- 28 Mart 2020
- 21.804
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.690
- 598
Ben onu savunarak yazmiyorum. O oyle diyorsa boyle diyorsa diye yazmaniza gerek yok. Amacim sadece konuyu tartismak, bilgimi bir bilene danismak, yanlışsa dogru kaynaktan arastirmak. Kimsenin avukatı degilim. Direkt kendisini alintilayabilirsiniz yorumlaşmak icin.Sperm de tek hücre zigot da derse. bir de dalga geçerse yanlış olur.
Çünkü onun tanımına göre şu an annenin karnında zigot var tek bir hücreden ibaret. İfadesi bu.
Yüzeysel bilgisiyle elalemle dalga geçmesin o zaman.
Elalemle dalga geçerken sanki tam biliyormuş gibi davranılmasın bir zahmet.
O cahilse ben de ondan biraz az cahilim demek oluyor.
Ben onu savunarak yazmiyorum. O oyle diyorsa boyle diyorsa diye yazmaniza gerek yok. Amacim sadece konuyu tartismak, bilgimi bir bilene danismak, yanlışsa dogru kaynaktan arastirmak. Kimsenin avukatı degilim. Direkt kendisini alintilayabilirsiniz yorumlaşmak icin.
Ilk mesajima hic cevap vermeseydiniz keske. Kaynak da istemedim. Kendim arastiririm anlamında soyledim. Iyi geceler.Cevap verdiğim konunun üzerine yazınca ve neden zigot diyemesin dediğinizde ona söylediğimi size yazmak zorunda kalıyorum.
Kimseyle yorumlaşmak istemiyorum. Zaten ilk mesajınıza cevap vermememin sebebi de buydu.
Kaynak istiyorsanız PDF bilmiyorum. Dijital kaynaklarım yok.
Lise biyoloji kitabından okusanız bile sorularınıza cevap bulursunuz. Onlar digital ortamda mevcut.
Ay hala zigot da tek hücre derse yanlış olur diyor. Şu an annenin karnında zigot var gibi deli saçması bir şey demedim. Hamileliğini anladığında herkes farklı haftasında olabilir, tüp bebek değilse. Konu sahibine zaten yorum yapmadım. Valla ben konuyu okuyanlar varsa açıklığa kavuşsun diye tekrar tekrar yazdım ama hiç ilerlemedi. Konu her canlı dediğimiz yapının eşit olmayacağıydı. Nasıl ki bir meyve agaciyla poleni ayni değilse o şekilde. Neyse iyi gecelerBen onu savunarak yazmiyorum. O oyle diyorsa boyle diyorsa diye yazmaniza gerek yok. Amacim sadece konuyu tartismak, bilgimi bir bilene danismak, yanlışsa dogru kaynaktan arastirmak. Kimsenin avukatı degilim. Direkt kendisini alintilayabilirsiniz yorumlaşmak icin.
Ben bu kısmı okuyunca gözlerim doldu. Size canı gönülden dua ediyorum; Allah size sağlıklı ve hayırlı evlat nasip etsin inşallah.Merak etmeyin simdi olmuyor olabilir ama anne olurum elbet
Sanirim 10 günlük su an dedi. Bunu da supheli iliski gununden bugüne sayarak yaptığını düşünüyorum. Hala rahme tutunmuş olmayabilir. Belki de kimyasal olacak. Boşuna bu tantana.Ay hala zigot da tek hücre derse yanlış olur diyor. Şu an annenin karnında zigot var gibi deli saçması bir şey demedim. Hamileliğini anladığında herkes farklı haftasında olabilir, tüp bebek değilse. Konu sahibine zaten yorum yapmadım. Valla ben konuyu okuyanlar varsa açıklığa kavuşsun diye tekrar tekrar yazdım ama hiç ilerlemedi. Konu her canlı dediğimiz yapının eşit olmayacağıydı. Nasıl ki bir meyve agaciyla poleni ayni değilse o şekilde. Neyse iyi geceler
Fizyoloji değil bu arada doğum ve üreme biyolojiye girer :)Cevap verin o zaman ne farkı olduğuna sizin fizyoloji bilgilerinizi görelim
Cok hadsiz birisiniz. İlerde ne yaşayacağını bilemezsin benimde cocugum yok 25 yaşındayım ve birine bu şekilde konuşma hakkını kimse size vermedi karşınızdakı ne derse desin onu asla annelığınden vuramazsınız. Kendım yaşadıgım için söylüyorum ne kadar kırılmıştır o kırılan kalp sizin egonuzu bastırdımı? İnşallah sizlere rabbim hayırlı evlatlar verir genede böyle dua edelim kimseye bu şekilde hitap etmeyin bazı teraziler çook hafiftir haberiniz olsunVe siz bu kalp ve vicdan ile yaşadığıniz sürece hak ettiğinizi alırsınız
Ve siz bu kalp ve vicdan ile yaşadığıniz sürece hak ettiğinizi alırsınız
Ben kötü birşey yazmadım , Rabbim bize hakettigimizi verir. Merhamet imize göre kalbimize göre verir her zaman ve bu yüzden her zaman insanların Rabb'im tarafından hak ettiklerini alacağına inanırım . Ama siz işinize geleni anlarsınız benim cevabından önce kişinin nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bir bakın derim.Bu nasıl vicdansızca bir cevap..
