Hamileyim ve her gün stres oluyorum

Yasamzor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2022
25
13
3
45
Merhaba arkadaşlar,
Hamileyim ve hamileliği yariladim. Eşimin ailesi ile genel olarak sıkıntılar var. Her şeye alınıp bana karşı birlik olup tepki gösteriyorlar. Bayramdan önce de eşimin dedesi geldi para vermiş ona. Eşimin kardeşi de paranın 100 eurosunu çekip elinden almış. Eşim de madem aldın sende kalsın demiş. Sonra eve geldi anlattı ben de dedim ki biz o paraları çocuk için biriktiriyoruz neden verdin git geri al. O da geri almaya gitti. Çocuk için biriktiriyoruz geri ver demiş. Ben koltukta uzaniyordum. Kardeşi getirip tepemden aşağı attı. O andan sonra eşime kızdım utanmiyo ne biçim davraniyo kaç yaşında insanım dedim. Eşim ısrarla diyo ki kafana atmadı sehpaya attı. Yani kafama atması için illaki başıma mi denk gelmesi lazim. Ondan sonra eşimin ailesi kardeşleri hepsi bir anda bana kızıp kustuler. Hepsi burnundan soluyor. Hepsi Instagram'da insanlara fazla değer vermeyin şöyle olur böyle olur gibi hikayeler paylaşmaya başladı. Bişey demedim. Eşime de kızgınlıklarini belli edip üstüme kiskirttilar. Bu halimle o da geldi durmadan bana kızdı. Senin yüzünden diye diye bı kaldı. Her gün üzüldüm ağladım. Bayramda ailemin yanına gittik o zaman eşimle aramız iyiydi. Bayram dönüşü eve geldik yukarı babasının doğum gününe çıktık adam iyiydi bişey demedi. Annesi çıktığımızdan beri söylenmeye başladı. Yüzü bı karış sürekli çocuğunu koruyo. Yok kardeşi çok üzülmüş yok aile bütünlüğü bozulmuş ailesi gitmiş. Hep oyle şeyler diyo. Anneler günü için eşim hediye almıştı onu bile denemedi. Normalde onunla konusuyolar ben çıkınca yukarı kadın eteğindeki taşları bir bir döktü. Ben bişey demedim aşağı indik. Eşim başladı yine bana kızmaya. Ben de dedim kendi yaptiklarini çuvala basiyolar benimkileri hemen duvara asiyolar. Onlar da zamanında evlenirken beni çok uzduler gelinlik son provasina geç kalıyorum dedim diye bile bana kustuler kizdilar o gün çok ağlamıştım. Evi biz tadilat yaptiricaz deyip sözlerini tutmadilar kredi çekip eşinle yaptırdık. Ailemle kavga ettiler arkalarından konuştular. Ben evliliğim bozulmasın diye bişey demedim. Kendi yaptıklarının üstünü kapatıp ben küçük bişey deyince bile hemen kızıp kustuler bana. Hemen laf söylediler. Ben bunları dedim eşime. O da diyo ki eskiler acilacaksa senin annen de benim ablamın nisanda astigi isimli balonları aşağı almış resim çekinmek için. Neymiş düğünde takıdan sonra annem ablasını gelin odasına almamış takıları sayarken. Sen damat halinle o telasta bunları görmüş olamazsın dicektim. Çünkü ben o heyecan ve telasta bu küçük ayrıntıları görmedim. Belli ki ablası ve annesi bunları ona söylemiş. En ufak bir şeyi bile söylemişler. Bunları duyunca çok şaşırdım o telaş ve heyecan halinde insanlar hiçbir şeye dikkat etmezken onlar fırsat kollamis resmen. Siz söyleyin bu durumda napmaliyim sürekli üzülmekten bıktım. Eşim hep üstüme geliyor. Bı hamilelik yaşayamadım. Eşim de ailesine çok düşkün beni savunduğu yok.

