Hamileyim :(

herkes herşeyi çok kolay yargılayabilir ama genede büyük konuşmadan yorum yapmak lazım.. canım okulunu bikaç yıl erteleyebilirsin ama bebeğini diğil okulunu daha sonrada bitirebilirsin şimdi kendine ve o masuma bi hayat kurman lazım.. özelden konuşmak isterim ama mesaj atamıoyorum. msn adresimi vermem yasak mı burda versem eklesen konuşsak

Arkadaşım Birlikte yaşadığın kişiyi seviyorsun hamile kalmışsın evlenmekte istiyor neden hala bekliyorsun en kısa zamanda nikahınız olmalı

Herkes ilişkisini farklı şekilde yaşar o yüzden niye imam nikahlı yaşadınız, resmi nikah yaptınız gibi safsatalara girip sizi kınamayacağım. Yapılan kınamaları da yanlış ve gereksiz buluyorum ayrıca. Siz bir çözüm önerisi istemişsiniz ve aslında yapılması gereken de belli.
''Bir resmi nikah.'' Artık ne olduysa olmuş; önemli olan bundan sonrası. Siz kendinizden önce bebeğinizi ve ailenizi düşünmek durumundasınız şu an. O yüzden anneniz ne kadar tepki gösterse de artık yapılacak olan şey ortada. Sıkmayın canınızı, dilerim her şey yoluna girecektir zamanla.
Sevgiler....

Son düzenleyen: Moderatör:
evli ve çocuklu olup üni. okuyan pek çok kişi var.

üni. okumak ne çocuğu başkasına vermenin ne de nikahsız bir çocuk dünyaya getirmenin mazereti olamaz bence.

kayınvalideniz ilgili biriymiş zaten. sevgiliniz çalışıormuş. bi sorun yok gibi. evlenirsiniz. çocuk doğunca kayınvalide yardıma gelir.

nikahsız olmanız herşeyden önce doğum sırasında sıkıntı olabilir. doğum masrafları için ssk lazım olur. sevgilinizin ssk sından faydalanamazsınız. size bişi olsa sevgilinizin söz hakkı bile olmayacak yakın akraba yada eş olmadığı için

resmi nikah düşünmüyorum değil annemn tepksni söyledm. çünkü bebek oldu nikah olacak ve işler resmi olck fakat bunlar olmadan önce o zatn biteceğine inanıyordu ve beklediği gibi olmadı işler şimdi karşı çıkıyor. Resmi nikahmz olmassa çocuğu üstmze almıcaz ve onun istediği gibi olcak bebek bizde kalmck. Bende bir anne adayı olarak her ne kadar annem bnm üzüldüğüm bnm için yanlş olduğunu düşündüğüm kararlar versede annemi üzmek istemiyorum çünkü ben ne kadar üzülüorsam o da zülüyor. Ben annemi kırmak istemiyorum ama bebeğimide tabiki svglmn ailesine vermek istemiyorum bu çok saçma. annemide üzmeyip okul bitene kadar nikah yapmayıp okul bitnce nikh yapıp çocuğu öyle mi üstüme almalym yoksa annem ne derse desin beni üzsede svglmi ailesni üzsede bnle konşmasada onu dinlmyp bir an önce nkmı mı yapmlym. Sonçta iki yolda da aynı kapıya çıksa da bn iki arada çok kalıyrm her saniye farklı düşnyrm çnkü sonçta annm ne kadr yanlşta olsa itirz edemyrm ve hamllgnde etksle duyglrmı çok yoğun yaşıyrm. Sadece sizlerde anne ve evlatlar olarak olaya bakablrsnz en andan şuan bnm yapamadğm mantğı kullanark. Çelişkyi nerde buldn burda anlmdm hrşy gayt açk açk anlattm

hala ne yapsam diye soruyorsunuz.