Olmuyorsa çocuğu allahın sevdiği kul ki imtihan da şu an.. peygamberler bile çocuğu olmayarak imtihan olmuş..
Unutmayın burası imtihan dünyası ki..
Ben eminim arkadaşımMagnifiaque zamanı vakti geldiğinde anne olacak inşallah...
Ama sizi allah görüyor duyuyor.. ona havale ediyorum
Benim kimseyi anneliginden ya da herhangi bir şeyinden vurduğum yok ve siz önce şahsın nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bir bakın derim Ben sadece bana verilen tavır ve yaklaşımına dayanarak, bu herhangi bir başkası da olabilir biz insanlara ne şekil yaklaşırsak ve kalbimize merhametimize göre Rabbim bize her zaman hak ettiğimizi vereceğine inanıyorum ben burada ne yazdığımı gayet iyi biliyorumCok hadsiz birisiniz. İlerde ne yaşayacağını bilemezsin benimde cocugum yok 25 yaşındayım ve birine bu şekilde konuşma hakkını kimse size vermedi karşınızdakı ne derse desin onu asla annelığınden vuramazsınız. Kendım yaşadıgım için söylüyorum ne kadar kırılmıştır o kırılan kalp sizin egonuzu bastırdımı? İnşallah sizlere rabbim hayırlı evlatlar verir genede böyle dua edelim kimseye bu şekilde hitap etmeyin bazı teraziler çook hafiftir haberiniz olsun
O zigot deyip küçümsediğin tek hücreli canlı varya döllenmeden sonra ilk 24,36saatte bile kaç hücreye bölünüyor bunu biliyo musun ? Önce kendinin kopyasını oluşturup sürekli bölünerek gelişiyor.Bence böyle mucizevi bir olayı dalga geçercesine basite indirgeyip yazmadan bi araştır. İnsan hamileliğini döllenmeden 14 gün sonra öğreniyor ve bu süre içinde senin lafta 1 hücreli dediğin o CANLI gebeliğin 4.haftasında yüzlerce hücreye bölünmüş oluyor. Sırf eleştiri için saçma sorular sorup dikkat çekmek için bildiğini zannettiğin bilgileri gözden geçir bence zira pek birşey bildiğin söylenemez..Verecek cevabınız yok çünkü. Spermle yumurta birleşince yine tek hücreli bir zigot meydana geliyor. Sperm de tek hücreli. Ekstra bir gelişmişliği yok. Bir ejekülasyonda 250 milyon sperm hücresi ölüyor. Ortaokul seviyesi bilgi bunlar
Benim kimseyi anneliginden ya da herhangi bir şeyinden vurduğum yok ve siz önce şahsın nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bir bakın derim Ben sadece bana verilen tavır ve yaklaşımına dayanarak, bu herhangi bir başkası da olabilir biz insanlara ne şekil yaklaşırsak ve kalbimize merhametimize göreRabbim bize her zaman hak ettiğimizi vereceğine inanıyorum ben burada ne yazdığımı gayet iyi biliyorumCok hadsiz birisiniz. İlerde ne yaşayacağını bilemezsin benimde cocugum yok 25 yaşındayım ve birine bu şekilde konuşma hakkını kimse size vermedi karşınızdakı ne derse desin onu asla annelığınden vuramazsınız. Kendım yaşadıgım için söylüyorum ne kadar kırılmıştır o kırılan kalp sizin egonuzu bastırdımı? İnşallah sizlere rabbim hayırlı evlatlar verir genede böyle dua edelim kimseye bu şekilde hitap etmeyin bazı teraziler çook hafiftir haberiniz olsun
