Hamileyim :(

Korunsaydın diyen evli ve tecrübeli çiftler hiç bir yöntemin %100 koruma sağlamadığını hala bilmiyorlar mı?
İsterseniz spiral +doğum kontrol hapı kullanın olacak olduktan sonra oluyor ki böyle hamile kalan arkadaşım var. hatta doktorlar başta hamile olduğunu anlamayarak ilaç yüklüyorlar neyse ki bebeğe bir şey olmuyor. Bu kadar olumsuz şeye rağmen sağlıklı bir gebelik sürdürüp bebeğini kucağına alıyor. Şu an okula giden sağlıklı bir çocuğu var.

Sizin durumunuzda mantıklı olan evlenmenizdir ama karar sizin elbette.

hamile kalırken annene mi sordun?boşver anneni evlen bence sende anne adayısın artık.hem aşkında evlenmek istiyormuş daha ne bekliyorsun kız. annen torunu kucağına alınca susar.kadın cahilce düşünüyor evlenmeyin, çocuğu oğlanın annesine ver oldu onlar bakmazsa yuvaya verirsiniz nolacak ki devlet baba bakar.
kadın kızının bir erkekle yaşamasına tepki göstermiyor
ama hamile kalınca tepki gösteriyor
dam üstünde saksağan vur beynine kazmayı

konu sahibesinin yorumlarınd bikere bile pişmanım sözünü okumadım..o halinden gayet memnun boşuna yorum yapıp vaktinizi boşa harcamayın..bu gibi durumlar toplum ahlakını bozan yasak günah ve ayıp konular öyle gögsünü gere gere dost hayatı yaşiıyorum hamileyim denemez...ki sen kendini savunmaya geçiyorsun.:burası türkiye evlilik dışı çocuk ülkemizde normal karşılanmaz kimsenin sana acımasını falan bekleme kendin ektin kendin biçeceksin....haaa burda hamile kalmana tepki gösteren arkadaşlara gaddar diyen üyeleride anlamış değilim..neyin avukatlığını yapıyorsunuz o zman herkes evlilik dışı çocuk yapsın oh ne ala bizim dinimize yakışan bu değil bu rezilliği savunmayın..konu sahibesininde evlenmekten başka çresi yok zaten evli gibi yaşıyormussun resmi nikah kıydırmanın neresi zorda bahane arıyosun ben eminimki imam nikahınızda yoktur ..bu imam nikahıda birliktelik yaşayanların günah keçisi oldu son zamanlarda.....

Son düzenleme:

Sana katiliyorum. O kadar cok insan taniyorumki sirf imam nikahi altinda gidip yapmak istediklerini yapiyolar sonrada bosuyorlar. Allah'in nikahini gunahlarina alet ediyorlar. Bizim dinimizde imam nikahi kadar resmi nikahininda onemi coktur cunku kadina hak verir nikah hem kendi dinimizce hemde kanunca. Konu sahibinin bu saatten sonra yapmasi gereken en mantikli sey resmi nikah kiyip o cocugun saglikli bir aileye dogmasini saglamaktir.

benim için eşim demeniz hiçbirşeyi değiştirmez o sizin eşiniz değil yasalar gözünde de toplum gözünde de Allah katında da...
oohh ne ala ya madem böyle kolaydı bizler neden bu kadar uğraşıyoruz eşim diyebilmek için söz nişan düğün vs.vs. işleriyle
hiç bir şey diyemiyorum bu yaşantınızı göğsünüzü gere gere sergilemenize de anlam veremiyorum . anneniz de çok ilginç aynı evde yaşamanıza ses etmiyor ne sanmıştı sevgilinizin sizinle kardeş kardeş yaşayacağınımı ?
Allahım sen herkese hidayet ver benimde bir kızım var ve gelecek artık beni korkutuyor...

arkadasım bende evlenmeden önce hamle kaldım ve annemın baskısıyla aldırdım ve cok pismanım simdi.zaten senın aldırma zamanıda gecmıs 4 aylıksa eger sevgilnide sevıyorsan evlenmelısın negüzel sahipde cıkıyormus adam okulunu dondur sonra devam edersın.biz simdi evlendık sevgilmle ve esim hala annemı sucluyor sen bebegıme kıydın diye sakın bebege zarar verme.sevgilinle yuva kur tabı güvenıyorsan sana ve bebegıne ıyı bir baba ve es olabilcek düzeydeyse cok iyi düsün ve inş kendı adına dogru kararlar verırsın. allah yardımcın olsun..

Ben gurbette yaşıyorum, inan burda bile bukadar rahatlık görmedim bizim türklerde arkadaşım
Herkes istediği gibi yaşar, kendi inançlarına göre vs. vs. hepsi boş laf. Elhamdülillah müslümanız. Fazla söze de gerek yok!

