• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim, fazla kilo almayım diyenlerin günlüğü

eveeet dün yediklerime sıra geldiii

08.30
1 dilim tam buğday ekmeği
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin
1.5 dilim süzme peynir
1 tabak dolusu maydonoz nane domates biber karışımı
tabiki şekersiz çay. çaysız kahvaltı düşünemiyorum. hava ne kadar sıcak olursa olsun..

12.00
1 çay tabağına kabuklu fıstık,fındık(hepsi 7-8 tane kadardı)

13.30
4 kaşık ıspanak yemeği
3 kaşık bulgur pilavı
1 adet kaşarlı köfte (ıspanağın üzerinde pişiyor)
1 domates
1 bardak ayran

15.00
1 sütlü nescafe ile 2 kuru kayısı (bu ikiliyi sevdim iyi gidiyor)

17.30
1 muz
1 fincan süt (hamileliğimde hiç uht süt içmedim hep günlük süt tercihimdir)

18.30
5-6 adet kıymalı yaprak sarma (yemek vaktini bekleyemedim nefis kokuyordu:oops:
1 kaşık yoğurtla yedim.

20.00
1 küçük kase sulu köfte
4-5 kaşık vişne kompostosu
bol limonlu nar ekşili karışık salata

eveet ben kavun hayalleri kurarken eşim elinde en sevdiğim tatlı ile çıkageldi. bu fırsatı tepmedim yedim ama hataaa 1 tane yerine 4 tane tulumba tatlısı yedim. olmamalıydı yanına 1 top sade dondurma da cabası:KK23::KK23:

günümü değerlendirirsek, gece öğünüm olmadı beğenmedim. onun dışında iyiydi canımın istediğini yedim kararında.. sebze ve et güzeldi. akşam saatlerine doğru karbonhidrat miktarı giderek arttı. bugün de aynı yemekleri yiyeceğiz ama bu sefer ıspanağı akşam öğününde tercih etmem daha doğru. biraz daha dikkat etmeliyim. bugün 80.1 kg tartımız.

merhaba
bende dün yediklerimi yazıyorum

sabah (7:00) sabah kahvaltım ritüel
uyanır uyanmaz 4 adet badem, 1 adet ceviz
tam tahıllı ekmeğe beyaz peynirli domatesli tost
1 adet yumurta yağsız tavada
1 adet domates
1 bardak yarım yağlı süt

ara öğün (10:00)
1 kutu ayran 200 ml
çeyrek simit( içini yemedim)
çeyrekten çok az patatesli poğaça

öğlen (12:00)
kıymalı patates yemeği( 2 kaşık)
1 adet zeytin yağlı biber dolması
kabak tarator( 1 kaşık)
1 kase yoğurt

ara öğün(16:00)
2 adet orta boy armut
2 tane susamlı çubuk kraker

akşam(19:00)
150gr tavuk ızgara
200gr yoğurt

ara öğün( misafirliğe gittim)
1 adet küçücük zeytinyağlı biber dolma
2 bardak şekersiz çay

dün çok birşey yememişim aslında sabah kahvaltım biraz sağlam yapıyorum diğer öğünlerim biraz yetersiz gibi sanki...

bende 74 kilo ile hamile kadım ve şuana kadar 15 kilo aldım diyet yapmadım doğumdan sonra artık diyet işi , inş. siz fazla kilo almazsınız.

bende 74 kilo ile hamile kadım ve şuana kadar 15 kilo aldım diyet yapmadım doğumdan sonra artık diyet işi , inş. siz fazla kilo almazsınız.
canım 15 kilo az almışsın ben bu gidişle 20 kilo alacağım herhalde

yürüyüşte yapıyorum ben firsat buldukça etkisi olduğunu düşünüyorum inş. daha fazla kilo almam çok zor veriyorum çünkü . sen şimdiye kadar kaç kilo aldın
ben 23 haftalık hamileyim 58 kiloyla hamile kaldım şimdi 67 kiloyum ama görenler 9 kilo almış gibi durmuyorsun diyor ama 5.5 ayda toplam 9 kilo aldım:(

ben 23 haftalık hamileyim 58 kiloyla hamile kaldım şimdi 67 kiloyum ama görenler 9 kilo almış gibi durmuyorsun diyor ama 5.5 ayda toplam 9 kilo aldım:KK43:
fazla kilo almamışsın bence sıkıntı yapma kendine bebişlerimiz sağlıklı olsun da gerisi önemli değil

fazla kilo almamışsın bence sıkıntı yapma kendine bebişlerimiz sağlıklı olsun da gerisi önemli değil
sağol canım içimi rahatlattın bende kilo almamayı bebişimin sağlıklı doğması için istiyorum... Senin bebeğini kucağına alman için az zamanın kalmış ne güzel... Allahım sağlıkla güzellikle kucağına almayı nasip etsin inşallah...

