Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hata falan değil ne intiharı. Herkesin hayatı kendini ilgilendirir. Yaptıgın herşeyin arkasında duran biriysen eğer, ilişkinin de yaptıgınında arkasında durmalısın.
Kimse kimseye ahkam kesip namusculuk taslamasın. Güvenmesen o insanın koynuna girmezdin değil mi? Güvenmişsin. Sevmişsin. Birlikte oturup düşüneceksiniz.
Mantıklı şekilde ilerleyeceksiniz. İntihar ne allah aşkına canın bu kdr basit mi? Hem de karnındakinin katili olacaksın.

Benim tavsiyem, sakince sevdigin insanla durumu enine boyuna düşünün.
Evet kürtaj çok günah sonra vicdanın çok sızlar ama bütün hayatını olumsuz etkileyecekse bi an öncede karar almalısın. Hamile oldugunu söylemeden ya hemen evleneceksiniz, ya da kürtaj olup uygun zamanı bekleyeceksiniz.

Şuan o kadar yanlış zamanki her şey için,zatwn evleneceksiniz bir kaç ay daha durun mantığında herkes
Valla kuzum kuzenim evlendi 4 aylık hamileydi eşide. O ara herkes iki söyledi dedikodu etti vs ama. Yıllar geçti unutuldu gitti. Madem yeni atandın milleti dert etmeden karar al. Bu bi sınav şuan senin için.

Ya bireysel düşüneceksin ya her kadının hayatının hatasına sebep olan duygusal düşüncelere gömüleceksin. ..

Bi hamilenin bunları söylemesi çok garip gelebilir ama 25 yaşına kdr ne hallerde büyütmüş annen baban seni. Şuan öncelik senin canın

%2 lik kısımdanım
Hayatımda hiç kürtaj olmadım ve evliyim
Gebe kalma şansımda sıfır, öyle beter sağlık sorunları geçirdim
Lakin bir gerçek var, anne bebeği istemiyor ise o çocuğa yazık oluyor, herkes kucağına aldığı zaman aşık olmuyor
Mutsuz kadın mutsuz erkek ve ezilen çocuk üçgenini onlarca kez gördüm
Kürtaj güzel bir şey değil kimse istemez bu duruma düşmeyi ama her mutsuzluğun kaynağı olarak görülecek bir çocuğa herkesten çok üzülüyorum ve bu tür konuları yorumlarken çocuk sahibi olamayışımın duygusallığını işe katmıyorum. Ve hiç bir kadının kürtajı alışkanlık haline getirebileceğine de inanmıyorum

Var İnan’ın öyleleri taaa ortaokul zamanları bir kaç kişi var tekrar tekrar kürtaj olan bildiğim üstelik başka başka erkeklerle olan bebeklerden

Ne ilginç yorumlar yapılmış. 25 yaşında genç bi insana ne hakaretler edilmiş. Hayret. Bu kadar kolay mı? İnsanlar hata yapabilir ki bu hata görecelidir. Kız sevmiş,güvenmiş,inanmış yapmış. Yoldan geçen biriyle yatıp kalkmamış. Öyle bile olsa bu onun sorunu. Bizden sadece fikir istemiş.

Her türlü yöntemle korunup yine de hamile kalan insanlarda var. Veya tam tersi korunmayıp hamile kalamayanlar da var.

Kimse kürtaj oldu diye ömür boyu bebeksiz kalmaz.

Daha yaşı ne ki. İnşallah yeniden hamile kalır. Bu çocuga evli olsaydı da belki hazır olmayacaktı yine kürtaj olmak isteyecekti. Bu iki kişinin ortak kararı olmalı.

Ben hepsi öyle demedim zaten %2 kısımın geneli yazdım.

Yani bu benim fikrim. Sevmediği, yeni tanıdığı, görücü usulü biri ile olsa tamam haklısınız katılıyorum. Ama tüm şartlar olup sadece tatil, gezme, tozma, hazır değilim bana fazla gereksiz sebebler geliyor böyle büyük bir şey için. Yani gerçekten pozitif düşünüp yapıcı olmak isteyen kişi bi yol bulur, nikah bir sebeble erkene alınır, erken doğum denilir geçer unuturlur gider. Vs vs.. aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak istemiyorum.
Kişi zaten kararını vermiş. :))

Var İnan’ın öyleleri taaa ortaokul zamanları bir kaç kişi var tekrar tekrar kürtaj olan bildiğim üstelik başka başka erkeklerle olan bebeklerden

Aynen öyle. Oda var. Hatta bizim bi komşu vardı kadının bi kızı bi oğlu vardı. Başka istemiyordu. Ama cahil kadın sürekli hamile kalıyordu. Adam akıllı korunmuyordu. Sonra anneme gelip dert yanıyordu. Tak aldırıyordu. Kaç bebek gitti öyle masada... yani vicdansız birisi için haa 1 ha 5 can fark eder mi? :)

Tecavüz bebeğini bile büyüten, aldırmaya kıyamayan anneler varken dünya ne değişik..

