- 4 Eylül 2008
- 299
- 3
- 118
- Konu Sahibi pc_ogretmeni
-
- #61
Ah ah keşke dediğiniz gibi ben söylesem o da dinlese..
Belim ağrıyor diyorum, bu haftalarda normalmiş diyor, başka bişi yok.
İçim sıkılıyor, boğulacak gibi oluyorum diyorum.. Bu haftalarda normalmiş diyo..
Beni rahatlatmak için bişi yaptığı yok
O genelde kendisine destek verenleri dinlediği için konuşmanın faydası olmaz...
Erkekler böyle olurmuş deyip duruyor.. Benim erkek kardeşim ondan daha heyecanlı(25 yaşında), yeğenim olacak diye..
Planlı değil ama dediğim gibi korunmuyorduk.. Hamileyim ddiğmde şaşırdı.. Sonra kilo alacaksın falan dedi..
Saçmaladı yani
İlk bebeğim, beklenti içine giriyorm ister istemez..
3-4 aylık hamileyken bi bebek mağazasına girdik, daha erken bişiler alamk için falan dedi, neyse dedm.
Baktım elnde bi çizme.. Bu nasıl falan dedi, bende güzel ama 2 yaş için herhalde dedm, yeğenime alsaydık keşke falan dedi...
Ben sanıyorumki bizim bebeğimiz için bakıyorO kadar üzüldümki.. İçime oturdu bi sürü şey..
Nasıl unutulur bunlr bilmiyorum..
10 aylık evliyim.. Eşim hiçbir zaman çok ilgili bi eş olmadı..
Ama insan hamilelikte daha çok beklenti içinde oluyor sanırm..
31 haftalık hamileyim, eşimin bebeğimiz için heyecanlandığına şahit olmadım hala..
Canımın birşey isteyip istemediğini de sormadı hiç..
Burda daha önce bu konuyla ilgili dertlenmiştim, o zaman çok yeniydi hamileliğim..
Herkes bebek hareketlenince değişir demişti, ama dğişen bişey yok..
Bebeğim karnımda hareket ediyo, o bile ilgisini çekmiyor..
Şimdiye kadar kızımız için şunu alalım dediğini duymadım. Herşeyi ben düşünüyorum..
O sadece izliyor. Hatta bazen aldıklarım bile tartışma konusu oluyo..
Abartılı hiçbir alışveriş yapmadım. Gereken şeyleri aldım şimdiye kadar.. Zaten sğolsun annemler aldı birçok şeyi..
Beni de dşünmüyor hiç, artık ağırlaştım, ağrılarım oluyo..Yer sofrasında yiyoruz, sofrayı kaldırmıyor.
Suyunu bile benden istiyor..
En son dün maç izlerken bebeğim hareketlendi, bak dedim bakmadı, birkaç defa tekrarladım, o bakana kadar hareketleri durdu zaten..
Ben de kızdım bir kere de bak dediğimde baksan diye..
Bakınca ne olacak diye çıkıştı, karnın oynuyo işte ne var dedi..
Çok zoruma gitti.. Ben mi abartıyorum bilmyorum..
Göstermelik de olsa insan, sırf sevdiği mutlu olsun diye kendsine anlamsız gelen şeyleri yapamazmı???
10 aylık evliyim.. Eşim hiçbir zaman çok ilgili bi eş olmadı..
Ama insan hamilelikte daha çok beklenti içinde oluyor sanırm..
31 haftalık hamileyim, eşimin bebeğimiz için heyecanlandığına şahit olmadım hala..
Canımın birşey isteyip istemediğini de sormadı hiç..
Burda daha önce bu konuyla ilgili dertlenmiştim, o zaman çok yeniydi hamileliğim..
Herkes bebek hareketlenince değişir demişti, ama dğişen bişey yok..
Bebeğim karnımda hareket ediyo, o bile ilgisini çekmiyor..
Şimdiye kadar kızımız için şunu alalım dediğini duymadım. Herşeyi ben düşünüyorum..
O sadece izliyor. Hatta bazen aldıklarım bile tartışma konusu oluyo..
