Hamileyken yatılı misafir ağırlamak

Talora

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2013
7
0
6
35
İstanbul
12 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. Hamileliğim pek rahat geçmiyor, halsizlik ve bulantı çok etkiliyor beni. Evde zaten pek iş ve yemek yapamıyorum eskisi gibi. Annemler yurtdışında. Kayınvaldemlerde çok uzakta yaşıyor. Kimsemiz yok yani. Şimdi Şubat tatilinde evli olmayan görümcem tutturdu hep birlikte bize gelceklermiş. Yani o, kayınvaldem ve kayınbabam ve diğer görümcem 2 çocuk ve eşi! yani 7 kişi 9 gün bizde kalcaklar ve ben çalışıyorum. ev müsait değil! koltuklarımızda sadece 5 kişilik yer var. ben akşamları yorgun gelcem, uzanıcam onlar napcak?!? gürültü mesela beni çok rahatsiz ediyor, kafamı dinlemek isticen. sonra 9 gün sonra çamaşırdı temizlikti bırakıp gitcekler off ya çıldırmak üzereyim. eşimde hiç tınlamıyor. bi gün daha uzun kalmaları için ikna etmeye çalışıyor bide. böyle durumlarla karşılaşan varmı? annem hiç bir şey yapma diyor. onlar yapsın diyor. akşamları eve git uzan onlar sandalyede veya yerde otursun diyor. Napsam acaba bu süreyi atlatmak için. Arkadaşlarım bizde kal diyor ama çok ayıp olur.

eşin 1 gün daha kalmaları için ısrar ediyorsa bir bildiği vardır. bütün işleri o yapacak heralde
bence gelirlerse sen kendinden ödün verme yatman gerekirse yat uyuman gerekirse uyu. birgün değil iki gün değil üçüncü gün herkes ya kendi işini kendi görür ve ev işlerinde sana yardım ederler yada çekip giderler.

eşinin evinizin durumunu bilerek hareket etmesi lazım. sen ona sor bakalım 7 kişiyi nerede yatırıp yemek yedirmeyi düşünüyormuş

Senden ve bebisinden onemli olamaz hicbirsey. Gorumcene bence ustu kapali ima et cok yoruluyorum surekli uyuyorum is yapmaya halim kalmiyo falan filan hatta azicikta abartabilirsin...azicik seni dusunuyolarsa uzerine alinir heralde. Sonucta onlar kendilerine gezinti ariyolar ama her ne kadarda yapmiyim desen yine yapicaksin en azindan gittikleri zaman arkalarini toplucaksin. Allah korusun bisey olsa kim alicak bunun sorumlulugunu. Bide 1 degil 2 degil tam 7 kisi...ikide siz ohh oldumu 9 butik otel kivaminda...

benim durumumu biliyorlar zaten. İşe zor gidip geliyorum bu aralar. Ve üstelik ilk başta bekar olan görümcem bi hafta öncesinden gelelim dedi ama bi hafta öncesi bizim ilk evlilik yıl dönümümüz olacak. Abla bi gün sonra gelin bu daha ilk yıl dönümü ve baş başa olmak isteriz dedim. Allahım ya bana sabır versin. Annem onlar gelmeden hasta numarası yap biraz diyor ve hiç birşeye dokunma diyor. Ben bide 7 haftalık gebe iken kanama geçirdim bunuda biliyorlar ve 33 yaşındayım. Yani genç kız değilim artık vücudum daha zor kaldırıyor herşeyi....ama dediğiniz gibi en çok eşim böyle yapıyor ya beni çok üzüyor. Biletlerini aldılar bile hepsi.

Cok ozur dilerim ama fazla umursamaz ve anlayislarmis. İsin cok zor gercekten. Merak ediyorum bu bekar goruncen evlenince sen ayni seyleri yapsan ne yapar acaba?

Arkadaşım senin durumunu bile bile bu kadar kişi geliyolarsa ya kendileri sana yardımcı olacak ya da eşin ! Sen akşamları yemek yedikten sonra dinlenmek istiyorum deyip odana çekil. 9 gün gerçekten uzun bi süre umarım eşin yardımcı olan biridir sana onlar geldiğinde zorlanmazsın. Belki de düşündüğünün tam tersi olur gündüz evini toparlayıp yemeklerini yaparlar sen hazıra gidersin .Şimdiden canını sıkıp bebişini de kendini de üzme derim..

o bekar görümcem biraz zor evlenir gibi. yaşı 40 ve halen 25-30 yaşındaki erkeklerin peşinde. sorunda orda zaten. babam her zaman şunu söyler: benim 3 tane kız kardeşim var ama annen hiç bir zaman onları bana şikayet etmedi ve bu durumda kazanan annen oldu. yani ben bu görümcemin yaptıklarını yutcam...bir gün umarım benim eşimde babam gibi düşünür. (bizim nikahdan sonraki gece bu görümcem eşimle aynı yatak da yatmak istedi, bunun gibi bi sürü şey...bu hamilelikteki misafirlik bunlardan biri).

Kıskançlık başka bir açıklaması yok
Bence gelecekler ve bu durumu kendi faydanaa dönüştür
Sakin olmalısın bebeğin için ama olacakla öleceğe çare olmuyo
İşlerin tamamını onlara yık görsünler misafirliği
Ben bunu çok yaparım görgüsüz misafirlere

Yok artik diyorum baska bisey diyemiyorum. Baban cok dogru soylemis ama insan cildiriyor inan seni cok iyi anlayabiliyorum. Ama sen ve bebegin herseyden onceliklisin bunuda unutma lutfen...
Berceste cok guzel soylemis bi sekildr bu durumu kendine cevirmeye calis...

Canım evde hiç birşey yapmak zorunda deglsin.ben düşük yaptgmda kv,kp sehir dısındaydı.
Görümcem yedigi tabagı kaldırmıyodu.
Eşim çay koyuyordu düşün yani.
Ama artık akıllandim ki ben mutfagma kimseyi sokmayı sevmem normalde.
Eşinde düşüncesizlik yapıyo.
İşten eve gel k.bakmayın yorgunum de geç uzan.
Anlayışlı biriyse halini anlar zaten.
Ben olsam nrmal hayatıma devam ederim.
Belki bu durumunu gorurlerse fazla kalmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…