Hamileyim misafirim gelcek yardım kızlar

Hiç böyle dÜşümemiştim evet belkıde ondan dolayı geç haber verdıler aksamda degıl ozellıkte öğleden sonra demısler buda yemek hazırlama oluyor sanırım . Yok dugunumuze geldıler üstelik kendilerini parçaladılar her konuda yardımcı oldular . İnşallah hayırlısı ıle atlatırım :KK43: evet çok haklısınız ozellıkle evımde huzurlu olmalılar sıcak bi ortam güler yüzlü olmak kusurlarında kapatır sanırım

Sen bir çay yapsan, bimden de hazır börek alsan, eşin de kek çırpıp patates salatası yapsa yeter bence. Öyle donatmaya gerek yok. Eşinin ailesi yemekli ağırlıyor diye senin de yemekli ağırlaman gerekmiyor, sonuçta eşinin ailesi değilsiniz siz, aynı bir ailesiniz. Geldiklerinde de kendimi iyi hissettiğim bir dönem daha iyi ağırlamak isterim sizi, hamileliğim sıkıntılı geçiyor biraz dersin olur biter. Kendini tedirgin hissetmene gerek yok, tamam diyen koca kişisi düşünsün boşversene. Beceremez diye de düşün e işlerine gelince çok güzel yapıyorlar her şeyi. :)

Merhaba, Allah bağışlasın bebeğini.

Bir arkadaşın da dediği gibi eğer durumunuz müsaitse pide yaptırın ya da lahmacun. Yanına bir koca tencere mercimek çorbası yapın. Zeytinyağlı sarma alın biyerlerden. Bimden de hazır börek.

Mükemmel olmasa da çok güzel bir sofra olur ben bazen böyle ağırlarım misafirimi.

Misafirlerinize güler yüz göstermek hepsinden önemli. Suratınızı asmayın. Salatayı lahmacunu aldığınız yer verir zaten bolca.

iyi geceler kızlar

Şu an çok tadirginim yaklaşık 15 dk önce çok yakın değil ama uzakta olmayan eşimin akrabaları telefon etti yarın öğleden sonra bize geleceklerini söylediler 3 4 aile yaklaşık 8 10 kişi evde olup olmadığını sordular eşimde evdeyim buyurun gelin dedi .

Evleneli 5 ay oldu bu süreçte gelen olmadı birinci derece haricinde yani evimize ilk defa gelecekler .
Ben 2 aylık hamileyim sürekli bulantım var kusuyorum ve elimi kaldıracak halim yok :KK43: Günlerdir evimi doğru düzgün temizlemedim
Yarın pazar ve hiç böyle hayal etmemiştim .

Evde yemek hazırlayamıyorum akşama kadar aç bekliyorum eşim gelsin bişeyler hazırlasın diye

Bu haldeyken nasıl misafir ağırlıycam bilmiyorum eşim ayıp olur bişey diyemedim dedi.
Eltim var üst katımda ama öyle çok yardımcı olcak biri değil başkada yardımcı olcak kimsem yok şu anda annem Kv şehir dışında .

Bu insanlar ilk kez geliyorlar evime güzel ağırlamak istiyorum halımda cay lekeleri var evim çok temiz degil temizlıgı halletsem mutfak için ne yapmam gerek nasıl yapcam bilmiyorum ?

eşimin aılesınde gelen mısafıre mutlaka sofra kurulur nasıl hakedeceğim bi yol gösterin lütfen :KK43:
gece gece haber vermelerinden bahsetmıyorum bile Tecrübeli ablalarım bi yol gösterin lütfen çok taktım kafama ya :KK43:

Yerinde olsam : Lahmacun falan söylerim yemek işini çözerim.

Temizlik işi: eşim evi süpürsün sen sil.. bitti gitti.

Hamileyim midem çok bulanıyor modunda gez dur..

Tatlı olarak esin tatlı getirsin koy Önlerine yesinler.

