Hamileyken emzirme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mor_menekse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2015
276
366
103
Merhaba arkadaşlar 11 aylık memeye çok düşkün bir oğlum var ve hamile olduğumu öğrendim. Çevremde ki herkes emzirmemem gerektiğini hem oğluma hemde bebeğe zararı olduğunu söylüyor. Bu konuyu doktoruma da sordum. Emzirmeye devam et dedi. Ama çevrem çok baskı yapıyor ne yapacağıma karar veremiyorum

Kizim 15 aylik civariyken hamile kalmisim emziriyordum o an.cevremdekiler emzirme dedi doktor emzir dedi.
Bense emzirmedim cunku yeni dogacak cocugum agiz sutunu icebilsin diye.zaten goguslerim hassaslasmisti emzirirken cok aci hissediyordum
Ben birde erken dogum yapiyorum hep.bebek ne kadar erken dogarsa sutun icerisindeki maddeler daha degerli hale geliyor bunu biliyormuydunuz.vaktinde dogan bebekle erken dogan bebegin sutleri birbirinden farkli.Allah ihtiyaca gore sut veriyor.o yuzden emzirmeyi biraktirdim.birde emzirmek erken dogumu tetikler derler doktorlar.gogsunu ellemeyin sikmayin son hafta diye soyluyor doktorlar.
Hayirlisi olsun

16 aylık oğlumu emzirirken hamile olduğumu öğrendim. Doktor hemen sütten kes dedi. Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kestim sütten.

Kızım 17 aylıkken hamile kaldım sanırım öyle bişeydi . 2 ay emzirdim herşey güzel gidiyordu ben bayılana kadar. İki çocuğa yetemedim. Emzirmek tüm enerjimi alıp götürdü . Ve kanama oldum :( çok korktum hemen kestim sütten

Kızım 17 aylıkken hamile kaldım sanırım öyle bişeydi . 2 ay emzirdim herşey güzel gidiyordu ben bayılana kadar. İki çocuğa yetemedim. Emzirmek tüm enerjimi alıp götürdü . Ve kanama oldum :KK43: çok korktum hemen kestim sütten[/QUOTE
Çok şükür öyle bir problem yok. Beslenmeye dikkat ediyorum. Emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum

Dr 3 ay dolana kadar emzir sonrasında bebeği takip et kusma ishal var öı renginde kakasında değişiklik var mı ona göre devam edersin demişti banA

Kendini iyi hissediyorsan ve erken dogum tehlikesi yoksa emzirebilirsin canim. Tandem emzirme diye arastirabilirsin cok var emziren. Doguma yakin tek gogusle emziriliyor sanirim ikinci bebek de ağız sütü alabilsin diye. Sağlıkla kucağına al insallah evladını :)

Kendini iyi hissediyorsan ve erken dogum tehlikesi yoksa emzirebilirsin canim. Tandem emzirme diye arastirabilirsin cok var emziren. Doguma yakin tek gogusle emziriliyor sanirim ikinci bebek de ağız sütü alabilsin diye. Sağlıkla kucağına al insallah evladını :)

Amin çok teşekkür ederim :) araştırdım ve çevremde söylenenleri takmamaya karar verdim

Merhaba arkadaşlar 11 aylık memeye çok düşkün bir oğlum var ve hamile olduğumu öğrendim. Çevremde ki herkes emzirmemem gerektiğini hem oğluma hemde bebeğe zararı olduğunu söylüyor. Bu konuyu doktoruma da sordum. Emzirmeye devam et dedi. Ama çevrem çok baskı yapıyor ne yapacağıma karar veremiyorum
Canim bende kizim 15 aylikken hamile oldugumu ogrendim. Doktorum emzirmeye devam etmeminsoyledi. Kizim 20 aylik olana kadar da emzirdim. Doktorlar ne zaman kesmen gerektigini soyluyorlar. Dogum yapana kadar emzirip, dogimdan sonra iki bebegide emzirenler de var. Sen baskalarina bakma. O sut ne cocugunu zehirler nede karnindakini. Sadece biraz daha fazla protein almaya ve sivi tuketmeye calis hepsi bu.

