hamileyim on yıl sonra ama aldırmayı düşünüyorum

evliliğiniz yolunda gitmese, eşinize güvenmeseniz, huzurlu bir ortam yoksa bunu anlarımda,
ama para için çocuğu aldırmayı bir türlü anlayamam...
klasik gelecek ama her canlı dünyaya rızkı ile gelir. Rabbim yerdeki karıncaya kadar rızkını verirken hayatta herşeyin senin bebeğinin rızkını emin ol senden önce düşünüp hazırlamıştır. iş de parada olur da o can bir daha gelmez..
aldırırsan da inan önüne çok gelir kendinde rahat yaşayamazsın.
sakın öle bişi yapma. insanlar evladı olsun diye senelerce uğraşıyorlar.. sen kendiliğinden geleni mi aldıracaksın

Allah razı olsun sizden. Ne güzel yazmışsınız.Maddiyat için aldırın diyenlerede hayret ediyorum. Hadi maddi durumunuz yerinde diye çocuk yaptınız maddi durumunuz kötüleşince öldürecekmisiniz o cacuğu. her çocuk aynı mamayla aynı oyuncakla aynı lüks kıyafetle büyüyecek diye bişey yok.Konu sahibi arkadaşım sakın cocuğunu aldırma. Bu Gün maddiyat için o çocuğu aldırırsan Allah başına büyük bi felaket verebilir. Allahın verdiği canı ancak Allah alır. Diğer türlü katil olursun. Benim düşüncem ne olursa olsun o bebeğe kıymaman...

Yazdiklarinizda kendinizce haklisiniz belki ama siz burda kendinizden bir parca olan bebeginizi adirmayi bile dusunmussunuz, kv nin bilmem kimin miy miy dediklerinemi takiyosunuz yani. Bebegini aldirmayi kafaya koymus birisi icin cok hassas gibi gorunmussunuz. kimin ne dedigi umrunuzda olmamasi lazim bence. birilerinin biseyler demesi bebeginin hayatindan dahami onemli yani. algilayamadim bazi durumlari kusura bakmayin.

Zaten yaşın 27 az bir yaş değil yani evliliğin desen 10 yıl olmuş neyi bekliyorsun mucizen gelmiş sakın bunu tepme.

Yorum yapmak istiyorum ama kalbinizi kirarim

"Yoksulluk korkusu ile evlâtlarınızı öldürmeyin! Onları ve sizleri sadece Biz rızıklandırırız. Muhakkak ki onların öldürülmesi, (kasıtla işlenen) büyük suç oldu.(isra suresi 31.ayet)"

Ben de evliliğinizde ciddi sıkıntıların olduğunu sanmıştım.
Para için, iş için 10 yıl sonra gelen bebeğe kıymak aklımın almayacağı bir şey

Ayrıca ilk gebelikteki kürtajın sonraki gebelikler üzerindeki olumsuz etkisinden haberiniz vardır umarım..

bak samanyolu tv gibi bir hikaye gelebilir ama sana sunu anlatıyım annem hamileymiş bnm babamın istikbal mobilya ve beyaz esya mağzası hatta mermer fabrikası vardı cok cok zenginmişiz annem hamileymiş 2 abim var demişki aldırcam 2 cocugum var neyse aldırmış bebeği benim abbam iflas etmiş annem bebeği aldırmasına ragmen hamilelik belirtileri devam etmiş yani 3 aydır adet görmüyomş iflas vs stresinden die üstelememiş kürtajdan sonra cok az kanama olmuş gecmiş annem tekrara doktora gidiyo doktor dioki kızım senin ikiz cocukların varmış birini almışız diğeri duruyo istersen bunuda alalım kürtaj sırasında bunada zarar gelmiş olabilir koluna bacagına Allah göstermesin demiş bu defa annem demişki hayır dursun benim basıma tüm bunlar bu sebepten geldi kocamın işi durduk yere iflas etti suanda babamın işi yok emeklisi yok 21 yıldır sürünüyoruz ama yinede cok sükür halimize heee annem bebeği doğurdu o kız benim cokda sağlıklıyım cok şükür ama sürekli bakıp ağlar annem çift yumurta ikizi oldğumuzu düşünüyo ve bnm bi kardeşim olcaktı kendini hep katil olarak görüyo bnde bi kardeşim olsun isterdim ve cidden bi anne katil olmamalı maddiyat anlamında diyo olabilirsin ama her cocuk rızkını beraberinde getirir Allah verir sen bunu bilemezsin ben bursla okudum ve bnm burs paramın yarısı mutfaga giderdi kendi rızkımı getirmiş sayıldım yani :) bu bebek doğsun bnce ki yıllar sonra gelmiş bi bebek

her bebek bereketini ayağında sürüyerek getirirmiş...
onun bu dünyada yiyecek ekmeği varsa rahmine tohumu düşmüş...

aldırarak evliliğinizi bile tehlikeye atacak bu evham nedir böyle.
eşiniz kabul ediyor bakacağına güveniyorsa size ne oluyor anlamış değilim.
kusura bakmayın bunca yıl bebek sahibi olamayıpta şimdi aldırmak bana garip geldi.

