Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç bir korunma yönteminin yüzde yüz korumadığını bilmeyecek kadar cahil değilsinizdir diye düşünüyorum. Size saçma geliyor olabilir herkes anladığı kadar yorum yapıyor.
Aile o kadar baskiciysa sonunda ölüm intihar düşüneceksem hepsini birden denerim korunma yonteminin.herkes anlıyor ama siz biraz taktınız ya kafayı dur bakalim :)

Çünkü konu sahibi dünyaya gelmiş, yaşayabilmek için bi başkasının bedeninden beslenmek zorunda olmayan bir insan. Doğmamış olandan önce doğmuş olanın hayati önemlidir her zaman. Anne karnındaki fetüs aldırma suresine kadar fasulye tanesi kadar bi hücre topu, bilinci yok, beyni bile yok. Tamam kürtaj harika biseydir herkes yaptirsin demiyorum ama bi kadının kendi bedeninin içinde büyüyen biseyin akibetine eğer doğduktan sonra siz bakmayacaksaniz siz karar vermeyin bi zahmet. Kimse güle oynaya kürtaj yaptirmaz, doğrudan kadın nedeniyle alakalı bu prosedürü yasaklamak da kimsenin haddi değil.

Aile o kadar baskiciysa sonunda ölüm intihar düşüneceksem hepsini birden denerim korunma yonteminin.herkes anlıyor ama siz biraz taktınız ya kafayı dur bakalim :)
Neye takmış olabilirim kafayı? Siz de bana taktınız heralde
Burda üzüntüde olan bir insan var neticede. Siz tüm yöntemlerle korunabilirsiniz ama demek ki o korunmamış. Ya da korunmuş ama yine de hamile kalmış. Öyle olsaydı böyle olsaydı demenin ne anlamı var?
Konu sahibi hata yapmış olabilir ki hata mı bu da tartışılır. İnsanların burada kızı linç etmesine karşı çıkıyorum. Sizin anlamadığınız nokta bu.
Dinden ahiretten bahsedip duruyor herkes. Zor durumda olan ve pişman olan kişiyi bunalıma sokmak mı sevap?

Çok güzel harika en akıllı sensin :)

Olan olmuş yargılamak bana düşmez.
Benim fikrim asla o cana kıymaman. Bi an önce aileni evlenmek için ikna et. Olmuyorlarsa da senin yerinde olsam bunu söylemek istemiyorum ama kaçarak evlenirdim.
Dua et belki kendiliğinden düşer ilk aylarda düşük riskin çok fazla.
Bu arada sevgilin ne diyor bu duruma?

Belki önceden yazanlar vardır ama ben bir daha yazayım. Eğer doğurmaya karar verirsen hafta sayısını da iyi ayarlaman lazım. Böyle yazınca anlamsız oldu ama...şunu demek istedim, mesela 24.haftadan sonra sanırım senin nöbet tutmaman lazım. Doktorla konuşup rapor alman gerekebilir ya da raporla Doğum izni kısmını ayarlaman gerekebilir. Gece gece bunlar geldi aklıma

Anne karnındaki bir fetus, hücre topu diye yazarken sanki vücutta sonradan gelişmiş habis bir urdan bahsediyorsunuz çok garip. O hücrenin beyninin bilincinin olmaması birşeyi değiştirmez aslolan ruhtur. Ana rahmine düştüğü günden itibaren o fasulye dediğiniz hücrenin de bir ruhu vardır. Tıpkı sizi de bu dünyada var eden gibi bir ruh!!!

Tıp öyle söylemiyor ama hanımefendi. Bi tarafa sizin inandığımız şeyi, bi tarafa da hayatin gerçeklerini ve bilimi koyunca, ikincisi ağır basiyo doğal olarak. Dünyada bu kadar kimsesiz çocuk varken "yazık onun beyni bile yok ama ruhu var" diye istenmeyen gebelikleri teşvik etmek bana gereksiz ve samimiyetsiz bi romantizm gibi geliyor kusura bakmayin

Bi arkadaşım da evlenmeden hamile kaldı. O dönem bende hamile kalmak için uğraşıyordum. Gitti bebeğini aldırdı. Ohh üstümden bi yük kalktı dedi..! Ben Hamile kalmak için uğraşıyorken onun öyle demesi beni çileden çıkardı. O an bitirdim arkadaşlığımı. Bebeği aldırdıktan sonra sevgilisiyle yemeğe ve sinemaya gitti. Nasıl canın istedi keyif aldın simdi sevgilisinden ayrılmış. O bebeğin günahı neydi düşündükçe içim sızlar...

