Hamileyim..

Anne olmak ya da anne adayı olmak, full pozitif duygularla, sevgi bulutlarıyla dolu olmak değil bence. Negatif duygular, endişeler, şüpheler sizi kötü biri yapmaz. Anne olmanın korkutucu tarafları da var çünkü. Her bebek bir mucize, şartlar ne olursa olsun onu koşulsuz seveceksiniz elbette. Ama aynı zamanda çok zor ve hayatınızı değiştiren bir şey. Kafanızın karışması, korkmanız, endişelenmeniz o kadar normal ki. Karnımda ikinci çocuğum var, normal yollarla hamile kalamıyordum, ilki tüp bebek. İkinci için de tüp bebeğe başvuracaktık ama biraz daha bekleyelim diyorduk. Ama bu arada da normal yollarla olursa olur riskini de göze almıştık. Ona rağmen hamile kaldığımı öğrendiğimde bir tırstım. Büyük bir haber, hayatın değişiyor çünkü. Bilinçli bir insansanız, artısıyla, eksisiyle her şeyi düşünüyorsunuz. O yüzden içinizde gel gitler oluyor. Bunlar çok çok normal. Hayat hiç bir zaman dört dörtlük olmuyor ama şu an sorun olan bazı meseleler de zamanla çözülüyor. Buna inanın. İçinizdeki iyi ve kötü tüm duyguların normal olduğunu bilerek, onları kabullenin ve hepsiyle birlikte iyi bir anne olacağınıza inanın. Kariyer sahibi insanlar sadece çocuksuz insanlar değil. Halletmeniz gereken daha çok şey olacak, belki biraz daha yorulacaksınız ama sonuçta başaramamanız için bir engel yok.

öncelikle endişe etmeyın onunuzde 8 ay var eğer sınava gıreceksenız ders çalışın bol boll bunu size yaşattığı için sadece Allah a şükredin....

ç
Evet bugün öğrendim hamile olduğumu..
1.5 yıllık evliyim..
2 ay önce yumurtalıklarımın tam gelişemediğini öğrenince doktorum klomen kullandırdı ona rağmen çok büyğmemişti yumurtalıklarım bende o korkuyla korunmadım ve hamile kaldım..
Yani hem istiyordum hemde kafam karışıktı çünkü henüz genç olduğumu da düşünüyordum anne olmak için (25)..
Allah isteyen herkese nasip etsin ama ben bugün ögrendigimden beri o kadar karışık duygular içindeyim ki basım ağrıyor su an ..
Henüz atanamadım puanım elimde kadro bekliyorum..
Bütün bunlar anne olma , kariyerimi etkileyecek mi düşüncesi , çok gencim erken mi vs ağlamaklıyım..
Duygularım çok karışık saçma sapan bişeyler yazıyorsam kusura bakmayın..
Benimle aynı duyguları yaşayanlar oldu mu aranızda ??
cocuğunuzun olmasını istediğinizden emin değilseniz neden korunmadınız
korunmadan sevişince çocuk oluyo malum.
burada kaç yıl bekleyen uğraşan anne olmak isteyen insan var biliyor musunuz ? nisbet eder gibi yazı yazmışsınız.

1.5 yıllık evliyim..
2 ay önce yumurtalıklarımın tam gelişemediğini öğrenince doktorum klomen kullandırdı ona rağmen çok büyğmemişti yumurtalıklarım bende o korkuyla korunmadım ve hamile kaldım..
Yani hem istiyordum hemde kafam karışıktı çünkü henüz genç olduğumu da düşünüyordum anne olmak için (25)..
Allah isteyen herkese nasip etsin ama ben bugün ögrendigimden beri o kadar karışık duygular içindeyim ki basım ağrıyor su an ..
Bütün bunlar anne olma , kariyerimi etkileyecek mi düşüncesi , çok gencim erken mi vs ağlamaklıyım..
Hayırlı olsun, daha çok yeni bir haber olduğu için kafanızın ve duygularınızın karışık olması normal. Bebeğinizin kalp atışlarını ilk kez duyduğunuz gün tüm karışıklıklar bitiyor, yerini bebekle ilgili heyecan ve endişeye bırakıyor :) Endişe dediğim geleceğine yatırım yapalım, odasını şöyle alalım, ismini ne koyalım gibi:)

Hayırlı olsun, daha çok yeni bir haber olduğu için kafanızın ve duygularınızın karışık olması normal. Bebeğinizin kalp atışlarını ilk kez duyduğunuz gün tüm karışıklıklar bitiyor, yerini bebekle ilgili heyecan ve endişeye bırakıyor :) Endişe dediğim geleceğine yatırım yapalım, odasını şöyle alalım, ismini ne koyalım gibi:) Benzer duyguları bende yaşamıştım, anlıyorum seni bu yüzden seni yargılayanları da dikkate alma. Sonuçta ilk hamilelik, önünde bilmediğin daha önce hiç yaşamadığın bir süreç var bu bile insanı karışık duygular hissetmeye yönlendirir.

