Hamileyim😕

Ben onu savunarak yazmiyorum. O oyle diyorsa boyle diyorsa diye yazmaniza gerek yok. Amacim sadece konuyu tartismak, bilgimi bir bilene danismak, yanlışsa dogru kaynaktan arastirmak. Kimsenin avukatı degilim. Direkt kendisini alintilayabilirsiniz yorumlaşmak icin.

Cevap verdiğim konunun üzerine yazınca ve neden zigot diyemesin dediğinizde ona söylediğimi size yazmak zorunda kalıyorum.

Kimseyle yorumlaşmak istemiyorum. Zaten ilk mesajınıza cevap vermememin sebebi de buydu.

Kaynak istiyorsanız PDF bilmiyorum. Dijital kaynaklarım yok.

Lise biyoloji kitabından okusanız bile sorularınıza cevap bulursunuz. Onlar digital ortamda mevcut.

Ilk mesajima hic cevap vermeseydiniz keske. Kaynak da istemedim. Kendim arastiririm anlamında soyledim. Iyi geceler.

Ay hala zigot da tek hücre derse yanlış olur diyor. Şu an annenin karnında zigot var gibi deli saçması bir şey demedim. Hamileliğini anladığında herkes farklı haftasında olabilir, tüp bebek değilse. Konu sahibine zaten yorum yapmadım. Valla ben konuyu okuyanlar varsa açıklığa kavuşsun diye tekrar tekrar yazdım ama hiç ilerlemedi. Konu her canlı dediğimiz yapının eşit olmayacağıydı. Nasıl ki bir meyve agaciyla poleni ayni değilse o şekilde. Neyse iyi geceler

Merak etmeyin simdi olmuyor olabilir ama anne olurum elbet
Ben bu kısmı okuyunca gözlerim doldu. Size canı gönülden dua ediyorum; Allah size sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin inşallah.

Hiç hak etmediğiniz bir yanıt almışsınız. İnsanlar kendine yapılan mantıklı bir eleştiriyi bile kaldıramıyor ama bir başkasına nasıl bu kadar yaralayıcı konuşabiliyor bazen anlayamıyorum.

Sanirim 10 günlük su an dedi. Bunu da supheli iliski gununden bugüne sayarak yaptığını düşünüyorum. Hala rahme tutunmuş olmayabilir. Belki de kimyasal olacak. Boşuna bu tantana.

Ve siz bu kalp ve vicdan ile yaşadığıniz sürece hak ettiğinizi alırsınız
Cok hadsiz birisiniz. İlerde ne yaşayacağını bilemezsin benimde cocugum yok 25 yaşındayım ve birine bu şekilde konuşma hakkını kimse size vermedi karşınızdakı ne derse desin onu asla annelığınden vuramazsınız. Kendım yaşadıgım için söylüyorum ne kadar kırılmıştır o kırılan kalp sizin egonuzu bastırdımı? İnşallah sizlere rabbim hayırlı evlatlar verir genede böyle dua edelim kimseye bu şekilde hitap etmeyin bazı teraziler çook hafiftir haberiniz olsun

Son düzenleme:
Ve siz bu kalp ve vicdan ile yaşadığıniz sürece hak ettiğinizi alırsınız

Bu nasıl vicdansızca bir cevap..
Olmuyorsa çocuğu allahın sevdiği kul ki imtihan da şu an.. peygamberler bile çocuğu olmayarak imtihan olmuş..
Unutmayın burası imtihan dünyası ki..
Ben eminim arkadaşım Magnifiaque zamanı vakti geldiğinde anne olacak inşallah...
Ama sizi allah görüyor duyuyor.. ona havale ediyorum

Ben kötü birşey yazmadım , Rabbim bize hakettigimizi verir. Merhamet imize göre kalbimize göre verir her zaman ve bu yüzden her zaman insanların Rabb'im tarafından hak ettiklerini alacağına inanırım . Ama siz işinize geleni anlarsınız benim cevabından önce kişinin nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bir bakın derim.

