Hamileyken ne yiyip içmeli??

Chek

Sebebi neydi ki?
Pro Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.321

Hanımlar 2 aylık hamileyim
Doktorum sağlıklı beslen katkı maddesi olan şeyleri yeme dedi.
Tabi günümüzde neye elimizi atarsak içinde katkı maddesi var
Bir de tabi bulantılarım olduğu evde her yemeği pişiremiyorum ya da pişirirken kokudan rahatsız olduğum için pişirdiğim yemeği yiyemiyorum
Resmen ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım
Hamileyken kebap lahmacun, ne bileyim hiç dışardan yemek yediniz mi
Evde ne yemekler yaptınız, öğünleri nasıl ayarladınız
Şimdiden çok teşekkürler

Not: Bugün canım aşırı cips çekti yesem bi zararı olur mu ki:S

Hanımlar 2 aylık hamileyim
Doktorum sağlıklı beslen katkı maddesi olan şeyleri yeme dedi.
Tabi günümüzde neye elimizi atarsak içinde katkı maddesi var
Bir de tabi bulantılarım olduğu evde her yemeği pişiremiyorum ya da pişirirken kokudan rahatsız olduğum için pişirdiğim yemeği yiyemiyorum
Resmen ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım
Hamileyken kebap lahmacun, ne bileyim hiç dışardan yemek yediniz mi
Evde ne yemekler yaptınız, öğünleri nasıl ayarladınız
Şimdiden çok teşekkürler
Peynir yogurt çok tüket haftada bir balik yee et tavuk yemekleri yee ıspanak yee mesela cok faydali bebege . Disardan yersem bsey olurmu diyede korkma bn cok yedim hcte bsey olmadi tabi hersey olcude olucak

Peynir yogurt çok tüket haftada bir balik yee et tavuk yemekleri yee ıspanak yee mesela cok faydali bebege . Disardan yersem bsey olurmu diyede korkma bn cok yedim hcte bsey olmadi tabi hersey olcude olucak

Bende çok dışardan yemiyorum, zaten yemeye kalktığımda da çok bulantım olduğu için çorba içip kalkıyordum.
Et çok tüketiyoruz zaten de kış sebzeleri beni benden alıyor çoğunu sevmiyorum :KK61::KK61:

Bende çok dışardan yemiyorum, zaten yemeye kalktığımda da çok bulantım olduğu için çorba içip kalkıyordum.
Et çok tüketiyoruz zaten de kış sebzeleri beni benden alıyor çoğunu sevmiyorum :KK61::KK61:
ispanak sevmesende yogurtlayip yemege calis clbebek icinn coookk coookkk faydalii ve haftada birde balik tuket mtlaka

Hayırlı olsun bebeğin sağlıkla kucağına alırsın inşallah. 3. Ve 5. Ay arasi canım o kadar fazla cips çekti ki hergün yedim Diyebilirim. Bi zararı olmadı bana aşırı kilo dışında :) onun dışında hergün kalın 1 dilim peynir yemeye dikkat ederim. En bol kalsiyum kaşar peynirinde. Katkı maddesi olan yiyecekler pakete girmiş olanlar. Guvendigin kebapçı varsa yiyebilirsin ki onu da çok yedim ama eti iyi pisirsinler. Düzenli ogunlerim yok benim hiç olmadı ara öğün diye biseyim yok mesela oturup öğle yemeği yemem. Ama elimde hep bi salatalık yada havuç yada marul, turp bişeyler bulunur tuzlar tuzlar yerim. Hergün 1 kase yoğurt , yoğurt yiyemiyorsan ayran mutlaka. Ispanagi yogurtlamadan yiyin mumkunse portakal suyuyla. Her akşam yatmadan 1 bardak portakal suyu içiyorum. sabah 2 yumurta mutlaka yiyorum. Akşam yemeği olarak ta ne olursa olsun 2 köfte büyüklüğü et veya kiyma mutlaka tüketiyorum doktorum özellikle istedi bunu. Et ten çok bunaldigimda sebze genelde haşlama olarak yiyorum. 3 ceviz 3 badem im var hergün. Kalan vakitte abur cubur hep o_O