İlk hamile kaldığımı öğrendiğimde aynı duyguları yaşadım bir değil bin tane sorular , kafam karman çorman. Sevinmelimiyim? Üzülmelimiyim?

Sevineceksem neye sevinicem, üzüleceksem neden üzülücem? Saçma bir psikoloji:))

Oysa bile isteye yaptık biz bunu.

Ben şimdiden alışmaya başladım , eminim kucağıma alınca dünyalar benim olacak.

Senin için de aynı şey geçerli kucağına alınca çok farklı olacak.

Ben bebeğimi istemiyor değilim ama öğrendiğimde sevinçten çok endişeye kapıldım bilmiyorum bu beni kötü bi anne adayımı yapar ..
Sadece tahmin etmiyordum hemen kalabileceğimi o yüzden öyle yazacak olanlar yargılamasınlar sadece bu endişelerin korkuların geçici olduğunu bu duyguları başkası da yasadımı öğrenmeye , rahatlamaya ihtiyacım var.

Açıkçası istediğim halde bu duygulara kapılmıştım. Acaba hazır mıyım,erken mı oldu düşünceleri en başından sonuna kadar vardı ara ara. Bunlar çok normal belki hayatın istediği gibi gitmediğinden yada hazır olmadığından. Anne olmaya doğana kadar hazır olmuyoruz zaten :) doğduktan sonra bambaşka oluyor ama orası kesin :emir_bebek:
Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim:anneadayı:

Ben 5 haftalık minik bir gebelik süreci yaşadım.
Onda bile endişelerim kaygılarım çoktu.
Bebeğimin büyüdüğünü okulda öğretmeninden tokat yediğini filan düşünüp üzülüyordum :)
Buna benzer konu açmıştım, arkadaşlar sağolsun normal olduğunu söylemişti.
Bilmediğimiz bir dünyaya adım atmak gibi anne olmak.
Bilinmeyen ürkütüyor insanı ama Allah büyük bir şekilde su akıyor yolunu buluyor insan istediğinde.
Hahahhah yaaaa kaygi boyle bisey iste :) ayyyni ben biliyorum konunu. Gulduysem sinirden hep..ah anlatinca bana gülüyorlar eşim, arkadaşlarim. "Allah baska dert vermesin" diyorlar ama ah bu derdi de ceken anlar. Ben de daha olmayan gebelikte gebe kalmisim dogurmusum buyumus de okulda arkadasi itmis de okulu "basma" planlari yapiyorum icimden :) Aile birligine uye olur her gun okulda olurum diyorum. Ah..bunlar gibi nicesi..Cok yipratiyor insani bunlar.Bunlar panik de degil nasil desem hüzün benim için.

Madem hazır değilsin niye korunmadın.
Bazı insanlar anne olmasın lütfen.
Ben bebeğimin kakasının sarısına kurban olurum.
Tarzı yorumlara hazır ol arkadaşım.
Sebebini merak ediyorsan son konuma bakabilirsin..
Rabbim hakkında hayırlı ve en güzel olanı versin. Kendine zaman tanı kötü düşünme lütfen.
Bir de 1.5 yıllık evliymişsin.
Ben 8 aylık evli olmama ve bu 8 ayın sadece 2 ayını eşimle geçirmiş olmama rağmen 5 haftalık gebeliğimde düşük yapınca sevindim diye ne kadınlığımın sorgulanmadığı kaldı ne anneliğimin...
Bakin ben bu tarz konular acilmamasi gerektigini dusunuyorum cunku sizlerin dert diye adlandirdigini yillardir evlat hasretiyle yanan cocuk diye yapmadigi kalmayan uyeler var ve cok hasaslar bu konuda sizlere saldiri olmasinin nedenide bu bakin yillarca cabalayip anne olamamis insanlarin sizi anlamasini beklemeyin bence bu tarz konularda dert degil ve size ozel bi durum ve bu alanda ozellike cocugu olmayan uyelerin bulundugu ortamda bu tarz konular acarsaniz alacaginiz tepkileride sindirmek durumunda kalmalisiniz yanlis anlamayin ben haksizsiniz demiyorum size gore dert olabilir ama inanin bu cok hasas bi konu ve onlarin yarasina tuz basmak gibi oluyo sadece gordugumu soylemek istedim

