Hamileyken gelinlik giyilir mi?

Şimdiden bir gelinlik ayarlayıp stüdyoda resimler çektirebilirsiniz hem eşiniz sizi gelinlikle görmüş olur hemde sizin ilerde çocuklarınıza göstereceğiniz anılarınız olur nikah Günü'de güzel beyaz bir elbise giyebîlirsîniz bu arada hayırlı olsun

kızlar nasıl bakıosunuz olaya evlilik denen şeyle bekaretin ne ilgisi var!!!!!!!!!!

evlilik ruh ikizini bulduktan sonra onunla ömür boyu onunla yaşamak yan yana olmak amacıyla kurulan bi bağ

ister hamile olsun ister bekar olsun ister bekareti olsun olmasın herkes evlenebilir evlenirken gelinlikde giyebilir....önemli olan ruh ikizini bulması ve onunla bi ömür yaşayabilcene karar vermesi
arkadaşım tabikide giyebilirsin evlenirken giyilebilincek en güzel şey gelinlik nasılki spor yapmaya eşofmanlarımızla gidioruz gece yatarken pijamlarla yatıroruz ne bilim mutfağa girdiğimizde bile bunun bi rajonu var mutfak önlüğü takıoruz evlenirkende gelinlikle dmatlık giyilir
kendine uygun bi model bulursun fıstık gibide olursun:)

kesinlikle giy
içinde kalmasın
hem çok tatlı olursun eminim
ben bile heveslendim şu an hamile kalınca beyaz bi elbiseyle fotoğraf çektireyim diye
:31:

Bence de hoş durmaz.
Bi incecik zarif gözükürken giymek var.
Bi de karnı şiş halde giymek var.
Ben yakıştıramıyorum.

Bazı arkadaşlar hamileyken gelinlik giyenlere örnek vermişler ama onların çoğu yabancı olduğu için onlarda yadırganmaz.
Ama Türk geleneklerinde böyle bişey yok.

Not: Kimseyi yadırgamıyorum.
Herkesin kendi fikri.
Yanlış anlaşılma olmasın!

tabiki giy, ne saçma düşünceli insanlar var ya yok bekaretmiş, yok ilk olmakmış..nasıl insanlar bunlar ya... size ne?

giyilir valla arkadaşım her türlü giyilir ortama bekareti sokmayın. benim kuzenim evlendi durumları yoktu evlenir evlenmezde hamile kaldı ne var ki içimde kalmasın diye yaz kış dinlemedi. şubatın ortasında 5 aylık hamile iken düğünleri oldu . o kadar da güzel oldu ki anlatamam sana. neden giyilmesinmiş. çok cici olursun. Türk toplumu Türk geleneği birşey demiyoruz fakat kızın ailesi izin veriyorsa bizlere ne ? o bizden fikir soruyor. izin almaya gelmemiş. valla ben her hamileye giydiği kıyafeti yakıştırırım ve her geline de gelinliği. bu ikisi birleşince hamileye gelinlik çokta yakışır valla:nazar::nazar:

hamileyken evlenmek - ekşi sözlük

TOPLUMDA PEK GÜZEL KARSILANMIYOR HAMILEYKEN EVLENMEK, ÜSTÜNE ÜSTLÜK GELINLIK GIYINMEK.

BURDAKI LINKTE CESITLI YORUMLAR VAR, INSANLARIN SIZE NASIL BAKTIGINI BAKACAGINI GÖRÜRSÜNÜZ BÖYLECE.

BU YORUMLARDAN BAGZILARI SÖYLE:

1. durum 1: erkek taraf sevgilisi cok istekli olmamasina ragmen iliskiye zorlar nisanlilik ya da benzeri donemde. evlilik uzak ihtimalken ciftler korunmayi beceremediginden dolayi kadin en az 2 en fazla 7 aylik hamileyken mecburiyetten erkene aliyorlar evliligi. problemli bir baslangic, uyum olayini bile sorgulayamadan kari koca oluyorlar.

durum 2: kuzey - simay sendromu. hatun kisi bile isteye hamile kaliyor sevgilisinden, tek amaci elinde tutmak sevgilisini. mecburi evliligi kabul etmek durumunda kaliyor erkek tarafi, belki de cocuk kendisinden bile degilken. evlilik suresince de aldatiyor esini. daha problemli bir evlilik.

durum3: hersey guzel, ciftler birbirini seviyor. zaten evlenmeyi cok ciddi dusunuyorlar, neden bekleyelim diyorlar iliski icin. bilerek korunmuyorlar, bebek 2-3 aylikken de kimseye belli etmeden evleniyorlar. en mantikli hamileyken evlilik bu. oransal olarak neresinden baksan %10'larda kalir..

