Hamileyim eşim benden ayrılmak istiyor

Valla cano 24 yaşındasın, çok gençsin, memursun da senin yerinde olsam çocuğu dünyaya getirmem boşanırım da kendime yepyeni bir sayfa açarım, başkasıyla evlenip onunla aile kurarım. Bu adamdan asla çocuk dünyaya getirme, adam çocuğu istemediğini net söylemiş, babalık yapmaz babasız büyüyeceğini bile bile çocuğu doğurursan bence çocuğa çok yazık edersin. Operasyon işleri de zaten anestezi altında yapılıyor, bir şey hissetmezsin, birkaç gün de dinlenirsin geçer gider.
+1 tamamen katiliyorum

" Ve senin de etrafında böyle olan insanlar, ufacık çocuğuyla bebesiyle boşanan insanlar vardır. Git konuş bakayım hiçbiri evlat için keşke doğurmasaydım diyor mu ? Ben eşinden ayrıldı diye çocuğum keşke olmasaydı diyen kimseyi tanımadım. Kimi gördüysem iyi ki diyor. Senin de belkide bu kötü evlilikte pişman olmayacağın tek şeyin evladın olacak. Evlat güzeldir kuzum"

Ben size katılmıyorum. Ülke gerçeklerinden çok uzaksınız. Bir çocuğun olmasına sorunca "iyi ki" demekle annelik sorumluluğunu alabilecek olgunlukta ve yeterlilikte olmak farklı şeyler. Konu sahibinin yaşadıklarında utanılacak bir yön yok, aileden bir şeyleri yanlış kodlamış fakat hepsi bir uzmandan destek almakla, farkındalıkla ve yaşla düzeltebileceği şeyler. İşi var, aile desteği var. Kendini toplayıp, ileri de çocuk için gerekli aile ortamı oluştuğunda anne olsun, iyi ki desin.
Benim çok yakınımda bir kaç örnek var, onları geçin akşam haberlerini izleyin, müge anlı izleyin. Bol bol kaldıramayacağı annelik sorumluluğunun altına düşünmeden cahilce girmiş kadın görürsünüz. Böyle ezbere konuşmalar kimseye bir şey katmıyor.

Ben herkes çocuk yapsın demiyorum. Soru sahibi gebelik planlamalı mıyım diye sorsaydı kesinlikle hayır derdim. İnan her ailenin çocuk sahibi olması gerektiğini düşünmüyorum. Hatta aksine, keşke öncesinde anne babalık sınavı falan olsa… ama şu an zaten var olan bir gebelikten bahsediyoruz. Ben hamile kaldıktan sonra aldırılmasını doğru bulmuyorum. Annenin ya da babanın varolan bir problemini neden bir bebek canıyla ödesin ? Öncesi kötü olabilir ama belki kadın da kendini toparlayacak. Çok iyi bir birey, çok iyi bir ebeveyn olacak. Bilemezsin ki. Zannediyor musun her birimiz çok iyi ailelerde, çok iyi psikolojilerde olan insanlarız evlatlarıydık ? Hepimiz anadolu insanınız evlatlarıyız yani dinleyince kadınları neler neler yaşayıp geçirmişler diyoruz. Ama şimdi baksan senden benden iyiler, çocukları senden benden daha sağlıklıdır belki… bu sürecin sonrası tamamen kadının elinde. Ya kendisiyle birlikte çocuğu da yakacak. Ya da aksine kendini toparlayıp, hatta çocuğundan güç alıp güzel bir yol çizecek kendine… yapılabilir mi ? Evet bu da yapılabilir
Parmaklarınızı bu kadar yorup hâlâ anlayamadığınız bir konu üzerine satır dolusu yazi yazmaktansa konu sahibinin diğer konularını okumuş olsaydınız ne demek istediğimizi anlamış olacaktınız neyse sizi ikna için uğraşmayacağım, yazdıklarınıza katılıyorum fakat konu sahibi sizin anlatmış olduğunuz kategoriye girmiyor maalesef.

