Hamileyim şimdi ne olacak??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle ya sadece bir hücre imiş. Hepimiz hücreydik. Aldırması için geçerli hiçbir sebep yok. Dünyaya gelip de kötü ana babası olan herkes hayatına son mu veriyor yoksa yaşam mücadelesine sıkı sıkıya sarılıyor mu? Dünyaya gelip de yaşamak istemeyen insanların sayısı ile kötü anne hazır olmayan anne sayısı dogru orantıda sanki. Geçerli hiçbir sebep yokken bie varlığa yaşam hakkı tanımamak bir insanın elinde. Ne acı

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayır burdaki kadınların bakış açısına göre ilahi adalet o. Zaten benim inancım yok ki olsa bile yasal süre içinde kürtaj olmanın neyine adalet gelecekmiş yahu. Ortads bir bebek de yok henüz her şeyi de arabeskleştirmeyin. Sanki doğmuş bebeği sokağa at diyoruz burda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki 1 kg domates alacak da salata yapacak. Ömür boyu sürecek bir sorumluluktan bahsediyoruz.
Aksine, bunu siz yapiyorsunuz. Kürtaj olmanin yaratabilecegi psikolojik bir travmanin yani sira, ameliyatin sonucunda bir daha gebe kalamama gibi bir risk var. Böyle riskler varken, domates alir satar gibi hemen git kürtaj ol diyorsunuz, bunu tavsiye etmeyenlere de "siz gericisiniz" muamelesi yapiyorsunuz. Yanlis yoldasiniz.

Ya inanin ben sizi anlayamiyorum. İnsanlari korkutmaktan zevk mi aliyorsunuz siz. Aramizda kurtaj olan kadinlar var neden surekli "ileride gebe kalamama ihtimali var" diyip duruyorsunuz. Doktor musunuz. Bu konuda herhangi bir bilimsel nitelik yok, kurtaj olmak gebe kalamamaya sebebiyet vermiyor. Her kurtaj konusunda ayni seyler gercekten artık psikolojimizi bozuyorsunuz. Bizi mutsuz etmek, bizi korkutmak hosunuza mi gidiyor. Bende bebegimi aldirmak zorunda kaldim. Buraya dertlesmek icin konu actigimda ayni bu kadina yaptiklari gibi linc ettiler beni. Siz saniyor musunuz ki biz isteyerek kurtaj olmak icin hamile kaliyoruz. Korunduk, Korunduk ki istemiyoruz. İstemedigimiz halde bir bebegi dogurmak zorunda miyiz. Asil vicdansizlik bu degil mi. Siz saniyor musunuz insan sevmedigi istemedigi bebege guzel annelik yapabilir. "dogunca kucagina alinca anlayacak" demeyin. Kendi eliyle bebegini bogan nice insanlar var dunyada. Bunlari nasil goz ardi edip dogur diyorsunuz. Ailesini, dinamigini biliyor muyuz. Ya oldurse. En fazla 1 2 habere cikacak sizde vah vahlanip unutacaksiniz. Olan o kizla bebege olacak. Bunlari dusunmuyor musunuz gercekten. Hadi herseyi gectim, bu kiz issiz kalsa, bebegiyle sokaga atilsa, dovulse sovulse evinize alacak misiniz, yemek verecek misiniz, bez alacak misiniz, mamasini yapacak misiniz. Bu sefer buraya konu acitiginda "neden korunmadin" sorusunu yonelteceksiniz. Buna eminim. Maddi yonden kotu olan insana "neden cocuk yaptin" derken hicbirseyi hazir olmayan, annelige hazir olmayan insana "dogur dogur bakarsin" diyorsunuz. Hangisi dogru sizin mantiginizda. Allah askina bir yeter artik, yazmayim diyorum ama insanlari korkutmaniza da goz yumamam. Kurtajdan sonra gebe kalamama gibi bir durum olmuyor. Bunun bilimsel bir gercekligi bile yok. Hatta soyle soyleyim kurtaj olan bir yakinim hemen bir ay sonra yeniden hamile kaldi. Neden insanlari korkutuyorsunuz ya neden, yaziktir gunahtir. Herkesin gunahi kendine. İnsanlari boyle korkutarak istemedigi bir bebege sahip olmak zorunda birakmak neden. Psikolojiye oynamak neden neden neden.