Bu nedir ya hamile bir kadına böyle mi davranılır. Kusura bakmayın ama sorun eşinizde. Ailesine bu kadar yüz vermese cesaret edipte böyle davranamazlar. Kukla olmuş eşiniz resmen ailesinin ağzına bakıyor böyle eş mi olunur ya. Çekin açık açık konuşun, ailesinide asla alttan almayın onlar bir söyleniyorsa siz iki söylenin çenelerini kapatın. Yoksa siz bir şey demedikçe bunlar daha çok tepenize çıkar arsızlar. Bırakın barışmasınlar sizde küsün kafanız rahat olur hiç değilse. Ne o öyle afra tafrayla gelip benim paramı triple geri verecek onu o paralarla boğarım ya!!

Ben kus olunca eşim de sürekli bana tantana yapıyor. Senin yüzünden ailem benimle konuşmuyor yok şöyle yok böyle diye. Kaç yıldan beri bunlarla uğraşıyorum sürekli. Diyorlar ki siz öyle yapmasaydiniz biz size o paranın on katını verirdik. Ben kimseden para istemiyorum ki. Benim derdim eşimin düşüncesizligi. Çocuğumuzu düşünmeyin kardeşini düşünmesi. Hala bizim çekirdek aile olduğumuzu kabul etmiyor. Annesi de diyor ki çekirdek aile istiyodun ya al sana çekirdek aile diyor bı de eşime. Anladığım kadarıyla en baştan beri annesiyle ablası bu fikirlerle doldurmuslar onu.

Ben kus olunca eşim de sürekli bana tantana yapıyor. Senin yüzünden ailem benimle konuşmuyor yok şöyle yok böyle diye. Kaç yıldan beri bunlarla uğraşıyorum sürekli. Diyorlar ki siz öyle yapmasaydiniz biz size o paranın on katını verirdik. Ben kimseden para istemiyorum ki. Benim derdim eşimin düşüncesizligi. Çocuğumuzu düşünmeyin kardeşini düşünmesi. Hala bizim çekirdek aile olduğumuzu kabul etmiyor. Annesi de diyor ki çekirdek aile istiyodun ya al sana çekirdek aile diyor bı de eşime. Anladığım kadarıyla en baştan beri annesiyle ablası bu fikirlerle doldurmuslar onu.
Böyle biriyle evli kalmak zor olsa gerek insan önce evinin içindekileri düşünür sonra diğerlerini. birde bebeğiniz olacak ne diyeyim inşallah düzelir ama zor.

Böyle biriyle evli kalmak zor olsa gerek insan önce evinin içindekileri düşünür sonra diğerlerini. birde bebeğiniz olacak ne diyeyim inşallah düzelir ama zor.
Ben de bilmiyorum evet çok zor böyle biriyle evli kalmak eşim annesi kardeşleri yeğenleri için her dediklerini yapar. Küçücük çocuğun bile her istediğini yapiyo sanki babası yokmuş gibi. hamile olmasaydım artık dayanamazdim bunlara. Çocuk varken de nasıl dayanicam bilmiyorum. Anneme de anlatıyorum o da bana kizdi. Ben bunları dinlemek istemiyorum artık dedi. Anlatacak kimsem de kalmadı. Ben de buraya yazdım. Artık tek dileğim Allah'tan sabır ve onlar icin de Allah'ından bulmaları. Her gün dua ediyorum Allah'ından bulsunlar diye.

Eşinize parayı veren öz dedesi, bu adam yetişkin anlık bir durum ile kardeşine vermiş olabilir bundan size ne? Burda eşinizin kendi kazancı yok, sizin kendi kazancıniz da yok eeee? Daha doğmamış çocuğun rızkını(başkasına ait bir para ile) gözetmek adı altında eşinizi kardeşinden o parayı geri istemek zorunda bırakmak ve göndermek çok yanlış olmuş. Yazık günah ya kim bilir nasıl utandı geri isterken. Sanki 7 kat yabancı, o para çocuk doğunca size bir şekilde dönerdi keşke bu kadar fevri olmasaydiniz. Yahu geri dönmese ne olur, adamın kardeşi 100 Euro ya mi bağlı çocuğunuzun bütün geleceği. Diğer tummmm konuları bilmem haklisinizdir ama bu konuda bence değilsiniz.

