Hamileyim :(

Su saatten sonra yapacagin en dogru sey bir an evvel resmi nikahinizi yapmanizdir.
Annenizin cocugun baba tarafina verilmesini istedigini yazmissiniz. Bu cok enterasan geldi bana.:53:
Okulunuzu da bence muhakkak bir sekilde bitirmelisiniz. Nikahiniz olursa okuldaki durumunuzda bir nebze daha iyi olmaya baslayacaktir. Avrupa ulkesinde degiliz dolayisiyla nikahsiz yasama hamile kalmaya insanlar tabikide tepki verecektir.
Birsey yaptiginizda verilecek tepkileride goze almis olmalisiniz kanaatindeyim

sizin benimsediğiniz kültür ve inanışa sahip olmadığımz için ben dahil cevap yazan çoğu üye sizi teselli etmeyecektir. Zaten genel olarak herkes eleştirmiş. Sizin çok basit bir şeymiş gibi anlattıklarınızı ağzım açık okudum.

erkek arkadaşın evinde yaşamak, evlenmeden eşim demek, annemin bu durumu bilip kabul etmesi, evlilik dışı çocuk, ve devamında gelişen bunları kabul eden annen o çocuğu istemiyorum ver babasına gitsin demeler. bunlar bana çok yabancı geliyor.

Bütün cevapları okudum ve cevap veren herkese gerçekten çok teşekkürederim. Birincisi ailemle yaşamıorum zaten kurulu bir evimiz var zaten aynı evde yaşıyorum ailem başka şehirde. İkincisi eşim dememe tepki göstermişsiniz o halde sevgilim diceğim ama bnm için eşim tabikide o çalışıyor yani öğrenci değil zaten. Üçüncüsü annem birlikte yaşadığımızı biliyordu ama iş bu duruma gelince ciddiye binince tepki göstermeye başladı bende anlamadım. Sevmiyorum o çocukla evlenmeni istemiyorum diyo başka birşy demiyor bnun için aramzdki eğitim farkı maddi durum vs bahaneleri var Dördüncü olarak ben hamile olduğuma üzülmüyorum fakat annem böyle davranmaya başlayınca üzülmeye başladım çünkü dediklerini kaldıramıyorum. Hamilelktende olsa gerek belki çok duygusal ve alınganım ama sürekli bir laf söylemesi artık beni herşeyden soğuttu çünkü annemin böyle davranmasına dayanamıyorum. Annemin istediği çocuğu sevgilimin ailesine vermek onlar baksın diyor.. Ve son olarak biz birbirimizi ve bebeğimizi çok seviyoruz ama beni üzen bunlar Sonuçta bende artık bir anneyim ve annemin bana böyle davranmasını kaldıramıyorum artık üzüntüden hasta oldum keşke burdan anneme duyurabilsem onuda çok seviyorum sevgilimde bebeğimizide ve ben onlarla çok mutluyum huzurluyum keşke annecimde yanımda olsa bu duygularımı paylaşsa ama o anlamak istemiyor neden :(

sanki doğacak olan bir çocuk değil başka birşey..doğur ve onlar baksın..sonra alırsın ya da almazsın..annenin bu sözlerine inanamıyorum..belki seni düşünerek diyor ama yinede aklım almadı benim..o bebek onun da canının bir parçası..

sevgilinle evlen ve kağıt üzerinde de eşin olsun..çocuğun için yapacağın en iyi şey bu olur.

Aslında denecek çok şey var ama ne kınamak ne de neden böyle yaptığını sorgulamak saçma olacak.
Bak Kübra, sevgilinle yani Hüseyinle bir an önce nikah kıymaya bak... Erkekler hele ki beraber yaşamaya alışmış bir erkek evlenmekten kaçabilir...
Kendini kıstırılmış sayabilir. Acele edip bunun üzerine yoğunlaşman lazım.
Annen konusuna gelince zaten siz sevgilinle düzeninizi kurmuşsunuz... Annenin manevi desteğine ihtiyaç duyuyorsun anladığım kadarıyla ama annen çok politik maaşallah.
Bebeğin olmasından ziyade nasıl bakılacağının peşine düşmüş.
Neyse, annen de elbette senin yanında olacak öyle veya böyle. Bebeğine, sağlığına, bitirilecek okuluna ve nikahına yoğunlaş. Hayırlı doğumlar.:34:

