Hamileyim, mutsuzum...

Çok afedersiniz ama siz bu adamı çok mu aradınız ?

Bu ne yaaa şaka gibi . Ben bu adamın düzelmesini asla ama asla beklemeyin derim. Tüm odunca davranışlar bu şahısta toplanmış sanki.

bence yarindan itibaren yemegi masaya hazirlayin sorarsa zorlaniyorum dersiniz, ufak tefek isleri yanindayken binbir zorlukla yapiyomus gibi davranin ama yardm istemeyin bakalim yardm edeck mi.siz galiba herseyi 4x4lük yaptgnz icin bosvermis durumda,size güveniyor

-Şuandan itibaren bu adam için üzmüyorsun kendini de bebeğini de.

-Doğumdan sonra değişir diye ümitlenmiyorsun.Beklentilerini yüksek tutmuyorsun.
Kendini en kötüsüne hazırla.Şuan nasılsa öyle devam edecekmiş gibi...

-Yarından tez yok yemekleri masaya hazırlıyorsun.
Unutma mühim olan sensin ve bebeğin.
Senin rahatlığın önemli ve bebeğin sağlığı.
O eşin olacak denyo yerde alışık diye kendini sıkıntıya sokacak halin yok.
Bırak o yesin yerde.

- Kafası basmadığı yerde sen bastır.
Madem sürekli demenle yapıyor sen de ha bire söyle o zaman.
Belk söyleye söyleye kafaya dank eder de yahu bu kadın hamile tutayım bir işin ucundan demeye başlar.

-Relaks olup relaks davranıyorsun.
Sen mutlusun çünkü hamilesin.
Rabbim o kadar çocuk isteyen kadın varken sana bahşetti bu duyguyu.
Bunun keyfini çıkarıp şükrediyorsun.

-Sağlıklı hayırlı huzurlu doğumlar nşallah.

senın eşin eskidende zaten kıbar ve anlayışlı bı adam değilmiş anladığım kadarıyla

ozamanda şevkat yada sevgı bakımından eksık gördüğün yerler vardır emınım

demek istediğim sen eşini tanıyorsun neden beklentı içine gırıyorsun

biz kadınlar içimizde büyüyen mucizeye çok çok önem verip heyecan duyuyoruz ama erkekler en ilgilisi bile bizler gibi değil tabi .

benimde 2 bebeğim var ikisinde de dünyada ilk ben anne oluyormuş gibi heyecanlıydım eşimde heyecanlanırdı tabi benim kadar değil..

doğunca özellikle konuşup babacım deyince başının taci olacak merak etme hatta size 2 laf bile ettirmeyecek :)

siz de bir süre ilgilenmeyin kendisi gelsin sorsun merak etsin, çok özel bir dönem keyfini çıkarın allah tamamını erdirsin..sağlıklıca kavuşun meleğinize ...

Her cins erkek var işte.
Bu da öküz cinsine giriyor, lütfen kusura bakma.

Bebişini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allah.
Cins kocan için ne diyeyim bilemedim.

erkekler baba olduklarının farkına çocuk doğunca varıyor diyenler,ama bu bayanda ilk kez hamilelik gibi özel ve güzel bi duyguyu yaşıyor,neden eşiyle bu güzel sürecin her güzel gününü paylaşarak,gerekli ilgi alakayı görerek geçirmesin..
Heleki de bu en hassas dönemde..
Umarım her şey yoluna girer

eşinin seni sevmediğini vs söyleyen arkadaşlar olmuş. bunu sen daha iyi bilirsin tabiki ama hamilelikte beklentilerimiz gerçekten fazla oluyor. aslında gayet normal ama bukadar ince düşünecek erkekte malesef sınırlı sayıda :).

biz eşimle 8 yıl birliktelikten sonra evlendik 3 yıl sonunda ağırlıklı olarak eşim çocuk istedi ben güvenemiyodum kendime nasıl bakarım falan diye. oda hep hamile kalırsan elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam falan filan derdi. hatta hamile olduğumu öğrendim ik gün söylemedim eşime süpriz yapcam ya. tabi eşime dedim bu ayda hastalandım sonra başladım ağzını aramaya diyo camlarıda ben silerim temizliğide yaparım sen yavrumuzu taşıycan falan. tabi ertesi gün öğrendi ne cam sildi ne bişey. 5 aylık hamileyim mutfak fayanslarını sidim masanın üstüne çıkıp tık yok adamda. aksine daha dağınık olmaya başladı evde.

doğum yaptım yine öyle 1 yıl burnumdan getirdi. artık dedim bu adam sevmiyo beni. gitgide kötüleşiyodu herşey. bebeğim 1 yaşını doldurduktan sonra düzelmeye başladı. tıp bu konuya el atsın eşleri hamile olan yada yeni doğum yapan adamlar neden öküzleşiyo psikoloji bu konya bi aydınlık getirmeli bence.