Aklım almıyor ya, nasıl yapılır, 4 kez rahim ameliyatı geçirdim kabus gibiydi, hele de kürtaj nasıl süreklilik haline getirilir, demir gibi psikolojileri var demek

2 yasina kadar devlet cocugu olan annelere nobet vermiyor gunduzleri calisirsiniz
gizlice nikahi yapip biz evlendik diyeceksiniz yapacak baska birseyiniz yok gibi gencliginizinde ziyan oldugu yok cocukla da gezilebiliyor yani
çocuga kiymayin lutfen biraz kararlarinizin hatalarinizin ayaklarinizin uzerinde durabilin
bir bedel odenecekse bunu o cocuk odemesin olurmu
kiyacaginiz canin bedeli odeyeceginiz her bedelden daha agir olur emin olun

Her zaman öyle değil midir ama ? Herkes iyi olabilseydi, herkes bir şeylerin farkına varabilseydi kim kötü olacaktı ? Cehenneme de insan lazım

Aklım almıyor ya, nasıl yapılır, 4 kez rahim ameliyatı geçirdim kabus gibiydi, hele de kürtaj nasıl süreklilik haline getirilir, demir gibi psikolojileri var demek
Çok geçmiş olsun ben sorduğumda bana demişti ki ben keyfime bakarım çocuk dediğin nedir gene yapılır istendikten sonra demişti anlıcağınız herkes bir değil

Bakin, Allah dagina gore kar verirmis. Ne benim ne konu sahibinin sebebi degil o insanların anne olmayi beklemesi, bebek sahibi olamamasi. %2lik kisimdayim, bekarim ve kurtaj oldum ama siz bana sorun onun kalp agrisini. Daha dun lunaparkta arabanin icinde bebegimin babasi olan insanla oturup hungur hungur agladik. Kurtaj olmayı adet edinmedim veya bebegimin kiymetini bilmemezlik yapmadım. Korundugumuz halde oldu, zamani degildi kurtaji yapmak zorundaydik yaptik. Kurtaj olan insanlar bu sekile asagilamaniz hic hosuma gitmedi. Kurtaj olan insanlarin ne yasadigini bilemezsiniz. Konu sahibini bilmem ama sukursuz yada sukur duygusu olmayan bir insan degilim. Lutfen kurtaj olan insanlara boyle on yargiyla yaklasmayin. Nasil hayatlar yasadıklarini bilemezsiniz. Allah yardimini verdigi icin mi o kadar bebek birakiliyor ya da oldurulup sokaga atiliyor. Siz boyle kurtaj yaptiranlari linc ettikce o insanlar sinip dogmus bebegini oldurecek belki de. İnsanlari ayristirip linc etmek yerine korunma yontemlerini ogretmek daha mantikli. Allahevlat sahibi olamayanlarin da benim gini kurtaj olmak zorunda kalanlarinda yardimcisi olsun. Cok zor ikisininde acisi tarif edilemez.

Oo ön yargi, alirim bir dal.

Ben hayatimda kürtaj olmadim. Doğru bir şekilde korundum. Ayirten neredeyse 2.5 yaşinda olacak bir çocuk annesiyim.

Yani ne kürtaji doğum kontrol yöntemi olarak görüyorum (ki bunu gören zaten az, ki olmamali zaten fakat Türkiyede hiç olmaz). Ve yinede bu konuda kürtaji destekliyorum. Ve benimle beraber destekleyenlerde az çok aynu profildeyiz

Konu sahibi hazir değil, olgun değil. Bebek çok yipratici bir süreç. En iyi evlilikleri sallandirabiliyor, kalmiş ki hiç ayni evi bile paylaşmamiş iki genci. Ortada ev yok, para yok, tehdit eden baba var,..

Bir çocuğun mutlu ve huzurlu bir yuvaya ihtiyaci var. Böyle hir gür olan, annenin öldürülme tehlikesi olan bir yer değil yani.

Linç etmek vs alakası yok. Ben kendi fikrimi söyledim. Burası böyle bir platform olduğu için buradan çoğunluk “aldırma” yanıtı verir. Başka ne cevabı bekliyorsunuz dedim. Şahsen ben böyle birşey yaşadam gelip buraya sormam. Çocuğu kimle yaptıysam onla konuşur, çevremdeki güvendiğim dostlarımla paylaşır karara bağlarım. Ama böylesine çok “hayır” potansiyeli olan bir yere soru açmam :) bunu demek istedim. Eğer açıyorsamda cevapları tahmin eder şaşırmam.

