hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

10 yıl bebek dileyip olunca da "ayy zamanı değil şimdi biz bunu aldıralım Allah nasılsa yine verir canım" mı dediniz
10 yıl yahu dile kolay insan sevinçten kafayı yerdi herhalde hamile olduğunu öğrenince üzgünüm ama nankörlük yapıyosun şuan
Ne diyeyim Allah yürekten dileyenin kucağını boş bırakmasın inşallah.

Allah rızkını verir diye düşünüyorum ben aldırma bence hem vebal hemde eşinden ayrıldıktan sonra para mal mülk ne işe yarar ki ?

17 yaşında evlenmişsiniz, tam düzeninizi kurmadan...
10 yıl içinde bebek istememeniz normal, birkaç yıl öncesine kadar kendiniz çocukmuşsunuz zaten.
Kendi hatalarınızın bedelini o minik yavruya çektirmenize ne hakkınız var?
Eşinizin yaptığına değinmiyorum bile...
Her kadında biraz da olsa annelik içgüdüsü vardır elbette ama, sizde bir gram yok sanırım....

canım ne olursa olsun sebebi kesinlikle aldırma, , insan psikolojik olarak onun yükünü kaldıramıyor.

iyide siz hamile kalmak istemişsiniz. hatta bunun için kürde yapmışsınız. bu ne şimdi
[h=2]pkoluyum incir kürü ile on yıl sonra hamile kaldım[/h]
Rabbim öncelikle hepinize hamiş olmayı sağlıcakla kucağınıza evladınızı almayı nasip etsin...
pkoluyum ben de...on yıllık evlıyım korunmamamıza rağmen hamile kalamadım....artık vazgeçmiştim...eşimle dedik artık napalımm ilerde paramız olunca doktora gideriz tüp bebek çalışmalarına başlanır dedik....bunaltmadık birbirmizi...ben içten içe hamileyi yazan forumlarda içimin cız ettiğini bilirim.....
işin sadedi sadece 7 gün incir havuç kürünü yaptım hamileyim:)rabbim in izni ile hayırlısı ile kucağıma alırmıyım kalp atışını duyabilirmiyim bilmiyorum ama kese göründüü...umudunuzu kaybetmeyinn...

canım canı yürekten senin için dua ediyorum hamişlerin duası kabul olurmuşş..dilerim en kısa süre içerisinde rabbim sana da hamiş haberi vermeyi nasip etsin..kimse bizi anlayamaz...içimizin nası cız ettiğini..şimdiden alış hatta idrar testi kan testi inanamayacaksın bebişe ...hatta ultrasonda göreceksin yine inanamayacaksın ..kalp atışını duyabilmek için bir sonraki doktor randevun için deli olacaksın evde bir ultrason olsa da baksam diyeceksin buna canı yürekten inan ..ben on yıl sonra kavuştum...27 yasındayım otuz amerdıven dayadım...

öncelikle 3 gün 8-9 inciri iki buçuk bardak dinlenmiş hazır su ile 15 dk kaynatıp içtim.Geri kalan 4 gün ise incir kürünü 15 dk kaynattım.9 incir ..3 havucu kırıp 20 dk ayrı bır kapta kaynattım agızları kapalı ıdı.ılıyınca karıstırıp ıctım..bu donemde multıvıamın ıctım...her gun...sabah aksam 20 dk evde jımnastık yaptım..ve hıc usutmeyecek sekılde gıyındım... bunlara dıkkat et vıtamın egzersız ıncır kuru bunları bırakma ve her ezanda rabbıme dua et...gce kalk ayetel kursı oku rabbım senı gerı cevırmeyecek ınan

buyrun mesajlarınız​

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=700636

konu sahibi,
yorumlara baktım cogunlukla dini...
eger hala kararsızsan tavsiyem, hamilelik ve iş durumuyla ilgili yasal haklarını biraz arastırman ve tıkandıgın noktalarda diger dogum yapmıs kadınlara işten nasıl ayrıldıklarını, kovulma ihtimalin karsısında ne yapman gerektigini vs içeren sorman icin yeni bir konu açman.

