hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
merhaba sizlerden fikir almak istiyorum.
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..

benim içim cız etti

belki bu 5. çocuğun olsa hakvericem sana
ama daha ilk çocuğun ve 10 yıllıkta evlisin
geçim sıkıntına hak veriyorum
ama bu kendi bebğinin canını almak için bir neden olamaz
hem inan bana çocuklar rısık ve bereketi ile gelirler

Şaşkınlıkla okudum diyecek bişi bulamıyorum şuan...
Ancak anladığım kadarı ile çok da çocuk istememişsiniz 10 yıl dile kolay
ama ben olsam asla aldıramam asla hemde
düşünün ki aldırdınız borcunuz bitti bir d aha hamile kalamadınız evlat hasreti çekmeyecek misiniz?
ailelerden rica edin yardım etsinler size...

zamanında annemde bu maddı sıkıntılardan dolayı aldırdı ve suan hala uzuluyor ve ruyalarına gırıyor etkılenırsın dıye dusunuyorum

klişe gibi gelebilir ama her insan dünyaya rızkıyla gelir. ister inan ister inanma hamile olduğumu öğrendikten bi kaç hafta sonra imkansız bi işe girdim. demek ki bebeğimin kısmetiydi. bebek aldırmak herşeyden önce çok ağır vicdani bi yük ayrıca günah. hem herşeyi geçtim on yıl boyunca hamile kalmamışsın belkide bi daha asla hamile kalamıycaksın bu riski almaya değer mi? eşin daha akıllı olsun bundan sonra babasına bile kefil olmasın mümkünse gidip adamın boğazına yapışıp alsın parasını. ayrıca bebeğe anneniz bakar son aya kadar da çalışırsınız izin kullanmazsınız çok fazla iş yeriylede konuşup halledebilirsiniz.

Rabbim.para pul.mal bunlari belki verebilir
ama bir daha anne olabilceginize inanabiliyotmiusunuz hemde tam on yil.sonra nasp olnusken

10 yıl beklemişsiniz,eşinizde aldırma taraftarı değilse kesinlikle aldırmayın.Bebek rızkıyla gelir inanın.Sonra çok pişman olursunuz benden söylemesi.Yiyecek ekmeği vardır o yavrunun,kıymayın bence.

Sebeblerin bunlar yani öylemii ?..... Zaten çocuğu aldırırsan kesin bütün borçları hemen öder çook rahat olursun maddi olarak vicdanen de rahat olursun ...Şuan istemiyorsun Rabbin sana nasip etmiş bakalım sen istediğin zaman sana verecekmi.
Ayrıca Benimde bebeğim olacak kalp atışların 6 haftalıkken duydum,seninde henüz görmemiş olman başlamadığı anlamına gelmez.

para sıkıntısından korktuğundan çocuğunu aldırmak isteyeni de ilk defa duyuyorum allahın verdiği canı kul alamaz yapamaz bunu içi acır yaa hiç mi vicdanınız sızlamıycak çocuk kısmetiyle gelir hanımefendi hadi onu da geçtim insan evladı için her türlü sıkıntıya katlanır ben anne değilim ama şu genç yaşımda anlayabiliyorum evlat denen şeyin ne denli mükemmel bir hazine olduğunu yapmayın sıkıntı çekmemek için evladınızın canına kıymayın

Böyle düsünen bi annenin evladi olmak istemezdim...Herkesin kendi karari, ama para herseymi?
Bebek rizkiyla gelir derler,dogrudurda...sIkInti cektiginizi,kaygili olmanizi anliyorum ama bu bence kendi caninizdan bi cana kiyma sebebi degil, elbette cözüm bulunur... Esinizi taktir ettim, demekki iyi bi baba olucak, siz aldirirsaniz hem esinizden hem bebeginizden olacaksiniz... Ozaman calismak ne isinize yariycak?

Son düzenleme:

kıyma.....

dini konular yasak lakin maddi kaygılar yüzünden çocuk aldırmakla ilgili ayet bile var lütfen açın okuyun ve bebeğinize kıymayın. zaten o bebeğin kaderinde dünyaya gelmek yoksa ne yaparsan yap doğmaz o bebek ama kaderinde yaşamak varsa bi şekilde beceremezsiniz bu işi.

Annem le hamilelik haberini paylaştım annem ne iyi ne kötü hiç bir şekilde yorum yapmıyor ..şimdi eşimle iyi olsakta geçmiş dönemdeki sıkıntılarımızı biliyor.ben dogum yapsam annem bulundugum ıle gelıp bebege bana bakmaz ..yanlarına gıtmemı ısterler ama ben esım yanıma olsun ısterım kı ..annem orda sureklı soylenır...sen gıttın ettın hamıle kaldın kım bakıcak bu cocuga dıye benı bunalıma sokarlar..dun cok mıdemın bulandıgı soyledım gıt doktora hap yazsın dedı tersledı

Pekala korunmuyorken hamile kalma ihtimalinizi biliyordunuz
boyle maddi manevi sorunlar yasiyorsaniz keske korunsaydiniz

sizin anneniz size böyle davranıyorsa sizin evladınıza kıymak istemeniz normal yani yazık çok üzüldüm size ama daha çok o günahsız sabiye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…