Hamileyim😕

Kürtaj konularinin altına neden hemen çocuğu olmayanlardan konular açılıyor anlamıyorum. Çocuğu olmayanlar var diye insanlar istemedikleri halde doğurmak zorunda mı ?
Tabii ki insanlar istemedikleri halde doğurmak zorunda değil, hamile kalmak bir seçim olmamakla birlikte aldırmak ya da doğurmak kişinin vereceği bir karar. Anne olamayan biri olarak çocuğu olmayanlardan neden konu açıldığını açıklamaya çalışayım size, burada yıllarca çocuk sahibi olamayan, hamile kalıp çocuğunu kaybeden, birçok yöntem denemiş olsa da o çok istediği çocuğa kavuşamayan insanlar var. Bu insanların çektiği acıları, psikolojisini, neler düşündüklerini, yaşadıklarını tahmin edebilir misiniz bilemiyorum ancak bir yanda çok isteyip kavuşamayanlar bir yanda da kolayca hamile kalabilenler varken kavuşamayanların isyan etmeleri ya da kendi görüşlerini belirtmeleri normal değil mi sizce? Hamile bir hanım korunmadan hamile kaldım, bu çocuğu da istemiyorum veyahut doğurmak konusunda endişelerim var derse ve anne olamayan biri de bunu okursa içi cız ediyor.

Bende tedaviyle hamile kaldım, içim cız etmiyor çünkü herkesin hayatı kendine. Biz şimdi bu kadına doğur diyelim, ee bakamayinca, 1 mama alamayınca, yorgunluktan hastalanınca biz mi bakacağız o çocuklara? Dediğim gibi fikir vermek, yol göstermek başka üstüne saldırmak başka.

Simdi de hamilelik ihtimalim var, bu konuda kimseye danışmam, laf söyletmem, eşimin fikrini alırım sadece ama aldıririm. Ben zorluk yaşarken yanımda olmayan insanların zerre fikrine ihtiyacım yok çünkü

Bu kadına doğur diyecek kişi elbette ki biz değiliz. Bakın ne dediniz "ben zorluk yaşarken yanımda olmayan insanların zerre fikrine ihtiyacım yok çünkü" bu düşüncenize kesinlikle katılıyorum. Konu sahibi bizim doğur / doğurma dememizle harekete geçmeyecek benim fikrimce, yalnızca insanların düşüncesini öğrenebileceği bir platformda derdini paylaşmış ve bunca kişinin olduğu yerde elbette her konu güllük gülistanlık olmaz, elbette fikir ayrılıkları da çıkar. Ancak yorum yapan herkesin de belli sınırlar içinde fikirlerini anlatma özgürlüğü de var.

Magnifiaque ne kadar tanıyorsunuz iki kelimesinden nereden çıkardınız kötü biri olduğunu ? biz size burada o kadar
kendinizin ,bile onaylamadigi bir ölüm şekliyle canına kıymak istediginiz yavrumuz dan bahsediren kötü demiyoruz..
siz evlat hastesiyle yanan insanlara bu kadar kolay kötü kalpli damgası vuruyorsunuz.. Allah kullarını sevdiği kadar sinarda canıyla malıyla evlatlariyla Magnifiaque nin imtahani belki çocuğunun olmaması nereden biliyorsunuz sevilmedigi için olmadığını
dikkat edin de ,
çok seviyor Rabb'im beni 3 çocuk verdi deyip , o üç çocuk sizin kötü sınavınız olmasın ..

Aslında iğneli korunma yöntemi ile korunuyordum fiyatları yükselince bu ay almadım açıkçası bu kadar çabuk gebe kalacağımı tahmin etmiyordum

Konu sahibi anne bebek sağlık merkezlerinde bedava korunma yöntemleri veriliyor. Korunmanın maddi durumla alakası yok yani. Kararınızdan sonra mutlaka gidin bir daha böyle durumlar yaşamayın.

Bu arada evet çocuğu olmayan kadınların içinde bir sızlama olur. Hafif kıskançlık duygusu bu. Ben de öyle kolay kolay hamile kadınları duyunca hafif kıskanıyordum. Sonra kendi kendime ne yapıyorsun yahu diye telkin edip o duyguyu durduruyordum.

