Hamileyken ev taşımak :(

kumralimkumral

papatya
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
580
24
Merhaba kızlar, benim ki biraz hafif kalabilir ama dert mi dert işte. 19 haftalık hamileyim. Ankara da yaşıyorum.Çalıştığımdan kayınvalideme yakın bir yere taşınacağım. Malum, bebeğime o bakacak.Evi tuttuk ama şöyle bir problem ortaya çıktı. :KK43:Maddi anlamda çok sıkıntılı bir dönemdeyiz ve şunun şurasında 3 4 ay sonra doğum iznine ayrılacağım daha çok sıkışacağız. Ev taşımak başlı başına masraf zaten.Eşim ısrarla evi evden eve nakliye yapan firmalara verelim diyor haklı da bir yerde 2 yıl olmadı evleneli eşyalar yeni.Ama paketlemeyi falan onlar yapsın diyor öyle olunca fiyat minimum 700 tl den başlıyor. :KK57:(evler aynı semt mesafe yakın) Bende bu kadar sıkıntının içinde, bebeğe bile hiç birşey almadık, biz paketleme yapalım,eşyayı onlar taşısın diyorum.Kızıyor. Kaldım öylece. Nakliye firmasınında 4 /4 lük yapacağını bilmiyorum ki. Ne yapayım bir akılverin. Evden eve nakliye kullanıp memnun olan var mı?Bilhassa Ankara da. Gözümü karartıp 700 tl vereyim mi, paketlemenin altından kalkabilir miyiz, mobilya beyaz eşya vs. yoksa kocamı ikna etmeye mi çalışayım. Strese girip bebeğimi de etkilemek istemiyorum. Bana bir çare o_O

Kardeşim var çok yoğun kpss ye gireceğinden sürekli dersane de annem daha çok yardımcı olacak, kayınvalidem bacaklarım ağrıyor diye ilk taşınmamızda yardım etmemişti, artık 2 görümceme kaldım.Erkek olarak bir tek kocam var.

bence nakliye firmasıyla anlaşın özel esyalarını ve tabak çanagını kendin paketlersin de koltuk masa vs bunları nasıl taşımayı planlıyorsun hamilesin sonuçta. ayrıca 2 kişi adamların basında durmaya bile anca yeter gelebilecek tüm yakınların yanında olsun 3-4 kişi olun mümkünse. Ayrıca asansorlu tasıma mı bilmiyorum asansörlü için konusuyorum 700 lira-malesef-normal ankara için

yok canım asansörlük bişey değil.Şimdiki evim 1. kat, merdiven kullanılacak diğer ev giriş kat. Mesafede 15 dk . o yüzden çok geldi 500 deseler tamamdım yani. Uğraşmayım hiç diyecektim.

ben taşıtmıştım. eşyaların çoĞunu kendim paketlemiştim bir kaç şey dışında. iyi ki de öle yapmışım benim taşıttıgm firma koca bi varil getirmiş pis iğrenç bir şey hepsini ona yerleştiriyorlamış. bence bi yardımcı turun ayrıyeten onun için temiz temiz yaptırın. sonra da onlar taşısın. belki dha ucuza gelir.

Esin de pek tembelmis
Biz de tasinirken paramiz yoktu esim tek basina tum esyalari tek tek paketledi kamyona yukledi ve oyle tasidi erkek isi bu isler canim evden eve nakliye firmasindan memnun olani hic gormedim senin benim gibi itinayla paketlemiyorlar vurup kiriyorlar ustune de dunya kadar para aliyorlar iki adim yol icin

Biz 5 yıl önce falan böyle evden eve nakliyat şeklinde taşındık, fiyatı hatırlamıyorum ama adamlar sana hiçbir iş yaptırmıyorlar. Ama paketlemeyi siz yapabiliyorsanız yapın çünkü çok aşırı özen göstermiyorlar. Eşyalar tıra yüklenirken bizim evin büyükleri oturup bir üst komşuda çay içmişti, biz de başlarında öyle beklemiştik sadece. Sonra yeni ev zaten üçüncü kattaydı, yine bizden kimse dokunmadı sadece başlarında durduk, hafifinden ağırına kadar bütün eşyaları çıkardılar. Pahalı tutuyor.Ama onlara güvenip de sonra eşyam neden kırıldı demeyin isterseniz, bizde kırılan bişey olmadı ama alt kısmı sürttü bir iki büyük eşyanın. Dikkat etmeleri gerekirdi.

yok canım asansörlük bişey değil.Şimdiki evim 1. kat, merdiven kullanılacak diğer ev giriş kat. Mesafede 15 dk . o yüzden çok geldi 500 deseler tamamdım yani. Uğraşmayım hiç diyecektim.
Asansörlü derken dışarıdan asansörlü demek istemiştim ama zaten evin de yüksek katta değilmiş bir site var tasınma şirketlerinden online teklif alıyorsun bir dene istersen

işte bende öyle olupta hayal kırıklığına uğramak istemiyorum. Verdiğim paraya da acırım. Sonra da kocamın başının etini yerim onu da biliyorum.

Biz 5 yıl önce falan böyle evden eve nakliyat şeklinde taşındık, fiyatı hatırlamıyorum ama adamlar sana hiçbir iş yaptırmıyorlar. Eşyalar tıra yüklenirken bizim evin büyükleri oturup bir üst komşuda çay içmişti, biz de başlarında öyle beklemiştik sadece. Sonra yeni ev zaten üçüncü kattaydı, yine bizden kimse dokunmadı sadece başlarında durduk, hafifinden ağırına kadar bütün eşyaları çıkardılar. Pahalı tutuyor ama hakediyor adamlar. 700 tl'yi ver gitsin bence.

