Hamileyim :(

Merhabalar. Ben ünv okyrm ikinci sınftym ve 4 aylk hamileyim. Annem çok tepki gösterdi kavga ediyoruz çok mutsuzum. Allah'tan eşim (evli değiliz ama evli çiftlerden tek farkmz nikahmzn olmaması) çok anlayışlı ve çok iyi. O evlenmemizi istiyor ama bn evlilk düşncek halde değilim annm istemiyr zatn ne bebeği ne eşimle evlenmemi. Zatn hamilelk beni aşırı duygusallaştırdı hem okul hem aile baskısıçok yıprandım hayattan çok korkar oldum napıcağımı bilemiyorum gözümden yaş eksik olmuyor artık Allah'ım kendime zarar vermekten korkuyorum

evli değilsin ama eşim diyorsun,tek fark nikah doğru ve bu aslında ciddi bir fark..

zaten hamilesin,annen birşeyleri istememek için çok geç kalmış.erkek arkadaşını dinle ve mantıklı olan şeyi yap.tek eksiğiniz bir nikahsa onu da tamamla.resmiyette de eşin olsun.

Merhabalar. Ben ünv okyrm ikinci sınftym ve 4 aylk hamileyim. Annem çok tepki gösterdi kavga ediyoruz çok mutsuzum. Allah'tan eşim (evli değiliz ama evli çiftlerden tek farkmz nikahmzn olmaması) çok anlayışlı ve çok iyi. O evlenmemizi istiyor ama bn evlilk düşncek halde değilim annm istemiyr zatn ne bebeği ne eşimle evlenmemi. Zatn hamilelk beni aşırı duygusallaştırdı hem okul hem aile baskısıçok yıprandım hayattan çok korkar oldum napıcağımı bilemiyorum gözümden yaş eksik olmuyor artık Allah'ım kendime zarar vermekten korkuyorum

adam evlenmek istiyor ama siz evlilik düiünecek durumda değilsiniz. neden ne peki. annenizin istememesi mi..
ama artk çok geç. isteyip istememek gibi. ne sizin nede annenizin artık karar verme aşaması çoktan geçmiş. bir bebek var ve 4 aylık.
yapalıacak bir tek şey var. bunun başka alternatifide yok.
gün alıyorsunuz ve hemen nikahlanıyorsunuz..

Birincisi o eşin değil sevgilin
ikinciside hem sevgilinle korunmadan beraber oluyorsun hem bebek 4 aylık oluyorda öyle mi aklına geliyor mutsuzluğun..
kusura bakmada annen seni tebrik edecek değil böyle bir halt yiyorsun diye..
Bide annemle kavga ediyoruz diyosun kavga etmeye hakkın varmış gibi
haa ayrıca hamilelik takvimi yapmanda aslında çokta mutsuz olduğunu göstermiyor bence
olan olmuş bu saatten sonra neyin derdindesinde SEVGİLİNLE nikah kıymıyorsun!!
Bu kadar mı heveslisin babasız bir bebek dünyaya getirmeye:S

eee yok artık yaaa :53:

gerçekten üzgün bir insan gelip burada hamilelik takvimi eklemez...

ne anadan ne yardan ne çocuktan...
kimseden vazgeçmiyorsunuz...

elbette gönül hepsi bir olsun ister ama
bu istekleriniz için okulunuzu bitirip teliniz duvağınızla çıkmanız gerekirdi..

yaşadığınız cinselliğe sözüm yok, kendi tercihiniz ama korunmuyorsanız sonucuna katlanmak mecburiyetindesiniz...

Allahın verdiği cana kıymak olmayacağına göre, bırakın anneniz istemeye dursun gidip nikahınızı kıydırın.

toplumun da ahlakı bozuluyor ya hu !!

ahlak bekcileri yine is basinda!!

konu sahibi eger konun gercekse erkek arkadasin evlenmek istiyor eger sende istiyorsan hemen evlenmelisin
ama madem durumlar böyle keske korunsaydin

