hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

Araba almak için para bulabildiyseniz bebek için haydi haydi bulursunuz. Bu cana kastetmekten başka birşey değildir. Araba o kadar zorunlu ihtiyaç değil.

Eşinizin yaptıklarını ben de ailemde yaşadığım için az çok anlayabiliyorum kefillik vs. durumlarını.
Ama hiçbir şey bebeğinizi aldırmanız için sebep değil.
Mantıklı düşünün lütfen işiniz yine garanti değil özel bir sektörde çalışıyorsunuz neticede. İşin dini boyutunu yazmıyorum bile farkındasınızdır herhalde.
Gerçekten bunu düşünmeniz bile çok kötü.
Allah yardımcınız olsun borçlarınız konusunda da.

Arkadaşım beni yanlış anlama ama, demek ki bir sorunun var ve 10 senedir yeni tuttu.
Aç değilsin, açıkta değilsin, evlilik dışı değil. Bunu aldırırsan belki hiç çocuk sahibi olamayacaksın farkında mısın?
Ben kesinlikle kürtaj karşıtı değilim, hatta istemeyen doğurmasın da derim ama senin durumun farklı yani.

10 yıl boyunca çoğu zaman korunmadık demişsin. tek ilişkide olmamış bu bebek 10 yılda anca olmuş bebek sahibi olmanın kolay bişey olmadığının farkında olman gerekir ama o bilinçte değilsin
biz olsun diye neler yapıyoruz ne sıkıntılar yaşıyoruz
Rabbim hakedene versin

Benimde bir sürü borcum harcım var çalışıyorum hamile kalırsam çıkarırlarmı endişesi yaşamaksızın bir çabam var çocuğum olmuyor belki hiç olmayacak elimde neyim var neyim yok tüp bebek için kenara para koydum borcum kenara bebeğim bir kenera çok büyük vicdan azabı çekersin daha sonra borçlarınız biter çocuk istersin rabbim seni cezalandırır sakın bu düşünce bile çok korkunç ayrıca baksana aldırsan bile eşin annenin evine gönderiyor bu şekilde bile huzurun kalmayacak neye yarar çalışman rızkı ile geliyorlar buna emin ol bunu görüyorum çevremden burda bişey paylaşmışsın ve herkes ile hemen hemen aynı görüşteyim bu kadar insan okuyup sana akıl veriyorsa vardır bir bildiğimiz sakın aklından çıkar o düşünceyi

Anne olmaya hazır olduğunuzu düşünmüyorum. Ne maddi ne de manevi olarak. Eşinizi ikna edebilirseniz aldırın derim. Mutsuz bir çocuk yetiştirip, sorunlu bir birey haline getirmektense hiç yapmayın daha iyi.

Ayrıca her çocuğun rızkıyla geldiğine inanmıyorum. Neden yetiştirme yurtları var? Oradaki her çocuk anne/babasız değil ki.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aldırın ya da aldırmayın diyemem ama 10 yıl korunmamanıza rağmen hamile kalamamışsınız. Şuan hamilesiniz.

Evet geçim çok zor ama maddi anlamda hep biri biter biri başlamaz mı zaten.

diyelim ki aldırdınız ya sonra istediğiniz zaman maddi anlamda rahatta olunca hamile kalamazsanız?

ya o biriktirdiğiniz paraları bebek tedavilerine harcarsanız? ve harcamanıza rağmen gebe kalamazsanız? yine parasız kalmayacak mısın o zaman da.. o zaman hem madden bitik hem manen bitik olacaksın.

herşey para mı bir daha düşünün bence.

sağlık dışında hiçbir sebep bir canlıya kıymaya sebep olamaz bence ..
para pul her zaman kazanılır ama 10 yıl sonra RABBİM in size verdiği bu hediyeyi aldırmak yerine şükretmelisiniz.
hem yarına garantimi var .bugün çalışacağım param olacak diye bu çocuğu aldırdınız diyelim ,yarın işten çıkmayacağınız ne malum

Bir cana kıymayı kimse istemez, hele ki bunca yıldan sonra.. Ama doğurup da bakamayacaksınız,sorumluluğunu taşıyamayacaksanız, sırf -tabiri caizse- bir çok annenin yaptığı gibi 'doğurup sokağa salacaksınız' , bırakın başkalarının ne dediğini, içinizden geleni yapın.

korunmayı uygun görmeyip devlete bırakmak daha rahat geliyor kimisine. bunun bebeğin rızkıyla ilgisi yok...

bebeğin rızkı var ama ailelerin cahilliği ,umursamazlığı mevcut.

ayrıca konu sahibi korunmuyormuş dikkat ederseniz.