Abartılı hiçbir alışveriş yapmadım. Gereken şeyleri aldım şimdiye kadar.. Zaten sğolsun annemler aldı birçok şeyi..
Beni de dşünmüyor hiç, artık ağırlaştım, ağrılarım oluyo..Yer sofrasında yiyoruz, sofrayı kaldırmıyor.
Suyunu bile benden istiyor..
En son dün maç izlerken bebeğim hareketlendi, bak dedim bakmadı, birkaç defa tekrarladım, o bakana kadar hareketleri durdu zaten..
Ben de kızdım bir kere de bak dediğimde baksan diye..
Bakınca ne olacak diye çıkıştı, karnın oynuyo işte ne var dedi..
Çok zoruma gitti.. Ben mi abartıyorum bilmyorum..
Göstermelik de olsa insan, sırf sevdiği mutlu olsun diye kendsine anlamsız gelen şeyleri yapamazmı???
Canım hamılesın senı üzmek ıstemem ama eşsinin çok degısecegıne ınanmıyorrum hatta bebekten sonrakı esın (çevremden gorduklerıme dayanarak soyluyorum) annelıgını beğenmeyen hasta olsa düşse vs. Hep senden bılecek sureklı senın vicdanını sorgulatacak konuşmalar yapacak ama sana pek yardımcı olmayacak bır ese benzıyor oyuzden suan da doğumdan sonrada seni sizi pamuklara sarıp sarmalayacagını hıc bekleme en azından hayal kırıklığına uğramamış olursun
Bence eşinizin doğumdan sonra değişmesini bekleyerek kendinizi büyük bir hayal kırıklığına sürüklemeyin.
Günde 1 kere agucuk gugucuk yapıp yine tv karşısına serilen baba modeli olacak bunu görmek hiç zor değil.
Ayrıca karnı burnunda hamile bir kadına yer sofrasında yemek yedirip sofra toplatmak her şeyin ötesinde vicdansızlık, bu haftada eşinizin ayakkabılarınızı bile bağlıyor olması gerekirdi.
benim esim de oyleydi.bir kiyafet bile almadi. butun alisverisi ben yaptim. aldiklarimi merak bile etmedi. dogumuma girdi benimle. oglum ilk dogdugunda gulerek agliyordu. benden cok sevdi ilk dogdugunda. bazi insanlar gormeden bazilari yasamadan sevemiyor.
esimi ilk kez oglum dogdugunda o kadar heyecanli ve mutlu gordum.
Merhaba eşinin duyarsızlığı seni çok üzüyor.
Eşin mühendis mi diye soracaktım.Benim eşim de mühendis.Duygularını çok belli etmiyor değil mi.Ben ilk bebeğime hamile kaldığımda öyle aman havalara uçmadı.Hiç konuyla ilgili konuşmadı.Yer sofrası olayı bizde de vardı o yüzden çok kavga ederdik.Ben hamileyim neden böyle yapıyorsun diye.Aynı dediğin gibi annem karnı burnunda tarlada çalışmış falan diyordu.Bir de yiğenlerine hep bir şey almak istiyordu.Taki bebeğim 4. ayına girdiği gün karnımda öldü.Öyle büyük travma yaşadıki eşim bana sarılıp ağladı.Annesine haber verirler hıçkırıkla ağladı.Sonra 2 sene düşünmedi bebek ona da bişey olur diye.En son ikimiz karar verdik kızıma hamile kaldım.Mutlu oldu.yine öyle aman aman ilgilenmiyordu annem yanıma gelip ilgileniyordu.Erkek istiyordu kız olduğunu duyunca öyle çok sevinmedi.kızım 7 aylık olunca dr kontrolünde dr bebeğinizin saçları çıkmış hem de uzun demişti.O zaman eşim babası ona tarak alacak saçlarını tarayacak demişti.Kızım hareket edince elini koyardı kızım dururdu.Neyse kızım doğdu kucağına aldı aldı eşim çok değişti.Kızımı seve seve bir hal oldu.Öyle ki öpmekten yüzünde siviceler çıktı.şimdi kızım 4 yaşına girecek.Bir şey istediğinde akan sular duruyor.Eşim eve gelirken eli kolu dolu kızıma oyuncaklar alır çikolatalar alır.Kızımla dışarı çıkarlar dünyanın şeyini aldırır babasına.Bir de şunu söyleyeyim daha hiç bağırmadı bile kızıma.
