oluyordu ama birbirimize hep sıkı sarılıp affediyorduk ve 2-3 ay çok iyi olduğumuz için böyle bi karar almıştık .
Şimdi moralim çok bozuk soyuma sopuma şahsıma hakaret iftira yalan dolan konuşuyor ben bağırdım diye de annesi ve kendi bana edepsiz dedi

Şimdi ben küretajdan maddi manevi çok korkuyorum ayrılık zaten nası olcak bilmiyorum onu seviyorum ama illa beni istemiyor

Çocuk varken neden böyle yaptı bilmiyorum

Lütfen bana ağır eleştiri de bulunmadan çünkü hamileyim ve çok hassasım ağlıyorum günlerdir yardımcı olabilir misiniz ?

Şuan ailemin yanındayım ailem arkamda ve memurum
Eşinizin dediği gibi gebeliğe son verip boşanın. 2 3 ay iyi olmak çocuk yapmak için zaten çok yetersiz bir zamanmış. Adam baba olmayı zaten istemiyor, sizi de istemiyor. Belki de çocuğu zaten istemediği için şu an bu aşamadasınızdır. Haberi var mıydı korunmadığınızdan

Evet daha 5 haftalık gebeyim ameliyattan çok korkuyırum
İnsanlar organ nakli oluyorlar saatlerce sürüyor,siz bunu düşünüp korkacağınıza,eşiniz olacak hödükle nasıl olacak diye düşünün bence.Adam resmen istememiş bebeği,siz ameliyattan korkuyorum diyorsunuz tuhafsınız cidden.

Çocuğu dünyaya getirme diyenleri asla anlamıyorum. Çocuk istiyoruz, yapmalı mıyım diye sormuş olsaydın evet haklılardı. Ama şu an doğmamış da olsa o bir canlı. İnsan hiç kendi evladına kıyar mı ? Ha hamileyken aldırmışsın ha 20 yaşındaki çocuğunu parçalayarak öldürmüşsün hiçbir fark yok benim gözümde. Kimisi senelerce isterken olmaz. Sana Rabbim nasip etmiş. Ne büyük lütuf aslında. Bebeği öyle gör, öyle düşün lütfen. Ömürlük can yoldaşın, ömür arkadaşın o senin. Sakın aldırmayı aklından bile geçirme… çok şükür ailen arkandaymış. Memurmuşsun, mesleğin de elinde varmış. Belkide kavgalı gürültülü ortamda büyümesinden böylesi daha hayırlıdır. Kolay olacak demiyorum, zorluğu elbet olacak. Ama ailen yanındaymış. Bir adamın desteği kadarını, koca bir aile sağlayamaz mı sence ? Mis gibi de sağlar. Çok şükür ekonomik özgürlüğün de var. Kimi kadın doğumdan sonra lohusalık sürecini daha rahat geçirmek için özellikle annesinin yanına gidiyor. Ben de hamileyim hatta artık yarın diyebilirim. Cuma günü sabahtan doğumum var. Ailem başka şehirde, nasıl yapacağım diye düşünüp duruyorum. Bırak adam da olmayıversin. Sanki olsa da işe güce gitmeyecek mi ? Aile evinde olunca enazından yemektir temizliktir gibi dertlerin de olmayacak. Doğumun ertesi günü kalkıp yemek yapmak, ev süpürmek zorunda kalan arkadaşlarım var. Sen yatıp sadece bebeğinle ilgilenip kendini toplamaya odaklanacaksın. Hiç olumsuz yönlerini düşünme. Olumlu yönlerini düşün. Keşke böyle olmasaydı, güzel bir ailede doğsaydı. Ama şu an yapacak bir şey var mı buna ? Yok. O zaman hiç üzülüp bebeğini de kötü etkileme. Kendine ve bebeğinin sağlığına odaklan. Boşver kaynanayı kocayı. Onlar bir şekilde hayatlarına devam ederler. Sen bir şekilde hayatına devam edebilirsin. E o günahsız napsın sana muhtaç ? Şimdi bile senden besleniyor, bir tek senin tenini, kokunu biliyor yavrum. Adama kızıp ona kıyılır mı hiç ? Aman kuzum Allah yanıltmasın. Çok şükür gene başını sokacak yerin var. Arkanda duran ailen var. Elinde mesleğin, paran var. Tamam duygusal olarak zorlanırsın ama toparlarsın. Belki de seni en kötü anlarında, en zorlandığın noktalarda bile, bir gülümsemesiyle acını unutturacak olan kişi o. Belkide sandığının aksine bu süreci onun sayesinde çok daha kolay atlatacaksın. Ki ben inanıyorum ki öyle de olacak. En yakın arkadaşın, yol arkadaşın olacak o senin. Hiç kafanı da karıştırma. Kötü şeyler de aklına getirme. Zor bir süreçten geçiyorsun ama sonrasında geçmişe dönüp baktığında Allah korusun en büyük pişmanlığın o bebeğe kıymak olmasın. Allah korusun kuzum. Ve senin de etrafında böyle olan insanlar, ufacık çocuğuyla bebesiyle boşanan insanlar vardır. Git konuş bakayım hiçbiri evlat için keşke doğurmasaydım diyor mu ? Ben eşinden ayrıldı diye çocuğum keşke olmasaydı diyen kimseyi tanımadım. Kimi gördüysem iyi ki diyor. Senin de belkide bu kötü evlilikte pişman olmayacağın tek şeyin evladın olacak. Evlat güzeldir kuzum. Sakın ola yanlış kararlar verme
Sanıyorum sizin anasız ya da babasız büyüyen çocukların psikolojileri hakkında en ufak bilginiz yok.

