Hamileyken gelinlik giyilir mi?

Bu durum bizim toplumumuzda hoş karşılanmaz diyenler olmuş haklılar bence ama konu sahibi bize bunu sormuyor ki. Ne diye tartışma çıkartmak için konuşuyorsunuz.

hayat tarzınızda evlenmeden çocuk sahibi olmak normalse, hamileyken gelinliği giyinmekde gayet normal
büyük ihtimalle çevreniz ve ailenizde bu durumdan haberdar..laf söz edip canınızı sıkacak kimse olmaz.
o zaman hayatınızın en güzel gününde istediğiniz gibi giyinin bence...

Saklama gibi bir sıkıntın felan yok değil mi ?
Yoksa çok rahat olursun.
Ayakkabıda topuk kullanma sakın.
Malum bünyen zaten ağır bir de topuk sıkıntı vermesin.

Ailen bu duruma ne diyor??

İkimizinde ailesi durumdan haberdar..Ayrıca cok mutlular ..Arkadaslar 3 yıllık bir birliktelikten bahsediyorum (birlikte yasamaya basladığımız süre b) evlenmememizin BANA GÖRE sebepleri vardı burda acıklamak zorunda olduğumu düşünmüyorum.Ama konu bebek olunca akan sular duruyor..Söylediğim gibi en erken ağustos ayında olabilir bu...

O gelinliğin bi anlamı vardır bana göre,gelin karında bebek ne biliyim ben yakıştıramadım hevesinizi kırmak istemezdim.çok içinizde kalmaktansa giyin tabi ama hiç bir gelinlik eşinizle yasanacak ilklerin vereceği heyecanla giyinilen gelinliğin zevkini vermez...

Tabii..Bunun bilincindeyim ama öyle her evlenen genç kız gibi abartılı kabarık gelinlikler yerine arkadasların yolladuğı resimlerden birkaçı tarzında birseyler olabilir diye düşünüyorum..

Ben de konuda ne zaman biri çıkıp konu sahibini yargılayacak diye takip ediyordum. Çok yanlış gelmişsin arkadaşım sen.

Belki de haklısın ama kimseyi benim özelim ilgilendirmez..Ancak benim nezdimde herkes fikirlerini söylüyor incinmemeye çalışıyorum..

Kızlar bu kadar acımasız yorumlar yaparken karşınızdaki insanın hamile olduğunu unutmayın.

Hem ruh hali hem de bebeğin sağlığı için biraz daha düşünün derim yorum yapmadan önce.

Anlayışın için tesekkürler..Çünkü oldukça zor bir hamilelik geçiriyorum:(

zaten düğün yapmayacakki herkes görüp dedikodu yapsın
sade bi tören ve aileyle yemek yiyeceğiz demiş
ki aileside biliyor hamile olduğunu bu durumda yargılamak bize düşmez
Büyük birşey olmayacak maksimum 30 40 kişilik grup halinde oluruz..Hepsi de durumdan haberdar..

Yorumları tek tek okudum ! konunun evlilik öncesi birliktelik boyutuna gelmiş ve bu alanda tartısılıyor olması oldukça rahatsızlık verici..Ben sadece ne giyebileceğimi sormustum.Ne yaptığımı ve ne yaşadığımı biliyorum.Yorumlarda haklı taraflar var elbet ama ben istisna olduğumdan ve tekrar söylüyorum ne yasadığımı bildiğimden oldukça rahatım ..

git şöyle güzel bir moda evine ölçsünler biçsinler sana şöyle güzel sevimli bir gelinlik ve duvak diksinler...

ayakkabı olarak süslü bir babet, küçük kibar bir el çiçeği tamamdır...