Son düzenleme:
toplum olarak ne kadar genişledik biz
gencecik kız, adamın biriyle evlilik dışı yaşıyor,
kızanlara kızıyorlar:44:
gerikafalı oluyoruz. çünkü zinayı ayıplıyoruz ya:26:
kızın annesi, beraber yaşamaya karşı çıkmıyor, hamile kalmasına kızıyor:26:
kız çok rahat, çünkü adam onun nikahsız eşi
çok da seviyorlar, adam asla onu ve bebeği bırakmaz,terketmez:44:
ne diyim,
allah muhabbetlerini arttırsın
o bebeğin tabii ki hiç günahı yok, tertemiz bir melek
ama öyle büyük bir ağırlıkla geliyor ki dünyaya, o bedeni bu günahı kaldırı mı bilmem
inşallah çocuğa yazık etmezler
evlenin de bari onun yüzünü yere eğmeyin
bu kafayla zaten sizde, annenizde ne üzülür, ne sıkılırsınız

biz tabii buna mahalle baskısı değil de
ahlak diyoruz

KOnu Ahlak ise herkes kendinden mesuldur, baskalarina baskiyla ahlak asilayamazsiniz. Herkes kendi ile ilgilense baskasinin ne yaptigina bu kadar kafa yormasa hic bir sorun cikmaz. Sonucta yetiskin insanlariz konu sahibi de yetiskin. 15 yasinda ergen degiliz ki etkilenip aynisini yapalim. Vatana millete hayirli bir insansa tek sucu belirli normlar cercevesinde yasamamaksa bu bayanin sucu bence bu yargi adaletsiz istikamete gider.

Ben hic bir zaman insanlarin yasayis seklini kistas almadim. Nikahsiz yasayip cocuk yapanlara gelene kadar ulkemizde ne hirsiz. ugursuz, katil,hortumcu insanlar var.Bu insanlarin zarari herkesi ama ahlaksiz diye nitelendirdiginiz insanin zarari kendine. Insanlar zarari sadece kendilerine veriyorsa ki o da tartisilir , konu sahibi gayet guclu duruyor,yapilan eylem kimseyi ilgilendirmemelidir bence.

Herkes konuya istedigi sekilde dem vurmus, karsimizda alisik olmadigimiz universiteye giden guclu yaptiginin arkasinda duran bir bayan var. Pismanim demiyor aglayp sizlamiyor eminim ki cocuguna da bakar. Tabi rahatsiz olan bir kesim var neden? CUNKU BAYAN EZBER BOZUYOR. Alisik degiliz boyle guclu bayanlar gormeye. Ben takdir ettim yaptiginin arkasinda durmak herkesin harci degil.

Onun ne yaptigi da bizi ilgilendirmez sonucta basa cikacak gucu var. Sorun olan tek durum annesinin kabul etmeyisi ve ayni durumda kalmis baska bayanlar varmi diye danisilmak istenmesi. Tabiki algida secicilik bu olsa gerek herkes ya babasindan dem vurmus,ya ahlaksizligindan ya illa evlenmesi gerektiginden.... oysaki konu bu degil.Herkesin isine geldigi gibi ...

Ayiplayip kinamak en kolayi tabi zor olan destek olmaktir... ki herkes yapamaz. Ben konu sahibinin iyi biri olduguna inaniyorum ve destek cikiyorum sonucta kimseye bir zarar vermedi, hayatini kendi sinirlari icinde yasiyor.Ben en guzelini diliyorum kendisi icin evlense de evlenmese de cocugunu eline saglikla almak nasip olur insallah.

Yanii annenizin tepki göstermesi normal değil mi evli değilsiniz hamilesin ve muhakkak çevre baskısı olavak evli olmadığın halde çocuk yapınca ileride ne olacak çocuk doğunca bu adam çocupun sorumlulğunu alacak mı yanında olmaya devam edecek mi madem iyi anlaşıyorsunuz neden evlilik düşünmüyorsunuz tamam imza bir erkeği eve bağlamaz ama çocuğuzun psiolojisinide düşünmeniz laızm neden önleminizi almıyorsunuz bunu anlamyorum eğer anneni bırakıp bu adama gidersen hiçbirşeyin garantisi yok bir gün bırakıp giderse annenden başka tutunacak dalın olmaz ayrıca nikah olmadığı için hiçbişr hak takep edemezsin oğluna nafakadan başka kalırsın bir başına anneni ikna etmenin yolunu bul ama çok zor hiçbir aile nikahsız beraberliği onaylamaz ki.

herkes istediği gibi yaşamakta düşünmekte özgürse buraya istediğini yazmaktada özgürdür
off mahalle baskısı ahlak bekçiliği gibi yorum yapmakta kimsenin hakkı değil o halde
ahlak bekçiliğiyle nitelendirilen yorumlarda demekki doğru
ortada bir ahlaksızlık olduğu kabul ediliyorki ahlak bekçiliğinden şikayet ediliyor!!!

