Hamileyim, mutsuzum...

pc_ogretmeni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
514
60
53
Çorum
10 aylık evliyim.. Eşim hiçbir zaman çok ilgili bi eş olmadı..
Ama insan hamilelikte daha çok beklenti içinde oluyor sanırm..
31 haftalık hamileyim, eşimin bebeğimiz için heyecanlandığına şahit olmadım hala..
Canımın birşey isteyip istemediğini de sormadı hiç..
Burda daha önce bu konuyla ilgili dertlenmiştim, o zaman çok yeniydi hamileliğim..
Herkes bebek hareketlenince değişir demişti, ama dğişen bişey yok..
Bebeğim karnımda hareket ediyo, o bile ilgisini çekmiyor..
Şimdiye kadar kızımız için şunu alalım dediğini duymadım. Herşeyi ben düşünüyorum..
O sadece izliyor. Hatta bazen aldıklarım bile tartışma konusu oluyo..
Abartılı hiçbir alışveriş yapmadım. Gereken şeyleri aldım şimdiye kadar.. Zaten sğolsun annemler aldı birçok şeyi..

Beni de dşünmüyor hiç, artık ağırlaştım, ağrılarım oluyo..Yer sofrasında yiyoruz, sofrayı kaldırmıyor.
Suyunu bile benden istiyor..
En son dün maç izlerken bebeğim hareketlendi, bak dedim bakmadı, birkaç defa tekrarladım, o bakana kadar hareketleri durdu zaten..
Ben de kızdım bir kere de bak dediğimde baksan diye..
Bakınca ne olacak diye çıkıştı, karnın oynuyo işte ne var dedi..
Çok zoruma gitti.. Ben mi abartıyorum bilmyorum..
Göstermelik de olsa insan, sırf sevdiği mutlu olsun diye kendsine anlamsız gelen şeyleri yapamazmı???

eşiniz szi sevmıyor gıbıme geldı benım ve hersey zorakı gıbı yoksa ınsan bebegını merak etmezmıı .... cok ılgınc bence erken zmamanda hamıle kalmıssın bu arada ogretmenmısın

Bu tablo da hic değişmiyor. Ben şimdi keşke evliliğinizin oturmasını bekleseydiniz cocuk yapmasadınız diyeceğim, siz de bana, onu tamamen kendim icin yaptım ya da korunurken oldu diyeceksiniz.

Valla durumunuza bakınca; ya bu diyar ya bu deve söylemi geldi aklıma. Eşiniz ilgili bir eş olmaktan ziyade insanlıktan yoksun, karnı burnunda bir kadın hala yer sofrasında yemek yiyip, kendi kaldırıyorsa biraz düşünmek lazım.

eşin çok düşüncesiz biri yaa..Allahım ya sanki çocuğu tek başına yaptın nedir bu ilgisizlik böylee..
evlat hasretiyle yananlar bi bebeğimiz olsa da onu pamuklara sarsak derler eşinde bi okadar ilgisizz..
umarım bebeğiniz doğunca ayrı tavrı sergilemezzz...üzülme canım ne olurr

eşiniz szi sevmıyor gıbıme geldı benım ve hersey zorakı gıbı yoksa ınsan bebegını merak etmezmıı .... cok ılgınc bence erken zmamanda hamıle kalmıssın bu arada ogretmenmısın

Beni sevdiğini söylüyor, bebek doğunca anlıycam ben diyor.. Bilmiyorum duygularım değişmeye başladı.. Kendimi çokdeğersiz hissediyorum.. Öğretmenim ama atanamadım..