Bütün cevapları okudum ve cevap veren herkese gerçekten çok teşekkürederim. Birincisi ailemle yaşamıorum zaten kurulu bir evimiz var zaten aynı evde yaşıyorum ailem başka şehirde. İkincisi eşim dememe tepki göstermişsiniz o halde sevgilim diceğim ama bnm için eşim tabikide o çalışıyor yani öğrenci değil zaten. Üçüncüsü annem birlikte yaşadığımızı biliyordu ama iş bu duruma gelince ciddiye binince tepki göstermeye başladı bende anlamadım. Sevmiyorum o çocukla evlenmeni istemiyorum diyo başka birşy demiyor bnun için aramzdki eğitim farkı maddi durum vs bahaneleri var Dördüncü olarak ben hamile olduğuma üzülmüyorum fakat annem böyle davranmaya başlayınca üzülmeye başladım çünkü dediklerini kaldıramıyorum. Hamilelktende olsa gerek belki çok duygusal ve alınganım ama sürekli bir laf söylemesi artık beni herşeyden soğuttu çünkü annemin böyle davranmasına dayanamıyorum. Annemin istediği çocuğu sevgilimin ailesine vermek onlar baksın diyor.. Ve son olarak biz birbirimizi ve bebeğimizi çok seviyoruz ama beni üzen bunlar Sonuçta bende artık bir anneyim ve annemin bana böyle davranmasını kaldıramıyorum artık üzüntüden hasta oldum keşke burdan anneme duyurabilsem onuda çok seviyorum sevgilimde bebeğimizide ve ben onlarla çok mutluyum huzurluyum keşke annecimde yanımda olsa bu duygularımı paylaşsa ama o anlamak istemiyor neden :(

Annenle şu durumda kavga edeceğine sevgilinle evlen de annenle yine kavga et
bebeğine bir iyilik yapmış olursun en azından..
Sefası iyi madem cefası da olacak bu işlerin..

Bu arada mutsuzsun ya sana mutlu olmak için bir sebep
Sevgilin gerçekten iyi mi bilmem en azından yediği haltın arkasında duran
biri, yine şükret adam evlenmek istiyor..
Senin istemiyorum deme lüksün yok şu şartlarda..
4 aylık diyorsun bebeğin doğduğunda mı isteyeceksin
yoksa evlilik dışı doğum mu niyetin?

Benimde tabiki hayalim okulum bitseydi düğünm olsaydı öyle çocuğum olsaydı ama yine de olanlar için pişman değilim öğrendiğim günden itibaren hiç aldırmayı düşünmedim. Annem tabiki okulumu bitiremeyeceğimide düşnyr

Bütün cevapları okudum ve cevap veren herkese gerçekten çok teşekkürederim. Birincisi ailemle yaşamıorum zaten kurulu bir evimiz var zaten aynı evde yaşıyorum ailem başka şehirde. İkincisi eşim dememe tepki göstermişsiniz o halde sevgilim diceğim ama bnm için eşim tabikide o çalışıyor yani öğrenci değil zaten. Üçüncüsü annem birlikte yaşadığımızı biliyordu ama iş bu duruma gelince ciddiye binince tepki göstermeye başladı bende anlamadım. Sevmiyorum o çocukla evlenmeni istemiyorum diyo başka birşy demiyor bnun için aramzdki eğitim farkı maddi durum vs bahaneleri var Dördüncü olarak ben hamile olduğuma üzülmüyorum fakat annem böyle davranmaya başlayınca üzülmeye başladım çünkü dediklerini kaldıramıyorum. Hamilelktende olsa gerek belki çok duygusal ve alınganım ama sürekli bir laf söylemesi artık beni herşeyden soğuttu çünkü annemin böyle davranmasına dayanamıyorum. Annemin istediği çocuğu sevgilimin ailesine vermek onlar baksın diyor.. Ve son olarak biz birbirimizi ve bebeğimizi çok seviyoruz ama beni üzen bunlar Sonuçta bende artık bir anneyim ve annemin bana böyle davranmasını kaldıramıyorum artık üzüntüden hasta oldum keşke burdan anneme duyurabilsem onuda çok seviyorum sevgilimde bebeğimizide ve ben onlarla çok mutluyum huzurluyum keşke annecimde yanımda olsa bu duygularımı paylaşsa ama o anlamak istemiyor neden :(

bence bu cümleni annene de söyle tartısma biter,sonucta eşin miş

miş miş miş............

