Hamileyim..

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Evet bugün öğrendim hamile olduğumu..
1.5 yıllık evliyim..
2 ay önce yumurtalıklarımın tam gelişemediğini öğrenince doktorum klomen kullandırdı ona rağmen çok büyğmemişti yumurtalıklarım bende o korkuyla korunmadım ve hamile kaldım..
Yani hem istiyordum hemde kafam karışıktı çünkü henüz genç olduğumu da düşünüyordum anne olmak için (25)..
Allah isteyen herkese nasip etsin ama ben bugün ögrendigimden beri o kadar karışık duygular içindeyim ki basım ağrıyor su an ..
Henüz atanamadım puanım elimde kadro bekliyorum..
Bütün bunlar anne olma , kariyerimi etkileyecek mi düşüncesi , çok gencim erken mi vs ağlamaklıyım..
Duygularım çok karışık saçma sapan bişeyler yazıyorsam kusura bakmayın..
Benimle aynı duyguları yaşayanlar oldu mu aranızda ??

Evet bugün öğrendim hamile olduğumu..
1.5 yıllık evliyim..
2 ay önce yumurtalıklarımın tam gelişemediğini öğrenince doktorum klomen kullandırdı ona rağmen çok büyğmemişti yumurtalıklarım bende o korkuyla korunmadım ve hamile kaldım..
Yani hem istiyordum hemde kafam karışıktı çünkü henüz genç olduğumu da düşünüyordum anne olmak için (25)..
Allah isteyen herkese nasip etsin ama ben bugün ögrendigimden beri o kadar karışık duygular içindeyim ki basım ağrıyor su an ..
Henüz atanamadım puanım elimde kadro bekliyorum..
Bütün bunlar anne olma , kariyerimi etkileyecek mi düşüncesi , çok gencim erken mi vs ağlamaklıyım..
Duygularım çok karışık saçma sapan bişeyler yazıyorsam kusura bakmayın..
Benimle aynı duyguları yaşayanlar oldu mu aranızda ??
Madem hazır değilsin niye korunmadın.
Bazı insanlar anne olmasın lütfen.
Ben bebeğimin kakasının sarısına kurban olurum.
Tarzı yorumlara hazır ol arkadaşım.
Sebebini merak ediyorsan son konuma bakabilirsin..
Rabbim hakkında hayırlı ve en güzel olanı versin. Kendine zaman tanı kötü düşünme lütfen.
Bir de 1.5 yıllık evliymişsin.
Ben 8 aylık evli olmama ve bu 8 ayın sadece 2 ayını eşimle geçirmiş olmama rağmen 5 haftalık gebeliğimde düşük yapınca sevindim diye ne kadınlığımın sorgulanmadığı kaldı ne anneliğimin...

Oncelikle tebrik ederim merak etmeyin birkac gune hepsini kafanizdan atip guzel hayallere dalacaksiniz:) bende ogrendigimde cok karisiktim ertesi sabah gercek miydi ruya miydi diye dusundum gercek oldugunu anlayinca hungur hungur bide aglamistim ama istemedigimden degil insanin kafasinda acabalar ve soru isaretleri olunca duygularini nasil disa vuracağını da sasiriyor sanirim. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin bence yasiniz da cok iyi anne olmak icin:)

Rabbim hakkında hayırlı ve en güzel olanı versin. Kendine zaman tanı kötü düşünme lütfen.
Ben bebeğimi istemiyor değilim ama öğrendiğimde sevinçten çok endişeye kapıldım bilmiyorum bu beni kötü bi anne adayımı yapar ..
Sadece tahmin etmiyordum hemen kalabileceğimi o yüzden öyle yazacak olanlar yargılamasınlar sadece bu endişelerin korkuların geçici olduğunu bu duyguları başkası da yasadımı öğrenmeye , rahatlamaya ihtiyacım var.