Kimse aksini düşünmüyor zaten ön yargılısınız maalesef.... Hanım efendinin psikolojik sorunları var, şiddet eğilimi var bu kadıncağız tedavi olmadan bir bebeğe nasıl ebeveynlik yapabilir?
Ben önyargıdan değil, inan sadece günahsız bir bebeğe kıyamadığımdan bunları söylüyorum. 6 aylık bebeğiyle boşanıp, sıfırdan düzen kurup şimdi çok mutlu mesut bir hayat süren kuzenimi gördüğüm için söylüyorum. Boşanma sürecinde olup , psikolojik açıdan yıpranmamış kaç kişi vardır ki ? Bu sürece giren kişiler zaten mutsuz. Ama toplayabilirler. Tedavi olabilirler. Düzelebilirler. Bilmiyorum kendim de hamile olduğum için mi bu düşünce beni bu kadar üzdü, bilmiyorum. Sadece ben yapamazdım yani

"Hepimiz anadolu insanınız evlatlarıyız yani dinleyince kadınları neler neler yaşayıp geçirmişler diyoruz. Ama şimdi baksan senden benden iyiler, çocukları senden benden daha sağlıklıdır belki… bu sürecin sonrası tamamen kadının elinde."
Değil, kadın da bir insan günün sonunda.
Evet onlar maalesef geçirmişler, fakat biz artık geçirmeyelim.

Adam seni çıldırtmış istediği kıvama getirmiş. Sende oyununa gelmişsin. Haklıyken haksız durumda kalmışsın belki de. Onlar çok eski dersin bişey olmaz. Sen onun hiç bir msjını silme.
Bence konu sahibi bebeği aldirsa da aldirmasa da bu adama dönecek,moral vereyim diyorum ama burdan öyle görünüyor

Kürtaj, hele de böyle 5 haftalık diyorsanız çok basit bir şey hiç korkmaya gerek yok. Ben de 5.5 haftalikken Kürtaj olmustum. Eşin imzasını alıyorlar, narkoz için uzman geliyor 10dan geriye sayarken birden bitmiş olarak uyanıyorsunuz. Bi 10dk uzandım ben sonra kalktık eve gittik normal. Ertesi gün işe gittim hatta.

Ama siz zaten adam size dönsün diye aldirmayacaksiniz orasindan hemen hemen eminim. Keşke sizin gibi hem çift hem birey olarak sorunlu kişiler böyle işlere girişmese. Ben 10 senedir eşimle beraberim, çok da güzel bir ilişkimiz var ama cesaret edip de çocuk yapamam valla zor. Sizin gibi olsam assssla yani.
Sanki senin yaptığın çok normal güzel evliliğin varken çocuğun canına kıymışsın . Gelmiş bir de artistlik yaptığı hakkımda hüküm verip olamayan düşüncelerimi var gibi konuşuyorsun bi sen akıllısın

Bence konu sahibi bebeği aldirsa da aldirmasa da bu adama dönecek,moral vereyim diyorum ama burdan öyle görünüyor
Ne dönmesi anlamadım ailemin yanına taşındım avukat araştırıyorum sadece hamilelik hormonları ve yaşadıklarım geldiğim bu halin şokundayım

Ben önyargıdan değil, inan sadece günahsız bir bebeğe kıyamadığımdan bunları söylüyorum. 6 aylık bebeğiyle boşanıp, sıfırdan düzen kurup şimdi çok mutlu mesut bir hayat süren kuzenimi gördüğüm için söylüyorum. Boşanma sürecinde olup , psikolojik açıdan yıpranmamış kaç kişi vardır ki ? Bu sürece giren kişiler zaten mutsuz. Ama toplayabilirler. Tedavi olabilirler. Düzelebilirler. Bilmiyorum kendim de hamile olduğum için mi bu düşünce beni bu kadar üzdü, bilmiyorum. Sadece ben yapamazdım yani
Sanırım algılama sorunu yaşıyorsunuz.

Neden hastane randevusunu eşinize bırakıp blöf yapıyorsunuz? Mahvolacak olan sizin hayatınız. Karar verin ve uygulayın. O asalağı da plandan uzak tutun. Şimdi tekrar birleşelim demesini umuyorsunuz belliki ama 1 2 yıl sonra yine terk eder.
Çünkü o olmadan küretaj yapmıyorlar ve ben neden ödicem masrafları va kendi Herşeyi ayarlasın benim dediğim yerden gelsin imza atsın aldıralım oldu olcak Herşeyi ben ayarlayayım