Eşimin kardeşi de paranın 100 eurosunu çekip elinden almış. Eşim de madem aldın sende kalsın demiş. Sonra eve geldi anlattı ben de dedim ki biz o paraları çocuk için biriktiriyoruz neden verdin git geri al. O da geri almaya gitti. Çocuk için biriktiriyoruz geri ver demiş. Ben koltukta uzaniyordum. Kardeşi getirip tepemden aşağı attı. O andan sonra eşime kızdım utanmiyo

Eşime de kızgınlıklarini belli edip üstüme kiskirttilar. Bu halimle o da geldi durmadan bana kızdı. Senin yüzünden diye diye bı kaldı. Her gün üzüldüm ağladım

Eşim başladı yine bana kızmaya. Ben de dedim kendi yaptiklarini çuvala basiyolar benimkileri hemen duvara asiyolar
Esin gazla calisan bir bireymi 🤢

Eşinize parayı veren öz dedesi, bu adam yetişkin anlık bir durum ile kardeşine vermiş olabilir bundan size ne? Burda eşinizin kendi kazancı yok, sizin kendi kazancıniz da yok eeee? Daha doğmamış çocuğun rızkını(başkasına ait bir para ile) gözetmek adı altında eşinizi kardeşinden o parayı geri istemek zorunda bırakmak ve göndermek çok yanlış olmuş. Yazık günah ya kim bilir nasıl utandı geri isterken. Sanki 7 kat yabancı, o para çocuk doğunca size bir şekilde dönerdi keşke bu kadar fevri olmasaydiniz. Yahu geri dönmese ne olur, adamın kardeşi 100 Euro ya mi bağlı çocuğunuzun bütün geleceği. Diğer tummmm konuları bilmem haklisinizdir ama bu konuda bence değilsiniz.
Teşekkür ederim ben de sonradan öyle düşündüm ne yalan diyeyim eşimin de gidip alacağını düşünmedim. Genelde dediğimi yapmaz. Bir de çocuk için biriktirdik hep paraları düşünmediğini düşündüm. Evlendigimizden beri hemen hemen her paramızın yarısını ailesine verdi. Zor durumdalar diye. Biz zor durumdayken de para istemedigimiz halde bizde para yok dedenden iste dediler. Geçmiş çok yoğun ve kırıcı olunca sürekli tek başıma müdahale etmek zorunda kalınca insan böyle oluyor işte. Fikriniz için tekrardan teşekkür ederim. Ben de sonrasında çok düşündüm olmamaliydi farkındayım. Ama ailesinin bu kadar uzatmasinin sebebinin başka şeyler de olduğunu düşünüyorum. Eşimin en son dedikleri beni hayrete düşürdü açıkçası. Taaa düğünden beri neleri düşünüp söylemişler.

Eşimin genel olarak kendi fikri yoktur hep başkalarının fikrini söyler onlarla hareket eder. Ona kalsa çok zeki biri ama ben objektif düşündüğümde onun için hiç de öyle biri değil. Kendine güveni az biri.
Boyle mutlu olmamaniz cok olagan kim ne dese onu yapiyor olmazki boyle Birde uzak dahi oturmuyorsunuz ailesine
Basetmeniz cok cok zor kus kalmaniz en temizi bayramlasmaya gittiniz diye aranizi yumusatmayin

Boyle mutlu olmamaniz cok olagan kim ne dese onu yapiyor olmazki boyle Birde uzak dahi oturmuyorsunuz ailesine
Basetmeniz cok cok zor kus kalmaniz en temizi bayramlasmaya gittiniz diye aranizi yumusatmayin
Benim umurumda degil inanın ne halleri varsa görsünler ama eşim sürekli başımın etini yiyor kardeşini arıyormuş teli açmıyor diye suçlu benim senin yüzünden diyor.ben de diyorum ki madem ben gondermisim seni benimle konuşmasın seninle konuşsun diyorum. Amacın buydu zaten dimi ailemle konusmamakti diyor. Bizi birbirimize katmakti diyor. Ne diyim ben şimdi bu adama. Ben onun kafasında hep kötüyüm. Bu fikirleri de ailesi soktu kafasina kesin haberim yok ama öyle bence. Çıkılmaz bir durum işte.