Teşekkürederim.Zaten maddi hiçbir beklentimiz yok kendi yağımızla kavrulabiliyoruz zaten bizim malda mülkte gözümüz yok kendimize yeten bir bütçemiz var ama annemi tatmin etmiyor. Çok doğru ben sadece annemi yanmda hissetmek bazı şeyleri paylaşmak istiyorum. Sonuçta ilk defa bir hamilelik yaşıyorum her ne kadar böyle bir durumda olsada.. Anneme anlatmak paylaşmak korkularımı mutluluğumu merak ettiğim sorularımı heycanımı paylaşmak istiyorum. Sevgilimin ailesi çok iyi özelliklede annesi bana kızı gibi davranıyor, en azından o bir anne gibi yanımda ama kendi annen gibi olmuyor ki :( Onlarda evlenmemizi istiyor. Evlilikten korktuğum kaçtığım yok ama annemi daha fazla kendimden uzaklaştırmak istemiyorum. Sevglmn ailesininde benm ailemnde ilk torunu olck. Keşke benm annemde onunki gibi olsa.Annem onun ünvrsite okumamasını ve maddi durumunun tatmin edici olmamasını sıkıntı yapıyor. Bize göre ikiside problem değil çünkü çok şükür kmseye muhtaç değiliz çok şükür hiç kavgamz gürültümüz yok ama annem görüyor ne görmek istiyor. Acaba bana kızgın olduğu için mi böyle? Geçer mi? Ben annemi çok seviyorum ama bebeğimde sevgilmde bnide çok üzüyor

Benimde tabiki hayalim okulum bitseydi düğünm olsaydı öyle çocuğum olsaydı ama yine de olanlar için pişman değilim öğrendiğim günden itibaren hiç aldırmayı düşünmedim. Annem tabiki okulumu bitiremeyeceğimide düşnyr

Anneni ikna etmelisin nikah konusunda.
İkna olmuyorsa da kıyarsınız nikahı sonradan ikna olur artık.

bu yazdıklarını okumadan önce sana da sevgiline de çok kızmıstım ama şu yazıdan sonra sana kızamıyorum,belki de üzüldüm,senin için ne hayırlıysa o olsun,dua edicem senin için
ama annen çok kötü kalpliymiş
pess diyorum sadece

Çok teşekkürederim Allah razı olsun. Bende hep dua ediyorum inş benim yaşadıklarımı kimse yaşamaz. Hiçkmse benim gibi gözü yaşlı bir hamilelik geçirmez kimse bebeğiyle annesi arasında kalmaz.

nikahsız çocuk doğurmak herşeyi geçtim nikahla sahip olabileceğiniz haklarınıza asla sahip olamayacağınız anlamına gelir. böyle bir kötülüğü nasıl yaparsınız kendinize?

Doğru. Üç sene önce üvrstyi kazandığımızda liseden çok samimi bir arkadaşım hamile kalıp evlenmişti. Ailesi istememişti annesi hiç konuşmadı hep söylendi durdu arkdşm hergün ağlıyordu. Ünvrstyde bırkmştı çünkü eşinin işi başka şehirdeydi mecburen bıraktı dondurmadıda. Ben ona çok üzülmüştüm okulunu bıraktı annesi çok üzüldü , ailesinin istemediği bir evlilk yaptı annesi konuşmuyor telefonlarına çıkmıyor vs.. Ta ki çocuk doğana kadar. Şimdi çok iyiler herşey unutuldu. Ama o zaman ona ben ok acımış çok üzülmüş içten içede kınamıştım. Aynısı naşıma geldi işler bu duruma nasıl geldi gerçekten hiç bilmiyorum h,ç anlamadım. Korunmayı bilmiyor değiliz bir seneden fazla birlikte yaşıyoruz zaten ilk günden olan birşey değil bu. Ben annemin tepki göstermesini tabiki anlıyorum ve bekliyordumda ama o çocuğu üstüme almamı doğduğunda sevgilimn ailesine vermemi istiyor. Çocuğu onun annesi babası üstüne alsın sakın üstüne alma okulun bitince evlenrmsn çocuğu ger mi alırsn bilemem ama şimdi asla çock sende kalmck diyor başka birsy demiyr hrgn pskljk baskı yapıyr bna telefnda artk gözmde yaş kalmadı

Evlilik öncesi ilişki insiyatifini alabiliyorsunuz ama çocuğun insiyatifi söz konusu olunca "annem" diyorsunuz. Bu çocuk nasıl bir dünyaya doğacak böyle? :53:

Cinsel ilişkinin bir çocuk yapma teşebbüsü olduğunu biliyorsun herhalde, madem bu kadar uzaksın çocuk edinme fikrine ona göre davransaydın. O nikah diye küçümsediğin şey işte bu ciddiyeti sağlamaya yarıyor öyle umursamaz bir şekilde ne birlikte oluyorsun ne hamile kalıyorsun. İnsan hata yapar ama savunmamalı bari hatasını. Tez zaman da evlenin, dünyaya bir insan getiriyorsanız sorumluluğunu da alın, her bebek doğru düzgün bir anne baba ile hayata gözlerini açmayı hak eder.
Ayrıca eşten farkımız yok demişsin beraber mi yaşıyorsun ? madem öyle bir imza neden seni bu kadar korkutuyor ? yada anneni ? sonuçta boşanmak gibi bir hakkında var. birlikte yaşayıp ayrılmayı göze alıp da evlenip ayrılmayı bu kadar büyüten zihniyeti hiç anlayamadım. işin içine nizam düzen kimin kimle ne olduğu belirginliği girince işler canınızı mı sıkıyor ? Kusura bakma sert konuştuysam, ben nikahsız beraberliklere hiç hoş bakmıyorum hele ki böyle evliden farkımız yok diyenlere. Hele de müslümansa hiiç anlam veremiyorum. Tabi bunlar benim fikrim.

Çok teşekkürederim Allah razı olsun. Bende hep dua ediyorum inş benim yaşadıklarımı kimse yaşamaz. Hiçkmse benim gibi gözü yaşlı bir hamilelik geçirmez kimse bebeğiyle annesi arasında kalmaz.

senden de razı olsun,eger sevgilininin doğru bir insan olduğunu düşünüyorsan düğün olmasada en azından bir nikah kıyın
ama erteleme
bir an önce nikahlanın sonra cok daha büyük pişmanlıklar yasarsınız hem sen hem sevgilin
o masum bebeğe cok yazık olur

Teşekkürederim.Zaten maddi hiçbir beklentimiz yok kendi yağımızla kavrulabiliyoruz zaten bizim malda mülkte gözümüz yok kendimize yeten bir bütçemiz var ama annemi tatmin etmiyor. Çok doğru ben sadece annemi yanmda hissetmek bazı şeyleri paylaşmak istiyorum. Sonuçta ilk defa bir hamilelik yaşıyorum her ne kadar böyle bir durumda olsada.. Anneme anlatmak paylaşmak korkularımı mutluluğumu merak ettiğim sorularımı heycanımı paylaşmak istiyorum. Sevgilimin ailesi çok iyi özelliklede annesi bana kızı gibi davranıyor, en azından o bir anne gibi yanımda ama kendi annen gibi olmuyor ki :( Onlarda evlenmemizi istiyor. Evlilikten korktuğum kaçtığım yok ama annemi daha fazla kendimden uzaklaştırmak istemiyorum. Sevglmn ailesininde benm ailemnde ilk torunu olck. Keşke benm annemde onunki gibi olsa.Annem onun ünvrsite okumamasını ve maddi durumunun tatmin edici olmamasını sıkıntı yapıyor. Bize göre ikiside problem değil çünkü çok şükür kmseye muhtaç değiliz çok şükür hiç kavgamz gürültümüz yok ama annem görüyor ne görmek istiyor. Acaba bana kızgın olduğu için mi böyle? Geçer mi? Ben annemi çok seviyorum ama bebeğimde sevgilmde bnide çok üzüyor

Şimdi sen bu hüseyini seviyorsun o da seni..
Hamilesin .
Olan olmuş artık.
Herkes hata yapar.Hata biz insanlar için...
Bundan sonrası önemli.
Acilen karnın büyümeden evlenmelisin.

