hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

Bebeğinizi aldırınca bütün borçlarınız bitecek ki peki tabide hayır,isterseniz 30 yıllık evli olun borç hiçbir zaman bitmez,yeni doğan bir bebeğin fazla bir masrafı olmaz zaten en fazla bez parası olur,kılık kıyafet desen zaten bir sürü hediye gelir,bu bebek sadece sizin bebeğiniz değil eşinizin de bebeği çocuğunda onun da söz hakkı var dile kolay tam 10 yıl sonra bir bebek gelmiş belkide size rabbimin bir hediyesidir.

Son düzenleme:
Hiç çocuğunuz yokmuş başka, bu ilkmiş siz daha iyi bilirsiniz
Ama şunu anlamadım... her iş yeri mecburen doğum iznini verecek 3 ay, bu senin yasal hakkın
doğuma 1-2 ay kala izne çıkarsın,yani sağlık durumuna bağlı
ne kadar geç çıkarsan, o kadar gec başlarsın işe doğum iznin bitene kadar
kaç yıldır çalışıyorsun o işyerinde,uzun yıllarmı?, çıkarırlarsa iyi kötü tazminat alırsın,
sizin bileceğiniz iş, kimse sizi yargılayamaz.. kimse seni senden daha iyi anlayamaz, bilemez ne durumdasın ne çektin bilmezler.. Dile kolay

canmm bna ınan ılk bebegmı 4 ay once sıkıntılardan dolayı aldırdım ama gercekten cok ama cok pısman oldum ınan kı kesınlıkle aldırma bereketı rızkı ıle gelır derler ya dgru gercekten dusundukce kafayı yıyrumm

çocuk öyle kolay olmuyor bak 10 yıl beklemişsin ben 2 yıldır ölüyorum 2.kez tüp bebek yaptırcam.rabbim o evladı gönderdiyse kısmetiyle göndermiştir.aldırırsan bir dahada vermeyebilir.inşallah aldırmazsın

Şaka gibi. Hayır, sizin vicdanınızı eleştirmiyorum. Candan saymazsınız, beden benim der kıyarsınız, beni ilgilendirmez. Allah ile aranızda. Ama böyle ince hesaplar nasıl yapıyorsunuz, ona şaşırdum. Kaderin ne şekil alacağına nasıl bu kadar eminsiniz? Çocuğu aldırdınız, 3-5 ay sonra eften püften bir sebepten sizi işten çıkarmayacakları , özel şirketinizin iflas etmeyeceği ne mağlum?. Çalıştınız, parayı biriktirdiniz, 3-5 seneye acayip bir birikimle feraha erdiniz, bu malı yemenin size kısmet olacağı ne mağlum?

Bence bi bebek rıskıyla geliyor ve 10 yıl sonra olmuş nerden biliyorsun bir daha bi bebeğe hamile kala bileceğini garantin mi var hayır ilerde üzülmez misin aldırmasaydınım tek kalmasaydım diye bence iyi düşün iş bi şekilde yine bulunur diyorum

Allah rızkını verir canım lütfen aldırma, kıyma ona.. Hem de 10 yıl sonra gelmiş meleğin, mucize gibi bir şey.
Senin yerinde olmak isteyen bir sürü bayan vardır, buna çok eminim.. Sakın aldırma.. Vicdani boyutunu düşün..

okurken gözlerim doldu,
ne olursa olsun aldırma bebiğini,
borç harç geçim sıkıntısı hiç bitmezki,yaşadıkça tüketiyoruz çünkü,
bebek rıskıyla gelir ,sonrasında üzülürsün hemde çok

hiç bebeğiniz olmayacakmı sonra peki yani hiç istemeyecekmisiniz?

O bebek sizin ve eşinizin,annenizden neden olumlu yada olumsuz bir yorum bekliyorsunuz da bebeğiniz üzerinde sadece sizin ve eşinizin söz söyleme hakkı var.

Şok oldum yazdıklarınıza

İnsanlar örünü evlat hasretiyle geçiriyor Allah size 10 yıl sonra böyle bir mucize vermiş siz sırf araba aldık yeni işe girdim falan diye bebeğinize kıymak istiyorsunuz ne kadar tuhaf

sizden bin kat daha zor durumda olanlar bile aldırmayı düşünmezken hayret ettim size , ne diyim bir kaç arkadaşın dediği gibi hakedene ver rabbim

Son düzenleyen: Moderatör:

Allah verdiyse rızkını da verir. Cana kıymaya değer mi herhangi bir sebep?

keşke korunsaydınız
korunmadığınıza göre bebek olacağı ihtimali vardı

Ne yaşadığınızı bilemem tabii ama sizin yerinizde olsam kesinlikle aldırmazdım. Ben kızıma hamileyken çok zor durumdaydık maddi olarak ama yine de aldırmayı aklımın ucundan bile geçirmedim. Eşimin cam dükkanı vardı işleri iyi gitmiyordu. Benim maaşımla ev kirasını ödüyorduk, kredi kartı almış başını gitmişti hatta eve neredeyse haciz gelecekti düşünün bu durumdayken dahi aldırmayı düşünmedim. Kızım doğduktan sonra gerçekten de rızkımız açıldı diyebilirim eşim dükkanı kapatıp taksi kiraladı kredi kartı borcumuzu bir şekilde ödedik ben doğum izninden sonra tekrar çalışmaya başladım ve kızım 1,5 yaşındayken krediyle ev aldık. Kızım sanki bütün şans kapılarını açtı bize. Bir de belirtmek istediğim bir şey var eşiniz çocuğu aldırmanızı istemiyorsa bu sadece sizin aldırmayı istemenizle olacak bir şey değil eşinizin onayı olmadan eşiniz imza vermeden çocuğu almazlar bilginiz olsun.

Kimsenin gönlünü kırmak adetim değil
Zorunlu kürtaja karşı da değilim
Ancak aç değilsiniz, açıkta değilsiniz
Dünyanın hesabı kitabı biter mi sanıyorsunuz
Bu davranışınızı ancak sorumsuzluk olarak nitelendirebilirim, hatta şımarıklık
Gerekirse evde oturur evladına bakarsın, kemerleri sıkarsınız,kul sıkışmadıkça hızır yetişmezmiş
Ama bu cana kıymayı düşünmeniz bana çok hayret verici geldi çokk

aslında sen hazırlıksız yakalandığın için böyle düşünüyorsun

henüz varlığı pek hayatına işlemedi..

bende hamile kaldığımda çok şaşırmıştım hem yeni evliydik 7.aydı

hem sigara içiyordum yani kısacası hazır değildim tam 20 gün adet olmayı bekledim yanı test yaptım çıktı ama benim şu zamanda

geçikmişti diye bekledım sonra doktor filan 7 haftalıktı gittiğimde bir ağladım bir ağladım

pır pır kalbi atıyordu kuzum anlıyorsun zamanla yanı bu beklenmedik zamanda olmasından kaynaklı

zamanla geçer bence aldırma ama tabiki karar senin..
haa eklemek istediğm sen benim yerimde olsan inan kafayı yerdin...

ben evlendim eşylarım mahkemelik doğru düzgün kullanamıyorum,borcumuz var daha eşyaların borcu ödeniyor bız ıçesene kullanamıyoruz

eşim kurum değiştirdi eğitimi var 4 ay kayınvalidemlerde kalacaz ,sonra ev taşınması lazım ama eşylardan dolayı sıkıntılı yanı benim hamileliğim öyle bir zamana denk geldi ki inan bunalıyorum ama ne yapayım herkes nasibindekini yaşıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…