Teşekkür ederim ben de sonradan öyle düşündüm ne yalan diyeyim eşimin de gidip alacağını düşünmedim. Genelde dediğimi yapmaz. Bir de çocuk için biriktirdik hep paraları düşünmediğini düşündüm. Evlendigimizden beri hemen hemen her paramızın yarısını ailesine verdi. Zor durumdalar diye. Biz zor durumdayken de para istemedigimiz halde bizde para yok dedenden iste dediler. Geçmiş çok yoğun ve kırıcı olunca sürekli tek başıma müdahale etmek zorunda kalınca insan böyle oluyor işte. Fikriniz için tekrardan teşekkür ederim. Ben de sonrasında çok düşündüm olmamaliydi farkındayım. Ama ailesinin bu kadar uzatmasinin sebebinin başka şeyler de olduğunu düşünüyorum. Eşimin en son dedikleri beni hayrete düşürdü açıkçası. Taaa düğünden beri neleri düşünüp söylemişler

Teşekkür ederim ben de sonradan öyle düşündüm ne yalan diyeyim eşimin de gidip alacağını düşünmedim. Genelde dediğimi yapmaz. Bir de çocuk için biriktirdik hep paraları düşünmediğini düşündüm. Evlendigimizden beri hemen hemen her paramızın yarısını ailesine verdi. Zor durumdalar diye. Biz zor durumdayken de para istemedigimiz halde bizde para yok dedenden iste dediler. Geçmiş çok yoğun ve kırıcı olunca sürekli tek başıma müdahale etmek zorunda kalınca insan böyle oluyor işte. Fikriniz için tekrardan teşekkür ederim. Ben de sonrasında çok düşündüm olmamaliydi farkındayım. Ama ailesinin bu kadar uzatmasinin sebebinin başka şeyler de olduğunu düşünüyorum. Eşimin en son dedikleri beni hayrete düşürdü açıkçası. Taaa düğünden beri neleri düşünüp söylemişler.
Yoruma empati kurarak kibarca cvp verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Benim yanlış bulduğum nokta gidip istemek zorunda kalmasiydi sadece oda hesapta olmayan bir para olduğu için. Genel olarak haklısınız, o para haricinde sizin kendi birikiminizi sürekli paylaşmak kabul edilemez bir yere kadar kabul edilir. Sizde dolmussunuz anlaşılan buda patlama noktası olmuş. Tek tavsiyem haklarınızı savunurken gerçekten haklı pozisyonda olmanız. Şuan bir koz vermiş oldunuz, anlık ofkeniz sayesinde sürekli kotuleneceksiniz. Bir olay karşısında önce ne kadar haklı olduğunuzu düşünüp ona göre davranırsanız eşiniz de sizi suclayamaz. Yoksa hep koz ellerinde olur ve bu evliliğinize ciddi zararlar verir. Gerçekten haklı olduğunuzda dik durursaniz zaten verecek karşılık bulamazlar ve sizin bu durumunuza onlar düşer.

Benim umurumda degil inanın ne halleri varsa görsünler ama eşim sürekli başımın etini yiyor kardeşini arıyormuş teli açmıyor diye suçlu benim senin yüzünden diyor.ben de diyorum ki madem ben gondermisim seni benimle konuşmasın seninle konuşsun diyorum. Amacın buydu zaten dimi ailemle konusmamakti diyor. Bizi birbirimize katmakti diyor. Ne diyim ben şimdi bu adama. Ben onun kafasında hep kötüyüm. Bu fikirleri de ailesi soktu kafasina kesin haberim yok ama öyle bence. Çıkılmaz bir durum işte.
Aile olmayi tek kendi ailesi saniyor sanirim
Siz deyinki hakli oldugum parami istedim madem seni cok seviyorlar seninle konussunlar
Ben zorlami susturdum onlari konusmuyorlar iste seninle daha hala sen onlar icin ugrasiyorsun madem cok eksikligini hissediyorsun git onlarla coz problemini
Ayrica hamileyken boyle seyleri nasil yasatir size sizin ucunuzun de bir aile oldugunu hatirlatin ona