Bende aynı şekildeydim hamileliğin ilk başlarında. Misafir geldiğinde yanlarında değil balkonda yiyordum yoksa çıkarıyordum . Baktılar halime iyi değilim daha kimse gelmedi rahatladım. Şimdi de erken Doğum riski oldu hastanede yattım. doktor evde full yatacaksın diyor geçmiş olsuna geliyorlar bu kez de yattığım yerden kalkmıyorum hatta ilaç etkisi uyuyakalıyorum. Önemli olan bebeğim olduğu iÇin kimseyi takmıyorum .

iyi geceler kızlar

Şu an çok tadirginim yaklaşık 15 dk önce çok yakın değil ama uzakta olmayan eşimin akrabaları telefon etti yarın öğleden sonra bize geleceklerini söylediler 3 4 aile yaklaşık 8 10 kişi evde olup olmadığını sordular eşimde evdeyim buyurun gelin dedi .

Evleneli 5 ay oldu bu süreçte gelen olmadı birinci derece haricinde yani evimize ilk defa gelecekler .
Ben 2 aylık hamileyim sürekli bulantım var kusuyorum ve elimi kaldıracak halim yok :KK43: Günlerdir evimi doğru düzgün temizlemedim
Yarın pazar ve hiç böyle hayal etmemiştim .

Evde yemek hazırlayamıyorum akşama kadar aç bekliyorum eşim gelsin bişeyler hazırlasın diye

Bu haldeyken nasıl misafir ağırlıycam bilmiyorum eşim ayıp olur bişey diyemedim dedi.
Eltim var üst katımda ama öyle çok yardımcı olcak biri değil başkada yardımcı olcak kimsem yok şu anda annem Kv şehir dışında .

Bu insanlar ilk kez geliyorlar evime güzel ağırlamak istiyorum halımda cay lekeleri var evim çok temiz degil temizlıgı halletsem mutfak için ne yapmam gerek nasıl yapcam bilmiyorum ?

eşimin aılesınde gelen mısafıre mutlaka sofra kurulur nasıl hakedeceğim bi yol gösterin lütfen :KK43:
gece gece haber vermelerinden bahsetmıyorum bile Tecrübeli ablalarım bi yol gösterin lütfen çok taktım kafama ya :KK43:
İnternetten bak lahmacun içi hazirla firına ver...eşinde tatli alsin olsun bitsin..

Valla temizliği kocanız yapsın.. Sonra ev usulü yemek yapan yerlerden alıp gelsin, en kötü dışardan pide yaptırıverin o kadar yemek zorunlu ise.. Yine dışardan kurabiye Vs aldırın, otlu poaçalar var onlardan alsın.. Mutfakta hazırlık yaparken bayanlara dersiniz, kusura bakmayın hamileyim, riskli durumum var, yatmam lazım, 1 aydır ayağa bile kalkmıyorum Vs diye.. Siz söyleyin insanlarsa anlarlar zaten.. Kendinizi yormayın, ilk üç ay önemli..

Dua et gec de olsa aramislar. Aramizda aramadan çat kapi gelenler de olabilir. Hatta bu gelenler yatili bile kabilir. Neyse bu benim sinirim.

Bana da oyle arkadasim. Cat kapi gelirler haber vermezler. Hamile misin degil misin dusunmezler. Ve benim esimin tarafi da oyle mutlaka sofra kurmak gerekir. 7 aylik hamileyim. Bu 7 ayda hic agirlamadigim kadar yatili misafir agirladim. Mesela bugunlerde kaynanam gelecek kac gun duracagi belli degil. Sonra benim kendi akrabalarim gelebilir. Bak hep ihtimal konusuyorum cunku kimse sagolsun kesin bir sey soylemez. Bir care bulursan beni de aydinlat. İnsanlara biraz dusunce versin allahim. Ne diyebilirim ki baska.