Benim kimseyi anneliginden ya da herhangi bir şeyinden vurduğum yok ve siz önce şahsın nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bir bakın derim Ben sadece bana verilen tavır ve yaklaşımına dayanarak, bu herhangi bir başkası da olabilir biz insanlara ne şekil yaklaşırsak ve kalbimize merhametimize göre Rabbim bize her zaman hak ettiğimizi vereceğine inanıyorum ben burada ne yazdığımı gayet iyi biliyorum

O zigot deyip küçümsediğin tek hücreli canlı varya döllenmeden sonra ilk 24,36saatte bile kaç hücreye bölünüyor bunu biliyo musun ? Önce kendinin kopyasını oluşturup sürekli bölünerek gelişiyor.Bence böyle mucizevi bir olayı dalga geçercesine basite indirgeyip yazmadan bi araştır. İnsan hamileliğini döllenmeden 14 gün sonra öğreniyor ve bu süre içinde senin lafta 1 hücreli dediğin o CANLI gebeliğin 4.haftasında yüzlerce hücreye bölünmüş oluyor. Sırf eleştiri için saçma sorular sorup dikkat çekmek için bildiğini zannettiğin bilgileri gözden geçir bence zira pek birşey bildiğin söylenemez..

Benim kimseyi anneliginden ya da herhangi bir şeyinden vurduğum yok ve siz önce şahsın nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bir bakın derim Ben sadece bana verilen tavır ve yaklaşımına dayanarak, bu herhangi bir başkası da olabilir biz insanlara ne şekil yaklaşırsak ve kalbimize merhametimize göreRabbim bize her zaman hak ettiğimizi vereceğine inanıyorum ben burada ne yazdığımı gayet iyi biliyorum
Teşekkür ederim anlayışınız için, rabbbimde yardımcınız olsun inşallah

Bence siz yanlış düşünüyorsunuz. Sınavdayız ve rabbim herkese hakettiğini yaşatmaz:)) sabrını ölçer nasıl davrandıgını ölçer hakettı dıye vermez dertleri. Bilemezsiniz varsayalım ki ailemiz vefaat etti hak mı etmiş oluyoruz? Sorgulama dini değil bu bence siz olayı yanlış anşamışsınız.

O ayrı bir konu o kaderle alakası var Bir insanın eceli kaderi ne zaman yazılmışsa odur, Ben Rabbim Bizim karşımıza bizim ile ilgili şahsımıza ile ilgili çıkan sorunlar veya sınavlar bunların üstesinden nasıl geldiğimiz insanlara nasıl yaklaştığımız bunun mükafatını bu dünyada da diğer dünyada da hak ettiğimiz kadarını alırız Ben bunu diyorum

Korundugunuz halde kalsaydiniz endisenizi anlardım ama siz korunmamissiniz. Olmaz nasılsa diye düşünmüşsünuz. Eşiniz kaucuk kullanmak istememiş. Keyfine bakmış.

Biraz linç yiyebilirim ama düşüncelerim böyle kimse de yargılamasın lütfen lafım genel olarak .bakamayacagınız çocuğu doğurmayın yok nasibiyle gelir lafına kanıp o zaman çevrede aç bebek olmazdı ki dolu ,bu kararı eşinizle birlikte vermeniz gerek iyice düşünün borç içinde ve bir oğlum rehabilitasyona gidiyor dediniz Ona ve diğer çocuğa ne kadar ilgi gösterip ne kadar tam bir birey yetiştirebilirsiniz bunları düşününün , ben daha 6 haftayı aşmayan gebeliklerde bakılamayacksa aldırılmasana karşı değilim (o Zaman yapıp yapın aldırın buna da çok karşıyım )
Çünkü sizin vicdanen rahat olmayıp aldırmadıgınız ve tam bir birey olarak yetiştiremediginşz çocuklar psikolojisi bozuk bireyler olabiliyor ,bence iyi düşünün ben aldırın demiyorum buradaki yazanlar sizi etkilememeli bence maddi durum ev ortamınız bunda etkili olacaktır ne karar verirseniz hakkınızda hayırlısı olsun kendinizi üzmeyin

Madem ki çocuk istemiyorsunuz neden korunmadiniz şimdide daha dünyaya gelmemiş canı mi alacaksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…