- Konu Sahibi Sirine_4553
-
merhaba sizlerden fikir almak istiyorum.
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
iyide siz hamile kalmak istemişsiniz. hatta bunun için kürde yapmışsınız. bu ne şimdi
[h=2]pkoluyum incir kürü ile on yıl sonra hamile kaldım[/h]Rabbim öncelikle hepinize hamiş olmayı sağlıcakla kucağınıza evladınızı almayı nasip etsin...
pkoluyum ben de...on yıllık evlıyım korunmamamıza rağmen hamile kalamadım....artık vazgeçmiştim...eşimle dedik artık napalımm ilerde paramız olunca doktora gideriz tüp bebek çalışmalarına başlanır dedik....bunaltmadık birbirmizi...ben içten içe hamileyi yazan forumlarda içimin cız ettiğini bilirim.....
işin sadedi sadece 7 gün incir havuç kürünü yaptım hamileyim:)rabbim in izni ile hayırlısı ile kucağıma alırmıyım kalp atışını duyabilirmiyim bilmiyorum ama kese göründüü...umudunuzu kaybetmeyinn...
canım canı yürekten senin için dua ediyorum hamişlerin duası kabul olurmuşş..dilerim en kısa süre içerisinde rabbim sana da hamiş haberi vermeyi nasip etsin..kimse bizi anlayamaz...içimizin nası cız ettiğini..şimdiden alış hatta idrar testi kan testi inanamayacaksın bebişe ...hatta ultrasonda göreceksin yine inanamayacaksın ..kalp atışını duyabilmek için bir sonraki doktor randevun için deli olacaksın evde bir ultrason olsa da baksam diyeceksin buna canı yürekten inan ..ben on yıl sonra kavuştum...27 yasındayım otuz amerdıven dayadım...
öncelikle 3 gün 8-9 inciri iki buçuk bardak dinlenmiş hazır su ile 15 dk kaynatıp içtim.Geri kalan 4 gün ise incir kürünü 15 dk kaynattım.9 incir ..3 havucu kırıp 20 dk ayrı bır kapta kaynattım agızları kapalı ıdı.ılıyınca karıstırıp ıctım..bu donemde multıvıamın ıctım...her gun...sabah aksam 20 dk evde jımnastık yaptım..ve hıc usutmeyecek sekılde gıyındım... bunlara dıkkat et vıtamın egzersız ıncır kuru bunları bırakma ve her ezanda rabbıme dua et...gce kalk ayetel kursı oku rabbım senı gerı cevırmeyecek ınan
buyrun mesajlarınız
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=700636
Lütfen tepkili yaklaşmayın için de bulunduğum sıkıntı sebebi fikir almak istiyorum sizlerden.10 yıllık evliyim 27 yasındayım.10 yıl suresınce cogu zaman korunmamıza ragmen bebegımız olmadı ama kendımızı cok ta uzmedık..okul gecım sıkıntısı derken zamanı gelır dedık.
esımın gorevı sebebı ıle aılelerımızden uzagız ve esımın bır arkadasına kefıl olması sebebı ıle yuksek mıktarda borcu var ıcra yolu ıle maasından kesılıyor bende ozel sektorde calısıyorum.uc bes bırıktırıp yenı kucuk bır araba aldık.fakat 10 yıl sonra hamıle kaldıgımı ogrendık esım kesınlıkle taraftar degıl aldırmamı ıstemıyor aldırırsan bosan aılenın yanına gıt dıyor.ama ben daha kalp atıslarını bebegın duymadıgım ıcın ısyerıne henuz hamıle oldugumu soylemedım.soylesem hemen yerıme bırını bakıp en kısa zamanda benı ısten cıkaracaklardır.
10 yıldır parasızlık cekmekten ınanın bıktım tam rahat edıcez derken bebek telası..hadı doguma kadar calıstırdılar dıyelım sonrası ıkı ay mumkun degıl bana ızın vermezler hamılelık degıl de ekonomık sebeb krız deyıp benı ısten cıkarırlar ..ben dogu ılındeyım bebekle ıs te bulamam..ıse guce de alıstım.ıyı kotu uc bes kurus elımıze de gecıyordu..bebegı aldırmayı dusunuyorum fıkırlerınız neler..
Yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum..annem le paylaşamıyorum ablam kardeşim olmadığı için kimseyle konuşamadığımdan bunaldım ..eşimle de geeçmiş dönemde çok iyi olmadığımdan onada güvenemiyorum.annem de en azından inanın bir halimi sorsa o bile yetecek bana zaten aileden arkadaşlarımdan uzaktayım...
eşim ister istemez doğumdan sonra çalışırsın ne var diyor dün daha kayınvalidem çalış ne var bunda diyor tabiki çalışmayı inanın bende canı yürekten istiyorum ama beni işten çıkaran insanlara yalvaramam ki ..eşim devlette çalıştığı için özel sektörü çalışma koşullarını bilmiyor...ne var niye çıkarsınlar diyor ama bakın ki ben yıllık izne dahi çıkamıyorum....2,5 sene oldu.kayınvalidem biraz sorunlu .öle evde oturmak yok oğlumun ekmeğini yedirmem sana diyip durur huzursuz bir kadın..ne evliliğimde ne üniversite hayatımda ne iş hayatımda hiç memnun olmadı hep dır dır etti.ağlattı ..benim bunlardna dolayı korkum var..
Hamile bir kadini isten cikarmak yasaktır. Baska bir sebebten bahanelerle sirket sizi isten cikarabilir ancak hamilelik soz konusu oldugundan ise iade davasi acip hem cikarildiginiz ayin maasini alabilir hemde hemen is basi yapabilirsiniz. Rapor konusunda ise ozel ya da devlet fark etmez. Dogumdan once 8 hafta dogumdan sonra 8 hafta izin kullanmak yasal hakkinizdir. Isterseniz calisabilir raporu alarak 37 haftaya kadar calisabilir aradaki 5 haftayi dogum sonrasi izinlerinize ekleyebilirdiniz. 37 haftadan sonra calismaniz kesinlikle yssaktir. Dogum izni suresince sirketin calisani cikarmasi yasaktir.dogum izninde devlet tarafindsn 4 aylik maas izin bittiginde topluca odenir Dogum izninden sonra dilerseniz 6 aylik ucretsiz izin kullanma hakkiniz bulunmsktadir. Ucretsiz izinde iken isten cikarilirsaniz ise iade davasi acabilirsiniz. Isten ciksrilmayi kabul ederseniz kidem ve ihbar tazminati alisiniz ve 8 ay boyunca devletin sagladigi issizlik maasindan yararlanirsiniz.kadin olarak haklarımız i bilelim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?