Hamileyim ve boşanmak istiyorum ama bebeğim için susuyorum

Seyhan9119

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
23
32
3
34
slm ben 7 aylık evliyim ama neredeyse 7 ayın er ayında ağlayarak geçirdim. bu 7 ayda hayattan soğudum, hayyallerim her şeyim bitti. Neymis benim annem beni bütün akrabalarıma çağırmış hiç müsait misiniz diye sormamıs gittiğimiz de ilk aylarda el öpmeye çağırdı akrabalarım onlara gittik ama gitmez olaydık bayramda götürdü hala bunu başıma kalkıyor ben çalışıyorum günlük 5 te çıkıyorum ve boş olduğum günlerde de hep anneme git evde yanlız kalma diyordu ben de sinir oldum artık ya ben yalnız kalmayı seven bir insanım o aralar annesi kız kardeşine gitti benimde o gün dersim erken bitiyor çıkınca dedi kardeşime git ben gitmek istemiyorum annemgile gitmek istiyorum dedikçe git gitmem derken çünkü hoşlanmıyorum ya o zaman dedi annengile gidersen orda kal gelme bir daha dedi öyle mi dedim tamam gidiyorum gelmiyorum bir daha derken ben akıllı dayanamadım ve aradım gel al felan diye sonra ailesiyle geldi annesi bana nasıl kızıyor neymiş ben kocamın sözünü dinlememisim neymis benim aklım s......k de geziyormus ben bu hakaretleri haketmediğim halde gittim onlarla ki o zaman hamile de değildim. Ondan sonra bir ay kadar iyi oluduk ama sonrasında gene tartışmalarımız başladı hep aile problemlerimiz benim bileziklerimle araba almaya karar verdik kalan üstünü de babam bankadan kredi çekti simdi biz ona ödüyoruz. Eşim bir ara benden işi bırakmamı istedi ve benim haberim yokken okulu aramıs işte isten ayrılırsa sözlesme iptal olur mu diye dedim sen nasıl bana sormadan ararsın ya neyse okulun muhasebesiyle de babam tanışıyorlar bir ara telefonda konusurken babama söylemnis senin kız ayrılmak istiyormus diye ki bende asla ayrılmak istemiyorum zaten ne olduğum belli değil neyse babam öğrenmis oldu ve tekrar esimle konusmaya geldiler oğlum esin ayrılırsa ev kira araba taksidi nasıl ödeyeceksiniz dediler ki bunu benim ailem bizi düsündükleri için dediler yani her gelip gittiklerinde evime bir seyler alırlar ki evimin çoğu esyasını benim babam almıstır. gelinliğime varana kadar babam yarısını ödedi. ama neymis benim babam böyle yaparak onu boyunduruk altına almaya çalısıyormus da o yüzden ödeyemeyeceğini bildiği halde almıs ki ben isten çıkmayım beni mecburen çalıstırsın. babamdan herif diye söz ediyor ya neymis ben ne zaman onu son noktasına getirsem ya da dövmeye kalksa hemen çıkıp geliyolarmıs kızımızı üzme yoksa götürürüz diye yok sessiz kalacaklardı. Neymis benim aklım ilkokul çocuğunda olan akılmıs neymis benim kafamı gözümü kırmak istiyormus ama Peygamberimizin sözü geliyormus aklına neymis ben ciğersimisin o kadar klırıldım ki bir de bana diyor ki benden bir sey saklama dedim ki ben sqana güvenmiyorum ki artık sen o söylediğim sözü döndürüp dolastırıp geri söylüyorsun dedim o da diyor insallah sakladıpın her sey için cehennemde yanarsın böyle bir düsünce böyle bir zihniyet var mı ya bilmiyorum kendimi çok kırılmıs hissediyorum bazen yanına gidesim gelmiyor ama diyorum ya çocuğum için ama bir gün tak derse bilmiyorum ben çok yoruldum artık. Sizce ne yapmalıyım?

