Hamileyim :(

evet bazı insanlar çok fesat... sen meleksin...

biz yazdıklarımızı okuyoruz da sen yazılanların tümünü okumuyorsun herhalde. babanız ne diyor bu işe diye soruldu size kaç kere.. onu merak ediyoruz. baban ne diyor bu meseleye ?

diğer arkadaşların da dediği gibi sesli harf kullanır mısınız lütfen. ergen mesajları gibi duruyor yazdıklarınız..

Hanım efendi size cevap vereyim aramaızdaki farklar şöyle: Ben evliyim okumam gereken bir okulum yok hamile olmamı kimse abes karşılamıyor. Bebeğimi istemeyen aile bireyleri yok etrafımda.

Bu ülkede RESMİ nikah öncelikle kadını ve çocuğu korumak için vardır. Hanımefendi her ne kadar dini nikah kıydırdığını söylemiş olsada yarın kendisini çooook seven ev arkadaşı çekip gitse, bebeği reddetse vs vs bu küçük hanım ancak ortada kalır. Ki hergün burada bir arkadaşımız nikahlı eşinin kendisini bırakıp gittiğini yazıyor içimiz parçalanarak okuyoruz bizde.. Devlet güvencesi bile zaman zaman kadını korumaya yetmezken konu sahibini kim koruyacak?? Doğru düzgün bir hak iddia edemez. Üstelik evlenmelerine engel teşkil eden tek şey anneliği sadece çok gelişmiş Avrupa(!)'daki gibi evladına "korunda ne yaparsan yap" zihniyetiyle bakan anneanne adayıdır.

Sırf birinin duyguları ezilip geçilmesin diye bu doğacak minicik melek doğduktan sonra itelenecek, belki ötekilenecektir. Bu kız ünlü ya da sosyetik bir anne olamadığına göre toplumun bu gibi durumlar için uydurduğu hali hazırda hakaretleri filan siz düşünün. Bende üni okudum. Eşimle de orada tanıştım. Hatta birinci yılımdı 4 yıl sevgilimdi. Ben hanımefendiyi kınamıyorum sizide kınamazdım evlenmemiş olsaydınız. Amma velakin yaşadığınız yeri hele ki "mahalle baskısı" diye bir kavramın lügatlarımızda yer aldığı şu yıllarda doğacak çocuğun ileriki yıllarını arkadaşlarının ve hatta arkadaşlarının ailelerinin bu çocuğa ne gözle bakacağını varın birde siz hayal edin..

Belki benimde ailem dağılabilir bu kaderimdir ben bunu bilemem ama beni ya da çocuğumu kafasına göre terk edemez kimse. Ya da soyisim hanesinde neden babasının soyadı yok diyede sormazlar bana.. Gerçek hayatta yaşıyoruz ne dizi ne film..

Son düzenleme:
elin adamıyla yatmanıza değilde hamile kalmanıza mı tepki gösterdi o eşiniz degil sevgiliniz.
alan memnun satan memnun ohh ne mutlu

yani genelde bu tarz şeyleri eleştirmemeye, kınamamaya çalışırım ama konu sahibinin "EŞİM" demesi beni de hayrete düşürdü.
bide konuda "aile baskısı" gibi bi laf geçiyor, yani annenin birlikte yaşamaya değilde, hamile kalmaya ses çıkarması BASKI oluyorsa
o zmn bizimkilerin korumacılığı, tepkileri ne oluyor merak ettim doğrusu..

Sizce babası çocuğu nasıl reddedebilir ? Böyle bir ihtimal var mı ? Üstelik ülkemizde DNA testi peynir ekmek gibi yapılırken.

Şunu asla unutmayın ki kanunlarımız (Medeni kanuna bakabilirsiniz) nikah birliği kurulmadan dünyaya gelen evlatları da , nikah birliği içerisinde doğan evlatlar kadar koruyor. Bırakın bekar babadan doğan çocuğu, baba bir başkasıyla evli bile nikah birliği dışındaki yavru eşit oranda mirastan pay alıyor.

Yani çocukların hakkı nikaha bakmıyor.

Birde anlayamadığım yavru niye itelensin, ötekileştirilsin ki ? Şahsen çocuğumun oyun grubundaki arkadaşlarının nüfus kayıtlarına hiç bakmadım Benim evlatla arkadaşlık eden hiçbir çocuğun velisi de benden nüfus kaydımızı istemedi.

Mahallenin baskısı ise, gücü yettiği kişiyedir gücü yetmeyene sökmez sökemez.