Bu arada psikolojiden bahsedip kurtaj olan insanlarin psikolojisini daha da bozmakta ustunuze yok. Evet kurtaj bir travma, hatta ben 1 yılı geckindir atlatamiyorum. Hala aglamakli oluyorum, gozlerim dolmaya basliyor. Kesinlikle kimsenin bu aciyi yasamasini istemem. Dogum zamaninda acaba kime benzeyecekti, ek gidaya baslayacagi donemde acaba en cok neyi sevecekti, ilk kelimesi ne olacakti diye dusunmekten kendimi alikoyamiyorum cogu zaman. Ama sizin bu yazdiklariniz resmen psikolojik siddettir. Yok gebe kalamama ihtimali yok psikolojik travma. İnsanin psikolojisine cok fazla zarar vericek sekilde konusuyorsunuz. Yapmayin etmeyin lutfen. Hassas psikolojide olan insanlar var benim gibi. Kim bilir ne kadar kotu hissedecekler kendilerini. Hosunuza mi gidecek? Onlara psikolojik siddet uygulayarak zevk mi alacaksiniz. Yoksa ohh bee kurtajin gebe kalamama etkisini uydurup insanlari etkiledim diyerek kendinizi odullendirecek misiniz. Allah var hanimefendi, ben dini butun bir insan degildim ama kurtajdan sonra fazlasiyla maneviyata yoneldim. Size de tavsiye ederim. Herseyin en doğrusunu Allah bilir eger bir kul yurekten af dilerse Allah affeder, yeter ki kul gercekten pisman olsun. Cok buyuk gunaha giriyorsunuz. Hem insanlara ruhsal zarar vererek hemde kul hakkina girerek. Allah var hanimefendi, Allah var. Yargilayacak olan da imtihan verecek olan da o. Siz degilsiniz.

Farkinda misiniz bilmiyorum ancak bu forumda binlerce kadin var. O kadinlar bebeklerinin kalbi durdugu icin vs kurtaj olmak zorunda kalan ve bundan cok etkilenen anne olmak isteyen kadinlar. Sizin bakis acinizda bu kadinlar da bir daha hamile kalamaz. Bununla birlikte kurtaji secenek olarak goren hemen herkes ben de dahil keske olmasaymis ama olan olmus diyerek basliyoruz sozlerimize. Fakat istenmeyen ve hazir olunmayan bir bebegin dunyaya gelmesinin sakincalarini da gorebiliyoruz..Ancak sizin mantiginizda bakan insanlar o kadar sig bakiyorsunuz ki olaya size gore kadin hamile.kalinca hemen analik zirhina bürünüp savasci olup kosullari düsünmeden üremeli. Kusura bakmayın ama bu geri kafalilik evet.

@ regina phalange
İstiyorlar ki zina yaptığı için cezasını çeksin kürtaj olup cinayet işledim diye kendini yerden yere atsın. Tövbeler etsin hayatı bitsin ilahi adaletle yüzü gülmesin. Bak bunlar olursa burdakiler sevinir içleri soğur. Acıdan ve nefretten besleniyor türk milleti. Vicdan falan sadece saldırmak için kullandıkları bahaneler.
[/QUOTE]
Türk milleti diye genellemesek!!!

Son düzenleme:
Yani su kurtaj konusunda bi ırkçılık yapilmadigi kalmisti. Türk milletinin acidan beslendigi yok. Buraya yazan herkes.Türk degil. Mesela sen de yaziyorsun ve Türk degilsin. Mune nin bir goz atmasi lazim.

Sevişmek için evliliği beklemeyin!!!! bebek olunca napcam madem 2 3 ay var bekleseydiniz o bebeğin günahı çok zordur iyi düşünün günahtır!!

Korunuyorum demis kadin. Baska insanlari yargilamakta ne kadar acelecisiniz ya. Beni de mesela sizin evlat edinmeyip koruyucu aile olmayip cocuk icin tedavi olmaniz irrite etti. Ben 31 yasimda Afrika'da tecavuze ugrayan cocuklar icin bir seyler yapmaya calisayim hamile kalmayayim millet cocuk icin ugrassin oh ne ala hayat. Ama bunu demiyorum cunku hakkim yok cunku bana ne cunku baska kadinlarin secimlerini yargilamak hadsizliktir ve ayrica bana ne.