cunku dini inanc olarak bu yorumlar senin uzerinde baskı olusturmaktan baska bir etkisi olur mu bilmiyorum. zaten katil, cinayet vb dusuncelre sahip biri olsan boyle bir konu acmazdın sanırım. bu anlamda insanların seni yargılamasına izin verme.

ustelik bakamayacagından eminsen ve bir bebegi kucagına almayı istemiyorsan o cocugun mutsuz buyumesine neden olma,
kararın olumlu ya da olumsuz her ne olursa olsun isteyerek ve her turlu zorluga gogus germeyi goze alarak yap bence. buna bosanmak da dahil olabilir ya da annen kv yanında olamayacagı icin tek basına da olsan guclu bir sekilde o bebege bakabilmek de.

Aldırma sıkıntılarımızla imtihan eden de Allah hepimizin canını veren de alan da Allah . Dua et Allah hayırlı kapılar açsın sıkıntılarınızı gidersin . Bebek rızkıyla gelirmiş eşini de üzme yuvanız yıkılmasın

Sen para , geçim sıkıntısı için Allahın verdiği bebeği alırsan Allah onun hesabını sana sormazmı sanıyorsun.? Senin rızkını veren kimm?.Sen kendinmi kazanıyorsun yediklerini içtiklerini giydiklerini? Allah müsade etmese ne çalışırsın ne yiyebilrsin ne içebilirsin hepsi Allahın elindedir. Herkesi rızkı yazılıdı.Sen sana yazılı olmayan bir rızık elde edemezsin. Yaptığın isyana girer ve çok büyük günaha girersin Ha inancın farklıysa ona bişey diyemem.Ama ben bir kardeşin olarak uyarmak istedim.Nasılki sizin rızkınız belli ve yazılı ise karnındaki bebeğinde rızkı yazılıdır ve bellidir.Herşey Allahın elindedir unutma.Sen çocuğu aldırsanda senin yiyeceğin rızık aynıdır aldırmasanda aynıdır.

rabbim hak edenlere isteyenlere bebek nasip etsin diyoruz.. bu bayanda istemiş ve rabbim nasip etmiş

aşağıya neden takvim yaptın onuda anlamadım. resmen çocugunla ve hayatınla dalga geçiyosun..

Son düzenleme:

Bebek rızkı ile gelirmiş.. Nerden biliyorsun her şeyin daha güzel olmayacağını?

Dunya ne garip..benim arkadaşım evini bile sattı kiraya cıktı tup bebek için...bir arkadaşım kredi cekti bebek için...bir tarafta varını yoğunu satıp borçlananlar bir taraftada para için aldırmak isteyenler...maddi sıkıntı zordur bilirim...ama hangisey bir canı almaya değer...resmen katil olcaksınız hemde evlat katili...benim dini inanışıma gore oyle..Kuranda bir anne aldırdığı bebeğinin günahını çekmeden sorgusu bile baslamıyacak diyor...hadi günahını düşünmüyorsunuz....ilerde belkide cok para verceksinz tedavi için ama cocugunuz olmayacak...

bir bayana neden bu kadar yükleniliyor hem çocuk doğur hem kimseye yük olma hem eşini maddi yönden rahatlat başka...eşin devlet memuruymuş madem ek iş yapsın haftasonları yatmasın akşam 5 dediğin ne ki erkek için ek bir iş daha bulsun ...ben 3 yıl işsiz kaldım eşim özel ders verdi sürekli ekstra olarak kocamın yüzünü göremedim adam tek ben çocuğumun başında durayım diye kendini paraladı ...bu kadarda pes ya

Para bu dünyada geçerli,günahların bedelinide öbür dünyada ödüycez.Günahı öyle korkutucu ki...Bende kızıma hamileyken çok zordaydık tam doğuma gitmeden önce yüklü bir para geçti elimize.Allah hiç bir kulunu darda bırakmaz,sadece imtihan eder.Sizin imtihanınız da bu.Üstelik hem bebeği aldırmak büyük bir sorumluluk hem de eşinizin karşı çıktığı bir şeyi yapmak...Allah doğru yola iletsin inşallah...