Ne dönmesi anlamadım ailemin yanına taşındım avukat araştırıyorum sadece hamilelik hormonları ve yaşadıklarım geldiğim bu halin şokunddayim
İnslh kararlı olursun,burdan bakınca toksik ötesi bi evliliginiz var,umarım en kısa sürede kendinize iyi gelicek kararları verip uygularsinz

Dogum hazirlik kursuna gittigimde bir kadin daha vardi. Erkek arkadasi onun hamileligin basinda terk etmisti. Kadin hep arkadasi ile beraber kursa geliyordu. O arkadasi doguma da girdi. Burda asıl soru sizin ne istediginiz. Bahsettigim kadin tüm olumsuzluklara ragmem bebegini dogurdu. Siz buna hazir misiniz? Kendinize güveniyormusunuz? Kolay olacagini kimse iddia etmiyor, ama bu durumu yasayip kendi hayatini ele alan cok kadin var. Esinize yogunlasip düsünmeyin. Sizin istekleriniz bu saatdan sonra önemli.
24 yasinda, esinden ilgi gormek icin ona siddet dahi uygulayabilen birisi, olgunlukla, tek basina cocuk buyutebilir mi?

Çocuğu aldır diyen çok olmuş ama ben doğru bulmuyorum. Tabiki o çocuk için de senin için de zor bir karar bütün hayatını etkileyecek ama Allah’ ın verdiğinde her zaman bir hayır vardır. Bu da sizin sınavınız. Tek başınıza güçlü bir anne olarak ona güzel bir hayat verebilirsiniz bence.
Hayatını mahvetsin diyorsunuz yani..Böyle ruh hastası, vicdansız bir adamla muhattap olacak ömür boyu..

Sanırım algılama sorunu yaşıyorsunuz.
Bana bu şekilde hakaret edemezsiniz. Siz fikrinizi söylediniz, ben fikrimi söyledim. Katılırsın, katılmazsın. Onaylarsın, onaylamazsın. Herkesin kendi düşüncesi. Lakin hiçbir şekilde hakaret edemezsiniz. Haddinizi bilin

Bana bu şekilde hakaret edemezsiniz. Siz fikrinizi söylediniz, ben fikrimi söyledim. Katılırsın, katılmazsın. Onaylarsın, onaylamazsın. Herkesin kendi düşüncesi. Lakin hiçbir şekilde hakaret edemezsiniz. Haddinizi bilin
Hakaret?