Size de aynisini tavsiye ederim

Kürtaj olup olmamak kousunda dünya bile adeta ikiye bölünmüşken, bir yanda yaşam hakkı, bir yanda kadın hakkı diyenler birbirini yerken konunun tamamını okumadım ama sanki burda milleti birbirine kırdırmak için açılmış gibi. yoksa zaten sonucu 2 seçenekle bitecek bir şey için (ki doğurma fikri belli ki hiç benimsenmemiş) konu sahibi ne soruyor olabilir? sadece evet kürtaj ol demeyi duymayı mı? kadın hakları, kadın bedeni vb konular en hassas olduğum konulardan biri olmakla birlikte bu konuya bakış açım farklı. o beğenmediğimiz, aile bağları zayıf dediğimiz avrupalı ve amerikalılarda aile büyüklerinden birine bir şey olsa yetişkinler ona bakıyor. ama hastanede,ama evinde. kardeşi bir yakını vefat etse çocuğunu alıp bakıyor. ha bizim gibi ah canımmm,bahtsız nasıl kıyarım gibi cümlelerle değil daha mekanikler. ama altta bir neden var "SORUMLULUK". Yani bir hata yaptım diye hayatım mı mahvolsun? bence benim haklarım benim haklarım diye bağıran bir insan önce "sorumluluk" sahibi olmalı ki bu haklarını gereğince koruyabilsin. bir hata yaptınsa sorumluluğunu alacaksın. ha bu hayatını mahveder mi etmez mi orası senin duruşuna bağlı. bir insanın isteyipte başaramayacağı şey yok bu hayatta. allah korusun tecavüz,ağır hastalık vb durumları dışında tutuyorum tabi.ama "doğsa ne olacak bu ortamda"yı kabul edemiyorum. insan bir yetişkin gibi yaşamayı biliyorsa bir yetişkin gibi davranmayı da bilecek. korunulsa bile hamile kalınabilme ihtimali olduğunu hepimiz biliyoruz değil mi? kesinlikle bebek istemiyorsan ne yapman gerektiğini de biliyorsun bu durumda. tatilini yap, hayatını yaşa eyvallah allah herkese nasip etsin ama sorumluluğunu almayacağın işe girişme. konu sahibinin kararına karışmak kimsenin haddi değil, günümüzde yasalar gayet açık. ancak benim görüşüm bu.

Risk yok mu demek istiyorsun? "Kürtaj ve riskleri" yazin, karsina kocaman bir liste cikiyor. Ayrica HER ameliyatin bir riski vardir. Bunu bilmek icin bir doktor olmak zorunda degilsiniz.

Bu konuda bir cok olmayan var sayimlar yaratiyorsunuz. "Kendi eliyle bebegini bogan nice insanlar"dan tut, istenmeyen sokaga atilan bebekler, yok efendim cocugun hastaligi var, kürtaj olmayacak mi vs vs vs..
Ben sadece konuyla ilgili yorum yapiyorum ve konu sahibinin bize verdigi bilgileri degerlendiriyorum. 25 yasinda, kendisi doktor, sevgilisi en az 25-30 yaslarinda bir avukat, durumlari iyi, saglik sorunlari yok. Nasil bu konuyu bukadar uzatiyorsunuz aklim almiyor? Bize "kendimi hazir hisetmiyorum, sevgilimle tatile bile cikamadim" disinda hicbir somut sebep sunmadi ama siz uzun uzun senaryo yaziyorsunuz. Ha bu arada illa dogursun demiyorum, bazi insanlar keske hic anne olmasa.

Korunuyorum demis kadin.

ilk yazdigi paylasimda hic bu yönde bir sey anlatmadi. Bu yönde tepkiler gelince bunu söyledi ve ben inanmiyorum. Dogru yapildiginda, günümüzün korunma yöntemlere gayet güvenli.

Konu nerden nereye gitmiş hay Allahımm..
konu sahibini bulsa linç edecek bazı üyeler..
herkes de pek bir doğru pek bir ahlak bekçisi
Yıl olmuş 2019 hala evlilik öncesi cinselliği tartışanlar var .. konu sahibi mesleğini eline almış kendi ayakları üzerinde duran hatalarını da doğrularını da göğüsleyebilecek yetişkin bir kadın 18 yaşında yeni yetme bir kız değil ki eleştiriyorsunuz , isteyen sevişir istemeyen sevişmez evlenmeden size ne kime ne ..
olan olmuş maalesef hamile kalmış
Tek yumurta ile hamile kalan dolu insan var ..
Annelik hazır olduğunda layıkıyla yapılabilir ancak çok fazla özveri ister ..
konu sahibi daha önce de yazdım
Hazır olmadan bu ağır sorumluluğa girilmemeli..
ama içinde en küçük acaba varsa ayrı tabi ..
bu arada ben de yıllar sonra tedavi ile hamile kaldım ama kimseden bunun acısını çıkarmam
Herkesin hayatı, şartları farklıdır ve bunu ancak
Yaşayan bilir ..