Gerçekten çok zor. Sağlıksız bir ilişki içinde dertler hep birbirini kovalar gider. Acaba profesyonel birinden bir yardım mı alsanız.

esin cok zor insan ve dirdirci galiba.Once bir aile danisamanina gidin,bir deneyin.Hakinizda hayirlisi.

kusura bakma ama ıslak odunla dövülecek kocan var.. sen çalışan ailesi arkasında olan bir kadınsın.. sırf hamileyim die bu rezilliği yaşamaya devam etmekse niyetin durma devam et.. çocuğunun bu adamla aynı evde yaşadığında ruh sağlığının iyi olabileceğine inanıyor musun?

Şiddet sadece fiziksel değil psikolojik olarakta birine uygulanabilen birşey ve buna maruz kalıyorsunuz, hemde hamile halinizle. Sizi dinlemeyip, büyüklerinizi saymaması ( ki peygamberin sözlerini hatırlıyor ama büyüklerimize saygı göstermemiz gerektiği hususunda niye böyle davranıyor) hakaret ve tehditlerde bulunması.. Bu ilişki de saygı denen şey kalmamış ki bence en önemli unsurlardan biri. Kendince üzerinizde baskı kurmaya çalışıyor sanırım. Ve sanırım sizin ailenize karşı maddiyattan dolayı anlam veremediğim bir şekilde eziklik yaşıyor, parayı sorun yapıp babanıza bu şekilde davranmasından bunu çıkardım.
Hem çocuğunuzun geleceği ve büyüyeceği ortamı düşünün hemde kendi hayatınızı.
Sadece okuduklarımdan tam ortamı ve nasıl bir insan olduğunu bilemiyorum eşinizin, ilk etapta tekrar konuşmayı deneyin, ne kadar üzüldüğünüzü, bunlara niye gerek olduğunu, gerçek sorunun ne olduğunu, üzüldükçe karnınızdaki ikinizin çocuğunuzun da bunlardan etkilendiğini, ikinizin ilk önceliğinin şu an başka anlaşmazlıklar değil bu bebek olduğunu hatırlatın. Şu an sahip olduğunuz en değerli ve öncelikli ailenin üçünüz olduğunu..
Umarım sözler kalbine dokunur..
Bunların işe yaramadığı durumda da ben sizin yerinizde olsam yardım almaya çalışırdım artık, eşinizi bilmiyorum nasıl tepkilerde bulunur vs ama ben olsam boşanırdım ve tüm adımlarda etrafımda devamlı güvenliğimi sağlayacak insanlar bulundurmaya çalışırdım.

size şunu yapın bunu yapın demek doğru değil ama okuduklarımdan çıkardığım ortamla kendi alacağım kararı yazdım.
umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda

ah bu kaynanalar. ne zaman vazgeçecekler ne zaman gelinlere rahat bırakacaklar. her şey onlardan başliyor

Bilmiyorum ama artık eşimden de soruyorum çok zor gidiyor evliliğim kafayı yemek üzereyim anlayacaginiz

Ben konuşmayı denediğim de artık şöyle bir sey oluyor ben a derken o b diyor bu şekilde tartışma başlıyor yani nasıl olduğunu bende anlamıyorum benimde sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam size ben ona kaç defa fırsat verdim kaç defa acaba değişir mi beni biraz olsun anlar mis ama değişeceğine umudum kalmadı afedersiniz sabah kalktığımda yüzüne bakıp oh bu benim eşim deyip sevdiğim adamı istemiyorum sanki belki bu aralar kırgın oldugundandir ama icimde yaşama sevinci diye bir sey kalmadı artık bu şekilde cocuguma m kadar verimli olacağım bende bilmiyorum ama dediğini gibi bir psikologdan yardım almayı bende istiyorum artık.

Inanmiyorum ki kocamın ve ailesinin şöyle bir düşüncesi var çocuk hata yaptığında dovulebilir ki ben buna son derece karşıyım biz daha bunun için de tartışacağız biliyorum benim çocuk eğitimi de karisacaklar yok benim kadesim şöyle yapar sende yap vs vs

allahım bu kaynanalar ve koca aileler bizden uzak tut allahımmmmmmmmmmmmmm. ben de bı psikolog arıyorum. eşime söledım zaman dalga geçıyor benımle ...........

allahım bu kaynanalar ve koca aileler bizden uzak tut allahımmmmmmmmmmmmmm. ben de bı psikolog arıyorum. eşime söledım zaman dalga geçıyor benımle ...........
Ben şimdi annemgildeyim ve beni bu hamile halimle ne arıyor m soruyor bende çocuğumu ayrı bir ailede yetiştirmek istemiyorum kafam çok karışık. Stresten zaten zarar veriyorum.