İncir havuc ve bilimum kürlerle hamile kal, bununla ilgili topik aç sonra da "aldırsam mı" de.

Cok enteresan gerçekten.

Hamile bir kadini isten cikarmak yasaktır. Baska bir sebebten bahsnelerle sirket sizi isten cikarabilir ancak hamilelik soz konusu oldugundan ise iade davasi acip hem cikarildiginiz ayin maasini alabilir hemde hemen is basi yapabilirsiniz. Rapor konusunda ise ozel ya da devlet fark etmez. Dogumdan once 8 hafta dogumdan sonra 8 hafta izin kullanmsk yasal hakkinizdir. Isterseniz calisabilir raporu alarak 37 haftaya kadar calisabilir aradaki 5 haftayi dogum sonrasi izinlerinize ekleyebilirdiniz. 37 haftadan sonra calisnaniz kesinlikle yssaktir. Dogum izni suresince sirketin calisani cikarmasi yasaktir.dogum izninde devlet tarafindsn 4 aylik maas izin bittiginde topluca odenir Dogum izninden sonra dilerseniz 6 aylik ucretsiz izin kullanma hakkiniz bulunmsktadir. Ucretsiz izinde iken isten cikarilirssniz ise iade davasi acabilirdiniz. Isten ciksrilmsyi ksbul ederseniz kidem ve ihbar tazminati alisiniz ve 8 ay boyunca devletin sagladigi issizlik maasindan yararlanirsiniz.kadin olrak Haklarımız i bilelim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaşım sakın aldırma Allah onu 7 kısmetiyle gönderir ve bağlı tüm işlerinizi açar o hayrıyla gelir . işi kafana takma seni işten çıkaramazlar çıkarsalarda tazminatını alırsın sana bu bebek 7 kapı açar böyle derler yapma bence

maddi sıkıntıdan dolayı bebek fikrinden korkmayı anlayabiliyorum da
olan bebekten, maddi sıkıntı olasılığını düşünerek vazgeçmeyi anlayamıyorum..

Allah hakkında hayırlısını versin..
yaşadım biliyorum, o bebek size öyle güzellikler getiriyor ki..
elindeki bir liranın bile nelere yettiğini görüyorsun.

eşinle konuşmalısın bunları,
kayınvalideyi katmadan, başbaşa karar vermelisiniz..
bebek doğunca ne olacak, ne kadar çalışmayacaksın, düşüncelerin korkuların neler..
etraflıca anlatınca anlayacağını düşünüyorum.
bir müddet kalıp çocuğuna kendin bakmak istiyorsan,
bunu saygıyla karşılaması gerektiğini kabullenmeli eşin güzellikle.
kolaylıklar diliyorum..

15 yıl çalıştım, eşimden fazla maas alıyordum ikizlerime 3 aylık hamıleyken işten ayrıldım. gelirimiz yarıdanda aşağıya dustu. ama hıc pişman degılım.
şimdi 2,5 yasındalar evden bazı işler yapmaya çalışıyorum. Tekrar bebek düşünmüyoruz ama imtıhan Rabbım verırse ve tekrar ikiz olsa bıle üzülmem.

ilerde bebegını kucağına alıp onu hıssettıgınde aldırmayı dusundugun ıcın bıl cok üzülürsü, kendını suçlu hıssedersın. ben kekske ertelemeden bebek ısteseymısım dıyorum. evlılıgımızın 6. yılında oldular.

maddı acıdan hıc kaygınız olmasın. tam tersıne belkı dahada açılacak rızık kapılarınız.
bir arkadaşımda tereddütle çocuk yaptı ve doğumdan sonra dahada ıyı oldu işleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…