Hamileyim ve Kaynanam Psikolojimi Bozdu

Kızlar hamilelikte var tabi çok hassasım ben ilgi beklerken , üstüne niye gelmiyorsun diye surat yapıyor bana.
Evlerimiz çok yakın , 50 mt var aramızda ve kendi evimiz, eşim hayatta taşınmaz. :(
Ben cevap vermedikçe üstüme geliyor. Ne yapsam , nasıl yapsam bilmiyorum.

Bebeğime yatak yapacakmısın diye sordum, bana çeyizinde niye getirmedin dedi. Çok tuhaf bir kadın ama benim yanımda böyle
eşimin yanında hep duygu sömürüsü yapıyor. Eşimle paylaşsam da annem öyle şey yapmaz diyor.

En kötüsü de paylaşabileceğim kimsem yok hep içime atıyorum. Anneme anlatıp önü üzmek istemiyorum.

Tek isteğim eşimin adaletli olması , annesini kırmadan beni savunması, haklıdan yana olması.

Görümcelerim çoook fena , buraya gelince yerlerinden kalkmazlar, anneleri boşverin yapsın diyor kızlarına benim için... Nasıl insanların eline düştüm bilmiyorum.

Sizi cidden anlayamadim. Oncelikle benden is bekliyor diyorsunuz, hem de bana yardimlari yok diyorsunuz. Is beklemek varsa siz de onlardan bekliyorsiknuz. Kimse kimsenin isini yapmaya mecbur degil. Bebege yatak yapacàk misikn diye sormussunuz o da ayniyla cevap vermis. Bebegin ihtiyaclarini niye baskalarindan bekliyorsunuz??? Ayrica adetse bebek takimini anneanne yapar bildigim. Cok beklentiye girmissiniz. Beklenyi ile mutluluk ters orqntilidir. Eviniz ayri, esiniz destek ee bebek de yolda. Daha bir evlilikten nrf berkliyorsunuz ki. Gorumcrlerim evimi toplamiyor diye uzulurseniz dahà cooook uzulursunuz.
Evlrnirkrfn veya hamile kalurken onlarà sormadigimiza gore yapmadiklarindà da uzulecek bozulàcak birsey yok. Yardim ederlerse de onlarin incrligi.

Allah yardimciniz olsun benimde kaynanam 5 gelini var o 5 gelininin icinden bana seslenir hep sunu getir bunu yika bulasiklari kaldir vs diye cok zoruma giderdi ben hamile olmama ragmen kaynanam beni mutfaga sokar yemek yaptirirdi ama eltim hamile olunca hasta numarasi yapip gecer görumcemin odasina uzanirdi kendini nazli yapardi ee öyle olunca daha bir kiymet gördu tabi hep numara
ama en sonunda dayanamayip söyledim teyze tek gelinin ben degilim diger 5 inede söyle dedim tabi esimde onu uyardi en kucukleri esim olabilir ama kimsenin hizmetcisi degil kalkip kendi islerini yapsinlar esime bidaha seslenme dedigi gunden beri kadin biraz adeletli davranmaya basladi... haa bazen hatirlatmak yuzlerine vurmak gerekiyor böyle seyleri cunki unutuyorlarmi islerine mi gelmiyorlar bilmiyorum ama bir sure sonra yine aynisini yapiyorlar
sizde sessiz kalmayin kendinizi ezdirmeyin cekin bir köseye icinizdekileri önce tatli dille söyleyin olmadi elinizi masaya vurun yoksa ileri gidiyorlar hergun 1 adim daha

Kızlar hamilelikte var tabi çok hassasım ben ilgi beklerken , üstüne niye gelmiyorsun diye surat yapıyor bana.
Evlerimiz çok yakın , 50 mt var aramızda ve kendi evimiz, eşim hayatta taşınmaz. :(
Ben cevap vermedikçe üstüme geliyor. Ne yapsam , nasıl yapsam bilmiyorum.

Bebeğime yatak yapacakmısın diye sordum, bana çeyizinde niye getirmedin dedi. Çok tuhaf bir kadın ama benim yanımda böyle
eşimin yanında hep duygu sömürüsü yapıyor. Eşimle paylaşsam da annem öyle şey yapmaz diyor.

En kötüsü de paylaşabileceğim kimsem yok hep içime atıyorum. Anneme anlatıp önü üzmek istemiyorum.

Tek isteğim eşimin adaletli olması , annesini kırmadan beni savunması, haklıdan yana olması.