Burada konuda konu sahibinin bak ne güzel üzerine ceket atsalar hamile kalıyorum diye hava atması durumu yok. Şöyle düşünün birçok kadında pcos var. Bir sürü yumurta hücresi var maaşallah. Bende çok az yumurta hücresi var yaşıma göre. Yani herkesin derdi farklı. Yapacak bir şey yok. Kızmayın, içiniz yanmasın. İnşallah sizin de olacak. Ben 36 yaşındayım. Amh çok düşük. 1 dış gebelik var. 3 tüp bebek denemesi yaptım ancak sonuncuda hamile kaldım. Hem psikolojik hem maddi yıpratıcı bir süreç ama yapacak bir şey yok.

Konu sahibi bu konu çok kişisel. Sizin inamçlarınız, sosyoekonomik durumunuz, çevreniz, yetiştirmeniz hepsi etki eder. Ben 20li yaşlarda hamile kalsam kesin aldırırdım mesela (ki dikkatinizi çekerim çok çok zor hamile kalıyorum). Çocuğumun sakat olacağını öğrenseydim aldıracaktık bu kadar bile zor bulduğumuz bebeği. Bazıları da aldırmaya şeytan görmüş gibi bakar işte hayat görüşünden. O yüzden kimseye böyle bir soru sormayın. Bebeğe bakarken de burada kimse yanınızda olmayacak, embriyonuzu aldırırken de. Eşinizle siz karar vereceksiniz. Kimsenin de hayatınıza karışmasına izin vermeyin o haddi bulmalarına da izin vermeyin.

Biraz konunun dışında olacak ama size bir şey sormak istiyorum Bu açılan konuyu nasıl kapatabilirim sohbete ya da nasıl silebilirim

Mune konuyu kapatmak istiyor konu sahibi

Seninle aynı yaştayız. şu türkiye şartlarında 2 çocuk bile çok zor olduğunu düşünüyorum. ben kesinlikle aldırma taraftarı değilim ama yaşayacak olan sizsiniz. daha 26 yaşındasınız. 3. çocuk olunca diğer 2 çocuğa da ilginiz ister istemez azalacak. yani manevi ilgi değil tabii maddi ve fiziki. çok zor gerçekten. üstelik kendinizi de çok boşlayacaksınız. bilmiyorum bence kendinizi suçlu hissetmeyecekseniz aldırmayı düşünün. ama durumum yeterli, ruhen de ben bunun altından kalkarım derseniz tabiiki doğurun. Şans ve iyilik yanınızda olsun...

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Ne alakası var güzellıkle? Cocuk canı almak başka sizin dedikleriniz bambaşka.

Ben okudugumu gayet iyi anladım, allah keske gerçekten hakedene annelik nasip etse sizin gibi guzel kalpliler cogalmasa
Siz benim anneligi hak edip hak etmediğimi asla sorgulayamazsınız ve bu sizin haddinize değil ne şartlarda nasıl çocuklarımı büyütyüğümü siz anlayamazsınız. Tek dileğim Rabb'im gönlünüze göre versin

Sizinde haddinize degil çocuğu olmadi diye birinin kalbinin iyiligini kötülüğünu sorgulamak, had bilmeden had bildirmeye çalismayin

Ay tamam tamam, eminim siz her zaman doğru kararlar alıyorsunuz, mükemmelsiniz, her zaman beyaz hayatınız. Buradaki süper, çok bilmiş kadınlara hayranım.
Ya Allah aşkına neyi anlamak istemiyorsunuz ben burda süper bir insanım mükemmelim mi diyorum. Tabiki insan hata yapar doğamız gereği ama bir hata yapıyorsak ve burada herkesin ulaşabileceği bir alanda bunu dile getiriyorsak gelecek karşı görüşlü cevaplara da hazırlıklı olmalıyız ! Karşı görüşteki insanları merhametsiz kalpsiz diye nitelendirirse konu sahibi hatta hadsizlik yaparak çocuk sahibi olamayan birine layığınız bu anlamını çıkaracağımız bir cvp verirse kusura bakmayında kalbi,mantığı,inancı ve en önemlisi aklı olan kimse bu hanımı hoşgöremez hoşgörmemeli de bence. Bir hata yapmış bana kalırsa önlenebilir bir hata ( bile isteye bence ) Hoşlanmayacağı şeyleri duymak istemiyorsa yazmayacak buraya !!!

Evet kesinlikle konu kapatılsın istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…