Benimle aynı durumda olup aynı kargaşayi yaşayanlar varmış çok şükür... kızım bir yaşında ve 6 aylıkken hamile kaldım 1 haftadır emzirmiyrm ama aklına geliyor hala geçiştiriyorum unutturuyorm hep ama içim gidiyor o emmek isteneyince ben cagiririrdim hep şimdi reddetmek çok zor geliyor.. :( doğacak bebeğim gayet sağlıklı suan ama ayrıntılı ultrason da plesanta da kanama olmuş dediler sonra geçti bi problem yok ama korkuyorum yine de emzirirsem erken doğum falan olur diye yazık olur sonra iki yavruma da diye.. doğumdan sonra emziririm diyorum o zaman da iki çocuk birbirini kıskanır naparim kızım zaten çok erken abla olacak.. iki çocuk birden emzirirken çok zor oluyor mu bi akıl verin lütfen... sadece geceleri emzirsem iki çocukla nasıl olur bu kargaşa içindeyken ilk aklıma gelen çok erken anne olmuşum hep derlerdi umursamazdim bi zorluk gormedigim den...

Gebeliğim zor geçmiyor şimdilik çocuğun aldıkları hariç hiç kilo almıyorum normalden de zayıfim zaten bu yüzden de tepki alırım kesin ama emzirmesem de kilo alamam belli benimle aynı durumu atlatan biri varsa yardimci olun şu kardeşinize lütfen bi haftadır emmeyen çocuk geceleri emse bi sorun olur mu daha önce 3 gün emmeyip Tekrar emdiği oldu bir şey olmadı

Benimle aynı durumda olup aynı kargaşayi yaşayanlar varmış çok şükür... kızım bir yaşında ve 6 aylıkken hamile kaldım 1 haftadır emzirmiyrm ama aklına geliyor hala geçiştiriyorum unutturuyorm hep ama içim gidiyor o emmek isteneyince ben cagiririrdim hep şimdi reddetmek çok zor geliyor.. :KK43: doğacak bebeğim gayet sağlıklı suan ama ayrıntılı ultrason da plesanta da kanama olmuş dediler sonra geçti bi problem yok ama korkuyorum yine de emzirirsem erken doğum falan olur diye yazık olur sonra iki yavruma da diye.. doğumdan sonra emziririm diyorum o zaman da iki çocuk birbirini kıskanır naparim kızım zaten çok erken abla olacak.. iki çocuk birden emzirirken çok zor oluyor mu bi akıl verin lütfen... sadece geceleri emzirsem iki çocukla nasıl olur bu kargaşa içindeyken ilk aklıma gelen çok erken anne olmuşum hep derlerdi umursamazdim bi zorluk gormedigim den...

Canım yazdıkların için sağol. Ben devam ediyorum. Hatta iki ayrı doktorla konuştum devam etmemi söylediler. Kıskanma konusunda da iki kardeş birlikte emdiğinde kıskanma daha az oluyormuş öyle bir yazı okumuştym. Bakalım gittiği yere kadar emzirmeye devam ☺️

Canım yazdıkların için sağol. Ben devam ediyorum. Hatta iki ayrı doktorla konuştum devam etmemi söylediler. Kıskanma konusunda da iki kardeş birlikte emdiğinde kıskanma daha az oluyormuş öyle bir yazı okumuştym. Bakalım gittiği yere kadar emzirmeye devam ☺️
Sizin daha var doğuma emzirin tabi.. :) ben şimdilik ayirmisken bi daha alıştırmayayim diyorum doğumdan sonra da bakalım tekrar baslatirim büyük ihtimalle bu kızım gibi uysal bi bebek olur umarım şimdi emse de vitamin alamayacak zaten çok iştahlı.. tekrar emzirmesem de fazla sütü Sagar yine veririm diye düşünüyorum dün gece çok düşündüm böyle karar verdim gibi.. sütten ayırma konusunda kararlı davranmak gerekirmjs geçen hafta bu yazıları okumuş olsam hayatta ayirmazfim yavrumu o agladikca bende ağladım ama dayanmistim... sonuçta buna anneysem karnimdakine de anneyim düşünmek zorundayım dedim..

Merhaba acaba Ne yaptınız tandem emzirdiniz mi.

Back
X