hamileyken idrar yolu enfeksiyonu olanlar

sevilakdemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
214
1
46
Diğer
merhaba kızlar dün dr a gittim idarar testi yaptılar idrarda kan çıktı idrar yolu enfeksiyonu olduğumu sölyledi doktorum ve bşr fitil birde antibiyotik tedavisine başladık hemen..ilaçları doktor vermesne rağmen ben bebeğime bişey olcak diye sizlerin arasındada bu tarz bi durum yaşayan varmı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de ilk tahlilimde idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı.Ama öyle kan falan yoktu.Sonra idrar kültürü istedi onda bişey çıkmayınca bol su önerdi.Seninki daha ciddi sanırım.Doktorun ilaç verdiyse mutlaka kullan.İdrar yolu enfeksiyonu da bebeğe zarar.Kimse doktorundan daha iyi bilemez seni ve tahlil sonucunu doktoruna güven ve ilaçlarını kullan mutlaka.

ben de 1 hafa antibiyotik kullandım,dün tekrar tahlil yaptırdım düzelmiş çok şükür,,kullan canım ilacını,drdan iyi mi bileceğiz

ilaçlarımı kullanıyorum zaten zaten böbreklerimdeağrı vardı anlamıştım bişey çıkacağını allahtan idrar testi yaptrdım ..kullanıyorum ilaçları ama bir taraftanda korkuyorum bebeğe birşey olur diye...

bende de ilk tahlilimde çıktı doktor tek kullanımlık bir antibiyotik verdi geçtimi bilmiyorum bir daha tahlil de istemedi.. yani doktor verdiyse kullan arkadaşların dediği gibi onlardan ii bilcek değilizzz.. umarım kısa sürede geçer..geçmiş olsun..

selamlar,
ben tahlil falan yaptirmadim ama bu konuda birşey sormak istiyorum...benimde akıntım var açık renkli kokusuz,bazende sanki idrardamlamiş rengi ve kokusu oluyor çamaşirimda..bunlar 7. aylarda normal mi?

Kaç haftalık hamilesiniz? Ben çok daha ciddi bir durum yaşıyorum bu konuda.. 21 doz 1g lik antibiyotik tedavisi uygulandı bana..

bende 31 haftalık hamileyim geçen haftalarda sancılanarak doktor gittim.2 gün hastanede geçti idrar yolu iltihabından.doktor erken doğum olur diye korktu serum felan verdi.1 hafta ayağa kalkamadan yattım evde kabus gibiydi.hala içimde korku var erken doğum olursa diye

öncelikle geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonuna dikkat şuan 33 haftalık hamileyim idrar yolu enfeksiyonum sürekli tekrarlıyor bu sebeple sancı bile çıktı nst de hastanede yattım doktoruna güvenmelisin Allahın izniyle bişey olmaz enfeksiyon erken doğuma sebep oluyor amannn dikkat derim...bu arada günde 3-3,5 lt sıvı alımı yap....

cnm kesnlikle yaptr ben tesadüfen yaptrdım iykide yaptrmışım en azından hemen tedaviye başladık benmde kokusuz akıntım vardı beyaz az miktarda bence hemen yaptr ...olmazsada sevinirsin en azından...

korkma cnm artık tedavini olmuşsun üşütmemeye bol sıvı alımına dikkat et c vitaminide iyi geliyormuş bu duruma...aynı korkuyu bende yaşıyorum ama yapcak bişey yok dikkat etmekten başka...dualarım bbeklerimizin sağlığı için....

banada gel demedi ama benmde bir haftalık antibiyotik tedavim var..ama bittikten sonra ilacım dr uma gidicem kontrole...geçmediyse müdahele edilsin diye..bence sende git..

doktorum son uc aydır bende de enfeksıyon gorundugunu ama sureklı su ıcmemı soyledı. cok yuksek degıl enfeksıyon dedı. ılac onermedı. ınsan ıcındekı yavruya zarar verecek dıye ılacı da ıcemıyor dımı cnm doktorun onermısse ıc tabıkı. gecmıs olsun sımdıden

elbette öyle ona birşey olcak diye korkuyorum benmki hemen antibiyotiğe başladı idrarda kan olduunu söledi bilemiorum ama önemli bir durumdur belki ondan hemen başlamış olabilir.

Idrarda kan olduguna gore o ılacı kullanacak kadar cıddı bır durum canım bu. Doktorun bı bıldıgı vardır,belkı ıcmedıgın zaman daha cok zarar goruyr bebısın oyle dusun.

bende de enfeksiyon var.1 ay boyunca antibiyotik kullandım.enfeksiyon için değil böbrek büyümesi için kullandım.artık ilaç fayda etmeyince ilacı kestik.idrar yollarındaki enf. için bol bol su iç,temizliğe dikkat et ve günde 1 tane limon ye dedi dr.hergün yiyorum.iltihabı önlermiş.

bende ilaç biitnce dr a gidicem bakalım bir haftalık bir tedviydi benmki suyla pek aram yok arayı bulmaya çalışıyorum işte içmem lazım sadece bebek için değil normaldede içemiyorum suyu çok fazla temizliğe gelince inanılmaz titizim bu döneme özel değil hemde..enfeksiyon tabikide hijjenlede alakalı ama üşütmeklede alakalı bir durum olsa gerek...hepimize şifa versin allah...sağasalim bebişleri alalım kucağımıza...

doğru diyorsn eşime sölüyorum içersem bebeğe bişey olursa diye oda aynı şeyi sölüor belki içmezsen bebeğe zararlı olcak diye:) içiyorum artık bitti bile zaten dr uma gideceğim haftaya...

Ahh ahh aynı dertten muzdaribim.Hamileleğimin başından beri geçmeyen bir enfeksiyonum var.Ben de antibiyotik kullandım ama geçmedi.Şimdi tekrar kültür vericem Korkma canım bebeğe zararı olmuyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…