- 13 Nisan 2015
- 279
- 340
- 53
- Konu Sahibi dangerousangel
-
Yanlis bilgi vermedim. Ben asla tekrar hamile kalamaz demedim, bu yönde bir risk var dedim. Doktorunuz da "enfeksiyon ve yapisiklik olmadigi surece olmaz" demis ve beni dogrulamis, yani enfeksiyon ve yapisiklik olursa, gayet bu risk var. Bunu kürtaj olmadan göz önünde bulundurun dedim.Siz beni yanlis anlamissiniz. Ben kurtajin hicbir riski yok demedim. İleride hamile kalamama gibi bir probleme yol acmiyor dedim. Kurtaj olduğum vakit en iyi doktorlara gittim ben. Bilgi almak icin. Hatta en en en cok cekindigim konu bu idi. "kurtaj olsam ileride hamilelik zor olur mu?" sorusunu da birden fazla doktora yonelttim. "enfeksiyon ve yapisiklik olmadigi surece hamile kalmakta zorlanmazsin" dedi bir cogu. Hatta uzun uzun anlatti kendi doktorum. Gecen ay 3. Kez kurtaj olan bir kadin geldi dedi. Yani enfeksiyon ya da yapisiklik meydana gelmedigi surece hamile kalamama gibi bir riski bulunmuyor kurtajin. Yanlis bilgi verdiginiz icin alintiladim.
..Allah askina bebek istemeyen bir insan o bebege guzel annelik yapabilir mi? O bebege sevgisini verebilir mi? İleride sevgisiz buyumesini mi istiyorsunuz o cocugun ..
Türk milleti diye genellemesek!!!
Toplumca de o zaman. Türk milleti yazarsan is değişiyor.Yahu ırk olarak türkten bahsetmiyorum bu ülkede büyümüş yetişmiş insanlar hepimiz dahil arabesk bir toplumuz ırkla ne alaka ya?
Ay yok biz sizinde ayni frekansta konusamiyoruz. Siz direkt olarak kurtaj olmak gebe kalamamaya yol aciyor gibi bir cumle kullandiniz. Ben size kurtaj sonrasi gelisen enfeksiyon, yapısıklık gibi durumlar gebe kalamamaya yol aciyor diyorum, ben mi anlatamiyorum yoksa siz mi beni anlayamiyorsunuz anlamadim. Valla her insan kucagina alinca degisseydi dunyada bebek olumleri sokaga atilan bebekler olmazdi. Bebegi deli gibi isteyen insanlar bile yeri geliyor bebeklerine kotu davranip bagiriyorlar. Dogurma ihtimalini basindan beri yok sayan, sadece aldirmaya odaklanan bir insan bebegine kesinlikle iyi bir anne olamaz sanmiyorum. Dolayisiyla herkes kendi tercihini yapsin ama buraya gelip de konu sahibini linc etmek cok gereksiz. O dogurunca buradaki dogur diyen insanlar yardim mi edecek, bebegine mi bakacak. Hayır. Burada zibilyon tane konu aciliyor kadinin durumu yok kocasiyla bosanma arefesinde 2 cocugu olan kadina neden cocuk yaptin, korunsaydin diyorlar, korundugu halde aldirmak isteyene de izin vermiyorlar. Sizin bahsettiginiz mesajlari da okudum evet tepki alinca korundum demis gibi geldi ama icini bilemem. Kendim kurtaj oldugumda prezervatif kullaniyorduk ertesi gun hapi almama ragmen hamile kaldim. Belki o da oyledir bunu kesinlikle bilemeyiz. Benim kizdigim tek nokta isteyerek veya istemeyerek kurtaj olan kadinlari etkileyici yazilar yazmaniz. Burada senaryo yazmiyorum, kendi hayatimdan kesitler yaziyorum. Benim gibi bir suru insan kurtajin etkilerini atamamisken lutfen insanlari azarlar nitelikte yazmayin. Bir insani sebepsiz uzmek cok buyuk gunah.Yanlis bilgi vermedim. Ben asla tekrar hamile kalamaz demedim, bu yönde bir risk var dedim. Doktorunuz da "enfeksiyon ve yapisiklik olmadigi surece olmaz" demis ve beni dogrulamis, yani enfeksiyon ve yapisiklik olursa, gayet bu risk var. Bunu kürtaj olmadan göz önünde bulundurun dedim.