Ve siz daha sonra bu adamdan bir de ikinci çocuğu yaptiniz, oyle mi?
Bil
Senin gibi çomarlar yuzunden ortalık mutsuz insan kaynıyor.bir insan bakamayacagi çocuğu aldırır kardeşim cana kıymak değil o bir hücre daha insan haline bile gelmemiş yasal süreyi aşmadigi sürece aldirabilir.aldiramam yok şu bu diye üç dört çocukla psikoloji yerle birolmis birde akıl veriyor durumu romantizme ediyor yok herşeyi unutcaksin falan geç o zirvalari evlat harika birşey o ayrı ama bunun doğumu lohusaligi tek büyütmesi var ve dünyanın en zor seyi hele o lohusalık insanı intihara bile surukler öyle zor birşey birde yetimhaneye ver demiş kafa yok ki yoruma bak cahil seni sen git kendi comar çevrende fetva ver burada fikir beyan etme mümkü

Arkadaşlar eskiden de burda konu açmıştım eşimle kavgalarımızı vs eşimle evliliğimizi oturttuğumuzu düşünüp böyle bir durum yaşadık ve hamile kaldım

Eşim ilk ay duygusallığım ve en ufak bi gerginliğimi çekemedi ve benden ayrılmak istediğini çocuğu aldırmamı istedi

Diyeceksiniz bu kadar kötüydünüz neden çocuk yaptınız evet kavgalarımız oluyordu ama birbirimize hep sıkı sarılıp affediyorduk ve 2-3 ay çok iyi olduğumuz için böyle bi karar almıştık .
Şimdi moralim çok bozuk soyuma sopuma şahsıma hakaret iftira yalan dolan konuşuyor ben bağırdım diye de annesi ve kendi bana edepsiz dedi

Şimdi ben küretajdan maddi manevi çok korkuyorum ayrılık zaten nası olcak bilmiyorum onu seviyorum ama illa beni istemiyor

Çocuk varken neden böyle yaptı bilmiyorum

Lütfen bana ağır eleştiri de bulunmadan çünkü hamileyim ve çok hassasım ağlıyorum günlerdir yardımcı olabilir misiniz ?

Şuan ailemin yanındayım ailem arkamda ve memurum

Sakın kürtaj olma, ömür boyu pişmanlığını yaşarsın

İnsanlar organ nakli oluyorlar saatlerce sürüyor,siz bunu düşünüp korkacağınıza,eşiniz olacak hödükle nasıl olacak diye düşünün bence.Adam resmen istememiş bebeği,siz ameliyattan korkuyorum diyorsunuz tuhafsınız cidden.
Hanfendi ayrılıktan beden korkayım ben ailemin yanındayım zaten boşanma davası açıcam ama çocuğu aldırmaktan her anlamda korkuyorum hem vebal olarak hem de canım çok yanıyor

Eşinizin dediği gibi gebeliğe son verip boşanın. 2 3 ay iyi olmak çocuk yapmak için zaten çok yetersiz bir zamanmış. Adam baba olmayı zaten istemiyor, sizi de istemiyor. Belki de çocuğu zaten istemediği için şu an bu aşamadasınızdır. Haberi var mıydı korunmadığınızdan
Ever kendi istedi çocuk

Back
X