Ben de aynı senin gibi düşünüyordum ağlıyordum mahfediyordum kendimi.Seni anlıyorum o yüzden sıkma canını düzelecek herşey Bebişine odaklan o sağlıklı olsun doğunca sen zaten ona aşık olacaksın eşin ikinci planda kalacak.
Bu eski kafa adamdan karnına eğilip bebeğin sesini duymaya çalışmasını bekleme arkadaşım.
Çok üzüldüm senin için. Yani bir kadın hamileliğinde bile şımaramayacaksa ne zaman şımarabilir?
En güzel günlerin sen daha evliliğe alışamadan. Adamın odunluklarını keşfedip yontmadan çocuk istemişsin.
Kendine çok yazık etmişsin gerçekten
işyerinde 2 gebe arkadaşım var onlarla ilgili şeyleri anlatırım bazen eşime hatta geçen gün biriyle tanıştı sordu hemen kaç aylıktı erkekmiydi kızmıydı hareketlimiymiş diye,tam bir yengeç erkeği yapı meselesi bence, babam duygusal bi adam değildir öyle elinde çiçekle falan gelmedi hiç eve ama annem hamileyken sürekli elini karnına koyarmış dinlermiş vs
bende az önce aşırı ilgiden dertlendim nankörlükmü edyorum acaba dedim konunuzu okuyunca...
insanların huyu değişmiyor malesef,ilgisizse bu böyle gidiyor...
bişi sormak istiyorum eşiniz hiç siizinle beraber doktota geldi mi bebeğinizi gördümü kalp atışlarını duydumu ?
eğer gelmediyse bence mutlaka beraber gidin. ayrıca erkek bebek istediğini her söylediğinde kızının onu duyduğunu ve ona küsdüğünü de hatırlatın lütfen durmunuza gerçekten çok üzüldüm benim eşim bırak sofrayı kaldırmayı evimi bile temizliyor çamaşırları asıyor katlıyor suyumu getiriyor allah bin kere razı olsun ondan çünkü ben çok bulantılı bir hamilelik geçiriyorum belki oda yapmazdı ama benim durmumu görüyor.. belki siz gerçekten çok güçlü durduğunuz her işi yaptığınız önüne yemeğini koyduğunuz için birşey olmadığını düşünüyor olabilir uzanın doktorum dinlenmem gerektiğinisöyledi deyin kalkmıcakmışım çok fazla ayakta durmıcakmışım dedi deyin suyunuzu isteyin nebilimm... erkeklerin çoğunda bu erkek bebek olayı vardır ama kız çocuk eşi eve bağlar cilveli oldukları için daha çok sevdirirler kendilerini diyorlar umarım sizinkiside öyle olur.
Eşinizin beklentilerinize cevap verememesine çok üzüldüm gerçekten. Ama bence bu ilgi olayı biraz yapı ile alakalı, demekki yapısında yok.
Kendi eşimi ve kendi hamileliğimi düşündüm de, ilk testimizi evde idar testi olark yapmıştık ve eşim sonuç çıkana kadar testi elinden bırakmamıştı.
Bir gün sonra işe gittiğinde hem bebeğimizin ilk tulumunu almış, hemde bana hediye almıştı.
Karnımda hareket ettiği zaman gözleri dolardı vs.
Hala bu ilgisi aynı ilk günlü gibi devam eder.