Haa diğer korunma konusuna gelirsek. Bizde sevgili olduk, bizde birsürü şey yaşadık evliliktede olsa. Ama çocuk düşünmediğim zaman ben ödüm kopardı evliyken bile. 1 değil 2 şekilde korunurdum. Hatta bir kere yanlışlık oldu içime sinmedi ertesi gün aldım. Yani demem o ki, madem doğuramayacak potansiyelde iseniz daha dikkatli korunabilirsiniz. Yaa bekar birinin o kadar yaşaması kendi tercihi. Sonucuna bişey diyemem. Ama benim sözüm evlilik arefesindeki birisi için.

O sokağa bırakılanlar içinde; Allah ın yardımını istemediği için, vicdanınıda o çöp konteynırına, sokağa, ameliyat masasına bıraktığı için... Dini kısma girmeyeceğim. Ama hiçbir yerde yazmaz ne kürtaaj.. ne de sokağa bırakıp ölüme terketmek...

Kimse evlenen bir kızını sırf erken doğurdu acaba mı diye süphe uğruna öldürmez. Neyse bu benim görüşüm. İsteyen için doktor orada. Karar verilmişse bize soru açmanın manası yok bence :))

Kimse evlenen bir kızını sırf erken doğurdu acaba mı diye süphe uğruna öldürmez. Neyse bu benim görüşüm. İsteyen için doktor orada. Karar verilmişse bize soru açmanın manası yok bence :))

Millet Türkiyede neler neler için insanlari öldürüyor. Ki dediğim gibi, tek sorun o bile değil.

Görüşünde baya ön yargili yanliz. Yaftalayici. Kürtaja kendi dini hasasiyetinden dolayi karşi gelebilirsin fakat karşi gelmeyenler içinde "yok hayatin anlamini bilmiyorlar" "yok kürtaji adet edinmiş" demeye hakkin yok.

Yani dedigim gibi. Konu sahibi ben olmadigim icin ben sadece kendimi anlattim. Ama siz sunu bilin kurtaj olanlarin bir cogu gule oynaya gitmiyor o ameliyat masasina. Ben evlilik arefesinde degildim. Daha yeni unv. kazanmistim. Erkek arkadasimda oyle. Bizim evlenme gibi bir durumumuz yoktu. Cogu zaman ailesine bakmak zorunda kaliyordu. Yani imkansizdi dogum. Bu yuzden aldirmak zorunda kaldik. Ve inanin ben ameliyata girene kadar agladik birlikte. Cunku en buyuk hayalimizdi bir evlat sahibi olmamiz. Ama biz elimizle ittik. Kalbi de atmiyodu melegimizin. Ben buraya dertlesmek icin, farkli bakis acilari icin acmistim konu. İnsanlar ne vicdansizligimi birakti ne anneligimi. İnsallah bir daha anne olamazsın diye beddualar bile edildi bana. Hakkettim mi, hayir. Hakkimi kesinlikle helal etmiyorum beni aglatan insanlara. O yuzden bu konulara boyle hurraa yaklasmamak lazim. İnsanlarin ne yasadigini nelerden etkilendigini bilemeyiz. Ha bu arada kurtaj olanlar bedelini ileride anne olamamakla oder gibi birsey demissiniz. Ben 6 kez kurtaj olup istedigi zanan doguran vasat insanlar taniyorum. İleride anne olamamakla cezalandirilir tarzi yazmayin lutfen, ben boyle seylerden cok etkileniyorum. Eminim benim gibi etkilenen insanlar da vardir.

Sen kalbi güzel çok iyi bir insansın ve eminim ilerde çok güzel bir anne olacaksın. Şu konuda tek üzüldüğüm sen oldun. Kalbindeki acıyı yazılarında hissettim.

Bu önyargı değil düşünce özgürlüğü. Tıpkı sizin kürtajı savunmanız kadar açık. Yoo ben dini boyutuna hiç bakmadım bile. Zaten bakılacak olursa konu baştan fa-sol veriyor. O kısım beni ilgilendirmez. Ama adet edinende çok gördüm yazdım. Kürtaj sebebi geçerli olurasa dediğim gibi “tecavüz, istenmeyen adamdan yapılan çocuk, evlilik yoksa, adam kandırıp bırakıp girmişse, boşanma eşiğindeyse” gibi sebeblerdir benim için kürtajı savunulacak yer. Düşüncem budur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…