Aldırın yada aldırmayın diyemem bu sizin kararınız ama bir arkadaşımın başına gelmişti evlilik süresine de henüz zaman olduğu için aldırmak durumunda kaldı. Ama o da hayat boyu unutamayacağınız bir travma olabiliyor psikolojiniz bunu kaldıracak mı, bence evlenmeniz daha mantıklı gibi... zaten 2-3 ay sonra düşünüyormuşsunuz, biraz erken olsun. Şuan sevgilimle tatile bile gidemedik vs gibi şeyleri düşüneceğiniz zaman değil maalesef. Evlenince bebeğinizle gidersiniz. Herşeyin bir çözümü vardır ama bu çözüm intihar olmamalı kesinlikle.

Bu arada yanlis anlasilma olmasin Benim de tedaviyle hamile kalan akrabam var yasadiklari acilara da sahidim hatta onlarin cocuk sahibi olmasini da cok istedim. Kimseyi bu mesajimla uzmek istemem. Acilarini da hafife almak istemem.

Sadece benim de dunya gorusum bu yonde. Kendim de evlat edinmek arzusundayim. Her gun siddet goren kimsesiz cocuklari goruyorum. Konu sahibi zor durumda kalmis bir kadin. Cocuk sahibi olmak isteyip olamayanlarin hakkini gasp eden biri degil. Ayrica cocuk sahibi olmayi kendimiz icin istiyoruz bir gorevi tamamlamak cok ulvi yuce bisey yapmis olmak icin degil. Kendi annelik duygumuz icin istiyoruz.

Siz beni yanlis anlamissiniz. Ben kurtajin hicbir riski yok demedim. İleride hamile kalamama gibi bir probleme yol acmiyor dedim. Kurtaj olduğum vakit en iyi doktorlara gittim ben. Bilgi almak icin. Hatta en en en cok cekindigim konu bu idi. "kurtaj olsam ileride hamilelik zor olur mu?" sorusunu da birden fazla doktora yonelttim. "enfeksiyon ve yapisiklik olmadigi surece hamile kalmakta zorlanmazsin" dedi bir cogu. Hatta uzun uzun anlatti kendi doktorum. Gecen ay 3. Kez kurtaj olan bir kadin geldi dedi. Yani enfeksiyon ya da yapisiklik meydana gelmedigi surece hamile kalamama gibi bir riski bulunmuyor kurtajin. Yanlis bilgi verdiginiz icin alintiladim. Benim gibi kurtaj olan bir suru insan varken bunu herkese acik bir ortamda yazmaniz cok gunah. İnsanlarin uzulmesine sebep olamazsiniz. Ayrica senaryo yazmiyorum. Allah askina bebek istemeyen bir insan o bebege guzel annelik yapabilir mi? O bebege sevgisini verebilir mi? İleride sevgisiz buyumesini mi istiyorsunuz o cocugun. Ama tabi dogarsa dogsun, onemli olan dogmasi. Sevgisiz buyurse buyusun ne olacak. Onemli olan sevgi degil dogmasi zaten. Ayrica bazi insanlar keske hic anne olmasa demissiniz. Kotu soz iki baslidir, biri edene biri edilene. İnsanlarin anne olup olmamasina siz karar vermiyorsunuz. Ben hala soyluyorum Allah var. İnsanlari burada yazdiklari kadar taniyoruz, belki bize yansitmadigi seyler vardir. Bunlari bilemeyiz. Bu yuzden en mantikli olan kendi bilecegi is. Ne yapıyorsa yapsin, Umarim mutlu olur.

Türk milleti diye genellemesek!!!
[/QUOTE]

Yahu ırk olarak türkten bahsetmiyorum bu ülkede büyümüş yetişmiş insanlar hepimiz dahil arabesk bir toplumuz ırkla ne alaka ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…