İncinmeyin ahlaksızlık bu değil. Yozlaşmış falan da değilsiniz. Ahlaksızlık o çocuğu sokağa atmakta olurdu bazılarının yaptığı gibi anasız babasız bırakmakta olurdu, ikiyüzlülükte, hırsızlıkta, dedikoduda olurdu, "başkasını yargılamakta" olurdu. Konu sahibinin sebeplerini bilmiyoruz biz, olayların nasıl geliştiğini. Nasıl geliştiğini bilsek dahi onun hislerini anlamayabiliriz çünkü onun yerinde değiliz. Hep derim belki konu sahibinin yerinde olsanız kötü gördüğünüz şeylerden daha kötüsünü yapacaktınız paniğe kapılıp. Toplum da mümkünse ağzına çorap tıksın. Ben bedava dağıtırım çorapları konu sahibi sen rahat ol, mutlu ol :)

Çok heyecanlı, siz imza atarken bebeğiniz de sizinle olacak :) Annesinin mutluluğunu hissedecek ve çok tatlı görüneceğinize eminim tıpış tıpış yürürken :)

Hala başkalarının bacak arasını konuşmaktan tartışmaktan daha önemli konular bulamamışsak toplum olarak da yazık bize, herkesin hayatını kendini ilgilendirir, siz hamileyken evlenmeyiverin madem :)

Yahu yapmayın allah aşkına. Burada örf ve adetlerine, inançlarına, masumluğa, saflığa, dinine bağlılığa atıfta bulunup da, 2 dakika sonra, birisi hakkında gıybet edenler hangi ahlaklı sınıfına giriyor acaba.

Karşımızda ne yaptığını, konuşmasını bilen, gayet olgun bir kadın var. 15 yaşında kocaya kaçıp, hamile olan aklı beş karış havada bi genç kız yok gördüğümüz üzere. Herkesin kendine göre bir yaşam tarzı ve haklı sebepleri var. Kadıncağız bir soru sormuş. Soruya yanıt verseniz bu kadar hengame çıkmayacak.

Şimdi bu kadın buraya gelse, hamileyim aldıracağım dese yine topa tutulurdu, en azından bebeğine kıymamış sahip çıkmış şimdi de evleniyor. Bu açıdan değerlendirmek zor olmasa gerek...

kusura bakmayında bu tartışmaların sebebi konu sahibinin soruyu açık sormaması..
soru her yöne çekilmiş..herkes anladığı şekilde cevap vermiş..bende buna dahilim..sadece yakışması durumunun sorulduğunu belirtseydi keşke...
ben cevabımı değiştireyim o zaman
fazla kilo almazsan ve uygun dikişle güzel bir gelinlik dikilirse gayette yakışır..

gelinlik giymek içinizde kalmasın giyin tabi..hem ilerde çocuğunuza gösterirsiniz bak düğünümde seninle birlikteydim diye..

Şimdi bu kadın buraya gelse, hamileyim aldıracağım dese yine topa tutulurdu, en azından bebeğine kıymamış sahip çıkmış şimdi de evleniyor. Bu açıdan değerlendirmek zor olmasa gerek...

Açtığım konuya,sorduğum soruya bakıyorum.Şimdi ise su sayfada tartısılanlara...Geldiğimiz noktaya inanamıyorum.
Ortada böyle bir durum yok..Evlenmeden hamile bırakılmış çaresiz zavallı kız değilim lütfen!!!!!!!!!!!!!
Düzenli ve evlilikten tek farkı sadece imzasının eksik olduğu,ailemin ve çevremin yadırgamadığı ilişkim dahilinde dünyanın en tatlı varlığını aramıza katmaya hazırlanıyorum hepsi bu..Hamilelik haberini aldığınızda nasıl mutlu olduysanız bende öyle mutlu oldum.Eşleriniz nasıl sevindiyse benim nişanlımda öyle sevindi.Aileleriniz nasıl duygulandıysa ailelerimizde öyle duygulandı.Anlayacağınız FORMALİTEM dısında hersey tamam!!!!!!!!!!!!
Nikah için ne giyeceğimi sordum ben .....!!!!
Sormaz mı olsaydım nedir:))))

Son düzenleme:
Konunun selameti için dine, örf ve adetlere bağlamayın lütfen.

Ben anlamadım ki gelinlikle bekaretin ne gibi bir bağlantısı var
Evlenip boşanmışta giyer,hamilede giyer,giyer de giyer.
Oldu olacak gelinliği bekaret raporuyla satsınlar yok böyle saçma bi düşünce.