Seni sevmediğini vs. düşünmüyorum da ben yapısı ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Babalar öyle olur benim kocam da vurdumduyymaz ama babam sürekli peşimde dolanır saolsun...Keşke kocam biraz olsun babama bezeseydi..
yuh yani şaka gibi bi eşiniz var kusura bakmayın ama biz 3 senedir bebek istiyoruz olmuyo doktor doktor geziyoz.benden çok eşim istiyo onu öle görmekte beni daha çok üzüyo...kimi bulamaz kimi bilemez derler..sizde onunla ilgilenmeyin bi süre ilgisiz kalın soğuk dawranın napcak bakalım.yanaşcakmı size
-Şuandan itibaren bu adam için üzmüyorsun kendini de bebeğini de.
-Doğumdan sonra değişir diye ümitlenmiyorsun.Beklentilerini yüksek tutmuyorsun.
Kendini en kötüsüne hazırla.Şuan nasılsa öyle devam edecekmiş gibi...
-Yarından tez yok yemekleri masaya hazırlıyorsun.
Unutma mühim olan sensin ve bebeğin.
Senin rahatlığın önemli ve bebeğin sağlığı.
O eşin olacak denyo yerde alışık diye kendini sıkıntıya sokacak halin yok.
Bırak o yesin yerde.
- Kafası basmadığı yerde sen bastır.
Madem sürekli demenle yapıyor sen de ha bire söyle o zaman.
Belk söyleye söyleye kafaya dank eder de yahu bu kadın hamile tutayım bir işin ucundan demeye başlar.
-Relaks olup relaks davranıyorsun.
Sen mutlusun çünkü hamilesin.
Rabbim o kadar çocuk isteyen kadın varken sana bahşetti bu duyguyu.
Bunun keyfini çıkarıp şükrediyorsun.
-Sağlıklı hayırlı huzurlu doğumlar nşallah.
senın eşin eskidende zaten kıbar ve anlayışlı bı adam değilmiş anladığım kadarıyla
ozamanda şevkat yada sevgı bakımından eksık gördüğün yerler vardır emınım
demek istediğim sen eşini tanıyorsun neden beklentı içine gırıyorsun
biz kadınlar içimizde büyüyen mucizeye çok çok önem verip heyecan duyuyoruz ama erkekler en ilgilisi bile bizler gibi değil tabi .
benimde 2 bebeğim var ikisinde de dünyada ilk ben anne oluyormuş gibi heyecanlıydım eşimde heyecanlanırdı tabi benim kadar değil..
doğunca özellikle konuşup babacım deyince başının taci olacak merak etme hatta size 2 laf bile ettirmeyecek :)
siz de bir süre ilgilenmeyin kendisi gelsin sorsun merak etsin, çok özel bir dönem keyfini çıkarın allah tamamını erdirsin..sağlıklıca kavuşun meleğinize ...
Her cins erkek var işte.
Bu da öküz cinsine giriyor, lütfen kusura bakma.
Bebişini hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Allah.
Cins kocan için ne diyeyim bilemedim.
erkekler baba olduklarının farkına çocuk doğunca varıyor diyenler,ama bu bayanda ilk kez hamilelik gibi özel ve güzel bi duyguyu yaşıyor,neden eşiyle bu güzel sürecin her güzel gününü paylaşarak,gerekli ilgi alakayı görerek geçirmesin..
Heleki de bu en hassas dönemde..
Umarım her şey yoluna girer
eşinin seni sevmediğini vs söyleyen arkadaşlar olmuş. bunu sen daha iyi bilirsin tabiki ama hamilelikte beklentilerimiz gerçekten fazla oluyor. aslında gayet normal ama bukadar ince düşünecek erkekte malesef sınırlı sayıda :).
biz eşimle 8 yıl birliktelikten sonra evlendik 3 yıl sonunda ağırlıklı olarak eşim çocuk istedi ben güvenemiyodum kendime nasıl bakarım falan diye. oda hep hamile kalırsan elini sıcak sudan soğuk suya sokturmam falan filan derdi. hatta hamile olduğumu öğrendim ik gün söylemedim eşime süpriz yapcam ya. tabi eşime dedim bu ayda hastalandım sonra başladım ağzını aramaya diyo camlarıda ben silerim temizliğide yaparım sen yavrumuzu taşıycan falan. tabi ertesi gün öğrendi ne cam sildi ne bişey. 5 aylık hamileyim mutfak fayanslarını sidim masanın üstüne çıkıp tık yok adamda. aksine daha dağınık olmaya başladı evde.