Siz hala varsayimlariniza devam ediyorsunuz. Konusahibi yasadigi bu panik ve bu sok ile "hazir degilim yapamam" dedigi icin, cocuk dogdugunda, o cocugu alip sokaga atacak hali yok. Nereden biliyorsun sevgi dolu anne olmayacagini? Belki bebegi gördügündü iyi ki aldirmamisim diyecek? Ben burada sadece yazan bilgilerle yorum yapiyorum. Senaryo yok. Konusahibi deseydi ki 16 yasindayim, liseye gidiyorum, cocuk bakamam caresizim veya tecavüz sonucu hamile kaldim, istemiyorum, tabii ki destek olurdum. Burada keyfi bir durum gördügüm icin destek olmuyorum, benim yorumum kimseyi baglamaz tabi, istedigini yapsin.
Bir an once dugun yap bebekte 7 aylik dogdu dersiniz.kimseye soyleme guvenme yayilirMerhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
Suan Bunu dusuncek durumda degilsunAcele edip evlenelim diyor,ama insanlar mal değil ya anlarlar illaki.ben her şey gönlümce olsun istiyorum apar topar değil
Kullandigim cümle tam olarak bu: "Kürtaj olmanin yaratabilecegi psikolojik bir travmanin yani sira, ameliyatin sonucunda bir daha gebe kalamama gibi bir risk var." Hakli cikmak icin bunu bile inkar ediyorsunuz. Evet, sizinle gercekten ayni frekansta degiliz. Pes diyorum. Konusahibinin fake hesaplari burada yorum yapiyor, begen tusuna fln basiyor diye düsünüyorum. Neyse, siz bildiginizi yapin, takip etmeyecegim bu konuyu artik, zaten söylenecek bir sey yok.Siz direkt olarak kurtaj olmak gebe kalamamaya yol aciyor gibi bir cumle kullandiniz.
Vay be. Yüz yillardir üst düzey bilim insanlari ve teologlar tarafindan tartisilan bu konuyu, siz catir catir bir cümleyle cözdünüz. Helal sizeYazmayayım diyorum da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar ciddi anlamda sinirime dokunuyor. 10 haftalık bir embriyoda beyin, ruh, organ, bilinç hiçbir şey yok. arkadaş cinayet işlemiş olmuyor yani yasal kürtaj yaptırarak. hey allahım.
Rahim gelişimi embriyo ve fetüs olarak gelişim gösterir. Embriyo 10. haftanın sonlarında fetüs olarak görülür ve iç organlar açısından gelişim gösterir. O yüzden zaten 10. haftaya kadar kürtaj yasal olarak kabul edilir.Vay be. Yüz yillardir üst düzey bilim insanlari ve teologlar tarafindan tartisilan bu konuyu, siz catir catir bir cümleyle cözdünüz. Helal size
10 haftalik bir embriyo:
Eki Görüntüle 2298601
Şuan da bilinen anne karnında 4. Hafta da kalbi atmaya başlar. Bundan 30 yıl önce 4 aylıkken falan canlanır diyorlardı. Eminim ki bundan 30 yıl sonra bilim çok daha fazla gelişecek ve döllenme oldugu andan itibaren kalbi atmaya başlar diyeceklerdir . Çünkü Döllenme oldugu andan itibaren büyüyor. Çünkü yaşıyor.Yazmayayım diyorum da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar ciddi anlamda sinirime dokunuyor. 10 haftalık bir embriyoda beyin, ruh, organ, bilinç hiçbir şey yok. arkadaş cinayet işlemiş olmuyor yani yasal kürtaj yaptırarak. hey allahım.
Ee yani? Bu kız 30 yıl daha beklesin mi o zaman :d + döllenme olduğu andan itibaren kalp atmaya başlayamaz çünkü ortada bi kalp yok?Şuan da bilinen anne karnında 4. Hafta da kalbi atmaya başlar. Bundan 30 yıl önce 4 aylıkken falan canlanır diyorlardı. Eminim ki bundan 30 yıl sonra bilim çok daha fazla gelişecek ve döllenme oldugu andan itibaren kalbi atmaya başlar diyeceklerdir . Çünkü Döllenme oldugu andan itibaren büyüyor. Çünkü yaşıyor.
