Hamileyim :(

Hadi sen yaşının getirdiği bir tez yapıya sahipsin, ben anneni anlayamadım ama üzgünüm :31:

Anlamadigim birsey var, kiz toplumu takmiyor, takmadigi icinde Nikah sart degil, ailesi de arkasinda ama o sevgilisni es olarak istemiyorlar.
Sorun hamilelik psikolojisi ve uni, okurken hamile kalmak , toplum baskisi yok yani anladigim kadariyla, o yüzden bir cok cvp i anlamis degilim.
Ne o yok o halti yemisin etseydin yapsaydin herkesin özeli kendine.
Ayrica evlenipde hamile kalipda , hamileligi sürecinde bile birakilip yanliz kalan nice insanlar var,
sirf o isi yaparken nikahli olmakmi onlari farkli kiliyor ?
öyle olsada hayat onlarada zor ???

Ailesi arkasinda oldukdan sonra hic birsey olmaz insana.
Birakilsa bile.

Anlamadigim birsey var, kiz toplumu takmiyor, takmadigi icinde Nikah sart degil, ailesi de arkasinda ama o sevgilisni es olarak istemiyorlar.
Sorun hamilelik psikolojisi ve uni, okurken hamile kalmak , toplum baskisi yok yani anladigim kadariyla, o yüzden bir cok cvp i anlamis degilim.
Ne o yok o halti yemisin etseydin yapsaydin herkesin özeli kendine.
Ayrica evlenipde hamile kalipda , hamileligi sürecinde bile birakilip yanliz kalan nice insanlar var,
sirf o isi yaparken nikahli olmakmi onlari farkli kiliyor ?
öyle olsada hayat onlarada zor ???

Ailesi arkasinda oldukdan sonra hic birsey olmaz insana.
Birakilsa bile.

Ailesi de pek arkasında değil bence çocuğu erkek tarafına ver de ne yaparsan yap modunda bir anneanne adayı var karşımızda :31:

Eşin değil sevgilin öncelikle bunu anla..

Dini nikah resmi nikah olmadan suçtur bilmem farkında mısın???

Tamam cinsellik yaşıyordunuz da niye korunmadınız ki ?

Kendi geleceğini düşünmediğin gibi bebeğin geleceğini de düşünmüyorsun.

Keşke doğurma diyebilseydim ama maalesef kürtaj vakti geçmiş

Ama kusura bakma senin iyi bir anne olacağını da düşünmüyorum çünkü mesajlarında en ufak bir bebek-çocuk sevgisi yok.

Öncelikle o konu başlığındaki üzgün ifadesini kaldır. Bebeğin, her bebek gibi bir mucize ve sağlıkla gelsin inşallah.

Çoğu arkadaş niçin korunmadınız demiş oysa ki konu sahibi hamileyim vah tüh demiyor ki sadece annesinin niçin kendisine bu şekilde davrandığına üzülüyor. Konu dert değilde dertleşmek.

İki lafın başı toplum toplum toplum ne toplumu arkadaşlar ?

O toplum dediğimiz topluğun içinde yaşayan insanlar benim için önemli mi, onlar kim, eğitimleri, kültürleri değer yargıları ne, töre cinayetleri işleyenlerde o toplum değimiz topluluğun bireyleri değil mi ?

Tanımadığımız insanlar bizim için niçin önemliler ? Milletin ahlak bekçisi olacağımıza, hırsızlığın yolsuzluğun, adam kayırmayın, yandaş kollamanın bekçisi olsak.

Bak genç kardeşim, hayat senin hayatın yapacağın tercihlerde sadece seni ilgilendirir. Ne yapmak istiyorsan öyle yap, evlenmek istiyorsan evlen anneni dinlemek istiyorsan dinle.

Ama unutma ki içinde dünyanın en kıymetli hazinesi büyümekte. Kimse kimsenin ahlak bekçisi değil, sakın insanların ve annenin seni ve bebeğini üzmesine izin verme

Son düzenleme:
ben sana aaaa niye yaptın böyle bir şey ayıp filan demicem
çünkü olan olmuş desek ne olcak şimdi sana destek verme zamanı
annenle aran düzelir tabi annende haklı evlenmeden çocuk yapmışsın kızmak doğal hakkı
neyse bebeğini sağlıklı büyüt üzülme ilk bebeğin olucak sonuçta
üniversitende biter merak etme o sevgilinede söyle dini nikah yada resmi nikah kıyın bebek erken doğdu diyin yada başka bir şey
allah ölüm acısı vermesin gerisi çözülür

sen her ne kadar toplumun bakış açısını önemsemesende yaşadığımız kültür belli.doğumdan sonra biri demezse diğeri mutlaka can sıkıcı şeyler söyleyecektir.Anneniz de belki bu baskıdan çekindiği için haklı olarak size tepkili.keşkelerle dolu cümleler kurmayın bu saatten sonra..annenizle aranızı düzeltip çevre baskısından kendinizi de doğacak çocuğunuzu da korumanın çaresine bakın..erkek arkadaşınızla iyi bir ilişkiniz varsa evlenmenizde bir sorun olmamalı..

Kınamak istemiyorum ama bu haldeyken neden evlenmeyi istemiyorsun anlamış değilim?

Allah hakkı ile annelik yapabileceklere yıllardır tedavi tedavi gezenlere evlat versin inşallah

Evlilik düşünmüyorum deyip te 5 dakikalık zevk için korunmaya bile tenezzül etmeyen bir bebeğin vebaline giripte 'annecilik' oynasam mı oynamasam mı diye düşünenlere değil..................