Benimde tabiki hayalim okulum bitseydi düğünm olsaydı öyle çocuğum olsaydı ama yine de olanlar için pişman değilim öğrendiğim günden itibaren hiç aldırmayı düşünmedim. Annem tabiki okulumu bitiremeyeceğimide düşnyr

Çocuk doğmadan çnce nikahınızı kıyın...
Zaten karı koca gibi yaşıyormuşsunuz...Bu durumda yapılacak şey budur...

selamlar
okuduklarımdan bir kez daha şunu çıkardım ki
ölçü dışına çıkmak insana sadece mutsuzluk getiriyor
hayatını nasıl yaşayacağını sen seçiyorsun
ama madem buraya yazıp fikir istemişsin, sana içtenlikle ve dostça tavsiyede bulunmak isterim
mutsuz olmak istemiyorsan bir an önce nikah kıy ve mutlu bir yuvada büyüt çocuğunu
annenin bile rıza göstermemesi seni bu kadar üzerken Allah'ın rızasının dışında olmak sana nasıl mutluluk getirebilir ki
bir süre mutlu olsan bile sonuç aynı mutsuzluğa çıkacak
nikahını kıy, hayırlı yuvanda hayırlı bir evlat büyüt
Allahın rızasını umarsan annenle de aranın düzeleceğini umabilirsin
Onun rızasıyla yuvanda huzur olmasını da umabilirsin
ve hayırlı, sağlıklı bir evlat da dileyebilirsin
ama Onun rızası olmadan olmaz, Onun rızası olursa da tüm kainat sana dost olur
iyi düşün
Allah yardımcın olsun inşallah

Son düzenleme:
Anne -kız şaka gibisiniz.
Erkek arkadaşınla aynı evi paylaşıyorsunuz.Annende evlenmeni istemiyor.Hmile olduğına kızıyor.Ne bekliyodu yani kardeş kardeş aynı evde yaşamanızı mı?.
bebek 4 aylık oluncaya kadar annenle kavga edeceğine nikahını yap.
hem annenin bakışını pek anlayamadım evlenme- doğur coçuğu diğer tarafa ver baksın.

zor bır durum hem aılen hem senın ıcın hemde karnındakı bebek ıcın keske yasanmasaydı demek sacma ama aılene cok uzuldum herkes evledına elınden gelenı yapıo okusunlar elıne meslegını alsınlar dıe ama onlar suızan yapıolar ıyı nıyetlerını allah sabır versın sanada aılene zor bır surec kınamakta dogru deıl bı dusmaz kalkmaz allah var sonucta allah yardımcın olsunn

selamlar
okuduklarımdan bir kez daha şunu çıkardım ki
ölçü dışına çıkmak insana sadece mutsuzluk getiriyor
hayatını nasıl yaşayacağını sen seçiyorsun
ama madem buraya yazıp fikir istemişsin, sana içtenlikle ve dostça tavsiyede bulunmak isterim
mutsuz olmak istemiyorsan bir an önce nikah kıy ve mutlu bir yuvada büyüt çocuğunu
annenin bile rıza göstermemesi seni bu kadar üzerken Allah'ın rızasının dışında olmak sana nasıl mutluluk getirebilir ki
bir süre mutlu olsan bile sonuç aynı mutsuzluğa çıkacak
nikahını kıy, hayırlı yuvanda hayırlı bir evlat büyüt
Allahın rızasını umarsan annenle de aranın düzeleceğini umabilirsin
Onun rızasıyla yuvanda huzur olmasını da umabilirsin
ve hayırlı, sağlıklı bir evlat da dileyebilirsin
ama Onun rızası olmadan olmaz, Onun rızası olursa da tüm kainat sana dost olur
iyi düşün
Allah yardımcın lolsun inşallah

İnşallah.. İnşallah Allah'ım da anneciğimde yanımda olurlar

annenın dedıklerını kaldıramazsın cunku artık sende bı anne adayısın kendını annen yerıne koy senın kızın bole bısı yapsa sen nasıl tepkı verırdın.bu arada annen zaten aynı evı paylasmanıza ızın vermekte hata yapmıs cunku atesle barut yan yana durmazmıs dıe bosuna dememıslerr

anneniz aynı evde yaşamanıza birşey demiyor.

bebek istiyorsunuz ama evlenmek istemiyorsunuz :ssz:

hamile kalıp evlenmeler de moda oldu zaten:ssz:

İnşallah.. İnşallah Allah'ım da anneciğimde yanımda olurlar

inşallah canım ama bunun için yapman gerekeni biliyorsun ve çok acele etmen lazım
karnındaki bebek nikahlı anne babanın çocuğu olarak nefes almaya devam etsin
Allah yardımcın olsun