şansınıza iyi birileri gelmiş canım.Çoğu nakliye firmasıyla ilgili kötü yorum yapıyorlar.Bunun için cesaret edemedim. Başka zaman acımam o paraya da şimdi şu sıkıtının içinde ince eleyip sık dokuyorum.

Asansörlü derken dışarıdan asansörlü demek istemiştim ama zaten evin de yüksek katta değilmiş bir site var tasınma şirketlerinden online teklif alıyorsun bir dene istersen

evet canım anladım dıştan asansörü kastettiğini senin de deiğin gibi asansörlük bişey de yok yani. Eşimde o sitelerden araştırıp fiyat almış sağolasın.

Merhaba kızlar, benim ki biraz hafif kalabilir ama dert mi dert işte. 19 haftalık hamileyim. Ankara da yaşıyorum.Çalıştığımdan kayınvalideme yakın bir yere taşınacağım. Malum, bebeğime o bakacak.Evi tuttuk ama şöyle bir problem ortaya çıktı. :KK43:Maddi anlamda çok sıkıntılı bir dönemdeyiz ve şunun şurasında 3 4 ay sonra doğum iznine ayrılacağım daha çok sıkışacağız. Ev taşımak başlı başına masraf zaten.Eşim ısrarla evi evden eve nakliye yapan firmalara verelim diyor haklı da bir yerde 2 yıl olmadı evleneli eşyalar yeni.Ama paketlemeyi falan onlar yapsın diyor öyle olunca fiyat minimum 700 tl den başlıyor. :KK57:(evler aynı semt mesafe yakın) Bende bu kadar sıkıntının içinde, bebeğe bile hiç birşey almadık, biz paketleme yapalım,eşyayı onlar taşısın diyorum.Kızıyor. Kaldım öylece. Nakliye firmasınında 4 /4 lük yapacağını bilmiyorum ki. Ne yapayım bir akılverin. Evden eve nakliye kullanıp memnun olan var mı?Bilhassa Ankara da. Gözümü karartıp 700 tl vereyim mi, paketlemenin altından kalkabilir miyiz, mobilya beyaz eşya vs. yoksa kocamı ikna etmeye mi çalışayım. Strese girip bebeğimi de etkilemek istemiyorum. Bana bir çare o_O
700 mu aman Allah'ım burda evden eve şehir içi 2500-3000 den kapı açıyor..o da en ucuzu eğer paketlemede varsa kaçırmayın.

Onlar toplasin uğraşma demek isterdim ama küçük eşyaları (tabak canak vs.) hic güzel toplayamiyorlar mutfak esyalari yatak odasından çıkıyor eline geceni koca varillerine koyuyorlar hic dikkat etmeden. Çöp kovasiyla ekmek kovasini ayni yere koyacak kadar dikkatsizler.
Firmayla oyle anlasabilirsiniz. Evdeki esyaya gore fiyat çıkarıyorlar. Biz herşeyi toplayacagiz size taşımak düşecek diye anlasirsaniz fiyati düşürürler. Diğer büyük eşyaları onlar toplar.

Özetle nakliye firmalari taşıma işinde iyiler ama toplamalarini beğenmedim. Tabi firmadan firmaya değişebilir.

Ankara işin çok pahalı değil

Bir de eşyan tamsa

Onu sardım bunu topladım diyeceksin yine 500 alacaklar yani

Bu arada ben de hamile iken taşındım sabah eşim beni işe bıraktı akşam da alıp yeni eve götürdü

Ne stres oldum ne bir şey kırılan yarılan da yoktu

Akşam da nevresimi değiştirip yattık yani

Taşındığımızı da aynı şehirdeki eşimin ailesi bile haftalarca sonra öğrendi her kafadan bir ses çıkmadı yardım ediyoruz adı altında kimse ileri geri konuışmadı

700 mu aman Allah'ım burda evden eve şehir içi 2500-3000 den kapı açıyor..o da en ucuzu eğer paketlemede varsa kaçırmayın.
Bunu diyecektim ben de.

Fiyat aldınız mı?
Biz paketleme hariç dediğiniz fiyata taşıttık, paketleme en az 2 kat fark ediyordu bizim nakliyecilerde.
700 paketleme dahil çok çok iyi.

Ben de ankarada tasindim. Evden eve nakliyat ile. Biz hallederiz diyorlar. Ama hepsi yalan. Bembeyaz mobilyalarim mahvoldu. Pis pis varil getirmisler dolduruyolar her seyi. Uyarinca da uste cikmaya calisiyolar. "Abla biz buyukelcinin evini bile tasidik boyle yapmadilar. " diyip kucumsuyolar. Aralarinda farkli bir dil konusuyolar , kesin bize kufur ediyolardir. Ben de sikayet ettim. Sonra aradilar yalvar yakar. Neye yarar. Esyalarim mahvoldu.

Bunu diyecektim ben de.

Fiyat aldınız mı?
Biz paketleme hariç dediğiniz fiyata taşıttık, paketleme en az 2 kat fark ediyordu bizim nakliyecilerde.
700 paketleme dahil çok çok iyi.

cidden mi ya ? ben mi bilmiyorum acaba fiyatları. Evet eşim özellikle söyledi paketleme dahil diye. Diyorum ya belki başka zaman bu kadar çok koymaz fiyatı bu aralar hesapçıyız .

ben de hamileyken ev taşıdım.. eşinizle birlikte paketleme işini yapabilirsiniz bir sorun olmaz.. biz öyle yapmıştık.. 2 yan binaya sadece taşmaya 400 lira almışlardı 2 sene önce..

X