Ben anlamıyorum ya istediğin kadar oku hamilelik sevinci çok başka bir şey , bir insan hamile olduğunu öğrenince dünyalar onun olmalı bence, yok atanamadım yok korkuyorum gibi cvblar da ne?? Nispet yapar gibi olmuş konu biraz istemiyorsanız neden korunmadınız?

Bakin ben bu tarz konular acilmamasi gerektigini dusunuyorum cunku sizlerin dert diye adlandirdigini yillardir evlat hasretiyle yanan cocuk diye yapmadigi kalmayan uyeler var ve cok hasaslar bu konuda sizlere saldiri olmasinin nedenide bu bakin yillarca cabalayip anne olamamis insanlarin sizi anlamasini beklemeyin bence bu tarz konularda dert degil ve size ozel bi durum ve bu alanda ozellike cocugu olmayan uyelerin bulundugu ortamda bu tarz konular acarsaniz alacaginiz tepkileride sindirmek durumunda kalmalisiniz yanlis anlamayin ben haksizsiniz demiyorum size gore dert olabilir ama inanin bu cok hasas bi konu ve onlarin yarasina tuz basmak gibi oluyo sadece gordugumu soylemek istedim
Haklısınız belki de. Tövbe ettim zaten o tarz konu açmak yok. Nispet diyen var bu bile üzücü.

Hazir degilsiniz madem neden Klomen kullandiniz?
Klomen hamile kalmak icin kullanilan bir ilac neticede. Klomen kullanip bir de korunacak degildiniz herhalde?
Bazi insanlari anlamak gercekten zor.

Eşimle 25 yaşında karşılaşsaydım keşke. 30'a kadar çocukları iyice büyütür sonra da keyfimize bakardık.
35 yaşımdayım bana çok zor geliyor. Belki de yaştan değildir. Relax bir anne olamadığım içindir.
Geçen gün çocuklarımla parktan gelirken,çardakta bir grup kadın gördüm.
Kurmuşlar sofralarını,termosta çaylar,masada aparatifler. Mis gibi hava, yemyeşil bahçe...
Gidip sofralarına oturasım geldi.
Mardin Derik zeytininden başka hiçbir zeytin yemediğim halde;tombul turşuya benzer,kırmızı biberle süslü garip zeytini canım çekti :KK53:
Dedim şimdi gidip otursam ufaklık ya soldaki yola fırlar,ya da sağdaki otoparkın duvarından hoooopp aşağı yuvarlanır.
Turşu mu zeytin mi ne olduğu belli olmayan kırmızı biberle süslü nesneyi canım çekerek eve gittim.

1.5 yıllık evliyim..
Aynı yaştayız. Ben atanamayan öğretmenim. Sınava da istediğim gibi çalışamadım sonra çalışmayı iyice bıraktım. İşsizlik psikolojimi çok etkiliyor benim de. Ama bebeğimiz ortak kararla isteyerek oldu. Buna rağmen arada işsizlikten aşırı kaygılanıyorum.

1.5 yıllık evliyim..
1.si 25 yaş anne olmak için ideal üstelik atanmak muhtemelen öğretmendiniz ve tez zamanda kadroya kavuşacaksınız ınsallah hiç bir şey annelik kadar güzel olamaz hayırlısıyla kucağına al insallah

Bence tam tersi çok iyi bir anne olmak istediğiniz için bu kaygıları taşıyorsunuz. Yaşım genç ya ona yeterli olamazsam. Ya çalışmaya başlar büyürken yanında olamazsam ya onu başkasına emanet etmem gerekirse ya gereken ilgiyi gösteremezsem ya annelik yapamazsam kaygısı tamamen. Ama hiç düşünmeyin. Bebeğiniz karnınızda gelişirken sizin de annelik içgüdüleriniz duygularınız mantıgınız gelişecek. Bundan bir yıl sonra başta korktum çekindim ama iyi ki senden vazgeçmemişim diceksiniz Melek yüzüne bakarken :anne:

Back
X