Bir yerde okumuştum. Evlerimiz evdir müze değil diye. Aynen öyle. Kendini yorma stres yapma Bebeğin hayırlı uğurlu olsun. Nasıl yaptın yaz mutlaka :KK49:

Kendimi gordum kv kp bendeler 7 aylik hamileyim ayagimi uzatip yatmis insan degilim dunde akrabalari geldi yatiya kaldilar bulasik makinam bile yok benim elimde yikiyorum ve bugun baska misafir cagirdilar ve misafir bile sen otur dedigi halde kv o alışkın diyor.

Allah kolaylık versin sanada.

Kendimi gordum kv kp bendeler 7 aylik hamileyim ayagimi uzatip yatmis insan degilim dunde akrabalari geldi yatiya kaldilar bulasik makinam bile yok benim elimde yikiyorum ve bugun baska misafir cagirdilar ve misafir bile sen otur dedigi halde kv o alışkın diyor.

E yuh artık. Siz neden sesinizi çıkarmıyorsunuz acaba? Ben sizin yerinizde olsam hemen lafı çarpardım, alışkın değilim mecburum ne yapayım diye. Ay neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz ya?
Kaynananıza aşırı sinir oldum. Benimki rahatsız olmayayım diye bana gelmiyor.

Yorulma hazırlık yapma diye son anda demişlerdir.
Eşin temizlik yapıp börek tatlı alsın sen de iki salata yap meyve ve kuruyemiş hazırla ok dir
Laf arasında da gebe oldugunu söylersin anlamaları lazım
Bu arada eşine konu ne olursa olsun sana danışmalı. Yeni evliymişsin zamanla alışır o da

E yuh artık. Siz neden sesinizi çıkarmıyorsunuz acaba? Ben sizin yerinizde olsam hemen lafı çarpardım, alışkın değilim mecburum ne yapayım diye. Ay neden kendinize bu eziyeti yapıyorsunuz ya?
Aynen ya robot sanki.

Söylemez olur muyum söylüyorum ama kimin umrundaki :110:

Ciddi misin sen? Yardım da mı etmiyo çağırdığı misafirler için. Kuaura bakma senin iyiliğin için eleştiri asla değil ama yorulduğunu söylesen yani olmaz ki ama. Allah sana da kolaylık versin

Ciddi misin sen? Yardım da mı etmiyo çağırdığı misafirler için. Kuaura bakma senin iyiliğin için eleştiri asla değil ama yorulduğunu söylesen yani olmaz ki ama. Allah sana da kolaylık versin
Yaşlı olduklarından kalplerini kırmak istemiyorum susuyorum bazen cok bunaliyorum soyluyorum ama eski kafali insanlar anlamiyorlar.

4.5 aylık hamileyim. Şimdi ki hamileler kendini prenses sanıyor bizde hamile kaldık diyen hatun tayfasına aşırı gıcığım. Herkesin hamileliği bebeği kendine kimene der geçerim. Tedavi surecini de ele alırsak yaklasık 1 yıldır elimi ise sürmedim. Kayınvalide görümce vb. kişiler de dahil olmak üzere tek bir kişiyi ağırlamam, zerre umrumda olmaz. Eve misafir çağırmayı bilen eşine söyle temizliği de ikramıda halletsin.

4.5 aylık hamileyim. Şimdi ki hamileler kendini prenses sanıyor bizde hamile kaldık diyen hatun tayfasına aşırı gıcığım. Herkesin hamileliği bebeği kendine kimene der geçerim. Tedavi surecini de ele alırsak yaklasık 1 yıldır elimi ise sürmedim. Kayınvalide görümce vb. kişiler de dahil olmak üzere tek bir kişiyi ağırlamam, zerre umrumda olmaz. Eve misafir çağırmayı bilen eşine söyle temizliği de ikramıda halletsin.
Ben aserdigim seyi soylemiyorum bile kv basliyo 8 tane dogurdum birinde canim bisey istemedi. Bi yerim ağrısa evimin işinide gordum cocuklarada baktım ağrı felan bilmedim diyor. :-) e ben öliyim o zaman ne kadar nazlıyım aman Allahım :-)

Back
X