O çocuk sadece senin değil , nişanlının da.. kandeğerine bakılırsa maşallah 7 haftayı devirmişsiniz. Önce nişanlınla bu konuyu konuşman en doğrusu... yaşın çok genç değil, ben zor gebe kaldığım için 10 kez de gebe kalsam kıyıp da aldıramam ama eger ki nişanlın da istemiyorsa ve hala yasalsa aldırabilirsin tabii. 5 sene sonra seni burda gebe kalamıyorum topiklerinde karşılayabiliriz tabii..
nişanlın da istiyorsagidin gizlice evlenin, sonra erken doğdu dersiniz artık, 7 hafta da hiç az bi süre değil, vakit daralıyor ama..
hızlıca karar vermeniz gerek..
benim annem de haziranda evlenmiş abim ocakta doğmuş, konu kara delik yıl 1982 yani.. evlenirseniz kim ne diyebilir, en fazla küserler... sonra bebiş gelince barışırlar... bir canı yok etmek vicdanınıza siniyor mu bir de?

Eee iyi dediniz ya iste.Oyle anne & babadan olan bebegin saglikli bir ailesi olur muydu? Baba basıp gidicek,anne de tek basima napicam bu bebekle diye vericekti yetistirme yurduna.Hakkinda en hayirlisi olmus o dogamamis bebegin.

Yaa bu çocuk tecavüzden olsa anlarım, ne biliyim sevmediği bi adamdan olsa anlarım, kandırılsa yapılsa ama evlenmeyecek olsa onuda anlarım.

Ama zaten aşkla yaptığı, evlenmek için gün saydığı, bugün olmasa yarın zaten çocuk yapacak ve sağlıklı iki bireyin sırf “şu an hazır değiliz” şımarıklığı için keyfe keder çocuk aldırmasını bana kimse ama kimse açıklayamaz. Ayrıca bebek yapmak için hazır olunmaz ki? Ben yaklaşık 2 yıldır evliyim eşimlede çok mutluyum ama halen hazır hissetmiyorum. Hep hazır olacağım zamanı bekledim ama olmadı. İçimden o ışık gelmedi nedense. Ama yinede yaptım hamileyim. Kendimi anne olarakta hissedemiyorum ama bu iş hazırlıkla vs olacak bişey değil ki. :/

Yani ben burada şu meyili görüyorum. Aldırma önceliği var. Ama ortada ciddi bir sebeb göremiyorum. Yukarda yazdıklarım olsa o zaman aldır derim. (Kii bebeğe üzülsemde) ama bunlar geçerli sebebler deeğiiil.

Ölüm dediğimiz şey beden ve ruhun birbirinden ayrılmasıdır. Bu ister ana rahmine düşmüş bir cenin olsun, ister 5 yaşındaki bir çocuk olsun, isterse 50 yaşındaki bir yetişkin olsun farketmez sistem hepsinde aynıdır. Siz onu hücre diye basite indirgeyince durum değişmiyor. Kürtaj yapıp yapmamak annenin tercihidir kimseyi ilgilendirmez ama ruhu olan bir varlığı sırf vicdanınızı rahatlamak için o zaten basit bir hücre diye nitelendiremezsiniz. Ruh tıpın konusu değildir zaten.

Heh ben de diyorum ki işte, siz varlığı kanıtlanamamış biseye inanmak istiyorsanız inanabilirsiniz elbette, ama siz inaniyosunuz diye, benim basite indirgedigim gibi (bence gerçekten de basit, tek eksi yani annenin sağlığını etkileme riski) siz de olduğundan büyümüş gibi gosteremezsiniz. Sizinle ayni ruh inancına sahip olmayan kimseyi de kürtaj yaptırdığı için suclayamazsiniz. Bugün it kopuk katil olan kötü insanları keşke anneleri zamanında aldirsaymis da bugün başımıza bela olmasalarmis. Sevgisiz ve mutsuz bi anneyle büyüyen istenmeyen çocuk yarin toplumun başına bela olur.

Konu sahibi sanırım banlandı, sizi göremez :)
Bu konudan çıkardığımız sonuç; bi bebek istemediğimizden eminsek çok çok dikkatli korunmalıyız. Bekar ya da evli olmak farketmez.
Geri çekilme yöntemi kullanıp vay efendim nasıl oldu korunuyoduk diyenler mi dersin. Daha yeni sezaryen oldum nasıl doğurayım aldırıcam diyenler mi dersin. Net önlemler alınmıyo sonra kürtajdan başka seçenek kalmıyo,bahanelerle kendimizi rahatlatıyoruz ama aslında bunlar geçerli değil. (Tabi korunduğu halde hamile kalanlar olabilir bu başka bi mesele,onları tenzih ederim.)
Ben de bi süre geri çekilme yöntemi kullandım mesela ama bi gebelik olsa planladığımdan erken de olsa doğururdum. Zaten yakın gelecekte istiyodum. Biraz şansa bırakmak denebilir.
Ama nasip olursa doğumdan sonra kesin bi korunma yöntemi seçicem çünkü başka bi gebelik istemiyorum. Bu kadar net aslında.
Bu toplum bu meseleye pek özen göstermiyo. Bütün problem burda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…