Çocuğu dünyaya getirme diyenleri asla anlamıyorum. Çocuk istiyoruz, yapmalı mıyım diye sormuş olsaydın evet haklılardı. Ama şu an doğmamış da olsa o bir canlı. İnsan hiç kendi evladına kıyar mı ? Ha hamileyken aldırmışsın ha 20 yaşındaki çocuğunu parçalayarak öldürmüşsün hiçbir fark yok benim gözümde. Kimisi senelerce isterken olmaz. Sana Rabbim nasip etmiş. Ne büyük lütuf aslında. Bebeği öyle gör, öyle düşün lütfen. Ömürlük can yoldaşın, ömür arkadaşın o senin. Sakın aldırmayı aklından bile geçirme… çok şükür ailen arkandaymış. Memurmuşsun, mesleğin de elinde varmış. Belkide kavgalı gürültülü ortamda büyümesinden böylesi daha hayırlıdır. Kolay olacak demiyorum, zorluğu elbet olacak. Ama ailen yanındaymış. Bir adamın desteği kadarını, koca bir aile sağlayamaz mı sence ? Mis gibi de sağlar. Çok şükür ekonomik özgürlüğün de var. Kimi kadın doğumdan sonra lohusalık sürecini daha rahat geçirmek için özellikle annesinin yanına gidiyor. Ben de hamileyim hatta artık yarın diyebilirim. Cuma günü sabahtan doğumum var. Ailem başka şehirde, nasıl yapacağım diye düşünüp duruyorum. Bırak adam da olmayıversin. Sanki olsa da işe güce gitmeyecek mi ? Aile evinde olunca enazından yemektir temizliktir gibi dertlerin de olmayacak. Doğumun ertesi günü kalkıp yemek yapmak, ev süpürmek zorunda kalan arkadaşlarım var. Sen yatıp sadece bebeğinle ilgilenip kendini toplamaya odaklanacaksın. Hiç olumsuz yönlerini düşünme. Olumlu yönlerini düşün. Keşke böyle olmasaydı, güzel bir ailede doğsaydı. Ama şu an yapacak bir şey var mı buna ? Yok. O zaman hiç üzülüp bebeğini de kötü etkileme. Kendine ve bebeğinin sağlığına odaklan. Boşver kaynanayı kocayı. Onlar bir şekilde hayatlarına devam ederler. Sen bir şekilde hayatına devam edebilirsin. E o günahsız napsın sana muhtaç ? Şimdi bile senden besleniyor, bir tek senin tenini, kokunu biliyor yavrum. Adama kızıp ona kıyılır mı hiç ? Aman kuzum Allah yanıltmasın. Çok şükür gene başını sokacak yerin var. Arkanda duran ailen var. Elinde mesleğin, paran var. Tamam duygusal olarak zorlanırsın ama toparlarsın. Belki de seni en kötü anlarında, en zorlandığın noktalarda bile, bir gülümsemesiyle acını unutturacak olan kişi o. Belkide sandığının aksine bu süreci onun sayesinde çok daha kolay atlatacaksın. Ki ben inanıyorum ki öyle de olacak. En yakın arkadaşın, yol arkadaşın olacak o senin. Hiç kafanı da karıştırma. Kötü şeyler de aklına getirme. Zor bir süreçten geçiyorsun ama sonrasında geçmişe dönüp baktığında Allah korusun en büyük pişmanlığın o bebeğe kıymak olmasın. Allah korusun kuzum. Ve senin de etrafında böyle olan insanlar, ufacık çocuğuyla bebesiyle boşanan insanlar vardır. Git konuş bakayım hiçbiri evlat için keşke doğurmasaydım diyor mu ? Ben eşinden ayrıldı diye çocuğum keşke olmasaydı diyen kimseyi tanımadım. Kimi gördüysem iyi ki diyor. Senin de belkide bu kötü evlilikte pişman olmayacağın tek şeyin evladın olacak. Evlat güzeldir kuzum. Sakın ola yanlış kararlar verme