siz en iyisi doğurun çocuğu. nikahta başka bahara artık:ssz:

herkes herşeyi çok kolay yargılayabilir ama genede büyük konuşmadan yorum yapmak lazım.. canım okulunu bikaç yıl erteleyebilirsin ama bebeğini diğil okulunu daha sonrada bitirebilirsin şimdi kendine ve o masuma bi hayat kurman lazım.. özelden konuşmak isterim ama mesaj atamıoyorum. msn adresimi vermem yasak mı burda versem eklesen konuşsak

bnde msj atmdm w.k.b.r.w@hot...

canım siz evlilik düşüncek halde değilsiniz,nikahsızda çocuk doğurursunuz kim ne der umrunuzda değil anladık da.....

o doğucak çocuğun ne suçu var nikahsız bir anne babanın çocuğu olarak onu dünyaya getirmeye bu haksızlığı ona yapmaya ne hakkınız var....

hiç bunu düşünmeyin zaten kendiniz evliliği yaşıcak psikolojide değilsiniz ya bunu düşünün sadece BENCİLLİĞİNDE BÖYLESİNE DELİ OLUYORUUUUMMM...

hamile kalmasaydınız nikahsızda yaşayın yıllarca evlenmeyin ne halt yerseniz yiyin müzbin bekar kalın (aynı evde yaşayıp karı koca durumunda olup ama o imza aman sadece dediğiniz imzadan korkmak nedense bunuda anlamam ??)

ayrıca çok şanslısınız burda sevgilim çocuğu istemiyor, kaçtı ,ayrıldı benden, aldırmamı istiyor... ailemden kimseyede hayatta söyleyemem beni öldürürler ne yapıcam diye başlıkda açabilirdiniz....

ama anneniz biliyor,sevgiliniz iyi biri evlenmek istiyor ama derdiniz ne EVLENMEYE HAZIR DEĞİLMİŞSİNİZ... kendinizde diyorsunuz nikah hariç karı koca gibiyiz diye eeee nikah kıymayamı korkuyorsunuz yani...

SİZİN DERDİNİZ SADECE ŞIMARIKLIK ama hamilelik nazı,kaprisi mi?? yoksa normaldede kaprisli birimisinizdir bunu çözemedim sadece ...

Bazı arkadşlar malesef hiç anlamaya çalşmadn doğru düzgn okumadn cvp veriyrlar. Dalga geçlck veya ne sorysn niye bu knyu açtn dicek bişey yok. Bnm için çok önemli bir konu ve konuşup dertleşmek paylaşmak istedim. içime at at kendikendime bütün gün düşünmekten kafayı yicem. iyi dileklerde bulunan dua eden bu kadr şye rağmn okrsn çocğnda baklbrsn hrşy düzlr diyp cesart vern dstk olan herksde elştren herksde ltfdip cvp veren hrkse çok tşkedrm. Mlaf artk çkcm hrkse iyi hayrlı gecelr

Merhabalar. Ben ünv okyrm ikinci sınftym ve 4 aylk hamileyim. Annem çok tepki gösterdi kavga ediyoruz çok mutsuzum. Allah'tan eşim (evli değiliz ama evli çiftlerden tek farkmz nikahmzn olmaması) çok anlayışlı ve çok iyi. O evlenmemizi istiyor ama bn evlilk düşncek halde değilim annm istemiyr zatn ne bebeği ne eşimle evlenmemi. Zatn hamilelk beni aşırı duygusallaştırdı hem okul hem aile baskısıçok yıprandım hayattan çok korkar oldum napıcağımı bilemiyorum gözümden yaş eksik olmuyor artık Allah'ım kendime zarar vermekten korkuyorum

madem evli gibisiniz ve tek eksiğiniz nikah, niye evlenmek istemiyorsun anlamadım... yapın bir nikah olsun bitsin..
ama nedense ben derdinin nikah olduğunu sanmıyorum