Neyse size hayırlı doğumlar dilerim.

evlenmeden aynı evde yaşamak, bebek olunca da evlenmeyi düşünmek moda oldu
neymiş resmi nikah geri kafalılık birliktelik modernlikmiş
görüyoruz ne kadar modern sonuçlar doğurduğunu

senin utanmadığın ortada da inşallah doğacak o masum da ilerde utanmaz sizden, onu düşürdüğün halden.. tek dileğim bu..

bu arada size o imam nikahını kıyan mahluk da umarım birgün bi şikayetle hak ettiği cezayı bulur.

"Ayıpldığını yaşamadan ölmüyor insan"

Çok severim bu sözü... Herkes bir namus bekçisi kesiliyor bazı hikayelerde..Anlamak zor... Keşke herkesin görüş açısı aynı olabilseydide insanlar fesatlıktan kurtulabilseydi..Ama hayat şartları aynı olduğundada yadırganacak birşeyler bulunurdu kesin...Herkesin seçimi kendine,dini,hayatı,kararı,sorumlulukları... Paylaştığına göre sorunlarını karşıt cevaplarada yadırgamalarada eleştirilerede hazırsın demektir... Kimseye ihtiyacın yok bence karar vermek için yaptıklarından pişman değilsen yapacaklarından da olmazsın...

kimseyi kınamak yada bu tarz konularla ilgili büyük konuşmak istemem ama
madem bu utanılacak bir durum değil yaptıklarınızdan da pişmanlık duymuyorsunuz o zaman sonuçlarınada katlanacaksınız..
sizin aileniz akrabalarınız yok mu bu durum duyulursa ne olacak peki?
arkadaşın biride benim gibi düşünenler için'ahlak bekçileri iş başında demiş'
sizin gibi düşünenler yüzünden toplum ahlakı bozuluyor hanımefendi
herşeyi meşru daire içerisinde yaşamak varken fuhuş aldı başını yürüyor..
konu sahibi arkadaşım aklını başına al hatayı hatayla örtme bir an önce nikahını kıy
Allah yardımcın olsun..

Gına geldi artık sormaktan

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim..

Hanımefendi biliniz ki yaşadığımız toplumda bazı şeyleri bilmek için nüfus cüzdanına filan bakmaya gerek yok. Öyle şeyler vardırki kulaktan kulağa yayılır.. Hatta o laf yayılırken arada birde evrim geçirir ki o durum zaten evlere şenliktir...

Sözlerinizden açıkça okunuyor ki mesleğiniz var kendinizi idare edecek kadar ve hatta fazlasını kazanıyorsunuz. Muhtemelen bu doğrultuda da bir çevreniz var ama istediğinizi düşünün sizde evlilik dışı çocuk sahibi olsaydınız size ulaşmayan laflar arkanızdan dolaşacaktı.. Bunun asla doğruluğunu savunmuyorum ancak gerçek budur hanımefendi. Yaşadığımız toplum budur..

DNA testleri peynir ekmek gibi yapılıyor evet.. Ne yazık ki genelde de evlilik dışı doğan çocuklara yapılıyor. Yine ne yazık ki sağlıklı bir aile yapısına sahip olmayan çocuklar ileride sağlıklı bireyde olmuyorlar sağlıklı çocukta..

Ben konu sahibesinin hayatını değil küçücük bir meleğin hiçbir günahı olmadan yaşayacaklarını tartışıyorum. Siz bir annesiniz bende anne olmaya hazırlanan ama yavrumun kokusunu dahi içime çekmeden onu sarmış sarmalamış bir kadınım. Hanımefendi değil annem dünya karşıma geçse çocuğum için onun geleceği sağlığı mutluluğu için ne gerekiyorsa yapmakta zerrece çekinmem.

konu sahibinin yazdıklarından birşey anlamıyorum. sesli harfleri neden yazmaz bazı insanlar.
ne okuyabiliyorum ne anlayabiliyorum.. ne dediğini çözmek için uğraşıp duruyorum ya sabır

Kimseye soylenmezse hic bir sekilde sorun olacagini sanmiyorum, bu arada yengemin akrabalarindan birinin basina boyle bir olay geldi. Once herkes konusur gibi oldu ama o gunahsiz ve cok sevimli yavruyu herkes gorunce inanin dedikodu fln kalmiyor. En egitimsiz cahil insan bile cocugu kucagina alip oynatmaya hevesleniyor.Cunku herkes cocugun masum oldugunun farkinda. Simdi biz kendimizi bu kucugu sevmekten alamaiyoruz. Oyle de tatli ve akilli ki... olanlar onun sucu degil o yuzden herkes kendine bakmali baskalarini elestriecegine.

