Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Komşumun bir buçuk yaşında bir bebeği var ve dün yeniden hamile olduğunu öğrendi.Bebeği emiyordu bırakmak istemiyor bu durumdayken biraz daha emzirmesinde bir sakınca varmı.Doktora gidecek ama hemen gidemez o yüzden bilgisi olan arkadaşlar varsa fikirlerini almak istiyorum.
EVLI MUTLU IKI COCUKLU :)
Kayıtlı Üye
benim bildigim ve duydugum kadariyla hamile kaldiysa sütü bozulu tat olarakda zaten ve günahmis diyede duydum brakmasi gerekir sani§rim
teşekkür ederim arkadaşım ben de öyle duymuştum
canım benim de 5.5 aylık oğlum var ve 3 aylık hamileyim... dr bana bırakmamı söyledi... 12. haftaya kadar emzirebilirmiş... sonra zararlıymış..
tatlım 9 aydan sonra süt normaldede sulandığı için bence bırakmalı anneme sordum süt eger kadın hamileyse emzirdiği bebeğe tadı bozuk gidermiş ve çocuk emmeye devam ederse allah korusun hasta olurmuş bilgin olsun hayatım.....
ay ne zor bir durum
ben çok korktum böyle bişe başılma gelcek diye
iki bebeğe de zarar diye düşünüyorum
SaNBeRk 14/08/2008
Kayıtlı Üye
canım komşunun bebeğü zaten bir buçuk yaşında olmuş maşşallah uzun süre emzirebilmiş.Doktorlar genellikle bir buçuk yasından sonra emzirmesini yavaş yavaş brakmasına öneriyorlar.Mantıklı bakarsak kadın hamileyken daha vazla vitaminler ve mşnerallerden ihtiyacı var aynı durumda emzirdiği zaman.Bu kadan günde kilo kilo ıspanak meyveler süt tüketemezki.Bence komşun rahatlıkla emzirmeye brakabilir.
benimde gorumcemde olmus aynı sey neredeyse 2.bebegi zehirleniyomus hemen kesmesi gerekli emzirmeyi canım..
benimde 7 aylık kızım var ve 5 haftalık hamileyim doktor bana emzirebilirsin dedi sakıncası yok dedi buna ne diyceksiniz
anlamadım
pamuklara sarsam seni...
Kayıtlı Üye
hamile kalınca ne süt bozulur ne de bebeği zehirler. hiçbir bilimsel dayanağı yok bunun.
emzirilmemesinin tavsiye edilmemesinin tek nedeni; gebelikte annenin kalsiyum ihtiyacı artar. emziren annelerde de ekstradan kalsiyum kaybı olduğu için vücut dirençsiz kalabilir.
ama anne kendini iyi hissediyorsa hiçbir zararı yok.
arkadaşlara katılıyorm emzirilmesi uygun değil
İlk aylarda emzirme süreci, bebeğin kemik gelişimi için vazgeçilmez bir evredir. Yeni doğan bebekler ilk altı ay anne sütünden mahrum bırakılmamalıdır. Bebeğin anne sütüne ihtiyaç duyduğu zamanda yeniden hamile kalan anne, bebeğini emzirmekten çekinmemelidir.
Emzirme döneminde hamile kalan çoğu anne, anne sütünü bebeğine vermekten çekinir. Bu durumun sebebi, hamile annenin bebeğini emzirmesi sonucu düşük yapacağına dair yorumlanmasıdır. Oysaki bu yanlıştır. Gebelik gereği sağlıklı ve düzenli beslenmeye dikkat eden annenin, bebeğini emzirmesinde hem cenin hem de emzirdiği bebek açısından bir sakınca teşkil etmez.
Hamilelikte, anne sütünün verilmesi, doğmamış bebeğin oluşumunu tamamlaması için ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri etkilemediği, üstelik erken doğuma da sebebiyet vermediği büyük ölçüde kanıtlanmıştır. Fakat annenin geçirdiği gebelik tıbbi anlamda hem cenin hem bebek için tehlike arz ediyorsa (örneğin erken doğum vb.) dönem içerisinde cinsel ilişki ve emzirmenin bırakılması, ara verilmesi önerilebilir.