Korunmadım hiç. Bebek istiyordum çünkü...
Ona göre bunlar normal şeyler, eskiler karınları burnunda tarlda çalışırlrmış falan diyor.. Of canım çok sıkkın

Ben de öyle diyorum hep.. Allah nasip etti, sorunsuz bi hamilelik geçriyorum elhadülillah..
Ama o... Üzülmemek elde değil.. Ben sesimi çıkarmadığım sürece herşey çok normal.. Dertlendiğim anda kavga kıyamet kopuyo

Korunmadım hiç. Bebek istiyordum çünkü...
Ona göre bunlar normal şeyler, eskiler karınları burnunda tarlda çalışırlrmış falan diyor.. Of canım çok sıkkın

Benim söylediklerime kızmayın sakın. Biraz gerçekçi bakmaya calısıyorum. Siz istiyordunuz belki o hazır değildi, üstelik erkekler gerçekten cocuğu kucağına aldıktan sonra baba olabiliyorlar. Ve sizdeki manzara maalesef pek hoş görünmüyor, o cocuğun bütün sorumluluğunu kendiniz alacaksınız, adamın zihniyeti bozuk.

erkekler bebek fikrine pek alışamıyor,bebek doğunca değişecegine eminim arkadasımında eşi oleydi şimdi iş yerinde 20 defa arıyor bebek napıyo bebek nasıl,o kadar düşkün ki,bebek olduktan sonra 1,2 ay gecsin bak nasıl herşey bambaşka oluyor

Niye kendini mutsuz ediyorsun hep hata bizde
Benimde eşim hamileyken çok incelmezdi. Aman aman üzerime düşmezdi sinir olurdum

Oğlum doğduktan sonra da her gece mütemadiyen yanımızda biraz yatsın bir öpeyim sarılıyıım muhabbetine sinir oluyorum :) uyanacak diye

Oğlum 21 aylık çocuk bazen baba hııı yapıyor sürekli öptüğü için :)
Erkekler genelde sonradan farkındalık kazanıyor üzülme

Estağfirullah kızmıyorum.
Ama eşim korunmadığımı biliyordu, istemiyorsa söyleyebilrdi..
Yaşı küçük değil eşimin.. 33 yaşında..
Yeğenleri var küçük, onlarla çok ilgilenirmiş.. Hep öyle anlatırlar.. Bilmiyorum doğunca ne olacak..
Ama şu anda çok mutsuz ediyo beni bu davranışları.

İnşallah öyle olur.. Ama benim umudum yok.. Çünkü daha önce hareketlerini hissedince heyecanlanır demişti herkes..
Malesef bizde durum değişmedi

Eşini al karşına açıkça anlat, öğretmensin sen,öğrencine anlatır gibi anlat.. durumunu,psikolojini,bebeğe etkilerini, beklentilerini.. bunun sana özel değil bütün hamilelerin bunu yaşadığını..şımarıklık yapmadığını..

artık devir değişti valla şimdi köylüler de hamileyken iş yapmıyor.. eskidenmiş o.. eşin çok düşüncesiz seni anlamıyor, empatiden yoksun ne yazık ki.. o nedenle sadece susup surat asarak,kavga çıkartarak düzeltemezsin.. su istediğinde sırtım belim ağrıyor kalkamıyorum sen al de.. yapma her dediğini..

NE güzell :) allahım kucağına almayı da nasip etsin arkadaşımm..arkadaşlar da söylediklerinde haklı..belki eşin bebek olunca çok daha ilgili olurr..dua et bol bol canını sıkmaa

Bebeğimizin cinsiyetini öğrendiğimizde de sevinmedi. Erkek istiyordu hep.. Ama ben gelir geçer normal bi heves sanmıştım..
Erkek adamın erkek evladı olur derler ya...
Bebeğim nerdeyse doğacak, erkek olsaydı dedi geçenlerde.. Çok bzuldum..
Kendimi doldurmk da istemiyorum ama bana ağır geliyo bu sözler...

Sizi anlamasını beklemezseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.
" Belim ağrıyor, sofrayı kaldıramayacağım."
" Biraz ayaklarımı uzatmam lazım şişti iyice, suyunu alıversen." gibi kendinizi net olarak ifade edin.
O bizi anlasın, bu bize kıyamasın diye ömür gidiyor.
O düşünmesin ,Siz kendinizi düşünün, değer verin ona da bunu her halinizle belli etmeye çalışın.