Merhaba 25 yasındayım.sevglimle evlenmek istediğimizden ama babamın onayı olmadığından ama annemle babamın ayrı olduğundan ve babamla ilişkimin çok iyi olmadıgından bahsetmiştim daha önce.sonuc olarak en kısa zamanda evlenmek istiyoruz zaten ama herkesin gönlü olsun her şey içimize sinsin diye biraz beklememiz lazım.
Dün gebelik testi yaptım iki kere pozitif çıktı kan verdim hcg 6700 çıktı sonuç olarak hamileyim.ben ne yapicam şimdi? Ailem böyle bir şeyi asla normal karşılamaz hemen evlenin de demezler,beni öldürebilirler bile kesin reddederler zaten.dahası ben anne olmaya hiç hazır değilim atamam bile yeni yapıldı her şey oldu bittiye gelsin de istemiyorum.allahım napicam ben.intihar etmemek için kendimi zor tutuyorum lütfen bana yardım edin,taşlamayın lütfen zaten psikolojim yeterince darma duman.
30 yıl önce 4 . Ayda kalbi atmaya başlar diyorlardı. Şimdi ise 4. Hafta diyorlar. 30 yıl sonra ise ne diyeceklerini bilemeyiz.Ee yani? Bu kız 30 yıl daha beklesin mi o zaman :d + döllenme olduğu andan itibaren kalp atmaya başlayamaz çünkü ortada bi kalp yok?
Sonuç?Ne alaka? Siz 10. Haftada
30 yıl önce 4 . Ayda kalbi atmaya başlar diyorlardı. Şimdi ise 4. Hafta diyorlar. 30 yıl sonra ise ne diyeceklerini bilemeyiz.
Şimdi anlatabilmişimdir umarım.
Hanımefendi bu mesajınızda 10 haftalık bebekte hiçbir şey yok yazmışsınız. Bunu neye dayanarak yazdınız. şuanda 4. Haftada kalbi atmaya başlandığı bilimsel olarak tespit edilmiş diyorum. siz burada kafadan atmışsınız. Kafanıza göre söylemlerde bulunarak bir bebeğin hayatıyla oynuyorsunuzYazmayayım diyorum da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar ciddi anlamda sinirime dokunuyor. 10 haftalık bir embriyoda beyin, ruh, organ, bilinç hiçbir şey yok. arkadaş cinayet işlemiş olmuyor yani yasal kürtaj yaptırarak. hey allahım.
Evet günahtan bahsediyorum ama bir insani bakamayacagi halde dogurmaya tesvik etmiyorum. O cocuga bakamasa, sokaga biraksa siz mi alip sahipleneceksiniz. Lafa gelince mangalda kul birakmazsiniz, icraata gelince aman korunsaydin da dogurmasaydin dersiniz. Din uzerinden insanlarin uzerine yuklendiginiz icin dini kelimeler kullaniyorum. Varsin kendimi hakli cikarmaya calisayim en azindan sizin gibi insanlara dogurmak istemedigi bir bebegi zorla vicdan yaptirarak dogurtmaya calismiyorum. Allah akil fikir versin, bir de bana fake diyorsunuz, once bir yazdiklarima bakin ondan sonra fake diyin. Sizin gibi biriyle tartisacak degilim merak etmeyin.Kullandigim cümle tam olarak bu: "Kürtaj olmanin yaratabilecegi psikolojik bir travmanin yani sira, ameliyatin sonucunda bir daha gebe kalamama gibi bir risk var." Hakli cikmak icin bunu bile inkar ediyorsunuz. Evet, sizinle gercekten ayni frekansta degiliz. Pes diyorum. Konusahibinin fake hesaplari burada yorum yapiyor, begen tusuna fln basiyor diye düsünüyorum. Neyse, siz bildiginizi yapin, takip etmeyecegim bu konuyu artik, zaten söylenecek bir sey yok.
Not: Sürekli agzinizda "günah" lafi var. Konuyu din ve inanc'a cekmek istemiyorum, ama kürtaj olmak bu durumda sevap mi ki, cok rahat evet ol diyebiliyorsunuz?:) Hic samimi degilsiniz.
Hanımefendi bu mesajınızda 10 haftalık bebekte hiçbir şey yok yazmışsınız. Bunu neye dayanarak yazdınız. şuanda 4. Haftada kalbi atmaya başlandığı bilimsel olarak tespit edilmiş diyorum. siz burada kafadan atmışsınız. Kafanıza göre söylemlerde bulunarak bir bebeğin hayatıyla oynuyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?