aldırmayın lütfen. bende cok fakirlik içine dogmusum buzdolabı yok camasır makinası yok tv yok..yaz bebegiyim annem komsulardan soguk su alırmıs hamileyken suya yanarmışta.. ama babam hep der ki bereketinle geldin dogumumdan sonra durumumuz düzelmiş, hiç beklenmeyecek şekilde düze cıkmısız, herşeyimiz tam olmuş çok şükür.. yani senin bebeginde kısmetiyle gelecektir, her bebek gibi.

kalben bakarsam aldırmayın derım rızkıyla vs dogar

ama kendınızı sizde hazır hıssemıyorsanız dogurmayın en azından bırıkım yapın bır kac sene bekleyın
esınızın gorusude cok onemlı bu konuda

yazmayın eleştirmeyin demişsin ama dayanamıyorum,Herşey para mı oldu ? nedir bu tam rahata kavuşmak muhabbeti aldırıp boşanmayı göze mi alıyorsunuz? onu geçtim boşanmadınız diyelim huzurunuz kalacak mı sanıyorsunuz? peki ya bir daha anne olabileceğinize garantiniz var mı? bebek nasibiyle doğar hanımefendi vallahi banlanırsam banlanayım şuan umrumda değil milyonlarca kadın annelik hayali kuruyor sizin istememe sebebinize bir bakın.annenize bir sorun bakalım sizi bolluk içinde mi doğurmuş?

herşey maddiyat mı ?
şimdi istemediniz aldırdınız diyelim
peki sonra istediğinizde olmazsa ne olacak olacağına dair bir belgeniz filan varmı
benim olmuyor 7 senedir uğraşıyorum
ne kadar para harcadım biliyormusunuz 40 bin tl olmuştur geçmiştir bile
tabi ki karar sizin ama bizim gibi olmakta var
hadi bizim gibi olmadı herşeyi yerli yerine getirip artık olsun dediniz ve oldu
vicdanınız sızlamazmı ilk bebeğiniz aklınıza gelmez mi ?

kendin diyorsun 10 yıl sonra diye bebek hasretini bizden iyi sen bilirsin ve unutma her bebek kendi rıskıyla doğar daha hisetmiyoun bir hietsetsen kucağına alsan iyki doğurmuşum dersin

bu arada ben engelli biriyim ve bir bebeğim olmayak diye çok üzülüyorum

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=700636

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=699078&page=10&p=34442640#post34442640

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=700650

normalde buralara pek uğramam ama konunuza seslenmek istedim

arkadaşım öncelikle tebrik ederim , dilerim sağlıklıca ve vaktinde kucaklarsın cennet kokulu meleğini

konu paylaşmışsın 5 gün önce incir kürü vesile olmuş bebeğin konmuş göbeğine ki halaaa birçok sayıda evlat özlemi çeken arkadaşlarımız var (inşallah Rabbim bekleyen, isteyen , hakeden herkese dilesin ) sende çok iyi anlarsın bu psikolojiyi Rabbim dilemişken işine karışılırmı

gerçekten şu geçen 5 günde neler değişti neden aldırmak istiyorsun çok üzüldüm inşallah kucaklarsın evladını ve ileriye dönük çok plan yapmamak daha iyidir ki 5 dk. ya garantimiz yokken

sakın aldırma canım ya bak ben ugraşıyorum kaç senedir son çare tüp bebege karar verdik.. benim gibi neleri var burda, bebek aşkıyla yanıp tutuşan...ALLAH Sana ugraştırmadan vermiş degerini bil... fikir istiyosan SAKIN ALDIRMA...

kusura bakma ama senin bu yaptığın şımarıklık insanlar varlarını yoklarını feda ediyolar evlat diye diye... Allahım hikmetinden sual olunmaz Ya Rabbimm

Son düzenleme:
Hayrli olsun bebegin. Ben seni anlayamadim 3-4gun once sevinirken hatta ne yeyip icicem diye akil isterken simdi noldu? Allah vermis nasil aldirirsin ustelik parasal konular yuzunden ya birdaha olmazsa? Esinle sikintin yuzunden desek korunsaymissiniz ozaman o bebegin ne sucu var?

sakın aldırmayın yoksa pişman olacaksınız.
dile kolay 10 yıl geçmiş evlendiğinizden bu yana.kocaman 10 yıl içinde maddi gelirlerinizi yoluna koymadıysanız bundan sonrada biraz zor olacaktır sizin için.herkesin dediyine katılıyorum bende.bebek kendi rızkıyla geliyor.allah şimdi bu canı size nasip etmişse onu aldırmak size düşmez diye düşünüyorum.tabiki aldırmak gerekli bazı durumlarda.mesela zor geçinen bir ailede 4-5 çocuk varsa bu doğru değildir bana göre.hatta o çocukların gunahı ne diyorum ama sizin durumunuz çok farklı.bu sizin 1.evladınız.onu geçindirmeye bile mi paranız yok?
lütfen ne kendinizi annesiz ne eşinizi babasız bırakmayın.diyelim ki gittin bu cana kıydın ve yıllar geçti.evliliğinin 15 veya 20.senesinde herşeyi yoluna koydun ve doğurmak için kendini hazır hissettin peki o zaman allah sana o canı bir daha nasip eyleyecek mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…