Cevapliyim adetim hep gününde gelmezdi bi kaç gün erken ya da geç olur du belirti verdi ama gelen giden yoktu o yüzden önce ciddiye almadım 4 gün falan gecikmiş oldu en az eşim pimpirikli çok istiyordu hemen test almış öyle öğrendim araştırma hastanesine gittim tanıdık olunca hemen ilgilendiler sagolsunlar bi de fazla siskinligim vardi rahatsiz ediyordu oyle baktilaradetiniz gecikmiş miydi doktora gittiğinizde? gecikmediyse kac gün vardı? acile ne olarak girdiniz? devlet mi özel hastane miydi? ayy ne cok soru sordum :) hayırlı ugurlu olsunnnnn
Sagol canim amin banada cikmaz gibi geliyordu cikiyomus galiba sasirdim zaten 1 hafta 10 günlük ancaymis çift çizgiyi görünceSeeyy birşey sorabilir miyim ? Bir haftalık hamileyken test cikiyo mu ki ya ? Kanda çıktığını biliyorum da testte çıktığını ilk defa duydum bir haftalık için .
Bu arada hayırlı olsun Rabbim sagliklica dogurmayi nasip eylesin inşallah hayırlı sağlıklı evlat olarak buyutursun inşallah ❤
Pazartesi ilk isim olacak valla haftaya birşeyler oturur insallahFolik asit kullanmaya başla onun dışında 1-2 hafta geçsin ozaman anlamaya başlarsın. Ayrıca o beta hcg değerinin her gün katlanarak artması gerek. Eğer artmazsa problemli bir gebelik olduğu anlamına gelir. Kadın doğumdan randevu alıp birkaç gün sonra yeniden testi tekrarlattır.
Valla bence dene ne kaybedersin ki eşim ısrar etmese ben daha beklicektim normalde sorsan nolacak bekle derdim ama hiç belli olmuyo bu islermerhaba aslinda 3 gunluk bir gecikme yasiyorum test alsam aksam yapsam sonuc guvenilir olur denebilir mi ne dersin
Sagol tsk ederim gerçekten çok açıklayıcı yazmissin ellerin dert gormesinOOFFF OFFFF... bak beta hcg hormondur. gebelik hormonu. gebeysen bu değer artır. gebe değilsen deger 0 -4 gibi gider gelir.
hamilelik süresi boyunca bu değerin artacak bu değer arttıkça prolaktin hormonun artacak yani süt hormonun. süt hormonunda beyindeki hipofiz bezinden salgılanır. prolaktin hormonu süt hormonu olduğu için memelerde süt birikmeye başlayacak. doğumdan hemen sonra artış tavan yapacak ve cocugunu emzirip karnını bununla doyuracaksın.
ilk 1 ay çocuk mercimek büyüklüğünde bir embrio olarak karnında oılacak. 3aydan sonra gelişim başlıyacak. karnın büyümeye başlayacak. 7 ayda karnın burnunda olacaksın. 7 aydan sonra cocugun gelişimi 9 aya kadar devam edip doğuracaksın.
göğüslerinde uc ve meme yuvarlağında kararmalar belki kıllanma görülecek. belli noktalarda karın bacak diğz kapağı arkası göğüslerinde belki çatlaklar oluşur belki olmaz ama bunu en aza indirmek için doktorun tarafıdan çatlak önleyici krem verilecek. vitaminler demir hapı alacaksın beslenmene dikkat edeceksin. bol su tüketeceksin.
mide bulantıların olacak bunlar bulantılar cogalırsa hemen doktr. gideceksin. cunku sıvısız akalırsan ve şiddetli kusma kasılması bebeğin zarasr görmesine sebeb olur. grip olmayaya bak.
bebeğin gelişimi için folik asit içmek durumundasın. alkol sigara yok.
cig et gibi şeylere yiyip içmemeye bak.
daha aklıma gelirse yazarım.
gebelik hormonun arttıkça bebek de büyüyecek diyelim.
Sağlıkla kucağına al insallah bende zamanla alisirim herhaldeBen ogrendikten sonra 1-2 ay hep hamile olduğumu unutuyordum. Bulantı filan da yoktu (çok şükür) ama sonrasında geceleri hep "acaba unutup yanlış bir hareket yapıp bebeğe zarar verdim mi?" Korkusu oluyordu :) zaten hiç ihtimal vermediğim bir dönemde hamile kaldığım için bir türlü inanamıyordum. sanırım 15. Haftada artık anne olacağıma ikna oldumcinsiyetini öğrendikten sonra benim için daha farklı oldu. Sen de yakında alışırsın öğrenirsin herşeyi hic merak etme canım. Tadını çıkarmaya çalış bu günlerin.. ben daha şimdiden bebiş doğunca bu tekmeler olmadan nasıl yaşayacağım onu düşünüyorum, çok alıştım
Sagol canim amin banada cikmaz gibi geliyordu cikiyomus galiba sasirdim zaten 1 hafta 10 günlük ancaymis çift çizgiyi görünceböyle kaldım zaten ne ara oldu gorunuyo diye hatta yanlışlık vardır diye gittim hastaneye
Istiyosun galiba rabbim gönlüne göre versin insallahİyi ya o zaman aklımda kalsın :))) keşke bilmeseydim zaten bir hafta erkenden test yapiodum daha da erken yapicam anlasilan
yaptim canım :))) allahin izniyle sanirim hamileyimValla bence dene ne kaybedersin ki eşim ısrar etmese ben daha beklicektim normalde sorsan nolacak bekle derdim ama hiç belli olmuyo bu isler
Istiyosun galiba rabbim gönlüne göre versin insallah
Ayy çok sevindimmm tebrik ederimmm :)yaptim canım :))) allahin izniyle sanirim hamileyim
Inşallah canim allahım versinEvet 5 yıldır evliyim başından beri istiyorum nasip. Amin inşallah cumlemizin inşallah hayırlı olsun tekrardan ❤
allah razi olsun:))Ayy çok sevindimmm tebrik ederimmm :)
Teşekkürler canım hayırlısıyla kucağına alırsın inşallahIstememek değil kesinlikle evet önceden daha katiydim bu konuda allah isteyene versin düşünmüyorum diyordum hep zamanı gelince olur diyordum zamanı simdiymis demek ki alışmaya çalışıyorum tabi ki allaha şükür aratmadan verdi rabbim isteyen kimseye aratmasin insallah senin de çocuklarına hayırlı uzun ömür versin insallah eminim ki annelik başka bisey küçük bicirigin doğum günü kutlu olsun
Iyi ki konu acmisim bi kişi daha hamile çıktı sevindim valla ikimizde pazartesi doktordayiz o zaman@ wanteddd senide mi uyku tutmadi.. 8 aylik evliyim bende...2,3 gun gecikmişti senden gaza geldim sanirim test yaptım. kan testide yaptırdım 2159 cikti kac haftalik acaba ? 23 mart son regl tarihimdi:)heycandan uyuyamiyorum...p.tesiye randevu aldim bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?