31- 35. haftalar çok riskli muhakkak doktorunuz söylemiştir.
Bebek bu haftalarda yoğun harekette riske girebiliyor,kanamalar olabiliyor, eğer doğarsa riske girebiliyor.
En azından 3. haftaya kadar bol bol yatmanız lazım.
Sürekli bunu vurgulayın.
" Doktor bu 1 ay çok dinlenmem gerektiğini söyledi. Tabakları kaldırıver, benim yapmam yasak." gibi.
Siz yapmayacaklarınızı sadece belirtin.
Ciddi olduğunuzu görsün.
Ondan sürekli ilgi dileniyormuşsunuz gibi hissederse, daha da garip davranabilir.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Son düzenleme:

Ona hamilelikte eş desteği ile ilgili bi yazı gönderdim e-posta ile.. Gönderdiğimi de söyledim, okursun demiştim..
3 gün sonra benim zorumla okudu.. Değişen bişi olmadı
Ben beklentilerimi ne zaman dillendirsem sorun çıkıyor.. Hamilelikten önce de böyleydi..
Beni üzmemek için ekstra bi çabası yok.. O bildiğini okumaya devam ediyor

NE güzell :) allahım kucağına almayı da nasip etsin arkadaşımm..arkadaşlar da söylediklerinde haklı..belki eşin bebek olunca çok daha ilgili olurr..dua et bol bol canını sıkmaa

Allah razı olsun.. İnsallah dediğin gibi olur.
Yoksa ben naparım

Valla benim eşim de hiç tepki vermedi aman oğlum oluyor diye havalara uçmadı yani

Abi'm öyleydi hafif bozuldu oğlu olsun istiyordu kızı oldu Valla eşinden daha çok ilgileniyor desem yalan olmaz

Canım o masumiyeti görüp kız yada erkek olduğuna bakıcağını düşünmüyorum
Hele dillendiğinde

Biz şimdi her hareketini sözünü vs şaşkınlıkla izliyoruz eşim daha çok yani

Bunlar geçici şahsen

yok artık! eşin ne iş yapıyor merak ettim.. Erkek olmaması kusursa bu onun kusuru senin veya bebeğinle ilgisi yok..

amann takma kafana.. sen bebeğine odaklan bırak beklenti içinde olmayı, konuşursan yine anlamaz ama en azından çaba harcayabilir..hamileliğinin tadını çıkart..bebeğinle birlikte müzik dinleyin

Son düzenleme:

Ah ah keşke dediğiniz gibi ben söylesem o da dinlese..
Belim ağrıyor diyorum, bu haftalarda normalmiş diyor, başka bişi yok.
İçim sıkılıyor, boğulacak gibi oluyorum diyorum.. Bu haftalarda normalmiş diyo..
Beni rahatlatmak için bişi yaptığı yok

İnşallah dediğiniz gibi olur geçer.. Ama ben bu dönemde çok yıprandım..
Zaten hamileliğin verdiği duygusallık var.. Ben de çok duygusal bi insanım normalde de..
Ağlamaktan gözlerim şişti.. Çok mu şey bekliyorum

Eşim kamuda çalışıyor. mühendis.
Allahtan ailem burda, kardeşlerim falan çok ilgleniyorlar benimle ve bebeğimle..
Babam peşimde koşuyo canının istdiği bişi varmı diye..
Onlar biraz olsun rahatlatıyo beni..

Yapma lütfen takma bu kadar sonra kendine kızacaksın niye tadını çıkarmadım diye

Sana bişey daha söyleyeyim bak ben doğuma gideceğim gün rahatsızlandım belim ağrıyordu felan
Eşim arkadaşlarıyla iftardan geldi Evdeyim adama belim ağrıyor diyorum adam teravihe gideyim mi diyor düşün :)

Üzme kendini bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…