Teşekkür ederim anlayışınız için, rabbbimde yardımcınız olsun inşallahSeni o kadar iyi anlıyorum ki benim de ikizlerim vardı 1.5 yaşlarında ikaza ile hamile kaldım bence anne hazır olmayınca olan çocuğa oluyor sinirli öfke dolu hiç bir işe yetisemeyen anne ile baş başa kalıyor nbu karar çok zor
Bence siz yanlış düşünüyorsunuz. Sınavdayız ve rabbim herkese hakettiğini yaşatmaz:)) sabrını ölçer nasıl davrandıgını ölçer hakettı dıye vermez dertleri. Bilemezsiniz varsayalım ki ailemiz vefaat etti hak mı etmiş oluyoruz? Sorgulama dini değil bu bence siz olayı yanlış anşamışsınız.Benim kimseyi anneliginden ya da herhangi bir şeyinden vurduğum yok ve siz önce şahsın nasıl bir yaklaşımda bulunduğuna bir bakın derim Ben sadece bana verilen tavır ve yaklaşımına dayanarak, bu herhangi bir başkası da olabilir biz insanlara ne şekil yaklaşırsak ve kalbimize merhametimize göre Rabbim bize her zaman hak ettiğimizi vereceğine inanıyorum ben burada ne yazdığımı gayet iyi biliyorum
O ayrı bir konu o kaderle alakası var Bir insanın eceli kaderi ne zaman yazılmışsa odur, Ben Rabbim Bizim karşımıza bizim ile ilgili şahsımıza ile ilgili çıkan sorunlar veya sınavlar bunların üstesinden nasıl geldiğimiz insanlara nasıl yaklaştığımız bunun mükafatını bu dünyada da diğer dünyada da hak ettiğimiz kadarını alırız Ben bunu diyorumBence siz yanlış düşünüyorsunuz. Sınavdayız ve rabbim herkese hakettiğini yaşatmaz:)) sabrını ölçer nasıl davrandıgını ölçer hakettı dıye vermez dertleri. Bilemezsiniz varsayalım ki ailemiz vefaat etti hak mı etmiş oluyoruz? Sorgulama dini değil bu bence siz olayı yanlış anşamışsınız.
Biraz linç yiyebilirim ama düşüncelerim böyle kimse de yargılamasın lütfen lafım genel olarak .bakamayacagınız çocuğu doğurmayın yok nasibiyle gelir lafına kanıp o zaman çevrede aç bebek olmazdı ki dolu ,bu kararı eşinizle birlikte vermeniz gerek iyice düşünün borç içinde ve bir oğlum rehabilitasyona gidiyor dediniz Ona ve diğer çocuğa ne kadar ilgi gösterip ne kadar tam bir birey yetiştirebilirsiniz bunları düşününün , ben daha 6 haftayı aşmayan gebeliklerde bakılamayacksa aldırılmasana karşı değilim (o Zaman yapıp yapın aldırın buna da çok karşıyım )Merhaba arkadaşlar ben 26 yaşında 2 çocuk annesyim, bu gün hamile olduğumu öğrendim . Ne yazikki planlı bir gebelik değil bu. Hem şaşkın hem çaresizim . Eşimde 3. Çocuğa sıcak bakmıyor . Çünkü çok borç içindeyiz ve buna hazır değiliz. Eşim aldiralim diyor bı yanıda aciyor söylerken , benimde içimde bir sızı var ne yapmalıyım . Yargılamadan sizlerden fikir istiyorum . Çok cikmazdayim lütfen bir şeyler söyleyin
KatılıyorumBence bir çocuğu ortalama altı koşullara dünyaya getirmek, yeterli ilgi, enerji ve para ayıramayacak olmak henüz bilinci ve acı hissi olmayan bir embriyoyu aldırmaktan bin kat kötü. Üstelik diger cocuklara da yazık oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?