Hemcinslerimin nikahı basit bir imza olarak görmeleri beni inanılmaz üzüyor. Nikah kadın ve cocuk haklarını güvence altına alır oysa, sizin ruh halinizi etkilemez.

bu ne rahatlık yahu...ayy ben eşimle eşşimle 8 ay nişanlı durdumda el ele tutuşmaktan öteye gitmedik..sen hangi akılla hamile kalmayı göze alıyorsun ayzık ...ya annene ne demeli sevgilinin üniv.okumadığını bilerek sizin aynı evde kalmanıza izin veriyorda şimdi doğur bebeği onlar baksınlarmışş.bu nasıl bir kafa yapısı afedersin ama annende ne rahatmış kızım yemişsin bir halt evlende eşe dosta rezil olmayalım demiyorda çocuğu doğurmuş onlar baksınmış..konu sahibesi sana gelincede senin evliliğe hazır değilim demeye lüksün yok kim karşı çıkarsa çıksın evlenmelisin..evlilik dışı çocuk yapmayı göze alıyorsan görüyorumki bayağıda bir cesaretlisin annnenin küsmesinı kızmasınıda pekala göze alırsın..ne sana ne annene üzüldüm ben o bebeğe üzüldüm sadace

o senin eşin değil eşim deme bari .:19: buraya bu tarz konular açılıyor . evlilerden farkımız yok,nikahsızız ama evli gibiyiz.

o zaman niye evlilikten tereddütlerin var evli gibiysen ?!

kürtaj yapacak zamanın da geçmiş.

o bebeğin hayatını düsünüyorsan nikah yapın.

Konu sahibi Allah askina bir dahakine gebelik forumlarinada bi ugra.. Biz orada bebegimiz olsun diye yaptiklarimizi, kaybettigimiz bebeklerimizi ve evlat hasretimizi bir oku ve gerekiyorsa annenede okut. Yillardir anneligi hak eden insanlar evlat hasretiyle yanip tutusurken sizin annenizin dusuncelerine hala anlam veremiyorum...

O masum bebegin hic bir sekilde sucu yok, olmadi esinin ailesine gonderirsiniz gibi bi fikir zaten nasil aklina gelir annenizin hala anlamis degil. Saskinim, Allah akil fikir versin ama gerek sizin gerekte bebeginizin hak acisindan bir an once nikah kiymaniz kesinlikle sart!!!!

hayatım zaten annen biliyormuş beraber yaşadığınızı. istememiş falan ama şimdi bebeğe verdiği tepkiyi asıl o zaman beraberliğinize vermeliydi. beraber yaşarken de bebek olmuş bak. iş işten geçmiş artık. annen de sağlıklı düşünemiyor, sen onu sürekli aramayı bırak, kv varmış, onunla konuş, kk ya gir sor. annenden fazla bişi bekleme, sadece moralini bozuyor, hem senin hem bebeğinin. yazık bebeğe, senin yaşadıklarını o da yaşıyor, ne günahı var? hemen resmi nikahınızı yapın, bebek de sen de kendinizi garantiye alın. bir olay çıkar sonra, sen kimsin diye kapı önünde bulursun kendini, insanlar neler yazıyor bak forumlarda. çocuğun üzerinde de hiç bir hakkın olmaz, çok uğraşırsın sonra. annen senin telli duvaklı, iyi bir kısmetle evlenmeni istemiş olabilir, ama artık geçmiş bu tren. önüne bakmaya başla. daha da erteleme bu nikahı. biraz aklını toparlayınca annecim böyle böyle, ben seviyorum kocamı, bebğimi de beraber büyütmek istiyorum, nikahıma gelirsen çok sevinirim de, tartışma, haber ver bırak o düşünsün bundan sonrasını. annen de yaşı itibariyle sana akıl vereceğine hala daha yanlış yönlendiriyor, hiç yakışmıyor.

gecmıs olsun , tamam bır hata yapmıssın ama hata bız ınsanlar ıcın . madem sevgılınızde delıkanlı adam gıbı adam yaptıgının arkasında hemen bır nıkah kıyın ve okula mumkun oldugunca devam edın annenız zamanla kabullenecektır.Allah yardımcınız olsun

Bebeği birine vereceği kanısına nasıl vardınız ?

dediğim gibi umarım ben yanlış anlamışımdır ama konu sahibinin yazdıklarından ve özel mesajlaşmaların başlamasından iyice şüphelendim. arkadaş sevgilisi evlenmek istediği halde yinede evlenmek istemediğini, annesinin tepkilerini, bebeğinin 4 aylık olduğunu ( kürtaj için geç kalmış yani ) söylüyor, madem sevgilinle evli gibisiniz nikah kıyın diyoruz, olmaz diyor

tüm bunlardan sonrada bende şüphelenmeye başladım-ki olmayacak bir şey değil, internet üzerinden bu işleri yapanlara şahit oldum. bu yüzden diyorum ya inşallah ben yanlış anlamışımdır, inşallah böyle bir şey yoktur diye ama varsada arkadaşları uyarmak, bu işlerin riskli olduğunu söylemek istedim

konu dışı yorum yapıp banlanmak istemiyorum ama söylemezsem rahatlamıcam..konu sahibi bu kadar şeyden yakınıyor falan filan annelik duyusundan bi haber ama kendine hamilelik takvimi yapmış:53::49:işte buna şaşırdım...

Son düzenleme:
evli değilsin eşinle sadece beraber yaşıyorsun olan olmuş nikah yap doğur bebeğini başka yapıcak bişey yok annen eşinide istemiyormuş annen istemiyor diye eşini bırakmadığına göre o bebeğinde günahına girmessin artık...

Back
X