2. kadının onurunu kırıcı olay. hamile olmasa nikah basılmayacağını bilmek kişiliği olan kadınları üzmeli. ama günümüzde adamları cebe atmak için bu taktik uygulanıyor malesef. kuzenim 8 aylık hamile sevgilisine nikah bastığında da böyle düşünmüştüm. yazık.

3. nedense hamileyken evlenirken bütün gözler kadında oluyor. herkes karnına bakıyor şişmiş mi diye. kadın karnını gizlemek zorunda kalıyor, korselerin içinde sıkışıyor falan.namussuz kadın deniyor. ahlaksız deniyor vs. ama yanındaki er kişiye bakıp kimse nasıl girmiş kızın günahına demiyor(zaten denmesin de, çünkü yapılan şeyin eleştirilmesi kimseye de düşmez).er kişi çıkıp düğününde sallana sallana halay çekiyor. gülüyor eğleniyor. göğsünü gere gere giyiyor damatlığını...sanki kadın kendi kendine hamile kaldı, kadın tek başına yıktı ezdi geçti toplum kurallarını, tabuları.kadın yapınca skandal, erkek yapınca delikanlılık adamlık oluyor.

KENDINIZE YAKISTIRIYORSANIZ GIYININ. MILLETIN DEKIKODULARINI TASIYABILECEKSENIZ YINE GIYININ. KENDI KARARINIZ.

Son düzenleme:
Gelinlik senin en dogal hakkın giyebilirsin elbette,yıllar önce bir dügüne gitmiştim gelin hamileydi ortalama 4-5 aylık vardı karnı ne büyük nede çok küçüktü ortalama bir haldeydi o ablaya gelinlik çok güzel yakışmıştı geçmiş gün hatırladıgım kadarı ile ayakkabısı hafif topukluydu o yüzden biraz sıkıntı çekmişti ayakları falan şişmişti o yüzden siz topuklu yerine gelin babeti giyin derim,gelinlik sadece 1.evliliklerde giyilecek diye bir kural yoktur 2.gerekirse 3.evliliklerinde de insanlar gelinlik giyebilir benim çevremde ister 4 kere evlilik yapsın gelinlik giyen bayanlar var sonuçta evleniyorsun kimsede sen neden gelinlik neden gelinlik giydin demiyorlar.

hamileyken evlenmek - ekşi sözlük

TOPLUMDA PEK GÜZEL KARSILANMIYOR HAMILEYKEN EVLENMEK, ÜSTÜNE ÜSTLÜK GELINLIK GIYINMEK.

BURDAKI LINKTE CESITLI YORUMLAR VAR, INSANLARIN SIZE NASIL BAKTIGINI BAKACAGINI GÖRÜRSÜNÜZ BÖYLECE.

BU YORUMLARDAN BAGZILARI SÖYLE:

1. durum 1: erkek taraf sevgilisi cok istekli olmamasina ragmen iliskiye zorlar nisanlilik ya da benzeri donemde. evlilik uzak ihtimalken ciftler korunmayi beceremediginden dolayi kadin en az 2 en fazla 7 aylik hamileyken mecburiyetten erkene aliyorlar evliligi. problemli bir baslangic, uyum olayini bile sorgulayamadan kari koca oluyorlar.

durum 2: kuzey - simay sendromu. hatun kisi bile isteye hamile kaliyor sevgilisinden, tek amaci elinde tutmak sevgilisini. mecburi evliligi kabul etmek durumunda kaliyor erkek tarafi, belki de cocuk kendisinden bile degilken. evlilik suresince de aldatiyor esini. daha problemli bir evlilik.

durum3: hersey guzel, ciftler birbirini seviyor. zaten evlenmeyi cok ciddi dusunuyorlar, neden bekleyelim diyorlar iliski icin. bilerek korunmuyorlar, bebek 2-3 aylikken de kimseye belli etmeden evleniyorlar. en mantikli hamileyken evlilik bu. oransal olarak neresinden baksan %10'larda kalir..