Konu sahibi arkadaşım giyersin gelinliği melekler gibi de olursun.7 aylık değil ister 9 aylıkken giy.Kimin haddine giyemezsin demek

Açtığım konuya,sorduğum soruya bakıyorum.Şimdi ise su sayfada tartısılanlara...Geldiğimiz noktaya inanamıyorum.
Ortada böyle bir durum yok..Evlenmeden hamile bırakılmış çaresiz zavallı kız değilim lütfen!!!!!!!!!!!!!
Düzenli ve evlilikten tek farkı sadece imzasının eksik olduğu,ailemin ve çevremin yadırgamadığı ilişkim dahilinde dünyanın en tatlı varlığını aramıza katmaya hazırlanıyorum hepsi bu..Hamilelik haberini aldığınızda nasıl mutlu olduysanız bende öyle mutlu oldum.Eşleriniz nasıl sevindiyse benim nişanlımda öyle sevindi.Aileleriniz nasıl duygulandıysa ailelerimizde öyle duygulandı.Anlayacağınız FORMALİTEM dısında hersey tamam!!!!!!!!!!!!
Nikah için ne giyeceğimi sordum ben .....!!!!
Sormaz mı olsaydım nedir:))))

keşke ilk mesajınızda böyle açık yazıp,sorsaydınız..
herkes anladığı gibi cevapladı..sizde boşuna üzülmüş oldunuz..

boşver canım yargılayıcı yorumları niye takıyorsun kafana?
ben meraktan ölüyorum gelinlik modeline karar verince bizle de fotoğrafını paylaşırsan çok sevinirim hücreçeperi:123:

bu arada eliiiif:3:

siz bence burada sormasaydınız da içinizden geçeni yapsaydınız.gelinlik adı üzerinde gelinlerin giydiği bir tekstil ürünüdür.tabi ki her isteyen giyebilir giymezseniz sonradan üzülürsünüz bence özel ve önemli bir gün çünkü.bunun dışındaki yorumları anlamsız buluyorum konuyla alakası olmayan yargılamaları kastettim.olmuşla ölmüşe çare yoktur sonuçta ne mutlu bir bebeğiniz olacak.şimdi konuşup sinirlenmek istemiyorum.evlilik dışı falan deniyor ya imam nikahı olsa insanları bu kadar yıpratmazdı!ya da her gelinlik giyen bakire de sanki...

bazı Arkadaşlar olumsuz yorum ne zaman yapılacak diye bekliyordum demiş. Demek ki o da ne olduğunu biliyor.

Bunu söyleyen bendim. Ne olduğunu değil, k.k daki bazı zihniyetlerin feciliğini biliyorum. Nitekim yanılmamışım.

Burda bir çok kişi yakışır demiş desteklemiş. Onlar avrupada yaşıyor galiba. Bu toplum olumsuz eleştiri yapar. Bunu biliyor olmalı. 7 aylık olmayı niye bekliyor ki.önceden yapsın nikah ve küçük bir düğün.

Peki bundan size ne? İsterse çocuğu doğurur, büyütür öyle giyer. Kime ne?

not : toplumun gerçekten de bazı değerlerini kaybettiğini düşünüyorum. Nerde o eski aşklar. Şimdikiler bi değişik ...

Bu toplum keşke biraz olsun değişebilse.
Mesela hala çocuk gelinler var bu toplumda.
Hala tecavüzcüsüyle evlendirilen kadınlar var.
Hala kanlı çarşaf bekleyen iğrenç zihniyetler var.

Beyin zarı patlamış insanlarla dolu hala bu toplum.

Burada sevdiği adamdan hamile bir kadının gelinlik giyme isteğini okuyoruz.
Elbette giyer.
Gelinlik gelin olanlar için dikilmiş bir tekstil ürünüdür.

Gelinliğe farklı anlamlar yükleyen bakirelik diktirsin kendine.

Son düzenleme:
Back
X