valla benım bılgım zararlı yonundeydı.ama komsumuzun bırı hamıleyken oglunu tam 5 ay emzırdıgını ve bırsey olmadıgını soyledı.şok oldum ama benım basıma gelse ınankı ne yapar eder bıraktırırdım emzırmeyı.cok zor bır durum ama mecbur.allah yardımcısı olsun kardesımızın
hepsi hurafe, hamileyken emzirilebilir. benim doktorum da bana bırak karnındakinezarar verirsin dedi ama çoğu toplumda anneler aynı anda iki çocuğunuda emziriyor. zararı yok. ama bu konu türkiyenin genelinde yanlış biliniyor. o yüzden peş peşe doğum yapan annenin 1. coğuğu sütten kesiliyor hem de aniden, travmaya bak:) ben 6 aylık hamileyim be emzirmeye devam ediyorum. :) doğunca da ikisini birden emzireceğim inşallah :)
Alıntıdır
Emzirirken gebe kalmak
Anne ile yeni doğan bebeği arasındaki en güçlü bağlar emzirme ile kurulur. Emzirmenin anne sağlığına, anne sütü almanın da bebek sağlığına olan yararları tartışmasızdır. Son dönemlerde üretilen mamalar anne sütüne yakın besleyici özelliklere sahip olsa da emzireme özellikle doğum sonrası ilk 6 ayda önemlidir. Bu eylem ideal şartlarda uygulandığında gebelikten korunma konusunda da oldukça etkili bir doğum kontrol yöntemidir.
Sütün gebelikten koruduğu halk arasında yaygı bir inanış olmakla birlikte daha önce de söz ettiğimiz gibi belirli kritlerler karşılanmadığı sürece bu koruyuculuk çok alt sevyiyelere inmekte ve maalesef kadın yeniden gebe kalabilmektedir. Sonuçta emziren ve gebe olan bir kadın bu kez her iki bebeği ile ilgiliendişeler duymaya başlar
Emzirirken gebe kalmak sanıldığı kadar nadir görülen bir durum değildir. Bu gebeliklerin çok önemli bir kısmı plansız gebelikler olduğundan genelde sonlandırılmaktadır. Annelerin bu yeni gebeliği sonlandırmak istemelerinin altında yatan ana sebep ise çok küçük ve kendilerinin bakımına muhtaç olan ve emzirmeyi istedikleri bir bebeklerinin olmasıdır.
Halk arasında yaygın olan ve bazı hekimlerce de desteklenen görüş emziren bir kadın gebe kaldığında emzirmeye devam ettiğinde bunun düşük ya da erken doğuma neden olabileceği, hatta anne karnında gelişmekte olan bebeğin gelişiminin olumsuz etkilenebileceği, sütün kalitesinin bozulması nedeni ile emen bebeğin de beslenmesinin yetersiz olacağı bu nedenle emzirmeye son verilemesi gerektiğiydi.
Oysa son zamanlarda yapılan araştırmalar bu inanışın doğru olmadığını göstermektedir. Memeyi sütten dışarı atan hormon olan oksitosin aynı zamanda rahim kasılmalarını sağlayan hormondur. Ancak emzirmenin rahimde hafif kasılmaya neden olmak dışında düşüğü ya da erken doğumu tetiklediğine dair herhangi bir bilimsel veri mevcut değildir.
Gebelik sırasında emzirmenin anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkileyeceği hatta zehirleyeceği yönünde bir inanış olmakla birlikte bu tamamen bir şehir efsanesidir ve gerçekle hiçbir ilişkisi yoktur. Sütün kalitesinde ve bağışıklık sistemini etkileyen içeriğinde bir miktar azalma saptanmış olsa da bu azalma emen bebeğin gereksinimlerini karşılamak için oldukça yeterli bulunmaktadır.
Gebelik sırasında emzirmenin en önemli olumsuzluğu anneye getireceği ek yorgunluk ve halsizliktir. Annenin çok daha fazla dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bununla birlikte hem kendi, hem emzirdiği bebek hem de karnında gelişimine devam eden bebeğin beslenme gereksinimlerini karşılamak durumundadır. Bu nedenle beslenmesine çok dikkat etmeli tercihan bir beslenme uzmanının kontrolü altında gebeliğine devam etmelidir. Günlük kalori gereksinimlerinin altına düşmemeli, öte yandan kontrolsüz bir şekilde de kilo almamaya özen göstermelidir.
Gebeliğin ikinci üçaylık dönemine girildiğinde süt miktarında azalma olması normaldir. Böyle bir durumda eğer ilk bebek hala daha ek gıdalara geçmemiş ise süt yetersiz geleceğinden bebeğin beslenmesinin bir çocuk hastalıkları uzmanı tarafından değerlendirilmesi ve ek gıdalara başlaması uygun olacaktır.