şu formu oku senin durumunda bi dünya insan var kiminin gerçekten arasında sevgi kalmamış. kimi birbirini seviyo ama adam öküze bağlamış.

boşver sorma sende eşine. günlük tut bebeğine hareket ettiği zamanlar caının çektikleri. ağrın sevncin ne varsa. sonra bebeğin büyüyünce bu tatlı hatıraları beraber okursunuz.

annelik kadında içgüdüseldir ama babalık sonradan gelişir ve bazı erkekler de böyledir bu senii ve bebeğini sevmediği anlamına gelmez...
yaptığının kabul edilir yanı tabiki yok ama daha dikkatli olması gerekir ama bebek doğup biraz ele avuca gelince o da baba olduğunu anlayacakk

Eşinin bu tutumu seni sevip sevmediğinin kanıtı olamaz arkadaşım. Bu tamamen zihniyet ve kadına bakış açısı. Bunun anasıda muhtemelen böyle yaşadı. Babasıda odundu kesin. Baksana verdiği örneğe. Kadınlar tarlada çalışıyormuş.

Sanki eski adamlar böyleydi neyse. Eşin sonradan bebeğini sevse, adam olsa ne. İnsanın en güzel günleri geçip gittikten sonra neme lazım. Vaktinde kılınmayan namazın bile sevabı az olur.

Arkadaşım üzülme bence. Nasıl adam olur dersen çoook zaman sonra bazı şeyleri görüp pişman olur. O zamana kadar beklersen meyvelerini toplarsın. Ama ben uğraşamam bununla dersen anlarım.

Mesafeli dur. Birkaç gün annenlere git bence. Neden derse ağırlaştım bakıma ihtiyacım var de. Nasıl sinirlendim ya bu nasıl bir zihniyet? Allah akıl, fikir, vicdan versin ne diyim...

Canım benim eşimde senin eşine benziyor :) 29 haftam bitti dün eşim elini ben koy dersem koyar oğlunu öpte git dersem öper ama söylemem lazım niye böylesin diyince de ama ben anlamıyorum ki somut bir şey yok ortada diyor adam ne yapayım eşya konusundada şu lazım bu lazım diyorum tamam alırız der ama kendi almadı bişey şimdiye kadar doğsun göbeğime yatırcam hep ben taşıycam ben gece kalkar bakarım diyo yapacağına da beni ve bebeğini sevdiğine de eminim ben eminim eşinde seviyordur sizi üzülme ne olur tamam mı bak az kaldı bebeklerimiz gelecek inşallah sağlıkla gelsinler gerisi boş oğlum oynadıkça ben dünyamı unutuyorum eşimi mi takıcam kafama boşversene :) sanki kaç kere hamile olucazki sen şimdi ne güzel olmuşsundur tombiş tombiş yanaklar kıpır kıpır göbiş:) giyin süslen fotoğraflar çek bol bol, uyu, gez, tadını çıkarmak için ne lazımsa yap birdaha bu günler dönmez sonra pişman olma olurmu sana bebeğinle eşinle mutluluklar diliyorum.
(Eşimle bende kız bebek istiyoruz rabbim bize de kız evlat nasip etsin inşallah)

bence üzülerek bebeğine yazık ediyorsun bu günlerin gelmez geri inş doğumdan sonra değişir eşin ben böyle şeyler yaşamadm benim eşim benden heyecanlı ama her erkek bir değil işte Allah yardımcın olsun tatlım

İyi düşünmek istiyorum ben.. İnşallah değişir..

Eşim düşünemiyor bazı şeyleri.. Bebeğimiz doğduğunda bazı şeyler netleşecek.. Rabbim hayırlısıyla kucağıma aldırsın..