Ben şimdi annemgildeyim ve beni bu hamile halimle ne arıyor m soruyor bende çocuğumu ayrı bir ailede yetiştirmek istemiyorum kafam çok karışık. Stresten zaten zarar veriyorum.
sakıııııııııın kardeşım stress yapma. eğlen .çık dışarı. keyfıne bak. ben hamıleydım kaynana ıle uturuyorum neler yaşadım ne stress yaptım 4 duvar arası kaynana bı tarafa koca bı tarafa . ailem memlekette. burda gurbattayım. neleeeeeeeeeeeeeeeer yaşadım psikolojı olarak. bılıyormusun stresten bende ne çıktı hamıleyken?????????? çocugum stresten otistik çıktı çocuğum 4 yaşında gırdı hala bu sıkıntı ıle uğraşıyorum. onların yuzunden. sakın stress yapma kardeşım . bırak her şey allaha. gunahın ve karnındakı çocuğu alsınlar . çok uzuldum şimdi

Elimde değil ki kardeşim şimdi ve şeye rağmen gururumu ayaklar altına alayım döneyim sırf cocugum babasız buyumesin istedim ama haklı olarak ailem de şimdi diyorlar yeter artık o gelsin özür dilesin öyle gönderirim o da inatçı gelmiyor ki gelmem diyor sen gel diyor ben birde günlük en az 5-6 sigarayı da iciyorum yani yoksa kafayı yiyecegim.

AYYY CANIM KARDEŞİM SİGARAYI İÇME ÇOCUĞUN İÇİN. KUSURA BAKMA BI SORU SORACEĞİM, KAYNANA ILE MI UTURUYORSUN?? SİZİN PROBLEMİNİS TAM OLARAK NE KOCAN İLE????

Gerçel şu ki kadın iyi olursa erkek de iyi oluyor kadın biraz surat etse tamam evde huzursuzluk başlıyor. Hamilesin zpr olacak biliyorum ama ona iyilikle yaklaşığ tatlı tatlı konuşursan senin için de yuvan için de herşey sah güRzel olacaktır. Sonra tatlılaştığınız bir vakitte güzellikle arzularını beklentilerini ona söylersin.

Bence bu iş tatlı dille hallolur. Evet eşin zor biri ama sen onu düzeltebilrsin. Bazen biz hanımlar da ufak şeyleri büyütüyoruz beyler onun sorun olduğunu dahi görmezken...

Bebek olduktan sonra ilk aylar tantananız çoğalabilir ama sonra babalık onu olgunlaştırır diye umut ettim. Çokca dua et vazgeçme pes etme hemen.. eşin öyle ruh hastası psikopat biri de değil

BENCE GUZEL KARDEŞİM DOĞRU SÖYLEDİKLERINIZ HER ŞEY FADAKARLIK ILE IYI GİDER. AMAAAAA EĞER ERKEK TARAFI YADA KADIN TARAFI HER ŞEYE KARIŞIORSA EVLİLİK ZOOOOOR Bİ ŞEKILDE GIDER. BENCE ONLARDAN UZAKLAŞABILERSEN UZAĞA GIDIN. BU SORUNLAR ÇOOOOOOOOK YAŞADIM HALA YAŞIYORUM. KOCAN SENI SEVIYORSA KISKANŞLKTAN HER ŞEY YAPIYORLAR. EĞER KAVGA EDIYORSANIZ SIK SIK BU GELİNDEN HAYIR GELMEZ. ONUN İÇİN NE KADAR UZAK KALIRSANIZ KENDI EVINIZ KENDI DUZENINIZ O KADAR IYI SIZIN İÇİN. GUZEL KARDEŞIM. YENI ALLAH YARDIMCI OLSUN HEPIMIZE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…