Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Enik gibi doğurmak çok çirkin bi tabir. Enik? gibi doğurmamak için binlerce yol var. Yani iş gebeliğe gelene kadar çok yol var. Yoksa ben kimseye çatır çatır doğursun demiyorum.
Ne ispatı arkadasım, fikrimi söyledim ki hakkım da. Sonra sen "beni anlamadın" dedigin için tekrar cevap hakkı dogdu. Yoksa neden bir ispat çabasına gireyim?

Zor bir durumda kalmışsınız..Insallah her sey hallolur istediğiniz gibi..Yalniz sizin şu tavrınız dikkatimi çekti..Burda kürtaj olacağım için çok üzülüyorum fakat yapmak zorundayım gibi bir düşünce tavır yerine alelade bir şeymiş gibi aldiricam bitecek şeklinde söylüyorsunuz...Hic yapacağı sey icin üzülme yok..Hem iyi yaptım münasebette bulundum hem de sonucu da basit aldırırım biter..Yalnız farkındaysanız yapacağınız bir cana kıymak..Bu iş nerden başıma geldi off hayatımı mahvedicek diye üzülmek yerine hiçbir seyde suçu olmayan bir bebegi aldırmaya biraz da olsa üzülmeniz dileğiyle..

Buraya konu açan hamile kalıp ayrılma zorunda kalan ekonomik özgürlüğü olmayan kişiler bile o çocugu doğuruyor. Canı veren Allah sense yok tatil yok bilmem ne yok hazır değilim. O zaman yasamayacaktın ilişki bu çocuk senin zevkinin kurbanı. Aileni bahane etme ailenden korksan böyle bir şey yasamazdın. Demekki gerçekten takmıyorsun. Git evlen o çocugu doğur. Bahanelere sıgınma. Kendimi öldürücegim diye ayak yapma..

Sizin gibilere nedense hiç üzülmüyorum. Her türlü imkan var artık elimizin altında korunsaydınız illa beraberlik yaşamak istiyorsanız. Hatta evlilik dışı beraberlik olduğu için en az 2 yöntem kullanmalıydınız. Şimdi o çocuğa yazık günah değil mi ? Bunun vebalini vicdani sorumluluğunu nasıl vericeksiniz ?
Çevremde benim de var, çocuğu aldırıp sonra başkasıyla evlenip ondan çocuk doğuran eden. Kınamıyorum herkesin başına gelebilir ama böyle cahilce konuşmalara tahammülüm yok.

Iste alintilamasaydiniz bende cevap vermezdim.Gerci haklisiniz diger banlanan arkadasa cevap vermemistim.Polemik olmamasi icin size de vermemem gerekiyodu.Hatanin bir kismi da bende.Neyse,uzamasin konu.Farkli dusunuyoruz.Ben bu tarz durumlarda dogurmaktan ziyade yasal sure siniri icerisinde alinmasi taraftariyim.

Vallahi ben gayet güzel korundum son derece de aydın bilgili kültürlü bir insanım merak etmeyin.allah verdi.meselenin inançla ne alakası var posta gazetesi alıp almamanın?
Siz korunduğunuzu söylüyorsunuz . Buna rağmen oldu Allah verdi diyorsunuz. Her işte bir hayır vardır o kadar korunmanıza rağmen gebe kalmışsanız . Mutlaka bunun bizim bilmediğimiz bir nedeni vardır.
Bu bebeği doğurun gebeliği sonlandırma gibi bir hataya lütfen düşmeyin .
O içinizde hızla büyüyor yani yaşıyor. Okumuş etmiş eğitimli birisiniz.
Zina yaparak bir günaha girmişsiniz. tövbe ederek pişmanlığjnızı dile getirerek Allah'a kendinizi affettilebilirsiniz.
ama bir cana kıyarsanız katil olursunuz. ve bunun affı yok.

E korunurken gebe kalmak başka nasıl açıklanir?? Pembe kadrajla sen bi polemik okulu falan kurun bari araya gitmesin bu çeneniz
Merhabalar yargılamak amaçlı sormuyorum kesinlikle hangi yöntemle korunuyordunuz sonuçta bu konuda bilgi sahibi birisiniz korunurken hamile kalmak bu kadar mümkün mü??

Niye? Herkes arabesk bir şekilde acı, dram, depresyon içinde kıvranmak zorunda mı?
Ben bu acı çekmeye bu kadar değer verilmesine anlam veremiyorum Türk kültüründe.
Ek olarak herkesin acı çekme ve bazı durumları aşma hali farklıdır.
Ben de ağlamak yerine kendimi güldürecek şeyler yapar, umursama modundan çıkarmaya çalışırım.
Napsın, İbrahim Tatlıses dinleyip faça mı atsın kürtaj oluyor diye?

Konu sahibi biraz agır yorum yapmışım kusura bakma sonradan farkettim böyle sivri dilli degilim aslında. Dilerim hakkında en hayırlısı neyse o olur

İstenmeyerek doğan çocuklar emin olun hiç doğmak istemeyecek şartlarda yaşamak zorunda kalıyor. Çocuk doğurmaya hazır olmayan kadınlar dünyaya çocuk getiriyor ve her biri sevgisiz büyüyor. Hata oluyor. En başta önlem alınmadığı için kadın da adam da suçlu evet ama istemeden çocuk sahibi olurlarsa çocuk doğduğu için minnettar olmayacak. İşe hemen duygusal yaklaşmak yanlış. Her kadın hazır olduğunda anne olmalı. Mecburi anne olursa işte o zaman doğacak çocuğa günah.

