Hamileyim ve sigara içiyorum

Insallah bırakırsınız demeye geldım. Cok zor oldugunu kendımden bılıyorum ama ıcınızdekı can ıcın herseye deger

Ben hamileyken zarari olmasin diye cay ve kahve içmiyordum ki siz sigara diyorsunuz lütfen bırakın yazık gunah

Sigaranın hamilelikteki yan etkilerine bi bak istersen. Çevremde var. Çocuk asla buyumuyor gelişmıyor yasıtlarından o kadar geri ki. Daha kötü sonuçlarda olabilir. Sigaram evladından önemli mi. Dayan 8 ay sık dişini. Sonra vicdan azabı çekmek var. O çocuğun hakkı üzerinde

7 haftalık hamileyim ve bir türlü sigarayı bırakamadım. Bir günde 1.5 paket bitirirdim şimdi yarım pakete düşürdüm. Lütfen bana öyle şeyler yazın ki çat diye keseyim sigarayı.
Ne diyelim afiyet olsun :/ kendine ne yaparsan yap ama başka birine bunu yapmaya hakkın yok bunu göz önünde bulundurursan belki kolay olur.

7 haftalık hamileyim ve bir türlü sigarayı bırakamadım. Bir günde 1.5 paket bitirirdim şimdi yarım pakete düşürdüm. Lütfen bana öyle şeyler yazın ki çat diye keseyim sigarayı.
Sakat kalma ihtimali çok düşük bi ihtimal değil bilesin... arkadaşımın çocuğu sakat hatta beyin dokusunun çoğu zarar görmüş şekilde doğdu günde en fazla 1 ya da 2 tane iç.

Gunde 1.5 paket mii
Siz kendinize bile acımamıssınız cok yazık
Çevremde sigadan dolayı akciğer kanseri olup cok acı çekerek ölenler oldu onkoloji bolumlerini ziyaret edin derim..bebek saglıklı gibi görünüp dogsa bile ciğerlerinde cok ciddi hasarlar bırakacağı kesin.

Şimdi aklıma geldi hamileyken paket paket sigara içen bir komsumuz vardı o bebek buyudu ama 30 lu yaslarda genetik olmayan bir kanser turunden vefat etti. Bence anne karnında bu bebeklerin dna sı bozuluyor ve kansere daha erken yaslarda yakalanıyorlar

Ciddi migren ağrıları ve böbrek rahatsizligimdan dolayı çok ciddiiiii sancılar çekiyorum yine de parol dahi almak istemiyorum bebeğime zarar veririm diye.
Kahveyi çok severim hayatımdan çıkardım
Cips bagimlisiydim 17 hafta değil gebelik tedavisine başlamadan günler önce bıraktım daha da ağzıma sürmedim
Bazı şeyler keyfi olmamalı bu süreçte
Ve hala şuna anlam veremiyorum içmek istediğim zaman buraya girip yazdıklarınızı okurum diyorsunuz, bebeğinize vereceğiniz zararı bizim aciklamamiza gerek yok bence

Suan kendi zevkinizi değil bebeği düşünmek zorundasiniz.
Isterek veya istemeyerek hamile kalmanız bunu değiştirmez.

işte öyle olmuyor maalesef evet zararlı olduğunu biliyorum ki gebeyken sigara içenleri hep kınamışımdır nasıl içebiliyolar diye nasıl diyim hani meyve falan kokar canınız ister ya sigarada öyle benim için aşeriyomuşum gibi ama inşallah içmicem elimde olan paketi kırıp attım burayıda okudukça hiç içesim gelmiyo şu an

Kendinize hakaret yazdirarak aşamazsınız bunu.
Oncelikle kabul edin.
Kendinizi, bebeginize yaptığınız bu haksızlıkla kabul edin.
Eve doğru olmayabilir ama yapıyorsunuz. Bu sizi kotu anne yapmaz, bebeğini düşünmeyen bir anne yapmaz.
Sadece sigara icen bir anne yapar.
Sucluluk duygusu, bağımlılığı artırır. Bu yuzden kendinizi suçlamayın bence.
Cat diye bırakmanin degil, her gun 1 tane azaltmanın pesinde olun. Yoksunluk krizine girerseniz 3 gun hic icmeyip, bir gunde 5 paket icebilirsiniz. Bu daha tehlikeli.
Gunde 10 taneye indirmişsiniz. Kendinize kucuk hedefler koyun. 5 gun boyunca 9dan fazla icmeyecegim deyin. Sonra 8e indirin, bu şekilde.

Kvlidemin komsusu ikiz bebeklere hamile oldugu halde gunde 1 paket sigarasini bırakmadı, ustelik 2 yasinda bir bebegi daha vardi. Ikizler acil sezeryanla erken doğdu ve cesitli sorunlarla kuvezde yatiyorlar hala. Korkutun dediginiz icin yaziyorum.
Hadi kendinize acımıyorsunuz karninizdaki sabinin ne suçu var?
Size tamamen muhtac ve bagli durumdayken hem de...

Allen Carr’ın sigarayı bırakmanın kolay yolu diye kitabı var int sipariş verebilirsiniz. Onunla bıraktım bir aydır hiç içmiyorum

Hamileyken sigara içen, ya napiyim birakamiyorum diyen kadinlari çok bencil, çok acımasız buluyorum. Ne hakkiniz var buna? Kocanizla sevişip hamile kaliyorsunuz. Planliysa da sirf anne olmak icin bunu yapiyorsunuz. Çocuğa sordunuz mu zehirlenerek büyümeyi, astım olmayi ya da sakat kalmayi kabul ediyor musun diye? Sormadan onu bu hayata mecbur ediyorsunuz. Bencilliğin daniskası. Sirf kendi keyfiniz icin sigaranızdan kopamiyorsunuz. çocuğunuzun bu hayati yasamasina razısınız. Insanlar antidepresan bırakıyor. Bu kadar mi acizsiniz? İgrenc kokuyorsunuz. Nefesiniz elleriniz saçınız leş gibi kokuyor. O cocuk doğunca anne kokusu diye bunlari mi alacak? Annelik kutsaldir deyip duruyoruz ama bu sekilde bir annelik kutsal mi sizce? Bile isteye bebegine zarar veren bir anne nasil kutsal olur?

Bunu okuduktan sonra hamile olmadığım halde benim bile bırakasım geldi

Bırakın anne karnındaki bebeğe zararını, gebelik öncesi anne ve babanın kullandığı sigara bile bebeğin DNA hasarıyla doğmasına, ileride pek çok hastalığa yakalanmasına sebep olabilir. Gebelik planlarken sigarayı eşimle beraber bıraktık. Evet hamileliğiniz plansız olmuş ama öğrendiğiniz an ağzınıza sürmemeniz gerekirdi. Gebelik bulantınız da mı yok ben 7 haftalıkken yolumu değiştirirdim yolda sigara içen birini gördüğümde. Eşimin yanında içildyse kokusunu alırdım duş almadan odaya almazdım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…