Oncelikle tebrik ederim merak etmeyin birkac gune hepsini kafanizdan atip guzel hayallere dalacaksiniz:) bende ogrendigimde cok karisiktim ertesi sabah gercek miydi ruya miydi diye dusundum gercek oldugunu anlayinca hungur hungur bide aglamistim ama istemedigimden degil insanin kafasinda acabalar ve soru isaretleri olunca duygularini nasil disa vuracağını da sasiriyor sanirim. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin bence yasiniz da cok iyi anne olmak icin:)
Çok teşekkür ederim evet tamda anlattığınız gibiyim ..
Evet olsun istiyordum kararsızlıkta vardı ama hemen olacağını düşünmemişim yeteri kadarda kendimi hazırlayamamışım sanırım..
İyi geldi yazdıklarınız umarım bende güzel seyler hissederim..
Sizde saglıcakla alın bebişinizi kucağınıza insaallah :)

Ben bebeğimi istemiyor değilim ama öğrendiğimde sevinçten çok endişeye kapıldım bilmiyorum bu beni kötü bi anne adayımı yapar ..
Sadece tahmin etmiyordum hemen kalabileceğimi o yüzden öyle yazacak olanlar yargılamasınlar sadece bu endişelerin korkuların geçici olduğunu bu duyguları başkası da yasadımı öğrenmeye , rahatlamaya ihtiyacım var.
Ben 5 haftalık minik bir gebelik süreci yaşadım.
Onda bile endişelerim kaygılarım çoktu.
Bebeğimin büyüdüğünü okulda öğretmeninden tokat yediğini filan düşünüp üzülüyordum :)
Buna benzer konu açmıştım, arkadaşlar sağolsun normal olduğunu söylemişti.
Bilmediğimiz bir dünyaya adım atmak gibi anne olmak.
Bilinmeyen ürkütüyor insanı ama Allah büyük bir şekilde su akıyor yolunu buluyor insan istediğinde.

Ben 5 haftalık minik bir gebelik süreci yaşadım.
Onda bile endişelerim kaygılarım çoktu.
Bebeğimin büyüdüğünü okulda öğretmeninden tokat yediğini filan düşünüp üzülüyordum :)
Buna benzer konu açmıştım, arkadaşlar sağolsun normal olduğunu söylemişti.
Bilmediğimiz bir dünyaya adım atmak gibi anne olmak.
Bilinmeyen ürkütüyor insanı ama Allah büyük bir şekilde su akıyor yolunu buluyor insan istediğinde.
Evet sanırım öyle ..
Ben su an daha çok hayatım nasıl şekillenecek , kendime ait bi hayatım kalmayacak tarzı korkular yasıyorum ..
İşimi elime alamadım ya tamamen engellenirsem diye korkuyorum..
Hayırlısı olur insaallah ..

Öğrendiğimde yaşadığım endişeyi aynı şekilde eşim de yaşamıştı. Ben iyi bir anne olacak mıyım, kısıtlanacak olmak beni bunaltacak mı vs tarzı endişeler yaşamıştım eşim ise sağlıklı olacak mı korkusu.
Kaygı üretmeye kalksak şurada yüzlerce üretebiliriz :)
En iyisi güzel düşünmek, hazır istenen bir bebekmiş.

Evet sanırım öyle ..
Ben su an daha çok hayatım nasıl şekillenecek , kendime ait bi hayatım kalmayacak tarzı korkular yasıyorum ..
İşimi elime alamadım ya tamamen engellenirsem diye korkuyorum..
Hayırlısı olur insaallah ..
Şu hayattan çıkardığım bir ders, hah tamam şimdi oldu diyemiyor insan :)
Atanayım sonra rahatım diyorsun bu kez borçlar vs başlıyor. Örnek; ben.
Yani her şeyin dört dörtlük olmasını beklemek çok realistçe olamıyor.
Siz istediniz ve gebesiniz bunun tadını çıkarın.
Ben süpriz gebelik yaşadığım için ne hissettiğimi bilemiyordum.