sağol canım içimi rahatlattın bende kilo almamayı bebişimin sağlıklı doğması için istiyorum... Senin bebeğini kucağına alman için az zamanın kalmış ne güzel... Allahım sağlıkla güzellikle kucağına almayı nasip etsin inşallah...
amin canım inş. Allahım sağlıkla sıhhatle bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

Günaydıııın

Dünümüz nasıl geçti bir bakalım...
09.00
1 haşlanmış yumurtadan yufkalı dürüm(çok pişman oldum bu sıcakta çok ağır geldi)
Domates salatalık bol yeşillik
1 dilim peynir
4 zeytin
Çay

12.00
Midem çok şiş sindirmekte zorlandım
1 sütlü nescafe 2 kuru kayısı

15.00
1 küçük kase sulu köfte
5 yaprak sarma
1 bardak ayran

18.00
Öğle az yedim acıktım yemek saatini beklemeden biraz atıştırdım
1 dilim ekmek, 2 yaprak sarma(en küçüğünden), 1 muz

20.00
6-7 kaşık kıymalı ıspanak
1.5 dilim ekmek
3 kaşık yoğurt
1/2 dilim kavun

22.00
İçemediğim 1 fincan sütümü içtim
Yanına 1/2 şeftali

Eskiye göre çok daha az yiyorum ama havalardan sanırım bu bile çok geliyor. Bugün 80.1

bakalım dün ne yemişiz:
(cuma günü)

09.00
tavada 1 yumurta
4 zeytin
1.5 dilim beyaz peynir
1.5 dilim ekmek
domates biber nane maydonoz
şekersiz çay

11.30
1/2 şeftali (şeftali çok büyüktü 1 tane de sayılabilir aslında)

14.00
5 kaşık kıymalı yeşil fasülye
4 kaşık pirinç pilavı
1 bardak ayran

15.30
2 kuru kayısı
1 fincan nescafe-şekersiz

17.00
2 fındık 2 badem

19.30
1/2 kase mercimek çorbası
4 ızgara köfte
1/2 küçük kase pirinç pilavı
salata, 3-4 kaşık yoğurt
1-2 dilim kavun

21.30
1 fincan süt

bugün dengeli beslendim. bir öğün sebze bir öğün et yemiş oldum. süt-yoğurt da iyiydi. belki 2 öğünde de pirinç yemem hataydı ekmek daha iyi olurdu ama böyle canım istedi. tartı da fena değil..80.0 kg

eveeet haftasonu yoğunluğundan yazamamışım ama 2 gündür iyi gidiyoruz.
bugün tartımız 80.0 kg

genelde dengeli ve ölçülü yemeye özen gösteriyorum.
cumartesi akşam dışarda yemek yedik. tavuklu sebzeli salata tercih ettim. 2 dilim ekmek portakal suyuyla yedim. başka zaman olsa etli yağlı yemekleri tercih ederdim ama sanırım iştahım da eskisi gibi değil. ya da yine dışarda tatlı söyledik. sütlaç tercih ettim hafif olması için zaten hepsini de bitiremedim.. yani kesinlikle aç kalmıyorum zaten kalmam da. yarından yine menüleri yazarım..

merhabalar; birkaç gündür uğrayamadım işten güçten...
Bugün biraz motivasyonum düşük çok şişman hissediyorum kendimi:((
hafta sonu çok dengesiz beslendim pişman olacağımı bile bile hamur işi tüketiyorum ve bu beni çok üzüyor:(
cumartesi kahvaltım hariç diğer öğünler börek çörek, akşamda pide yedim:(
pazar günüde sabah kahvaltısında da pişi yaptım çılgınlar gibi onu tükettim, öğlen dünden kalan börekleri akşamda patates kızartmasının üzerine sarmısaklı yoğurt onunda üzerine ızgara köfte koydum bir güzel yedim:( sonrada birazcık meyve günü kapattım...bu sabahta kalan böreklerden küçük bir parça yedim:( bu börek isteğimin sonu ne olacak ya:(
yani kısacası görüşmeyeli gayet sağlıksız beslendim ve kocaman şişko birşey olduğum hissediyorum...
Resmen günah çıkarttım....
görüşmek üzere...