Cinsel ilişkinin bir çocuk yapma teşebbüsü olduğunu biliyorsun herhalde, madem bu kadar uzaksın çocuk edinme fikrine ona göre davransaydın. O nikah diye küçümsediğin şey işte bu ciddiyeti sağlamaya yarıyor öyle umursamaz bir şekilde ne birlikte oluyorsun ne hamile kalıyorsun. İnsan hata yapar ama savunmamalı bari hatasını. Tez zaman da evlenin, dünyaya bir insan getiriyorsanız sorumluluğunu da alın, her bebek doğru düzgün bir anne baba ile hayata gözlerini açmayı hak eder.
Ayrıca eşten farkımız yok demişsin beraber mi yaşıyorsun ? madem öyle bir imza neden seni bu kadar korkutuyor ? yada anneni ? sonuçta boşanmak gibi bir hakkında var. birlikte yaşayıp ayrılmayı göze alıp da evlenip ayrılmayı bu kadar büyüten zihniyeti hiç anlayamadım. işin içine nizam düzen kimin kimle ne olduğu belirginliği girince işler canınızı mı sıkıyor ? Kusura bakma sert konuştuysam, ben nikahsız beraberliklere hiç hoş bakmıyorum hele ki böyle evliden farkımız yok diyenlere. Hele de müslümansa hiiç anlam veremiyorum. Tabi bunlar benim fikrim.

Canım okumadın herlde bir senedn fazla beraber yaşıyoruz ve aynı eve yerleşmeden önce imam nikahmzı yptrp geçtik. Nikahımız içinde okulun bitmesini bekliyorduk ki olmadı. Zatn dini inancım olmasa bunları göze almaz kürtaj olur hayatıma devam ederdim. Nikahı küçümsemediğim için alalacele evlenp geçiştirmek istemedim

Canım okumadın herlde bir senedn fazla beraber yaşıyoruz ve aynı eve yerleşmeden önce imam nikahmzı yptrp geçtik. Nikahımız içinde okulun bitmesini bekliyorduk ki olmadı. Zatn dini inancım olmasa bunları göze almaz kürtaj olur hayatıma devam ederdim. Nikahı küçümsemediğim için alalacele evlenp geçiştirmek istemedim

hamilesiniz, nikahı geçiştirmek istememek gibi bir lüksünüz yok...

babanız biliyor mu bu meseleyi ?

annenin şunu anlaması gerek;artık olan olmuş.iş işten geçmiş.yani bu evliliği istememesi için çok geç.çocuğu sevgilinin ailesine vereceksiniz ve sen yoluna devam mı edeceksin hiç birşey olmamış gibi.yok artık.neyse siz bir an önce sevgilinizle evlenip bir aile olun en sağlıklısı bu gibi görünüyor.

Yazdıklarına göz attım, bak sana samimiyetle bir taviseyede bulunuyorum anneni fazla dinleme çünkü düşünce yapısı olarak fazla hayrı doğruyu gözetmiyor gibi görünüyor. Sonuçta zengin bulmadığı biriyle evlenmene karşı çıkan, doğurduğun çocuğu bırakmanı isteyecek, bir çocuğun annesiz büyümesine göz yumabilecek birinin fazla sözünü dinleme bence. Evet anne çok önemlidir ama bazen onlarda yanlış düşünebilir. Biran önce evlen, en kötü ihtimalle daha fazla hukuki haklara sahip bir eş ve anne olacaksın bunun nesi kötü ?

Vay arkadaş ya benim annem benim erkek arkadaşımla aynı evde kalmama izin verecek öümkün değil yani sana gelince bence yapman gereken tek şey evlenmen senin hayatın tercihlerini yargılamak kimsenin haddine değil bazı yazıları okudumda bence insanları kınamayın en yakınınızı bulur. İnsanları yaşantısı onları bağlar. Ama annenin baştan sizin birlikte aynı evi paylaşmanıza ses çıkarmayıp şimdi o adamı istemiyorum demesi saçma geldi bana. Olan olmuş artık üzülme bebeğini düşün evlenip hamileliğini sebep gösterip okulunuda 2. dönemden sonra dondurabilirsin. Bebeğini ve okulunu düşün ne yap et okuluna geri dön ve oku ama.

10 haftayı kanunu sureyı kurtaj ıcın gecmıssın zaten bu saaten sonra olumsuz dusunmene gerek yok
ne erkekler gordum. Vurup kacan ortada bırakan sen bence ewlenmeye bak ısallah adam gbı doru duzgun ısı vardır hem son sınıftaymıssın bak yıl sonuna kadar mezun olmaya bak mayısta zaten okul bıtıyor

senı annen atsın atabılıo mu bakalım bu kpek yavrusu muda gıdıp vercen sonra gerı alcaksın kopek bıle yavrusunu bırakmıo.annenın amacını anlamadım valla ınsan dogmamıs bı melek ıcın bunları dusunebılır mı yaaa yazık valla

okulun bittseydi barı ya nasıl çocuk yapılır şimdi nikahta yok.neyse hayırlısı olsun bakalım Allah yolunu açık etsin

Back
X