Çocuğu dünyaya getirme diyenleri asla anlamıyorum. Çocuk istiyoruz, yapmalı mıyım diye sormuş olsaydın evet haklılardı. Ama şu an doğmamış da olsa o bir canlı. İnsan hiç kendi evladına kıyar mı ? Ha hamileyken aldırmışsın ha 20 yaşındaki çocuğunu parçalayarak öldürmüşsün hiçbir fark yok benim gözümde. Kimisi senelerce isterken olmaz. Sana Rabbim nasip etmiş. Ne büyük lütuf aslında. Bebeği öyle gör, öyle düşün lütfen. Ömürlük can yoldaşın, ömür arkadaşın o senin. Sakın aldırmayı aklından bile geçirme… çok şükür ailen arkandaymış. Memurmuşsun, mesleğin de elinde varmış. Belkide kavgalı gürültülü ortamda büyümesinden böylesi daha hayırlıdır. Kolay olacak demiyorum, zorluğu elbet olacak. Ama ailen yanındaymış. Bir adamın desteği kadarını, koca bir aile sağlayamaz mı sence ? Mis gibi de sağlar. Çok şükür ekonomik özgürlüğün de var. Kimi kadın doğumdan sonra lohusalık sürecini daha rahat geçirmek için özellikle annesinin yanına gidiyor. Ben de hamileyim hatta artık yarın diyebilirim. Cuma günü sabahtan doğumum var. Ailem başka şehirde, nasıl yapacağım diye düşünüp duruyorum. Bırak adam da olmayıversin. Sanki olsa da işe güce gitmeyecek mi ? Aile evinde olunca enazından yemektir temizliktir gibi dertlerin de olmayacak. Doğumun ertesi günü kalkıp yemek yapmak, ev süpürmek zorunda kalan arkadaşlarım var. Sen yatıp sadece bebeğinle ilgilenip kendini toplamaya odaklanacaksın. Hiç olumsuz yönlerini düşünme. Olumlu yönlerini düşün. Keşke böyle olmasaydı, güzel bir ailede doğsaydı. Ama şu an yapacak bir şey var mı buna ? Yok. O zaman hiç üzülüp bebeğini de kötü etkileme. Kendine ve bebeğinin sağlığına odaklan. Boşver kaynanayı kocayı. Onlar bir şekilde hayatlarına devam ederler. Sen bir şekilde hayatına devam edebilirsin. E o günahsız napsın sana muhtaç ? Şimdi bile senden besleniyor, bir tek senin tenini, kokunu biliyor yavrum. Adama kızıp ona kıyılır mı hiç ? Aman kuzum Allah yanıltmasın. Çok şükür gene başını sokacak yerin var. Arkanda duran ailen var. Elinde mesleğin, paran var. Tamam duygusal olarak zorlanırsın ama toparlarsın. Belki de seni en kötü anlarında, en zorlandığın noktalarda bile, bir gülümsemesiyle acını unutturacak olan kişi o. Belkide sandığının aksine bu süreci onun sayesinde çok daha kolay atlatacaksın. Ki ben inanıyorum ki öyle de olacak. En yakın arkadaşın, yol arkadaşın olacak o senin. Hiç kafanı da karıştırma. Kötü şeyler de aklına getirme. Zor bir süreçten geçiyorsun ama sonrasında geçmişe dönüp baktığında Allah korusun en büyük pişmanlığın o bebeğe kıymak olmasın. Allah korusun kuzum. Ve senin de etrafında böyle olan insanlar, ufacık çocuğuyla bebesiyle boşanan insanlar vardır. Git konuş bakayım hiçbiri evlat için keşke doğurmasaydım diyor mu ? Ben eşinden ayrıldı diye çocuğum keşke olmasaydı diyen kimseyi tanımadım. Kimi gördüysem iyi ki diyor. Senin de belkide bu kötü evlilikte pişman olmayacağın tek şeyin evladın olacak. Evlat güzeldir kuzum. Sakın ola yanlış kararlar verme
Annem diyor ki hayatına devam etmek istiyorsan aldır yazık olur çocuğuna ben desteklerim seni ama nereye kadar ilerde evlenmek istesen kimse seni çocukla istemez diyor . Babam da bu adamın çocuğunu mu dpğurucan dedi ona kızdı ama hiçbiri yaparsan da burda durma demiyor ya da yanında olmayız demiyor sadece bana böyle davranan adamdan çocuk doğurmamı istemiyorlar . Bana bu çocuğu aldırır da gider bir de barışırsan bizi sil dediler sadece . Bir de herkes bana psikolojisi bozuk demiş ama ben saatlerce hakaret işitiyorum herşeyim kötüye yoruluyor bi ton laf kısıylama en sonund abağırıyorum benı kışkırtıyor aşırı şekilde öyle canını yakasım geliyor yoksa ben şiddete meyilli biri değilim

Çünkü o olmadan küretaj yapmıyorlar ve ben neden ödicem masrafları va kendi Herşeyi ayarlasın benim dediğim yerden gelsin imza atsın aldıralım oldu olcak Herşeyi ben ayarlayayım
Kendi ayaklari uzerinde duran guclu kadinlar boyle yaparlar cunku! 5-10binin pesine dusup her kim olursa olsun baskasindan medet ummazlar. Neden herseyi o ayarlasin istiyorsunuz? Hala sizin icin caba harcasin beklentiniz mi var

24 yasinda, esinden ilgi gormek icin ona siddet dahi uygulayabilen birisi, olgunlukla, tek basina cocuk buyutebilir mi?
Eşinden ilgi görmek için şiddet uygulayan derken olayın tamamını okumasan o raddeye nasıl geldiğimi umursamadan bir cümle çekmişsiniz sanki ben insanlardan ilgi görmek için vurup kaçıyorum tövbe ya

Kendi ayaklari uzerinde duran guclu kadinlar boyle yaparlar cunku! 5-10binin pesine dusup her kim olursa olsun baskasindan medet ummazlar. Neden herseyi o ayarlasin istiyorsunuz? Hala sizin icin caba harcasin beklentiniz mi var
Çünkü yeterince onun borçlarını ödedim hala üstümde onun borcu var neden benı sırtımdan vurup duran süründürmek isteyen bir adamın karlısında sürekli Herşeyi ben halleden biri olarak durmak zorunda olayım ?

Back
X