doğum yaptım yine öyle 1 yıl burnumdan getirdi. artık dedim bu adam sevmiyo beni. gitgide kötüleşiyodu herşey. bebeğim 1 yaşını doldurduktan sonra düzelmeye başladı. tıp bu konuya el atsın eşleri hamile olan yada yeni doğum yapan adamlar neden öküzleşiyo psikoloji bu konya bi aydınlık getirmeli bence.
şu formu oku senin durumunda bi dünya insan var kiminin gerçekten arasında sevgi kalmamış. kimi birbirini seviyo ama adam öküze bağlamış.
boşver sorma sende eşine. günlük tut bebeğine hareket ettiği zamanlar caının çektikleri. ağrın sevncin ne varsa. sonra bebeğin büyüyünce bu tatlı hatıraları beraber okursunuz.
annelik kadında içgüdüseldir ama babalık sonradan gelişir ve bazı erkekler de böyledir bu senii ve bebeğini sevmediği anlamına gelmez...
yaptığının kabul edilir yanı tabiki yok ama daha dikkatli olması gerekir ama bebek doğup biraz ele avuca gelince o da baba olduğunu anlayacakk
Eşinin bu tutumu seni sevip sevmediğinin kanıtı olamaz arkadaşım. Bu tamamen zihniyet ve kadına bakış açısı. Bunun anasıda muhtemelen böyle yaşadı. Babasıda odundu kesin. Baksana verdiği örneğe. Kadınlar tarlada çalışıyormuş.
Sanki eski adamlar böyleydi neyse. Eşin sonradan bebeğini sevse, adam olsa ne. İnsanın en güzel günleri geçip gittikten sonra neme lazım. Vaktinde kılınmayan namazın bile sevabı az olur.
Arkadaşım üzülme bence. Nasıl adam olur dersen çoook zaman sonra bazı şeyleri görüp pişman olur. O zamana kadar beklersen meyvelerini toplarsın. Ama ben uğraşamam bununla dersen anlarım.
Mesafeli dur. Birkaç gün annenlere git bence. Neden derse ağırlaştım bakıma ihtiyacım var de. Nasıl sinirlendim ya bu nasıl bir zihniyet? Allah akıl, fikir, vicdan versin ne diyim...
Canım benim eşimde senin eşine benziyor :) 29 haftam bitti dün eşim elini ben koy dersem koyar oğlunu öpte git dersem öper ama söylemem lazım niye böylesin diyince de ama ben anlamıyorum ki somut bir şey yok ortada diyor adam ne yapayım eşya konusundada şu lazım bu lazım diyorum tamam alırız der ama kendi almadı bişey şimdiye kadar doğsun göbeğime yatırcam hep ben taşıycam ben gece kalkar bakarım diyo yapacağına da beni ve bebeğini sevdiğine de eminim ben eminim eşinde seviyordur sizi üzülme ne olur tamam mı bak az kaldı bebeklerimiz gelecek inşallah sağlıkla gelsinler gerisi boş oğlum oynadıkça ben dünyamı unutuyorum eşimi mi takıcam kafama boşversene :) sanki kaç kere hamile olucazki sen şimdi ne güzel olmuşsundur tombiş tombiş yanaklar kıpır kıpır göbiş:) giyin süslen fotoğraflar çek bol bol, uyu, gez, tadını çıkarmak için ne lazımsa yap birdaha bu günler dönmez sonra pişman olma olurmu sana bebeğinle eşinle mutluluklar diliyorum.
(Eşimle bende kız bebek istiyoruz rabbim bize de kız evlat nasip etsin inşallah)
bence üzülerek bebeğine yazık ediyorsun bu günlerin gelmez geri inş doğumdan sonra değişir eşin ben böyle şeyler yaşamadm benim eşim benden heyecanlı ama her erkek bir değil işte Allah yardımcın olsun tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?