Bazı arkadşlar malesef hiç anlamaya çalşmadn doğru düzgn okumadn cvp veriyrlar. Dalga geçlck veya ne sorysn niye bu knyu açtn dicek bişey yok. Bnm için çok önemli bir konu ve konuşup dertleşmek paylaşmak istedim. içime at at kendikendime bütün gün düşünmekten kafayı yicem. iyi dileklerde bulunan dua eden bu kadr şye rağmn okrsn çocğnda baklbrsn hrşy düzlr diyp cesart vern dstk olan herksde elştren herksde ltfdip cvp veren hrkse çok tşkedrm. Mlaf artk çkcm hrkse iyi hayrlı gecelr

arkadaşım, sana mantıklıca yol göstermeye çalışanlar oldu . ama sen hala annem de annem diyorsun. napabiliriz başka ?

yazılanları okumadan size cevap yazmıştım, tek derdiniz bu değil, demiştim şimdi okudum bir iki yazıyı, haklıymışım, derdiniz nikah değilmiş...
nedense size özelden mesaj yazanlar olmuş, sanırım aklıma gelen şeyi yapacaksınız, bebeği birine verecekseniz size diyeceğim tek şey; yazıklar olsun ........
buradaki arkadaşlarda dikkat etsinler, öyle çocuk oyuncağı değil bu işler, böyle pis bir işe hiç bulaşmayın bebeği illaki birine verecekseniz, gidin çocuk esirgemeye verin, en azından bebek emin ellerde olur

umarım bunlar sadece bir yanlış anlamadır, umarım bu bir çocuk istismarı değildir, umarım....

bana şimdi annenmi çocuklarınmı deseler; çocuklarım derim...

çünkü ben onların annesiyim ve onları yalnız bırakmam ayrılamam...

yani annelik böyle birşey...

sen merak etme sen çocuğunu sahiplen ve onun için nikahını yap çocuğun anneli babalı dünyaya gelsin nikahsız doğan bir çocuğun ezikliğini yaşamasın bir ömür boyu...

annende seni atamaz anneliğini yapar sende onun evladısın merak etme sen...

tatlım anlamadığım şu...madem bu adamı sevmıyorsun evlenmek istemıyorsun neden cocuk yapıyorsun.istemediğin biriyle nasıl ilişkiye girer insan çelişkiliyim...cocuk olmus 4 aylık yasın 19 buda demktirki cocuğu bu saatten snra yasal olarak kürtaj yaptıramazsın 19 yasında olduğuna göre yasal olarak evlenebilirsin bence sıkıntı yok...

yazılanları okumadan size cevap yazmıştım, tek derdiniz bu değil, demiştim şimdi okudum bir iki yazıyı, haklıymışım, derdiniz nikah değilmiş...
nedense size özelden mesaj yazanlar olmuş, sanırım aklıma gelen şeyi yapacaksınız, bebeği birine verecekseniz size diyeceğim tek şey; yazıklar olsun ........
buradaki arkadaşlarda dikkat etsinler, öyle çocuk oyuncaBeğı değil bu işler, böyle pis bir işe hiç bulaşmayın bebeği illaki birine verecekseniz, gidin çocuk esirgemeye verin, en azından bebek emin ellerde olur

umarım bunlar sadece bir yanlış anlamadır, umarım bu bir çocuk istismarı değildir, umarım....

Bebeği birine vereceği kanısına nasıl vardınız ?

Tek bir şeyi merak ediyorum şuan.. Resmi nikah olmadan size dini nikah kıyan kişinin kimlik bilgileri...:ssz:

Bu ülkede resmi nikah olmadan dini nikah kıymak suçtur..

Son düzenleme:
İnsanların hayatına karışmam ama keşke bazı şeyleri yaşamak için bu kadar aceleci olmasaydınız. Ben sizden bir yaş falan büyüğüm ama bırakın çocuğu, eşi mezun olunca üstüme binecek iş sorumluluğu bile çok ciddi ve ağır geliyor. Siz çok kolay girmişsiniz bunca sorumluluğa, keşke mezun olmayı bekleseydiniz birşeyler yaşamak için ve evlenmeyi o zaman bu haber bir dert değil sevinç olurdu.

Back
X