merhabalar; birkaç gündür uğrayamadım işten güçten...
Bugün biraz motivasyonum düşük çok şişman hissediyorum kendimi:KK43:(
hafta sonu çok dengesiz beslendim pişman olacağımı bile bile hamur işi tüketiyorum ve bu beni çok üzüyor:KK43:
cumartesi kahvaltım hariç diğer öğünler börek çörek, akşamda pide yedim:KK43:
pazar günüde sabah kahvaltısında da pişi yaptım çılgınlar gibi onu tükettim, öğlen dünden kalan börekleri akşamda patates kızartmasının üzerine sarmısaklı yoğurt onunda üzerine ızgara köfte koydum bir güzel yedim:KK43: sonrada birazcık meyve günü kapattım...bu sabahta kalan böreklerden küçük bir parça yedim:KK43: bu börek isteğimin sonu ne olacak ya:KK43:
yani kısacası görüşmeyeli gayet sağlıksız beslendim ve kocaman şişko birşey olduğum hissediyorum...
Resmen günah çıkarttım....
görüşmek üzere...

ben yiyemiyorum eskisi gibi.fazla yediğim zaman sindirene kadar akla karayı seçiyorum boncuk boncuk terliyorum.
bence haftasonu olduğu için böyle olmuştur. hafta içi daha hafif beslenerek dengeleyebilirsin bence.

bugün 79.8 iyi 1 haftadır kilo almamışım.

dünden başlayalım:

sabah:
1 haşlama yumurta
1.5 dilim ekmek
2 dilim peynir
4 zeytin
domates nane maydonoz
şekersiz çay

ara:
şeftali-muz tabağı
10-15 kadar fıstık

öğle:
5-6 kaşık etli yeşil mercimek yemeği
1.5 dilim ekmek
2 salatalık
1 bardak ayran

ara: acıktığım için meyve yemek istemedim. 1 kase tarhana çorbası 1 dilim tam buğday ekmeği

akşam:
4-5 kaşık makarna
2 parça fırın tavuk
2 kase cacık

akşam yemeğimi yedim. kızımın bıraktığı eti cangasının tadına bakayım dedim. o da ne! içimdeki canavar tok karnıma yakaladı beni 3/4 yedim. ama gece 12ye kadar sindiremedim bayılacaktım az daha. niye yedim bilmiyorum ama yediğime yiyeceğime pişman oldum.

merhabalar;
artık tartılmaya korkuyorum kilomu yazamayacağım
dün yediklerim
sabah(7:00)
1 dilim peynirli börek
1 bardak süt

ara öğün(10:00)
3 adet mürdüm eriği

öğlen(12:00)
3 kaşık bezelye yemeği
1 kaşık rus salatası
2 kaşık patlıcan salatası
1 kase yoğurt
1.5 dilim kepekli ekmek

3 adet mürdüm eriği

akşam (19:00)
100 gr. kepekli yağsız makarna
yağsız domatesli biberli makarna sosu
25 gr. kaşar peyniri
1 büyük bardak ayran

aslında bugün sabah kahvaltısındaki börek dışında biraz daha hafif beslenmişim:)

Eveeet geçen ay bugün tatilden döndüğümde 80.5 kilo idim bugün 79.9 geldim. 24 haftalık hamile birisi için iyi. Ancak diyet yapmıyorum hiç aç kalmıyorum niye kilo verdim anlamadım.. Dediğim gibi daha azla doyuyorum bir de denge kurmaya çalışıyorum örneğin bugün akşam dışarıda yicez, belki ağır yerim diye öğle pilav makarna yemedim. Karnım büyüyor tekmeler dışardan çok rahat belli oluyor artık:)

Dün ne yedik?
09.00
1 domates 1 soğan 1 biber 1 yumurta 1 tk sıvıyağ ile yapılmış melemen
2 dilim ekmek
1 dilim peynir
Salatalık, şekersiz çay

13.00
4-5 küçük ikramlık çikolata
1 fincan süt

15.00
1 parça fırın tavuk
5 kaşık makarna
1 bardak ayran

17.00
Şeftali-muz meyve tabağı

20.00
6-7 kaşık pırasa yemeği
1.5 dilim ekmek
3-4 kaşık yoğurt(ev yoğurdum süperdi kaymağını da yedim:)
5-6 kaşık karışık salata