2. kadının onurunu kırıcı olay. hamile olmasa nikah basılmayacağını bilmek kişiliği olan kadınları üzmeli. ama günümüzde adamları cebe atmak için bu taktik uygulanıyor malesef. kuzenim 8 aylık hamile sevgilisine nikah bastığında da böyle düşünmüştüm. yazık.

3. nedense hamileyken evlenirken bütün gözler kadında oluyor. herkes karnına bakıyor şişmiş mi diye. kadın karnını gizlemek zorunda kalıyor, korselerin içinde sıkışıyor falan.namussuz kadın deniyor. ahlaksız deniyor vs. ama yanındaki er kişiye bakıp kimse nasıl girmiş kızın günahına demiyor(zaten denmesin de, çünkü yapılan şeyin eleştirilmesi kimseye de düşmez).er kişi çıkıp düğününde sallana sallana halay çekiyor. gülüyor eğleniyor. göğsünü gere gere giyiyor damatlığını...sanki kadın kendi kendine hamile kaldı, kadın tek başına yıktı ezdi geçti toplum kurallarını, tabuları.kadın yapınca skandal, erkek yapınca delikanlılık adamlık oluyor.

KENDINIZE YAKISTIRIYORSANIZ GIYININ. MILLETIN DEKIKODULARINI TASIYABILECEKSENIZ YINE GIYININ. KENDI KARARINIZ.

çok acımasız yorumlar . hele ki durum 2 çok ağır bir itham . burada ne olursa olsun hamile bir insandan söz ediyoruz. o insanın şuan ki ruh halini biraz göz önünde bulundurun yorum yaparken böyle bir yoruma üzelebilir miyim deyin lütfen. biraz saygı biraz empati çok şey değil yani.

artık devir değişti. Hamileyken de gelinlik giyiliyomuş. ¿

bu nasıl bir kinayedir arkadaş ya.

Ben de konuda ne zaman biri çıkıp konu sahibini yargılayacak diye takip ediyordum. Çok yanlış gelmişsin arkadaşım sen.

giyilir niye giyinilmesin; ama komik görünür. :ssz:

biri gelinlik modelleri paylaşmış da onlar gelinlikten ziyade beyaz elbise gibi duruyor. :52:

Bence de hoş durmaz.
Bi incecik zarif gözükürken giymek var.
Bi de karnı şiş halde giymek var.
Ben yakıştıramıyorum.

Bazı arkadaşlar hamileyken gelinlik giyenlere örnek vermişler ama onların çoğu yabancı olduğu için onlarda yadırganmaz.
Ama Türk geleneklerinde böyle bişey yok.

...............

7. ayda karnınız baya büyüyecegı ııcn gelınlık ıcınde rahat edecegınızı dusunmuyorum. Ben olsam yerınızde giymezdım cok hos bı goruntu olcagını sanmıyorum.Benım fkrm tabı kı mutluluklar..

bazı Arkadaşlar olumsuz yorum ne zaman yapılacak diye bekliyordum demiş. Demek ki o da ne olduğunu biliyor. Burda bir çok kişi yakışır demiş desteklemiş. Onlar avrupada yaşıyor galiba. Bu toplum olumsuz eleştiri yapar. Bunu biliyor olmalı. 7 aylık olmayı niye bekliyor ki.önceden yapsın nikah ve küçük bir düğün. Çevreden çok laf söz duyacaktır. Tek dert ettiği hamileyken gelinlik giyilir mi ise giyilir niye giyilmesin. Giyildikten sonra herşey giyilir. Arkadaş zaten buraya konu açarken nasıl tepkiler geleceğini biliyor olmalı. Bunlar benim düşüncelerim. not : toplumun gerçekten de bazı değerlerini kaybettiğini düşünüyorum. Nerde o eski aşklar. Şimdikiler bi değişik ...

Son düzenleme:
Back
X