Dünyaya gelen hangi varlık aç kalmış yetiştirme yurtlarındaki çocuklar açlıktanmı açıklıktanmı ordalar sanıyorsunuz !! Hepsi ailelerinin akılsızlığından merhametsizliğinden ordalar o çocuğu kucağına aldığında şuanki düşünceleri yüzünden kendinden nefret bile edebilir.

yıllarca bebeği olsun diye uğraşan insanlar geldi de aklıma..
hamilelik psikolojisi böyle fikirlere kapılmış olabilirsiniz..
ben isteyerek hamile kaldığım halde geçen hafta bazı korkularım oldu..
hem maddi hem manevi açıdan...
ama bu Allahın bir hediyesi bir lütfu...vebali büyük..
iyi düşünün...

benim bi tanıdığım vardı şirketleri felan varmış evler arabalar ama çocukları olmuyomuş adam iflas etmiş eşi hamile hemde ikiz ama onlar okadar mutluydularki yaşlarıda bayağa vardı aldırma derim allahım verdiyse vardır bi bildiği şükredip onu dünyaya getirmek kalır bebek özleminide biliyosun daha ne diyelim sana allah kimseyi darda bırakmaz o bebek şansınız olacak bak gör ...

ben hamile bi bayanın işten çıkarılamayacağını okumuştum biyerde bunun bi sebep olmadığı çıkarılırsada yüklü bi tazminat ödenmesi gerektiğini söylüyodu bi araştırın isterseniz.ayrıca hiçbirimiz çocuktan önce süper bi hayat yaşamıyoduk çocuk oluncada aç kalmadık.bigün kimsenin sizi gerçekten sevmediğini herkesin çıkar için yanınızda olduğunu anladığınızda ,yanınızdaki yavruya sıkıca sarılıp sizi karşılıksız seven tek kişinin o olduğunu hissettiğinizde anlıyosunuz anneliği.bunu yaşamış biri olarak söylüyoru.herkes beni üzdüğünde kızıma sarılırım.bana küsünce anne diye ağlar sarılır bu gerçek sevgi ve başka hiç bişeyde bu tat yok.

Tek bir sey soyleyecegim sakin oo bebek zaten rizkiyla gelir diyip buna guvenip dogurma o cocugu.Tamam aldirmal cok kotu bir sey.Ama sen o bebegin ihtiyaclarini karsilayamayacaksan,bi oyuncak,bi yelek alirken bile zorluk cekiceksen dogurmaman daha iyi.Senden cok cocuga yazik.O cocuk dogunca onun da senin cektiklerini cekmemesini istiyorsan dogurma ya da su 9 ayda ona bi guvence saglamanin yolunu bul.

desteğiniz ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum annem de destek olmayınca .kimseyle konuşup dertleşemiyorum mide bulantılarım vs yaşadığım yoğun belirsizlik ..işyerinden çıkarılma korkusu ...deli olcam
İşyerime haberi verdiğim gün gözümün içine baka baka yeni birini bulup o işi öğrenir öğrenmez krizimiz var e sende hamilesin 4 ay izin veremeyiz deyip kapının önüne koyarlar beni

Yorumları okuyunca ruhum sıkıldı. Kimse anne olmak zorunda degil ve herkes bir evlat buyutmek zorunda da degil. toplumsal cinsiyet rolleri o kadar yerlesmis ki beyinlere, evlenen her kadının cocuk yapmak zorunda oldugu dusunuluyor. Degil efendim degil. Bu bir tercih bir secimdir. Bebek rızkıyla falan da gelmiyor. Aclıktan olmez karnı doyar ama bi cocugun tek ihtiyacı yemek icmek degildir. Bunun egitimi var saglıgı var, layıgıyla cocuk yetistiremeyecek kimse sırf kendi annelik duygusunu tatmin etmek icin, kocasını baba yapmak icin cocuk dogurmaya kalkmasın. Tonlarca borc varmıs zaten ortada, cocugu da o borc batagına suruklemenin luzumu yok. Bir kadının anne olamamasından daha uzucu sey, cocuguna bir oyuncak alacak parayı bulamamasıdır. Konu sahibi arkadasın cekincelerini yerinde buluyorum. Maddi acıdan sıkıntılı bir surectesin, calısmazsan gecinemeyeceksiniz ve ustune o bebekcik de magdur olacak. esin sabah ceker gider butun is sana kalır cocugun butun yuku annenin omuzlarındadır o yuzden babanın cocugun dogma kararında hic soz hakkı yok. Nasıl istiyorsan oyle yap, cocugun maddi manevi sorumlulugunu goze alıyorsan, kendini hazır hissediyorsan ve ihtiyaclarını karsılayabilcek gucteysen dogur. Yoksa dogurma. evlat sahibi olmamak kotu yetisen bir cocuktan daha iyidir emin olun.

Çok yanlış düşünüyorsunuz Allah size beklemediğiniz anda bir hediye göndermiş ve siz parasızlık çekmemek için ona kıymayı düşünüyorsunuz

aksine sevinmeniz havalara uçmanız gerek 10 yıl sonra olmuş,

o çocuğu aldırırsanız bir daha ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz acaba *?

Hiç mi vicdanınız sızlamayacak,onu aldırdıktan sonra bir daha bebeğiniz olmazsa hiç nankörlük etmeyin o zaman.

İşyerinde bir arkadaşım 4 yada 5. denemeden sonra tüp bebek yöntemi ile bebek bekliyor. Ve nerdeyse servet döktüler. Önemli gördüğünüz arabasını dakika düşünmeden sattılar, inanın o bebek geldiyse vardır hayır. Aldırmayın, eşiniz ne kadar kötü olursa olsun konumunuz farklı sizin diğer evliliklerden. 30 dan sonraki yaşlarda hamile olmakda çok zor. Hiç evladınız yok o bebek sizin, yuvanıza can şenliği olacak. Size yoldaş olacak. Sağlıklı olması için dua edin. Umarım kafanızı kurcalayan herşey silinir

Vardir bundada bi hayir
Aldirdiktan sonrada isini kaybedebilirsin
Heralde cocuk dusunmuyosunuz isten

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…