22.00
TV karşısında 2 top sade dondurma 1 fıstık sarmayla götürdüm:) hiç ağır gelmedi aksine dondurma çok iyi oldu..

Dün fazla tatlı yedim öğlen yediğim çikolatalar küçük ama içi kremalıydı bol kaloriliydi sanırım. Onun dışında sebze meyve et yoğurt süt hepsi iyiydi. Balık yasağı kalktığına göre bundan sonra doya doya yiyeceğiz inşallah

merhabalar;
artık tartılmaya korkuyorum kilomu yazamayacağım
dün yediklerim
sabah(7:00)
1 dilim peynirli börek
1 bardak süt

3 adet mürdüm eriği

öğlen(12:00)
3 kaşık bezelye yemeği
1 kaşık rus salatası
2 kaşık patlıcan salatası
1 kase yoğurt
1.5 dilim kepekli ekmek

3 adet mürdüm eriği

akşam (19:00)
100 gr. kepekli yağsız makarna
yağsız domatesli biberli makarna sosu
25 gr. kaşar peyniri
1 büyük bardak ayran

aslında bugün sabah kahvaltısındaki börek dışında biraz daha hafif beslenmişim:)

Mesela sabah börek ye çok sıkıntı değil ben de akşam eşime uyup tatlı yiyorum:) ama daha çok sebzeyle dengelesen daha iyi olurdu. Domates salatalık gibi.. Kendimi nasıl yorumluyorsam seni de öyle yorumluyorum canım.. Bence bu hafta kabak, fasülye gibi ya da yeni yeni çıkan pırasa, ıspanak gibi sebzelere ağırlık vermelisin. 1 öğün et 1 öğün sebze. Ya da 1 öğün karbonhidrat(makarna börek mesela) 1 öğün sebze. Ya da mercimek nohut var evde. Diğer öğün sebzeli etli bir yemek..sanırım dengeyi bulursak bu iş kolaylaşacak. Ben normal hayatta pek beceremezdim şimdi yemek planı yapıyorum...İnan doğum sonrası vermesi çok zor çünkü insan emzitirken bir kurt gibi acıkıyor ve aç kalırsan sütün gidiyor..

eveet gelelim dün ne yediğimize.. bugün kilom 80.1kg

sabah:
1 haşlama yumurta
2 dilim ekmek
2 dilim peynir
4 zeytin
domates salatalık biber
1 kk kadar da tahin helvası

ara:
10 tane kadar fıstık kuru üzüm

öğle:
1/2 küçük kase tarhana çorbası
4 kaşık pırasa
2 parça fırında tavuk
1 dilim ekmek
1 bardak ayran

(akşam dışarı çıkacağımız için pilav yemedim ekmek tercih ettim)

ara:
1 fincan nescafe
2-3 ikramlık çikolata (sonunda kutu bitti:)

ara:1 salkım üzüm

akşam: dışardaydık..
1 lahmacun içi bol limonlu salatayla
1 kutu ayran
eşimin adanasından 1 lokma

ara: yine dışarda takılmaya devam ettik
1 az şekerli türk kahvesi
1 lokum
kahvenin yanına getirdikleri çikolata
(herkesler tatlı yedi ben yemedim zaten kahvenin yanındakiler bana yetti. aç gözlülük yapmadığım için mutluyum:)

dünün değerlendirmesi:
çok yemesem gibi gözükse de süt içmemişim, bir öğün et sebze, bir öğün karbonhidrat ağırlıklı olmuş. dengeli bir gün sayılır ama bence meyve eksiğimiz var.. 1-2 porsiyon daha taze meyve olabilirdi..

bugün 79.9kg (inatla çıkmıyorum yukarı:)

dün biraz sağlıksız beslendim gibi..itiraf edeyim. bugün dengelemek gerekir

sabah:
sosisle pişirilmiş omlet (hamilelikte canım çok sosis çekiyor normalde hiç işim olmaz!)
1 dilim peynir
5 zeytin
domates-salatalık
şekersiz çay

ara: yok

öğle: biraz kalorili oldu ama nefis şeyler yedim:)
1 ev poğaçası (tarifte yazan yağın yarısından bile az koydum)
1 kase kısır
1 bardak fanta :( kısır acı olduğu için çay içemedim.

ara:
2 kaşık kısır
1/2 dilim yaş pasta

akşam:
fırında balık
1.5 dilim ekmek
havuç-turp-rokalı salata
1 kase komposto

ara:
2 ısırık gofret
1 küçük boy magnum dondurma

dün kalorili beslendim yaş pasta yediğim için akşam tatlı yememliydim. süt ve yoğurt ihmal ettim.. aslında kısır sağlıklı bir yemek ve ana öğün yerine yedim çok sıkıntı yok. balık günün en güzel şeyiydi..:) bugün yoğurt ve sütü bol almalıyım.

Back
X