Hisleriniz normal. Birde doktorla konuşup hemen olmayacağını anlayınca kendinizi o yönde sartlandırmış olmanız çok olası. Hazırlıklı değildiniz hemen olmasına belkide.
Zamanla alısacaksınız. Kaygılarınız geçecek

Bende hazır değilken ikinci bebeğime hamile olduğumu anladım,hatta testleri tekrar tekrar yaptım,inanmadım. Pozitif çıktı eşime söylemedim. Doktora gittim orada keseyi görünce,doktor ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorunca "bilmem eşimle bir konuşayım"deyip çıkmıştım.
Damdan düşmek gibiydi benim için. Şimdi gün sayıyorum. Kaldı 3 ayım,sabırsızlıkla heyecanla bekliyorum.
Hayırlısı olsun,sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Öğrendiğimde yaşadığım endişeyi aynı şekilde eşim de yaşamıştı. Ben iyi bir anne olacak mıyım, kısıtlanacak olmak beni bunaltacak mı vs tarzı endişeler yaşamıştım eşim ise sağlıklı olacak mı korkusu.
Kaygı üretmeye kalksak şurada yüzlerce üretebiliriz :)
En iyisi güzel düşünmek, hazır istenen bir bebekmiş.
Evet aynı korkular ..
Demek ki herkes azıyla çoğuyla bu hisleri taşıyor..
Evet çok şükür istenen bi gebelik bi tık erken gelip bizi şaşırtsada :)

İstemiyorum diye bişey yazmadım korkularımdan bahsettim..
İstedim ki korunmadım zaten ama kararsızdım ve su an endişeliyim ..
Beni anlayabilecek insanlarla dertleşmek istedim..
Korku duymanız normal yasınız da çok genç .
Elbette ki sorunlar çıkacak ortaya bir insan geliyor . Ama maddi olarak çok sıkıntı yoksa gerisi aşılır bence .

Hisleriniz normal. Birde doktorla konuşup hemen olmayacağını anlayınca kendinizi o yönde sartlandırmış olmanız çok olası. Hazırlıklı değildiniz hemen olmasına belkide.
Zamanla alısacaksınız. Kaygılarınız geçecek

Bende hazır değilken ikinci bebeğime hamile olduğumu anladım,hatta testleri tekrar tekrar yaptım,inanmadım. Pozitif çıktı eşime söylemedim. Doktora gittim orada keseyi görünce,doktor ne yapmayı düşünüyorsunuz diye sorunca "bilmem eşimle bir konuşayım"deyip çıkmıştım.
Damdan düşmek gibiydi benim için. Şimdi gün sayıyorum. Kaldı 3 ayım,sabırsızlıkla heyecanla bekliyorum.
Hayırlısı olsun,sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.

Evet tam olarak o ikileme düştüm olmayacak korkusu oluşmuştu ..
İstiyorduk ama bu kadar erken olması sanırım sok etkisi yarattı ..
Hayırlı olsun evladınız bu arada bende güzel düşüncelere o kavuşurum insaallah yakın zamanda.

Konudan bağımsız olarak soruyorum bunu okuyanlara.
2018 yılında diyelim x kişisi anne olmak istiyor bu çok normal ise y kişisi anne olmak istemiyorsa bu neden şükürsüzlük vicdansızlık olarak algılanıyor. Korunma yöntemlerinin hiçbiri %100 korunma sağlamazken bu sert eleştiri niye hiç anlamıyorum herkes o an anne olmaya hazır ve nazır beklemek zorunda mı.

Bir de 1.5 yıllık evliymişsin.
Ben 8 aylık evli olmama ve bu 8 ayın sadece 2 ayını eşimle geçirmiş olmama rağmen 5 haftalık gebeliğimde düşük yapınca sevindim diye ne kadınlığımın sorgulanmadığı kaldı ne anneliğimin...

Yanlis anlamayin kesinlikle sizi yadirgamiyorum. Ama birde soyle dusunun istemedigi halde hamile kalan bircok kadin varken , gece gunduz dua eden olsin diye yalvaran ama olmayan kadinlar var. Bizimde isyanimiz sizlere degil bu duzene.. cunku cevremde kendi istegiyle 5 kere yasal disi yollardan temin ettigi ilaclarla dusuk yapmasina ragmen cocugu olan insanlar var.. Yeter artik dogurmak istemiyorum diyen insanlar var. Bende evlendigimde esimle doya doya herseyi yasamak istedim sukur ki yasadim da. Ama kk cocugu olmayan o duygusal kadinlarla dolu olunca dogal olarak bu tepkilere maruz kalmaniz normal. Umarim yanlis anlamassiniz

Konu sahibine gelince onu da anliyorm ben bile 4 senedir olmamasina ragmen acaba diyorum ama bu duygular gecicektir.. gonlunuzu ferah tutun

Back
X