Saglikli aile yapisi evlilikten gecmez, evli olupta hergun kavga eden, cocuklarini ve esini kiyasiya doven insanlar heryerde. Ailesi olan ama terbiyesizlikten, mutsuzluktan nasibini almis, insani cocuklardan sogutan cocuklarda var.Bazen dusunuyorum bu cocuklarin bir ailesi yok mu acaba diye? Ne yazik ki var ama aileleri ilgilenmiyor veya zahmet edip cocuklari yetistirmek icin birsey yapmiyorlar. O yuzden her evli aileden topluma yararli birey cikmasi durumu ancak bir utopya. Gercek olmayan bir durum.

Son düzenleme:
Babasini da israrla sormayin artik arkadaslar, ya haberi yok olanlarda yada soz sahibi degil demek ki... belkide babasi vefat etti, belki bosandilar... bir sekilde konuya muhattap degil demek ki adi gecmiyor.Cevap verilmediyse israrla desmeye calismanin anlami nedir? Bu klasik baba ofkesini gormek isteyen bir kesim mi var acaba burada? Her durumda illa boyle bir cinnet geciren baba rolu olmak zorunda degil... herkesin yasami farkli. Artik bu baba kismini sormayi birakmalisiniz.

Bakınız ben genellemeden bahsediyorum elbette aile içi şiddet toplumumuzda söz konusu yoksa hergün bir kadın cinayeti haberi dinlemezdik.. Ancak yine söylüyorum genel olarak bakarsanız evlilik dışı çocukların sağlıklı psikolojileri olmadığını görürsünüz.

Allah aşkına bir oturun düşünün. Ortalama bir mahallede oturuyor olsanız Allah muhafaza adınız kötüye bile çıkar..

MMM peki benim ailem cok kucuk yasta bosandi, ve aile ortaminda buyumedik... benimde bence hic farkim yok evlilik disi bir cocuktan eger teorik acidan ele alirsak. Ne hirsiz ne ugursuz olduk. Psikolojik problemler herkeste olabilir.Evlilik disi olmasi olmamasi kistas degil.Eger olacaksa her sekilde olacaktir bunu evlilik ile onleyemezsiniz. Ayrica babasi annesi ayrilmis veya evlilik disi olan insanlar dogustan guclu buyuyor.Ailemizdeki bu evlilik disi olan ufaklik cin gibi masallah cok terbiyeli su anda annesi evlendi biri ile , ama onceden de hep ornek bir cocuktu. Bizde anne ile baba rolu olmadan yetistik ama bunun bir yan etkisi olmadi, su an cogu konuda daha guclu bireyleriz.

Peki haklısınız...

Millet ne der...sozcugu insani herseyden kisitlayan bir hapishanedir.Ozgur olmak hepimizin elinde.

Son düzenleme:
yazdıgını birincisi bayan olarak ikinciside kız evladı olan bir anne olarak okudum yorum yapamıyorum inan su an kendimi yerine koyuyorum işin çok zor bu ülke sartlarında nikahsız cocuk büyütmek ne yazık ki zor ayrıca annenin yaptıgını sorgulamak benım haddime degıl ama bunca seye nıkahsız birlikte yasamaya nasıl göz yumuyor yada diğer bi tabırle kabul ediyor dehsete düştüm acıkcası asla kınamıyorum sadece üzülüyorum Allah yardımcın olsun...

" Hamileyim " başlığı bile beni üzmeye yetti.
Rabbim istemeyene böyle veriyor,isteyene vermiyor sınıyor.
Bir garip dünya...

Sevişmek bir hak özgürlük medeniyet ne ise,sonuçlarına katlanmak da aynı özgürlüğün getirisi.
Annesinin lafına bakan bir kız çocuğu iseniz sevişmez hamile kalmazsınız.
Hayır ben yetişkin bir kadının sevişirim bebek sahibi de olurum derseniz hür kararlarınızı verirsiniz.
Konu mantık hatalarıyla doğru,yanlış aksettirilen yerler olduğunu düşünüyorum.

bazı kişilerin üzerine geldiğini görüyorum , o yüzden daha fazla bu sitede vakit geçirme bence , işine yarayan tavsiyeleri koy cebine ama seni aşağılayanları falan hiç umursama.. olan olmuş artık ama bundan sonra dikkat et. başını dik tut ve hep önüne bak .. evlilik dışı bir çocuk tamam ama sonuçta birbirinizi seviyorsunuz . evlenirsiniz olur biter... ama ailenin nasıl kabullendiğini anlayamıyorum nikahsız yaşamanızı ... işin zor .. allah yardımcın olsun ...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…