Bugün için kabul edilen genel bilimsel görüş, düşük tehdidi, erken doğum riski , plasenta previa gibi ek bir risk faktörü bulunmaması ve anne adayının emzirmeyi sürdürmeyi istemesi durumunda, uygun beslenmenin sağlanması koşulu ile emzirmeye gebeliğin sonuna kadar izin verilebileceği şeklindedir. Doğum sonrasında her iki bebek de emzirilmeye devam edilebilir. Farklı yaşlardaki iki bebeğin emzirilmesi işlemine Tandem Nursing adı verilmektedir ve bunun beslenme gereksinimindeki artış dışında hiçbir sakınca yoktur.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Alper Mumcu
Bebeğim 7.5 aylık ve 6 aylık hamileyim..Lahusalığımın bitiminde hamile kaldım anlayacağınız..Bebeğimi de hep emzirdim..Oğlumun gelişimi bu dönemde hiç yavaşlamadı aksine aydaşlarından bile iyi.Bırakmaya karar vermiştim yavaş yavaş bırakıyordum..Ama yaptığım araştırmalarda tandem nursing anneleriyle tanıştım..İki bebeğini aynı anda anneler bunlar.Yapılan araştırmalarda bunun gayet mümkün olduğunu kanıtlıyor..
Benim tek çekincem diğer bebeğimin ihtiyaaçlarını karşılayan sütü,ilk bebeğimde içtiğinde ne olacağıydı...İlk dönemde yenidoğanı emziriyoruz kolostromu alana kadar.Sonra ikisinide emzirdiğimizde bir süre sonra süt ikisininde ihtiyaçlarını karşılayan ortak bir hal alıyor.Bu bir mucizeopuyorumnanaktan
Yani Banucum bende sendenimolumunekankayizsmile Oğlum emdiği müddetçe devam edicem emzirmeye..Tebrikler canım kararın için ayrıca daopuyorumnanaktan
Bebeğim 7.5 aylık ve 6 aylık hamileyim..Lahusalığımın bitiminde hamile kaldım anlayacağınız..Bebeğimi de hep emzirdim..Oğlumun gelişimi bu dönemde hiç yavaşlamadı aksine aydaşlarından bile iyi.Bırakmaya karar vermiştim yavaş yavaş bırakıyordum..Ama yaptığım araştırmalarda tandem nursing anneleriyle tanıştım..İki bebeğini aynı anda anneler bunlar.Yapılan araştırmalarda bunun gayet mümkün olduğunu kanıtlıyor..
Benim tek çekincem diğer bebeğimin ihtiyaaçlarını karşılayan sütü,ilk bebeğimde içtiğinde ne olacağıydı...İlk dönemde yenidoğanı emziriyoruz kolostromu alana kadar.Sonra ikisinide emzirdiğimizde bir süre sonra süt ikisininde ihtiyaçlarını karşılayan ortak bir hal alıyor.Bu bir mucizeopuyorumnanaktan
Yani Banucum bende sendenimolumunekankayizsmile Oğlum emdiği müddetçe devam edicem emzirmeye..Tebrikler canım kararın için ayrıca daopuyorumnanaktan
merhaba bilgilerin için teşekkür ederim.bebeklerin hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürlü olurlar inşallah.benimde kızım 9 aylık ve 6 haftalık hamileyim kaza olmadı istedim ama hemen tutacağını tahmin etmedim kızım aşılamada.
sormak istediğim bende hala emzirriyorum sen hala emzriyyormusun ilk bebeğini.
birde ikinci bebeğinin cinsiyeti nedir genelde ilk kızsa ikincide kızsa emer diyorlarda oyüzden sordum.
Bende 7 haftalık hamileyim ve kızım 15 aylık hala emziriyorum
merhaba bilgilerin için teşekkür ederim.bebeklerin hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürlü olurlar inşallah.benimde kızım 9 aylık ve 6 haftalık hamileyim kaza olmadı istedim ama hemen tutacağını tahmin etmedim kızım aşılamada.
sormak istediğim bende hala emzirriyorum sen hala emzriyyormusun ilk bebeğini.
birde ikinci bebeğinin cinsiyeti nedir genelde ilk kızsa ikincide kızsa emer diyorlarda oyüzden sordum.
Evet emzirmeye devam ediyorum canım.İlki oğlan ikincisi kız bu tarz şeyler hurafe canım ya