Hayat baskasina ait ise ve zorla evlen evlenmelisin ... ahlaksizsin deniyorsa bu baskasinin hurriyetine mudahele baskidir. Bu bizi ilgilendirmez. Ben size zorla sunu yapmalisiniz sevimli7880 desem ne dersiniz? Ben sonucta konu sahibinin yakin arkadasi degilim akrabasi degilim bu sekilde baski yapabilecek. Yorum yapmakla cizgiyi asmak bi insani yargilayip baskilamak arasinda farklar var. Buraya konu acilmis olmasi agziniza her geleni saymaniz anlamina gelmiyor ki cok cirkin yorumlarda yapilmis vay efendim ahlaksizmis... baskasini ahlaksiz olarak nitelendirmek bizi ahlakli yapmaz. Onemli olan susmaktir bazen. Bu da bir gunahtir sonucta ahlaksizin eger ahlaksiz o sekilde oldugunu Allahta kulda biliyor. Boyle kisileri ezerek gunaha girer insan sevap islemez. Bizede birsey kazandirmaz. Ustelik kime neye gore ahlaksizlik ??? Bana gore degil onun hayati diledigi gibi yasasin yeterki vatanina milletine zarar getirmesin gizli tutsun, ki gidip herkese anlatacak degil.

Sonucta kimseye zarari olmaz sokaklarda dolanip nikahsiz cocuk yaptim evli degilim sevgilimle yasiyorum demedigine gore? Anlatmazsaniz kimse bilmez.Bu kadar!

Son düzenleme:
konu sahibi sen yetişkin bir kadınsın artık küretaj zamanı geçmiş bir bebek taşıyorsun artık bu sorumluluğa kendini alıştır doğacak bebeğinle ilgili de annen de dahil kimseye yorum yaptırma.

nikah kıyıp kıymamak sana kalmış gerçekten sevgilinle bir ömür geçirebileceğine eminsen nikahını kıy emin değilsen hiçbir sebep buna bebek de dahil o imzayı atmana zorlamamalı seni. bir imza deyip geçiyoruz ama büyük bir risk boşanmak da öyle eskisi gibi kolay değil. sen sevgilinle aranda o nikah sözleşmesini yapmaya hazırsan yap sözleşmeni git imzanı at annen senin özel hayatınla ilgili bir yaşa kadar söz sahibi olabilir sen yaştaki yetişkin bir kadına müdahale edemez. ahlak ve namus bekçileri her yerdeler nereye dönsen karşına çıkarlar o yüzden sen kendi bildiğini ve emin olduğun şeyi yap hayırlı olsun bebeğin.

Ya ben bu özgürlük konusunun yanlis algilandigini düsünüyorum. Ekonomik özgürlük kadin haklari derken, herkes istedigiyle istedigi gibi yasama özgürlügü mü kastediliyor?
Neden kimse güzel dinimizi önemsemiyor?

Ozaman kimse evlenmesin, dost hayati yasasin istedigi kadar cocuk dogursun. Evlilik bizim neyimize? Masraftan baska bisey degil dimi?
Nasil olsa özgürüz ya, moderniz ya. Elhamdülillah Müslümaniz kimin umrunda???

off mahalle baskisi burda bile var!

adamın biriyle nikahsız aynı evde yaşayan ama ondan EŞİM!! diye bahseden, sonra üstüne hamile kalan, annem aynı ev olayına,
dini nikaha, yatıp kalkmaya ses etmiyodu ama bebek olayı çıkınca istemeeeemmm diyoooooor, ayy ne yapmalıyım kızlaaar.
sizce doğurunca bebeği sevgilimin ailesinemi verim ay yoksa evlensemmi, ama evlenmekde hiç istemiyorum.
hay Allah ah ne yapsamki, burda benim gibi öğrenciyken evlilik dışı birlikte yaşayan, aynı evi paylaşan üstüne birde hamile kalan arkadaşlarım vardır belki diye buraya yazıyorum, hani fikir verme açısından kıslaaaaar diye konu açan birini eleştirmek MAHALLE BASKISI mı oluyor????

ARKADASIM evlenmek istemiyorsa evlenmez, bize ne herkes neyin dogru ve yapilmasi gerektigini biliyor degil mi? Istemiyorsa istemiyordur evlenceksin diye diretmenin anlami yok. Bende biliyorum dogruyu yanlisi ama istemiyor iste. Nokta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…