Yoruma empati kurarak kibarca cvp verdiğiniz için ben teşekkür ederim. Benim yanlış bulduğum nokta gidip istemek zorunda kalmasiydi sadece oda hesapta olmayan bir para olduğu için. Genel olarak haklısınız, o para haricinde sizin kendi birikiminizi sürekli paylaşmak kabul edilemez bir yere kadar kabul edilir. Sizde dolmussunuz anlaşılan buda patlama noktası olmuş. Tek tavsiyem haklarınızı savunurken gerçekten haklı pozisyonda olmanız. Şuan bir koz vermiş oldunuz, anlık ofkeniz sayesinde sürekli kotuleneceksiniz. Bir olay karşısında önce ne kadar haklı olduğunuzu düşünüp ona göre davranırsanız eşiniz de sizi suclayamaz. Yoksa hep koz ellerinde olur ve bu evliliğinize ciddi zararlar verir. Gerçekten haklı olduğunuzda dik durursaniz zaten verecek karşılık bulamazlar ve sizin bu durumunuza onlar düşer.
Öyle değil işte bı kere aileme çok kötü davrandılar annem evden gitti onlar yüzünden o gün eşime demişler ki ya karını bosucaksin ya bizi unutacaksın eşim ağlayarak geldi yanıma ben napicam diye ben de dedim ki yürü başka eve tasinalim hala hayır dedi ben ailemi bırakmam dedi o anda elimden tutup beni başka yere götürmesini o kadar çok istedim ki ailesine ağızlarının payını vermesini ama o yapmadı. Annemin evden gitmesine sebep oldukları yetmiyor gibi utanmadan arkasından konuştular. Bı kere dedim annemin arkasından konuştunuz diye. Öfkeyle olur öyle şeyler deyip geçiştirdiler. Onlar haksızken bile haklı çıkarlar. Ben gerçekten haklı olduğumda bile şöyle de yapabilirdin dediler bana. Ben konuşmak görüşmek istemiyorum. Tek duam eşimin bana ve çocuğumuza bağlı olması. Artık isim dualara kaldı.

Aile apartmanında oturuyorsunuz sanırım, onun da etkisi var bence bu kadar evliliğinizin içinde olmalarında. Eşiniz size ne kadar değer verip hassas davranırsa aileside öyle davranır. İş eşinizde bitiyor.

Aile olmayi tek kendi ailesi saniyor sanirim
Siz deyinki hakli oldugum parami istedim madem seni cok seviyorlar seninle konussunlar
Ben zorlami susturdum onlari konusmuyorlar iste seninle daha hala sen onlar icin ugrasiyorsun madem cok eksikligini hissediyorsun git onlarla coz problemini
Ayrica hamileyken boyle seyleri nasil yasatir size sizin ucunuzun de bir aile oldugunu hatirlatin ona
Öyle desem de eşim anlamayacak bir insan inanın bana. Ne bileyim ailesi büyü mü yapmış ya. Diğer kardeşleri annesini yerden yere vuruyor takmıyor bı eşim bu kadar bağlı. Annesiyle babası kavga etse evde suratı asık oturan biri yani. Onlarin problemini bile ev içine yansıtıyor.

Öyle desem de eşim anlamayacak bir insan inanın bana. Ne bileyim ailesi büyü mü yapmış ya. Diğer kardeşleri annesini yerden yere vuruyor takmıyor bı eşim bu kadar bağlı. Annesiyle babası kavga etse evde suratı asık oturan biri yani. Onlarin problemini bile ev içine yansıtıyor.
Bu sorunu cozmeden rahat etmeniz cok cok zor umarim bir yol bulursunuz
Cocukta olsa degismeyecek boyle seyler simdiden baslasaniz fena olmaz bazi seylere gerekirse kavga buyusun ama sizi anlasin

Aile apartmanında oturuyorsunuz sanırım, onun da etkisi var bence bu kadar evliliğinizin içinde olmalarında. Eşiniz size ne kadar değer verip hassas davranırsa aileside öyle davranır. İş eşinizde bitiyor.
Evet evlenirken bunu kabul ettiğim için çok pişmanım şimdi keşke ayrı ev isteseydim. Ben sınır koymaya çalıştıkça onlar özel hayata saygı göstermeyip sürekli gidip gelmek istediler. Müsait değilim deyince de kötü gelin oldum. Ben banyodayken misafirliğe geldikleri bile oldu öyle diyeyim. Banyodan cikiyodum eşim diyodu ki annem geldi. Yani özel hayat diye bişey var.

Back
X