Hayırlı olsun bebeğin sağlıkla kucağına alırsın inşallah. 3. Ve 5. Ay arasi canım o kadar fazla cips çekti ki hergün yedim Diyebilirim. Bi zararı olmadı bana aşırı kilo dışında :) onun dışında hergün kalın 1 dilim peynir yemeye dikkat ederim. En bol kalsiyum kaşar peynirinde. Katkı maddesi olan yiyecekler pakete girmiş olanlar. Guvendigin kebapçı varsa yiyebilirsin ki onu da çok yedim ama eti iyi pisirsinler. Düzenli ogunlerim yok benim hiç olmadı ara öğün diye biseyim yok mesela oturup öğle yemeği yemem. Ama elimde hep bi salatalık yada havuç yada marul, turp bişeyler bulunur tuzlar tuzlar yerim. Hergün 1 kase yoğurt , yoğurt yiyemiyorsan ayran mutlaka. Ispanagi yogurtlamadan yiyin mumkunse portakal suyuyla. Her akşam yatmadan 1 bardak portakal suyu içiyorum. sabah 2 yumurta mutlaka yiyorum. Akşam yemeği olarak ta ne olursa olsun 2 köfte büyüklüğü et veya kiyma mutlaka tüketiyorum doktorum özellikle istedi bunu. Et ten çok bunaldigimda sebze genelde haşlama olarak yiyorum. 3 ceviz 3 badem im var hergün. Kalan vakitte abur cubur hep o_O

Ay valla moral verdiniz bana ya
Allah'tan peynir süt yoğurt çok tükettiğim şeyler
Ben de hiç aramam normalde abur cuburu ki tatlı midemi bulandırıyor
Bugün canım cips çekti sanki yıllardır yemiyorum

soylemeyi unuttum bide her sabah yumurtani mutlaka yee :)

Ay bu abur cubur benimde hiç elimden düşmüyor patlamış mısır cips çikolata gofret eve dolduruyorım maşallah şişcez valla :KK17:

Ben doktoruma cips çikolata vs yiyorum birşey olur mu dedim çikolatasız hamilelikmi olurmuş bebeğe zararı yok ama sana var dedi bende devam o zaman dedim:KK76:

Bişey olmaz canımın çektiği herseyi yedim kalan 2 ayimida öyle geçirmeyi düşünüyorum şeker gibi bi problem çıkmadığı sürece :) ben ne kadar mutlu olursam bebeğim o kadar mutlu olur diye düşündüğüm için hiç kisitlamadim kendimi sikmadimda :)

Ay bu abur cubur benimde hiç elimden düşmüyor patlamış mısır cips çikolata gofret eve dolduruyorım maşallah şişcez valla :KK17:
Valla şimdiden aldım kiloları hemde baya bi :KK48: ama napıyım şişmanlık için bahane var dogurunca veririm normalde çok sıkı diyet programlarim vardır ilk ve tek kendimi saldigim dönem oldu :KK45:

Valla şimdiden aldım kiloları hemde baya bi :KK48: ama napıyım şişmanlık için bahane var dogurunca veririm normalde çok sıkı diyet programlarim vardır ilk ve tek kendimi saldigim dönem oldu :KK45:
Ay benimde valla 50 kiloydum asla 1 kilo fazla çıkmazdı düzenli spor yapardım şimdi 64 kiloyum:KK57: ve daha 9 hafta var:KK57:

Ay benimde valla 50 kiloydum asla 1 kilo fazla çıkmazdı düzenli spor yapardım şimdi 64 kiloyum:KK57: ve daha 9 hafta var:KK57:
Ayniyiz işte bende 14 kilo aldım gerçi nereme aldigimida bilmiyorum ya :emir_bebek: yani konu sahibi istediğini yiyebilirsin bebek senden besleniyor senin depolarindan ama kiloya dikkat etmeye çalış bi anda alınıyor çünkü :KK19:

İlk 3 ay çok önemli değil diye biliyorum.
doktor bulantım olduğu zaman demişti senin depolardan yer diye.
ama 3.aydan sonra önemli.ben ilk hamileliğimde her gün özellikle
süt,yumurta,3-4 çeşit meyve,kuruyemiş,incir,dut,hurma gibi yiyecekleri eksik etmedim.
akşamda ne yemek varsa.
hamileliğin boyunca ve emzirme döneminde abur cuburdan uzak durulmasını tavsiye ediyorum.
ilk zamanlar alınan kilolar bişey değil.özellikle hamileliğin son ayı 36.haftadan sonra az yesende kilo alımını
engelleyemiyorsun.kilo almayı son aylara saklayın bence.

X