Görümcelerim çoook fena , buraya gelince yerlerinden kalkmazlar, anneleri boşverin yapsın diyor kızlarına benim için... Nasıl insanların eline düştüm bilmiyorum.

seni anlıyorum maalesef! bizde kendi evimizde olduğumuz ve eşimin doğup büyüdüğü mahallede e tabi kira vermeden yaşadığımız için mümkün değil taşınmaz burdan. devlet memuru olup birimiz il dışına atanırsak ayrı tabi. bunun için çabalıyorum ben de. gelelim konuya..seninkine benzer sorunlardan kızım 3 aylıkken sütüm kesildi stresten.ve ben çocuğumun anne sütünden mahrum kalmasının hakkını helal etmiyorum kv me. ben de tam uyuşmuş sayılmam tabi ama 5 sene sonunda yavaş yavaş öğreniyorum takmamayı. eşim de bişeylerin farkında artık bana onun hissedebileceği şekilde saldıramıyo kv. ama o yokken tırnakları çıkıyo hemen. ama artık ben de çıkarıyorum. En büyük silahım "bir anne baba yaşlılığı için sabır bırakmalı evlatlarında!" demek. bu zamana kadar terbiyemi hanımefendiliğimi bozmak istemedim ama hanımefendilik bir işe yaramıyo bu mevzuularda. akıllıca, eşine sezdirmeden sen onları zayıf noktalarından vuracaksın. çare bu. ama sakın eşini ne onlarla ne kendinle karşı karşıya getirme. dediğim gibi akıllıca! bu arada sakın bebeğe yatak yap falan filan zerre bi beklentin olmasın. yaparsa al yapmazsa kendin yap.ondan hiçbişe bekleme. unutma o sana muhtaç aslında sen ona değil!

3 senedir o kadar çok şey yaşadım ki , karman çorman , ordan burdan yazdığım içinde beni anlamayan arkadaşlar olabilir.
Yatak meselesi , bizde adettir kaynana yapar, eşim annem senden bekliyordur , bir sor dedi diye sordum ama sormaz olaydım.

Bu psikolojik baskıyı anca yaşayan bilir. Görüyorsunuz , yaşıyorsunuz ama ispat edemiyormusunuz kimseye , çünkü sizleyken farklı
davranıyorlar.

Allahtan dileğim eşim yanımda olsun , adaletli olsun. Çok yıprandım çok. Kaynanam ve görümcem her şeyimle alay edip gülüyorlar.
kendilerine eğlence buluyorlar...

Arkadaşların dediği gibi kesinlikle kimsedn bişey beklememek gerekiyormuş. Yalnız olduğumu farz etmem lazım ama , kendilerini incitmeyen
yormayan bu insanlar yeri geliyor, benim hayatımla , evimle ilgili fikir yürütüp ahkam kesiyor...

Keşke taşınsak çoooook uzaklaraaaaaaaa

bence fazla iyi niyetlisiniz
benim eşim de tabiri caiz ise biraz anacıdır ilk zamanlar yapmaz etmez derdi hep hala da der de bazı şeyler gözünün önünde oldukça oda anladı

biraz dişinizi gösterin bak o zaman sinerler cazgırlığa vuracaksın böylelerine...
onlar kim ki sizin arkanızdan gülüyorlar alay ediyorlar

ayrıca bebeğin olunca mesafeni korumazsan daha çok şeyler yaşarsın,
lafı gerektiği yerde yapıştırın ki akıllansınlar ay çok kızdım :47:

Kaynanam psikolojimi alt üst etti. 3 senelik evliyim ve hamileliğimin son günlerini geçiriyorum.
3 senedir hep arkamdan eşimi doldurmaya çalışıyor. bunu fark ettiğimde çok üzülmüştüm , çünkü yüzüme öyle gülüyorki.
Kulaklarımla duymasam şahit olmasam belki yine inanmazdım.

Hamileliğim boyunca ne kaynanam nede 2 görümcem (2side bekar ve ve 29- 23 yaşlarındalar) bir şeye ihtiyacım varmı diye sormadılar. kaynanam kızım olacağını öğrendiğinden beri morali bozuk zaten. her doktora gidip gelmemde ilk sorusu kız mı oluyor.
Psikolojik baskısı çok fazla evlerimiz çok yakın. beni iş yaparken görünce eve kaçıyor. Fakat ben bir yere gidersem hemen eşimi arıyor nereye gidiyor ? haberin var mı? O kadar yoruldum ki bu ikiyüzlülükten , eşime çok duygu sömürüsü yapıyor, biz tartışınca keyfi yerine geliyor. çok garip şeyler yapıyor. Hamileyim ve bunları kafama çok takıyorum , neden böyle yapıyorlar neden bu kadar ilgisizler , hala benim gidip onla ilgilenmemi bekliyor. Çok yoruldum , bebek doğunca nasıl olacak , neler gelecek başıma düşünemiyorum. Allahtan eşim o kadar takmıyor bunları ama asla haklının yanında olamıyor.

Ne yapacağım bilmiyorum. Anlatsam daha bitmez.. :(

Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.hamileliğin son günleri olduğu için biraz fazla kafana takıyorsun galiba.anlattıklarına bakılırsa haklısın ama şu an düşünmen gereken şey çocuğun.hem sen huzursuz olunca çocuğunda huzursuz olur.o yüzden çocuğuna daha da odaklanmaya çalış.biraz daha rahatlarsın takmamaya çalışırsın.

Büyük konuşmak istemiyorum ama ben hamile olucam varya herkesi mum dikerim etrafımda kusura bakmayın siz hala yatak döşek derdindesiniz.. Bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza alın keyfinize bakın siz onları o kadar önemsemişsiniz ki görümcelerim çok fena diyorsunuz.. Siz gerektiği yerde tavrını koyabilen mesafeyi ayarlayabilen biri olsaydınız onlar fena olsalar nolur olmasalar nolur..

Back
X