Aslında denecek çok şey var ama ne kınamak ne de neden böyle yaptığını sorgulamak saçma olacak.
Bak Kübra, sevgilinle yani Hüseyinle bir an önce nikah kıymaya bak... Erkekler hele ki beraber yaşamaya alışmış bir erkek evlenmekten kaçabilir...
Kendini kıstırılmış sayabilir. Acele edip bunun üzerine yoğunlaşman lazım.
Annen konusuna gelince zaten siz sevgilinle düzeninizi kurmuşsunuz... Annenin manevi desteğine ihtiyaç duyuyorsun anladığım kadarıyla ama annen çok politik maaşallah.
Bebeğin olmasından ziyade nasıl bakılacağının peşine düşmüş.
Neyse, annen de elbette senin yanında olacak öyle veya böyle. Bebeğine, sağlığına, bitirilecek okuluna ve nikahına yoğunlaş. Hayırlı doğumlar.:34:

zor bır durum hem aılen hem senın ıcın hemde karnındakı bebek ıcın keske yasanmasaydı demek sacma ama aılene cok uzuldum herkes evledına elınden gelenı yapıo okusunlar elıne meslegını alsınlar dıe ama onlar suızan yapıolar ıyı nıyetlerını allah sabır versın sanada aılene zor bır surec kınamakta dogru deıl bı dusmaz kalkmaz allah var sonucta allah yardımcın olsunn

Doğru. Üç sene önce üvrstyi kazandığımızda liseden çok samimi bir arkadaşım hamile kalıp evlenmişti. Ailesi istememişti annesi hiç konuşmadı hep söylendi durdu arkdşm hergün ağlıyordu. Ünvrstyde bırkmştı çünkü eşinin işi başka şehirdeydi mecburen bıraktı dondurmadıda. Ben ona çok üzülmüştüm okulunu bıraktı annesi çok üzüldü , ailesinin istemediği bir evlilk yaptı annesi konuşmuyor telefonlarına çıkmıyor vs.. Ta ki çocuk doğana kadar. Şimdi çok iyiler herşey unutuldu. Ama o zaman ona ben ok acımış çok üzülmüş içten içede kınamıştım. Aynısı naşıma geldi işler bu duruma nasıl geldi gerçekten hiç bilmiyorum h,ç anlamadım. Korunmayı bilmiyor değiliz bir seneden fazla birlikte yaşıyoruz zaten ilk günden olan birşey değil bu. Ben annemin tepki göstermesini tabiki anlıyorum ve bekliyordumda ama o çocuğu üstüme almamı doğduğunda sevgilimn ailesine vermemi istiyor. Çocuğu onun annesi babası üstüne alsın sakın üstüne alma okulun bitince evlenrmsn çocuğu ger mi alırsn bilemem ama şimdi asla çock sende kalmck diyor başka birsy demiyr hrgn pskljk baskı yapıyr bna telefnda artk gözmde yaş kalmadı

Doğru. Üç sene önce üvrstyi kazandığımızda liseden çok samimi bir arkadaşım hamile kalıp evlenmişti. Ailesi istememişti annesi hiç konuşmadı hep söylendi durdu arkdşm hergün ağlıyordu. Ünvrstyde bırkmştı çünkü eşinin işi başka şehirdeydi mecburen bıraktı dondurmadıda. Ben ona çok üzülmüştüm okulunu bıraktı annesi çok üzüldü , ailesinin istemediği bir evlilk yaptı annesi konuşmuyor telefonlarına çıkmıyor vs.. Ta ki çocuk doğana kadar. Şimdi çok iyiler herşey unutuldu. Ama o zaman ona ben ok acımış çok üzülmüş içten içede kınamıştım. Aynısı naşıma geldi işler bu duruma nasıl geldi gerçekten hiç bilmiyorum h,ç anlamadım. Korunmayı bilmiyor değiliz bir seneden fazla birlikte yaşıyoruz zaten ilk günden olan birşey değil bu. Ben annemin tepki göstermesini tabiki anlıyorum ve bekliyordumda ama o çocuğu üstüme almamı doğduğunda sevgilimn ailesine vermemi istiyor. Çocuğu onun annesi babası üstüne alsın sakın üstüne alma okulun bitince evlenrmsn çocuğu ger mi alırsn bilemem ama şimdi asla çock sende kalmck diyor başka birsy demiyr hrgn pskljk baskı yapıyr bna telefnda artk gözmde yaş kalmadı

bu yazdıklarını okumadan önce sana da sevgiline de çok kızmıstım ama şu yazıdan sonra sana kızamıyorum,belki de üzüldüm,senin için ne hayırlıysa o olsun,dua edicem senin için
ama annen çok kötü kalpliymiş
pess diyorum sadece

Back
X