- 27 Temmuz 2016
- 986
- 899
- 103
- Konu Sahibi dangerousangel
-
Aile o kadar baskiciysa sonunda ölüm intihar düşüneceksem hepsini birden denerim korunma yonteminin.herkes anlıyor ama siz biraz taktınız ya kafayı dur bakalim :)Hiç bir korunma yönteminin yüzde yüz korumadığını bilmeyecek kadar cahil değilsinizdir diye düşünüyorum. Size saçma geliyor olabilir herkes anladığı kadar yorum yapıyor.
Konu sahibi intihar dediginde herkes aman haa sakin canina kiyma diyor.ama neden hic bi sucu yokken yeni canlanan bebege insanlar kolaylikla aldir diyebiliyor anlamiyorum.daha o gunlerde kedi yavrulariyla olduruldu diye herkes ayaklandi.bu ne kadar vahsiceyse anne rahminde sucsuz bir insan bir canli icin aldirma dusunceside ayni sekilde korkunctur.bence yasaklanmali kurtaj kendi keyifleri icin masum canlilari oldurmelerini engellemeliler.ureme yollarini bilen bi zahmet cocuk bakmasini sonuclarinida bilsin.cocuk aldirmak bu kadar basit birseymis gibi konusmayin
Peki o zaman en doğru karari verirsin umarim.Yok hayatım mahvolmayacak merak etmeyin:)
Neye takmış olabilirim kafayı? Siz de bana taktınız heraldeAile o kadar baskiciysa sonunda ölüm intihar düşüneceksem hepsini birden denerim korunma yonteminin.herkes anlıyor ama siz biraz taktınız ya kafayı dur bakalim :)
Çok güzel harika en akıllı sensin :)Neye takmış olabilirim kafayı? Siz de bana taktınız heralde
Burda üzüntüde olan bir insan var neticede. Siz tüm yöntemlerle korunabilirsiniz ama demek ki o korunmamış. Ya da korunmuş ama yine de hamile kalmış. Öyle olsaydı böyle olsaydı demenin ne anlamı var?
Konu sahibi hata yapmış olabilir ki hata mı bu da tartışılır. İnsanların burada kızı linç etmesine karşı çıkıyorum. Sizin anlamadığınız nokta bu.
Dinden ahiretten bahsedip duruyor herkes. Zor durumda olan ve pişman olan kişiyi bunalıma sokmak mı sevap?
Çünkü konu sahibi dünyaya gelmiş, yaşayabilmek için bi başkasının bedeninden beslenmek zorunda olmayan bir insan. Doğmamış olandan önce doğmuş olanın hayati önemlidir her zaman. Anne karnındaki fetüs aldırma suresine kadar fasulye tanesi kadar bi hücre topu, bilinci yok, beyni bile yok. Tamam kürtaj harika biseydir herkes yaptirsin demiyorum ama bi kadının kendi bedeninin içinde büyüyen biseyin akibetine eğer doğduktan sonra siz bakmayacaksaniz siz karar vermeyin bi zahmet. Kimse güle oynaya kürtaj yaptirmaz, doğrudan kadın nedeniyle alakalı bu prosedürü yasaklamak da kimsenin haddi değil.
Anne karnındaki bir fetus, hücre topu diye yazarken sanki vücutta sonradan gelişmiş habis bir urdan bahsediyorsunuz çok garip. O hücrenin beyninin bilincinin olmaması birşeyi değiştirmez aslolan ruhtur. Ana rahmine düştüğü günden itibaren o fasulye dediğiniz hücrenin de bir ruhu vardır. Tıpkı sizi de bu dünyada var eden gibi bir ruh!!!
O çocuk sadece senin değil , nişanlının da.. kandeğerine bakılırsa maşallah 7 haftayı devirmişsiniz. Önce nişanlınla bu konuyu konuşman en doğrusu... yaşın çok genç değil, ben zor gebe kaldığım için 10 kez de gebe kalsam kıyıp da aldıramam ama eger ki nişanlın da istemiyorsa ve hala yasalsa aldırabilirsin tabii. 5 sene sonra seni burda gebe kalamıyorum topiklerinde karşılayabiliriz tabii..Merhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
Bi arkadaşım da evlenmeden hamile kaldı. O dönem bende hamile kalmak için uğraşıyordum. Gitti bebeğini aldırdı. Ohh üstümden bi yük kalktı dedi..! Ben Hamile kalmak için uğraşıyorken onun öyle demesi beni çileden çıkardı. O an bitirdim arkadaşlığımı. Bebeği aldırdıktan sonra sevgilisiyle yemeğe ve sinemaya gitti. Nasıl canın istedi keyif aldınsimdi sevgilisinden ayrılmış. O bebeğin günahı neydi düşündükçe içim sızlar...
Ölüm dediğimiz şey beden ve ruhun birbirinden ayrılmasıdır. Bu ister ana rahmine düşmüş bir cenin olsun, ister 5 yaşındaki bir çocuk olsun, isterse 50 yaşındaki bir yetişkin olsun farketmez sistem hepsinde aynıdır. Siz onu hücre diye basite indirgeyince durum değişmiyor. Kürtaj yapıp yapmamak annenin tercihidir kimseyi ilgilendirmez ama ruhu olan bir varlığı sırf vicdanınızı rahatlamak için o zaten basit bir hücre diye nitelendiremezsiniz. Ruh tıpın konusu değildir zaten.Tıp öyle söylemiyor ama hanımefendi. Bi tarafa sizin inandığımız şeyi, bi tarafa da hayatin gerçeklerini ve bilimi koyunca, ikincisi ağır basiyo doğal olarak. Dünyada bu kadar kimsesiz çocuk varken "yazık onun beyni bile yok ama ruhu var" diye istenmeyen gebelikleri teşvik etmek bana gereksiz ve samimiyetsiz bi romantizm gibi geliyor kusura bakmayin
Ölüm dediğimiz şey beden ve ruhun birbirinden ayrılmasıdır. Bu ister ana rahmine düşmüş bir cenin olsun, ister 5 yaşındaki bir çocuk olsun, isterse 50 yaşındaki bir yetişkin olsun farketmez sistem hepsinde aynıdır. Siz onu hücre diye basite indirgeyince durum değişmiyor. Kürtaj yapıp yapmamak annenin tercihidir kimseyi ilgilendirmez ama ruhu olan bir varlığı sırf vicdanınızı rahatlamak için o zaten basit bir hücre diye nitelendiremezsiniz. Ruh tıpın konusu değildir zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?