İnşallah benim eşim de böyle olur.

Bakalım o zaman da benimle ilgilenmiyorsun diyip sorun çıkartmazsa iyidir:)
Bebeğim sağlıkla doğsun da varsın benden çok ilgilensin onunla, ben razıyım..

Aslında eşim böyle değildi.. Tamam çok ilgi göstermezdi ama daha ince düşünceliydi.. Hamilelik psikolojisine o girdi sanrım :)

Yapı meselesi galiba.. Yeğenlerine çok düşkündür. Kendi çocuğunu seveceğine şüphem yok. Ama ben doğuma kadar bu odunluklara nasıl tahammül edebilicem emin değilim..

bende az önce aşırı ilgiden dertlendim nankörlükmü edyorum acaba dedim konunuzu okuyunca...
insanların huyu değişmiyor malesef,ilgisizse bu böyle gidiyor...

Eşini öp de başına koy.. İlgisizlik o kadar kötü ki.. hele bu dönemde.
Ne güzel eşiniz size ve bebeğinize verdiği değeri hissettiriyor..

Beraber gidiyoruz hep ama devlette eşimi almıyorlar odaya.
Bir kere özele gittik, o zaman çok yeni hamileydim, belli değildi hiçbişi.. Anlamadı tabi..
Hatta o gün cinsiyetini beraber öğrenmiştik..

Haklısın, yapı meselesi sanırım.. Yeğenlerini de çok sever düşünr ama çok göstermez.
Sanırım bu duruma alışmam lazım..

Babalar öyle olur benim kocam da vurdumduyymaz ama babam sürekli peşimde dolanır saolsun...Keşke kocam biraz olsun babama bezeseydi..

Keşke...

Ben de hep diyorum, biz bi zorluk görmeden bebek sahibi olucaz Allahın izniyle..
Kymetini bilmiyoruz diye.. Haklısın diyor ama değişen bişi yok...
Beni kırdığının farkında zaten.. Akşam işten gelince özür diledi ama bazı şeyler değişmeyince özürlerin bi anlamı olmuyor..

Allah razı olsun :)

Eşimi tam anlamıyla tanıyamıyorum.. Daha doğrusu beni beklenti içine sokan o.. Evlenmeden önce ben şöyle bi evlilik istiyorum derdi. Anlattıkları beni beklentiye soktu işte..

Sağolun inşallah dediğiniz gibi olur...

Her cins erkek var işte.
Bu da öküz cinsine giriyor, lütfen kusura bakma.

Bebişini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allah.
Cins kocan için ne diyeyim bilemedim.

Ben o öküzü sevmesem katlanamam zaten :) Siz eşim için dua edin..

İnşallah...

Haklısın kendime ve bebeğime yapıyorum.. Üzülmemem, takılmamam lazım ama.. Elimde değil işte..

İnşallah..

Amin.. Beni biraz anlasa kafi..

Emin canım sağol.. Allah sana da hayırlı ve kolay bi doğum nasip etsin..

Ben de böyle eşleri okudukça benimki niye böyle diyorum..
Yapı meselesi demekki..

,
Ben o öküzü sevmesem katlanamam zaten :) Siz eşim için dua edin..

Canım benim eşimde öyleydi hatta doğdu kucağına alamadı ya incirse dedi bana ben de alıştıra alıştıra sabırla banyosunuda yaptırır oldu yemeğini de yedirir oldu canım.Sakın kendini üzme şekerim. BEN 8 aylık yazlık ev temizliği yaptımda erken doğum oldu o zaman kafam dank etti herşeyi yavaş yavaş tatlı tatlı ona yıkmaya başladım işleri.herşeyi ben yapardım halbuki salak gb....
Şimdi kızımız 6 yaşında donunda herşeyine ilgilenir benden çok hem halen.Gece onlar birlikte yatarlar ben ayrı Şu aralar mesaiye kaldığım için dinlenmeye ihtiyacım var akşamları baba kız kendi yemekelerini yiyip meyve kuruyemiş halleder dişini fırçalayıp saçını bile tarar aşkım.AMA SABIR BEN DE SABRETTİM KENDİNE BEBEĞİNE YAZIK CANIM YA....