Söylediğiniz cümleyi bir daha okursanız saçmalığının farkına varırsınız hanımefendi..Kürtajı bu kadar basite alacak kadar vicdan yoksunu olan bir insanla polemiğe girmemek en iyisi..

Sen 100 gidilmesi yerde 200 ile gidersen, kaza yaparsin. Böyle bir insana "delirmis, bu kadar hizli gidilir mi!" mi dersin, yoksa hasbelkadar kaza yapmis mi dersin? Konusahibi sevgilisi ile beraber oluyor, korunmuyor ve hamile kaliyor. Bunun neresi hasbelkader?

Ayrica yazdigi bütün cevaplar celiskili. Bir bakiyorsun intiharin esigindeyim modunda yaziyor, bir bakiyorsun viz gelir tiris gider kafasinda. Bir bakiyorsun ailem kabul etmez diyor, bir bakiyorsun "en iyi ben bilirim, ben aydin bir insanim" diyor. Benim tavsiyem: Konusahibi, lütfen psikologa git. Elestiri olarak söylemiyorum. Kürtaj meselesi ile ilgile orada yardim al, ve bu vesile ile, bu gerceklerden kopmus ruh halini gitmisken düzeltirsin bir ihtimal.

Anne olmak genclıgınızı zıyan etmek mı oluyor mantıgınıza hayran kaldım daha tatıle bıle cıkamadıgınız adamla başka şeyler yapabılmışsınız bravo valla
hem sızı öldürebıleceklerını dusunecek kadar korkunc bır aıle yapınız var hemde bunu bıle bıle 5 dk zevkınız ıcın hamıle kalabılıyorsunuz cok enteresan valla bıde su sıkısınca depresondayım olucem bıtecen acızlıklerını bırakın bı yaptıgınız şeylerın sorumlulugunu alın yapacagınız tek şey bu

Haklısınız aslında da her halikülarda bebeği aldırması daha mantıklı bence. Yoksa çocuğa yazık olacak. Belli ki konu sahibinin psikolojisi bozuk. Babanın da ne olduğu belli değil. Her çocuk mutlu bir aileyi hakediyor.

Bence öncelikli olarak bir cana kıymaktansa evlenmeyi düşünmelisiniz. Nasıl olsa artık ekonomik özgürlüğünüz de var. Herşey istediğiniz gibi olmayabilir ama bencilce davranmakta su durumda doğru değil. Kurtajdan sonra bir daha bebek sahibi olamayabilirsiniz de böyle bir ihtimal de var. Hayat boyu bir pismanliktansa ileride çocuğuna ben senin için elimden geleni yaptım demenin gururuda var. İYI DÜŞÜNÜN LÜTFEN

[/QUOTE]
İstiyorlar ki zina yaptığı için cezasını çeksin kürtaj olup cinayet işledim diye kendini yerden yere atsın. Tövbeler etsin hayatı bitsin ilahi adaletle yüzü gülmesin. Bak bunlar olursa burdakiler sevinir içleri soğur. Acıdan ve nefretten besleniyor türk milleti. Vicdan falan sadece saldırmak için kullandıkları bahaneler.

Kesinlikle.
Resmen neden acı çekmiyorsun diyorlar yahu.
Ne güzel işte acı çekmesin.
Ki zannetmiyorum konu sahibinin hiç üzülmediğini/üzülmeyeceğini.
Ama böyle acıklı, kanlı güllü resimli sözler paylaşmıyor diye insanlar acı çekmiyor olmuyor.
Müslüm Gürses dinleyip 10 saat ağlayacağıma, kendi kendime 10 dk ağlar normal hayatıma devam ederim daha iyi.

Konu sahibinin bu konuda vicdan yaptığını düşünmüyorum. Mesajlara verdiği cevaplardan ne kadar rahat olduğu anlaşılıyor. Intihar konusu tamamen kendini acındırmak için yanına taraftar toplamaya çalışıyor.
Sizin beş dakikalık zevkinizi küçücük bir bebek canıyla ödemek zorunda değil. Zaten hep korunurken hamile kalınır. Bu çocuğu doğursa bile ne kadar sevebilir ona bile emIn olamadım. Fazlasıyla bencil bir karakter. Allah biraz vicdan versin ne diyeyim

Bana da tuhaf geliyor bu israrla dogurmak mevzusu. Zaten bu nedenle bu ülkede bu kadar mutsuz kadın ve çocuk var. Keske olmasaymış ama olmuş ve görünen o ki kürtaj olması en mantiklısı. Ancak ısrarla doğurması gerektiğini savunanlar var. Sanki 1 kg domates alacak da salata yapacak. Ömür boyu sürecek bir sorumluluktan bahsediyoruz. Hamile kaldım hemen evlenip ana moduna geçip hayatımı çocuğuma adamalıyim cidden gereksiz ve düsüncesiz bir arabesk mod. Bunu bilerek ve isteyerek hamile kalan buna rağmen hayatına gelecek sorumluluklar konusunda tereddüt yaşayan evli mutlu bir anne adayı olarak söylüyorum. Çok zor bir karar bu. Tekrar ediyorum keske olmasaymis ama olmus.

Kimseye ne sevinirim ne de icim soğur..Tek üzüldüğüm burdaki çoğu kişinin de üzüldüğünü düşündüğüm, bebek..Onca insanın sahip olmak için neler neler yaptığı ama böyle insanların sanki bir hiçmiş bir fazlalikmis gibi gördüğü bebeğe üzülüyorum..Ve yaptığı seyi Ilahi adaletle yüzü gülmesin diye bize atfederek nitelendirirken hatalı olduğunu kendiniz de bilmeden belirtmişsiniz..

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…