Canım eşin kız çocuğunu mu sorun yaptı acaba. O sevdiği yeğenleri erkek mi? Gerçi öyleyse bile erkek ya da kız sizin değil Allah'ın verdiği bir şey ve bu kocanla Allah'ın arasında bir mesele olur.
Hamilesin ve çok duygusalsın bence her şeyi kafaya takıyorsun, bazen eşin özür diliyormuş demek ki içinde hala iyi bir insan var.
Yer sofrası bir aile alışkanlığı, kocan demek ki ailesinde de böyle görmüş, değiştiremezsin. Hem eğilip kalkman iyi doğumun kolay olur. Yani her şeye iyi tarafından bakmalısın.
Bu dönemde bir poliyanna olmanı tavsiye ederim. Başını kaldır ve sürekli gülümse. Eşinin hep iyi yanlarını düşün. Kötü taraflarını aklına getirmemeye çalış. Hayatındaki olumlu şeylere odaklan. "Evet yer sofrasında yiyoruz ve ben topluyorum ama en azından eşim akşam yemeğini eve gelip benimle yiyor toplamasa da" diye düşün. Her gece karısını yalnız bırakıp arkadaşlarıyla takılan erkekler var sonuçta.
Hamilelik ve logusalık döneminde pozitif olmayı tercih et. Yapılan olumsuz yorumlara aldırma ve kocanı kimsenin lafıyla kıyaslama. Sonuçta bizim bilmediğimiz ne iyi yönleri vardır ki sen hala onunla birliktesin ve ondan bir çocuk yaptın.

allah yardımcın olsun canım seni çok iyi anlıyorum benimkide aynen öleydi. ewliliğimn 5 ayında hamile kaldım. ama ilgisi filan yoktu çocuk oldu şimdi çocuga var ama bana gne ilgi alaka yok. bilmiyorum nereye kadar dayanabilirim :S

bende 8 bucuk hamıleyım ve baya bı agırlastım bacaklarım falan cok agrıyo cocu zaman yemek yıyınce cekılıyorum kenara cunku kıpırdıcak halım kalmıyo esım ısterse toplamasınsofrayı kurarken bıle yardım ıstıyorum artık mecburum sen masayı sıl bardakları koy ben tabakları getırıcem dıyorum gercekten hamılelık cok zor ALLAH yardımcımız olsun cumlemızın gercekten ıhtıyacım olmasa ıstemıcegımı ıyı bılır 4senedır bole bır talepte hıc bulunmadım cunku
aglamayana meme yok malesefeger kendımı ıyı hıssetmıyosam sofra falan kaldırmam, sende kaldırma canım karsındakı ınsanın azcık vıcdanı varsa yardımcı olur zaten
kendını fazla uzmemeye calıs hormonlardan cok hassassın bebegını dusun sen uzulursen onada yansırdogdugundada huzursuz bır bebek olur.
elınden geldıgınce olumlu seyler dusunmeye calıs.esının erkek bebek ıstemesınede takılma kız bebeklerı babalarına asık olur bak nasıl pısman olucak esın sonra goruceksınkız cocukları cok cılvelı olur babası cok pısman olucak

tarlaya kosa kosami gidiyordu anasi hamileyken
o o zamandi ve kabullenmeleriydi o kadinlarin ve dayatilandi
bu tur ornekler cok aptalca geliyor bana

benim esim incelikleri olsada dusuncesizlikleride olmustur
hamileligimde
ama bebek dogunca adeta tapti kizina tekrar hamile kalincada
kiz olmasina sevindi
yani aslinda tum erkekler oyle degil
hayirlisiyla dogurduktan sonra idrak edecektir
ve sizi sasirtacaktir umarim

bır kız arakadasım var kız hamıle ıken esı cok vıcdansızlıklar yaptı kızla hıc ılgılenmedı kıza hergun balkonda halı sılktırdı bırgun yapmasa kavga cıkarıyormusvıcdansız ınsan zıyanı ama sımdı kızları 8aylık ve o vıcdansız baba kızına delı oluyor altını degıstırıyo banyosunu yaptırıyo baya baya kızının ustune dusuyo bebıste babasına cok duskun henuz yuruyemıyo yerde surtune surtuna babasına gıtmeye calıstı kapıdan gırdıgını gorunce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…